Dr unuz hangi ilaçları verdi size ? Ben folik asite Dr a gitmeden önce kullanmaya başladım Dr um da elevitle ferrum fort verdi yani biri kan hapi digeri vitamin su an ucunu kullanıyorum folik aasiti sormayı unuttum ama bi sakıncası olmaz dimi kızlar ?
Folik asitin bir sakincasi yok canim birdahaki gidisine dek gonul rahatligi ile kullan planli gebeliklerde 3 ay once baslatiyorlar zaten bende kullaniyorum canim folik asit bugunde kan sulandirici clexane diye igneme baslicam hergun bir tane...simdilik bunlar bakalm daha neler vericek doktorlar bize
Kan sulandiriciyi neye gore verdiler ben düşük yaptım ilk gebeligumde kan pıhtılaşması var mis acaba diye korkuyorum tekrarlamadan da Dr test yapmadı allah korusun tekrarlamaz inş;( size neden verdi iğneyi Dr?
Nedemek canim hepimiz birbirimize yardimci oluyoruz bir bilgi bir dua bu gunlerde cok onemliBuarada tesekkur ederim cnm verdiğin bilgi içinben folik asite zaten hamile olduğumu öğrendiğimde başladım geç başladım yani o yüzden bırakmayı düşünmüyorum elevitle beraber aliyorum
Folik asitte bir sıkıntı yok tabi ama verdiği vitamin takviyesinin içinde varmı onu bir kontrol edin derim. Çünkü bazı doktorla komplike olarak veriyorlar.Dr unuz hangi ilaçları verdi size ? Ben folik asite Dr a gitmeden önce kullanmaya başladım Dr um da elevitle ferrum fort verdi yani biri kan hapi digeri vitamin su an ucunu kullanıyorum folik aasiti sormayı unuttum ama bi sakıncası olmaz dimi kızlar ?
Dr unuz hangi ilaçları verdi size ? Ben folik asite Dr a gitmeden önce kullanmaya başladım Dr um da elevitle ferrum fort verdi yani biri kan hapi digeri vitamin su an ucunu kullanıyorum folik aasiti sormayı unuttum ama bi sakıncası olmaz dimi kızlar ?
Çok üzüldüm canm ama bak simdi hamilesin benim ablamda tüp bebek için gidecekken hamile olduğunu öğrenmişti drlara kalsa esi kisirdi ama simdi iki kızları var allahım korusun .. Umudunu hic bir zaman yitirmemek gerekir allahım ol derse olur. İnş bu kez olacak sağlıkla alicaz yavrularimizi kucağımiza. Ben Druma ssordugum halde tekrarlamadan ilk düşükten sonra bu test hemen yapılmazdedi ne bbilim Ben önlem almak istedim ama drlar böyle diyor sanki benim pskolijim beyin ruh ssagligim beden sagligim diye birşey yok bir düşük İKi düşük uç düşük sonra gel bakarız oldu cnm yap bozum Ben bilmiyorum ne yapacagimi ;/ sabırla kalp atışını su uç ayi güzel geçirmeyi hayal ederek bekliyorum başka birsey gelmiyor elimden ;( allahım korusun hepimizi amin.Canim benim durum pek karmaşık...bana primer infertilite teshisi kondu yanu sebebi aciklanamayan kisirlik...tek sansin tup bebek dediler gittik testler tetkikler vs. Genetik testler yapıldı ve kan sulandirici kullanmama karar verdiler...kullandum tup bebek denememde ama düşük yaptim canım...tabii 8 yillik evliyim 5 yildir cocuk icin ugrasiyorum denemedigim sey kalmadi yoruldum bu son düşük olayi beni bitirdi bende eylul de derken ekime ekimde derken kasima attim yeni denemeyi sonra 2 gun once hastayim diye gittim hamileymisim meğer...yani ozel bir sebeple verilmedi bu ilaç sadece tup bebek oncesi yapilan rutinlerdendi bizim icin...oyuzden doktorunla konus yasadiklarini anlat ayrintili bi sekilde zor bisey degil niye tekrarlarsa oyle karar verecek anlamadim ama bence yapilmali testiniz boraz maliyetli sanirim ama deger yani...
Canim benim durum pek karmaşık...bana primer infertilite teshisi kondu yanu sebebi aciklanamayan kisirlik...tek sansin tup bebek dediler gittik testler tetkikler vs. Genetik testler yapıldı ve kan sulandirici kullanmama karar verdiler...kullandum tup bebek denememde ama düşük yaptim canım...tabii 8 yillik evliyim 5 yildir cocuk icin ugrasiyorum denemedigim sey kalmadi yoruldum bu son düşük olayi beni bitirdi bende eylul de derken ekime ekimde derken kasima attim yeni denemeyi sonra 2 gun once hastayim diye gittim hamileymisim meğer...yani ozel bir sebeple verilmedi bu ilaç sadece tup bebek oncesi yapilan rutinlerdendi bizim icin...oyuzden doktorunla konus yasadiklarini anlat ayrintili bi sekilde zor bisey degil niye tekrarlarsa oyle karar verecek anlamadim ama bence yapilmali testiniz boraz maliyetli sanirim ama deger yani...
Öncelikle gebeliğin hayırlı olsun ..
Bende hamile kalmadan önce 5.5 ay kadar folik asit içmiş bulundum, bizimkinin hiç acelesi yokmuş herhalde :) 5 ay denedikten sonra oldu. Doktora sordum; "hiç bi sakıncası yok biz zaten 3 ay önceden başlanmalı diyoruz "dedi.
Hamileliğimin 12.haftasına kadar devam edecekmişim, sonra bebeğin sinir ve omuriliği oluştuğu için gerek kalmıyormuş folik asit e.
Sonrasında da bu 3 ayda kaybettiğin(istifra, iştah kapanması, besinsizlik, kilo kaybı vb nedenlerden dolayı) vitaminler için Elevit veririm demişti, ama elevit 12 haftadan önce verilmiyormuş.
Sen tam kan sayımı yaptırdın mı ? Doktorun sana neye göre Elevit verdi anlamadım ben ? Gebeliğinde çok başındasın.
hira64 bende kullanıyorum clexane insan ilk zamanlar zorlanıyor ama alışıyor sanki değilmiFolik asitin bir sakincasi yok canim birdahaki gidisine dek gonul rahatligi ile kullan planli gebeliklerde 3 ay once baslatiyorlar zaten bende kullaniyorum canim folik asit bugunde kan sulandirici clexane diye igneme baslicam hergun bir tane...simdilik bunlar bakalm daha neler vericek doktorlar bize
Tesekkur ederim... Ben sağlık ocağında bir kaç tahlil yaptırmıştım kan degerim falan da vardı sanırım düşük değildi ama çok da ortalama değildi atiyorum 10 la 30 arası olması gerekiyorsa benim 13dü.. O sonuclarimi gostermistim Druma. Ona göre ilaç verdi sanırım.elevite erken basladim diyelim bu sakıncalı mi ki?
Folic asid le folic 1 aynımı
Yani aynisi dimi eczaneden kendim gidip aldim ilac konusunda biraz pinpirikliyimFolic1 folik hapinin adi
Folibol gibi yani..
Yani aynisi dimi eczaneden kendim gidip aldim ilac konusunda biraz pinpirikliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?