Hamileliğimi tebrik etmeyen görümcem

la rosa

Ege- 07.08.2017
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
2.297
3.185
83
36
Kızlar selam,

2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğimi de görümceme eşim telefonda söyledi. "Hala mı oluyorum ben." diye sevinç çığlıkları atmış, sevinmiş. Ama bana ne telefon açtı, ne bir tebrik etti. İkide bir eşimi arayıp; "Napıyorsunuz, doktora gidiyor musunuz? Bebek nasıl?" diye soruyor, ama bana ne bir selam ne bir tebrik. Bozulduğumu eşime belli ettim. Benimkinin gereksiz, yersiz bir düşünce olduğunu söylüyor, kardeşine laf söyletmiyor. "Yüz yüze görüştüğünüzde söyler, o anı bekliyordur." diyor da bana saçma geliyor. Bu arada normalde görümcemle bir sorunum yok, aramız iyiydi normalde. Yanlış anlaşılmasın diye yakın çevremden kimseye de soramıyorum. Sizce normal mi? Benim beklentim mi saçma acaba?

Hayır saçma değil beklentiniz bence.
Tabi ki sizi de tebrik etmeli.
Bir ihtimal şimdi tebrik etmeyip görüştüğünüzde bir hoşluk yapmayı düşünüyordur diyeceğim ama yine de tebrik etmeliydi bence.

Son düzenleme:
Bence saçma ya.
Sevinmiş işte.
İlla yapımda emeği geçen herkese tebrikler moduna girmeye gerek yok ki.
Bana da kimse özel olarak ay tebrik ederim demedi, herkes dede hala amca babaanne falan olucam tey tey modundaydı.
Bence gereksiz hassassın bu konuda.

Benim de eltim hala tebrik etmedi. Çok takmamak lazım,yüzyüze konuştuğunuzda tebrik eder zaten.
Kayınvalidemin ilk hamileliğimi öğrendiğinde de bunda da tepkisi aynı oldu. Ben sevinir hayırlı olsun der diye beklerken "Aman kimseye söyleme,3-4 ay geçsin sonra söyle" dedi. Önceden kırılmıştım şimdiyse komiğime gidiyor,ilk verilecek tepki mi bu şimdi

Ya ben de böyle dayanamyıp hemen söylemek istiyorum ama 3 ay bekleyin falan diyorlar söylemek için.

İnsanlar da genellikle kardeşleri ile daha çok muhatap oluyorlar. Arayıp bir tebrik etmesi gerekirdi ama eğer bir sorununuz yoksa düşünememiştir belki. Ya da abisini arayıp onun aracılığı ile de selam söylüyorsa yeter diye düşünüyordur. Kötü niyetle yaptığını düşünmüyorsanız üzerinde fazla durmayın bence.

Düşünememiştir belki. Eşinle konuşuyor diye. Normalde sık sık konuşan insanlar mısınız? Seni hiç aramıyorsa aramamıştır.

görümceniz kaç yaşında ?Ya da yoğun iş temposu var mı ?Ya da bunun için alınacağınızı düşünememiş olabilir mi ?

empati yapayım diyorum fakat ben öğrendiklerinde direkt hastanede abimlerin yanındaydım ahsfha. Ama sizin anlattığınız gibi bir durum olsa heralde yengemi arar tebrik ederdim. Ya da bir ihtimal beni arayıp söylemesini de bekleyebilirdim. Bence zorlaştırıp içinizde büyütmek yerine , siz arayın ve ilk defa haber veriyormuş gibi yapın , sonra da abin sana söylemiş ama sen beni aramayınca ben bi arayayım dedim falan diyerek laf da sokuşturabilirsiniz. Tebrik ederim , sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almak dileğiyle

belki de sizden cekiniyordur. soguk geliyorsunuzdur ?

hem gorumce tebrik etse ne etmese ne . cok da onmeli mi siz anne oluyirsunuz yaaa gerisi teferruat bence .

Kızlar yorumlar için teşekkürler :) Muhtemelen çoğunuzun dediği gibi ben abartıyorum. Biraz hassas oldum son zamanlarda. Ben çok sevindiğim için herkes sevinsin istiyorum. Saçma belki Kendi ailem çok sıcak kutladığı için aynı sıcaklığı onlarda bulamadım, o hayal kırıklığı yaşattı belki. Neyse en iyisi dediğiniz gibi bunun gibi ufak şeyleri takmayıp kendi mutluluğuma odaklanayım. Çok sağolun fikirlerinizi paylaştığınız ve tebrikler için

Aslında biz de bekleyecektik ama dayanamadık Siz bekleyebiliyorsanız bekleyin bence, belki en doğrusu o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…