Hamileliğin ilk ayında lohusa sendromu!!!

misskokulumm

2 kızım 1 oğlum 🧿🧿🧿
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
7.245
17.396
773
41
Merhaba sevgili kk üyeleri..
Çok sıkıntıdayım.Sanki gerçek değil şuan içinde bulunduğum durum. Belki çok büyütüyorum ama psikolojim hiç iyi değil.Nasıl olur da kazayla hamile kalınırmış?, hiç inandırıcı değil öyle şey mi olur?, millet de ne cahil derdim benim de başıma geldi. 33 yaşındayım.
10 yıllık evliyim. Eşim de ben de öğretmeniz 8 ve 4 yaşlarında 2 kızımız var. Evimiz arabamız var ve borçlarının bitmesine 1,5 yıl kalmıştı benim maaşım ikisinin borcuna gidiyor.
Ve ben 3.ye hamile olduğumu öğrendim. Nasıl olur diye düşünmekten uyuyamıyorum geceleri kızlarıma hiç kolay hamile kalamamıştım oysa ki.
Annem baktı kızlarıma şuan abimin bebeğine bakıyor. Sürekli tembihlerdi sakın kızım dikkat et yeter 2 kızın var çok şükür diyerek..
İşin en önemli noktası da ben lohusa depresyonu geçiriyorum 2.de daha şiddetliydi. Şimdi çok büyük korku var hepsi tekrar gelecek ve kalıcı olacak diye beynimde söyleniyor düşünceler sürekli.. Sizce bu depresyonu 3.bebekte yaşamama şansım olur mu
Kızlarım ekim ve kasım doğumlu bu da eylül olacak sonbahar ve kış bebekleri olduğundan bence daha hüzünlü ve mutsuz oluyorum. Belki 5-6yıl sonra bir bahar bebeği olabilir 3.bebek diyorduk olmadı.
Aranızda bir doğumunda depresyona girmiş diğerinde çok huzurlu mutlu olmuş anneler var mı?? İçimi rahatlatıp kaygımı biraz olsun azaltmak için yazdım buraya. Şimdiden teşekkür ediyorum okuyup cevaplayanlara

Bence daha önce oldu, yine olur diye şartlama kendini. Allah sağlıkla kavuşmanı nasip etsin. Eviniz arabanız var. 1,5 yıl sonra zaten taksitler bitiyor. Ücretsiz izin alabilirsin. Ya da 2 ay part time çalışır sonra ücretsiz izin alırsın. Çözüm bulunur

Çocuk bakımını dert etmiyorum aslında komşularım tanıdıklarım var 4 yıldır benim memleketimdeyiz. Arkadaş çevreme göre hamarat becerikliyim,bakabilirim yani yeni bir bebeğe. Ama çok rahatlamıştık gece uykusuzlukları gaz sancılar ne bileyim düşündükçe içim darlanıyor ellerim yanmaya mideme kramplar girmeye başlıyor. Aha diyorum yeniden geliyor depresyonum:((

ne alakası var kıs bebegı yaz bebegı yahu :)))
Siz cocuklara kım bakacak kısmını gecmıssınız
Benım oglum subat dogumlu kara kıs bebegı, hıc depresyona gırmedım

Bence bu depresyon işi biraz çevredekilerin negatif elektriği ile alakalı. Sevmediğiniz sizin sinir eden faktörleri yaklaştırmazsanız yanınıza huzur içinde geçer inşallah

Hep olumsuz yönde değerlendirmişsiniz ama ben olumsuz bişey göremedin. 2 Kızınız varmış belki bu da erkek olur :) hayırlı olsun. Şükretmelisiniz bence 5-6 yıl sonra isterdik diyosunuz o zaman olacağının garantisi yok yumurtalık rezervi her yıl azalıyor.

Insanlarin hamilelikleri dogumlari bile degisiyor her cocukta...
Hepsi ayni olacak diye birsey yok...sartlandirmissiniz biraz kendinizi...olumlu dusunun ve sukredin...
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Siz bu depresyon olayina fazla anlam yuklemissiniz bence. Hele sonbaharda dogacak kesin depresyona girerim diye kendinizi gazlayip durmayin. Suan iki cocugunuz var, onlara yansitmamalisiniz bazi seyleri. Illa depresyona giricem diyorsaniz da simdiden destek almaya baslayin.

Daha loğusa değilken nasıl sendromunu geçiriyorsunuz anlamadım , başka bir şey olmasın ?

Çevre baskısı ve kendini şartlandırma var . Bu durum size ve bebeğe büyük zararalar verebilir .
Psikoloğun 1-2 seansta çözeceği işi , içinizde büyütmenin alemi yok .
Psikoloğa gidin !

Bu arada ;
Neden böyle düşünmek yerine olmuşla ölmüşe çare yok deyip , 3. ile ilgili tatlı hayaller kurmuyorsunuz ?

Canim ben ikinci bebegimi 4 gun once kucagima aldim.Ilkinde agrim sizim yoktu gayet rahat atlatmistim ama bu seferkinde hala toprlanamadim surekli agliyorum.Ikinci lohusaligim çok farkli geciyo,duzelecek gececek diye kendimi motive ediyorum.Senin de belki bu seferki rahat gecer,simdiden bu dusuncelerle kotuyu cagirma

Merhaba oncelikle hayirli olsun bebegin, benim annem de calisiyoraun sakin 3. Yapma dedi yaptim pisman degilim. Lohusalik dep. Ilk bebegimde cok yogun yasadim berbat gunlerdi benegimi hic istemedim, esimle arama girmia gibi dusunurdum vs vs 2. Ve 3. De hicbir sey olmadi. Her sey normaldi. Icinizi gerah tutun esin dr destekse sorun olmaz bence

Bunun mevsimlerle alakası olduğunu sanmıyorum öyle olsa herkes baharda yazda doğurmaya çalışırdı.
Şimdiden beyninizi şartlandırmışsınız depresyona gireceğim diye pozitif düşünün kendinizi ona göre hazırlayın zaten tecrübeli bir annesiniz.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Şimdiden kendini depresyona itiyorsun. En küçüğü 4 yaşındaymış zaten. Daha küçük bebeği varken hamile kalanlar var.
En önemlisi kızlarına bak ve Allah'a onları sana sağlıklı olarak bağışladığı için şükret ve bu bebeğin de sağlıkla doğması için dua et.
Onun bu dünyada kısmeti varsa gelecek sen depresyona girsen de girmesen de.
Ama sağlıklı çocuklar sağlıklı anne babayla mümkün bunu da unutma.

Bu arada kazayla olur mu dalga geçenlere bakma. Bal gibi de kazayla olur o.

Zaten plan dahilinde varmış. E çok geç olmadan olmasi da iyi bir yandan. Ben pozitif düşünüyorum, ikizlere hamileyim ve her şeyin iyiye gideceğini hissediyorum. Siz bu kadar negatif bakış açısıyla malesef depresyonu tetikliyorsunuz. Sonuçta depresyon havadan gelmiyor, bakış açısi, düşünce yapısı vs... onu çağırıyor.

Oncelikle hayırlı olsun bereketiyle gelsin inşallah..lütfen olumsuz düşünmeyin cok sukur durumunuz iyiymiş..Lahusalık kolay degil ve siz daha şiddetli geçiriyormuşsunuz..burada iş ailenizde bitiyor..annemiz eşiniz ve kızlarınız size yardımcı olursa kolaylık atlatırsınız..Zaten 2-3 aya bebeklikten cıkıyorlar..Musmutlu bir aile olmanız dilegi ile..

ne alakası var kıs bebegı yaz bebegı yahu :)))
Siz cocuklara kım bakacak kısmını gecmıssınız
Benım oglum subat dogumlu kara kıs bebegı, hıc depresyona gırmedım
Bi şubat bebeğini beceremedim cutemom:))) önü bahar olurdu ne güzel hayallerim vardı:)))

Ne güzel yorumlar yapılmış çok teşekkür ediyorum. 2.kızım doğumda mekonyum zehirlenmesi yaşayıp 1 ay yoğun bakımda kaldı belki onun da etkisi çok kötü günler yaşadım.
3.bebek bana o günleri sil baştan yapıp doğumdan sonra kucağımda bebeğimle hastaneden çıkma anılarını kazandırır inşallah..
Dedğiniz gibi olumsuz düşünceleri bir kenara bırakıp Hamileliğin tadını çıkartmaya çalışacağım ki hamilelik dönemini çok severim.
Çevremdekilerin olumsuz yorum yapmalarına izin vermeyeceğim.
Eşim çok mutlu oğlan olur inş. Diye dite geziyor ortalarda.
Ama lohusa depresyonuna girersem buralarda olurum yine 9 ay sonra:deli::anne::KK49:

Back
X