ultrason benim son adet tarihime göre hesaplamadı. sat a göre 9 haftalık hamileyim doktora göre 8.
bi de son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplanması biraz saçma geliyo bana. çünkü adet tarihinin ilk gününde ilişkiye girilmiyo mesela ben 1 hafta bekliyorum temizlenmek için. böyle yanii
aynen bende bekledim hemen o gün ilişkiye girilmiyoki hem ben ilişkiye girdiğim günüde biliyorum bi tek o gün olabilir çünkü tedaviyle olduğundan iğnemi o gün vurulmuştum bence benim bildiğim doğru:)
ultrason benim son adet tarihime göre hesaplamadı. sat a göre 9 haftalık hamileyim doktora göre 8.
bi de son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplanması biraz saçma geliyo bana. çünkü adet tarihinin ilk gününde ilişkiye girilmiyo mesela ben 1 hafta bekliyorum temizlenmek için. böyle yanii
Benim de ilk üç muayanemde hep 5haftalık dedi dr, geç döllenmede tarihi tutturamıyor sanırım teknolojik aletlerBende bu konuda sıkıntı yaşıyorum. Son adet tarihim 15 temmuz 3 eylülde doktora gittim 7 haftalik olmasi gerekirken 5 haftalik çıktı neyse çok sorun etmedim geç döllenme falandir diye bugün yine gittim bi hafta sonra 6+3 olması gerekmiyo mu geçen hafta 5+3 se. Bugün kaç çıktı söyliyim size 5+5
Aradan bi hafta geçti ultrason makinası 3 gün geçmiş gibi gösteriyor.
Doktora sordum daha çok küçük olduğu için hesaplama tutmuyor olabilir dedi. Son adet tarihi më göre 8+2 günlük hamileyim
Ama bende anlam veremedim bu olaya. DüşüncelerinizI paylaşırsanız sevinirim
Peki daha sonradan düzeldi mi canımBenim de ilk üç muayanemde hep 5haftalık dedi dr, geç döllenmede tarihi tutturamıyor sanırım teknolojik aletler
Bende bu konuda sıkıntı yaşıyorum. Son adet tarihim 15 temmuz 3 eylülde doktora gittim 7 haftalik olmasi gerekirken 5 haftalik çıktı neyse çok sorun etmedim geç döllenme falandir diye bugün yine gittim bi hafta sonra 6+3 olması gerekmiyo mu geçen hafta 5+3 se. Bugün kaç çıktı söyliyim size 5+5
Aradan bi hafta geçti ultrason makinası 3 gün geçmiş gibi gösteriyor.
Doktora sordum daha çok küçük olduğu için hesaplama tutmuyor olabilir dedi. Son adet tarihi më göre 8+2 günlük hamileyim
Ama bende anlam veremedim bu olaya. DüşüncelerinizI paylaşırsanız sevinirim
MErhaba, öncelikle hayırlı olsun. Hamileliğin ilk 13 haftasında ultrason ölçümlerinde baş-popo mesafesi ölçülür CRL-crown-rump lengt. bu ölçüm cihaz içinde yüklü verilere göre sizin gerçek gebelik haftanızı verir. Doktorlar bu ölçümü kabul ederler çünkü döllenmenin ne zaman olduğu bilinemiyor. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir. Bu haftaya kadar tüm bebekler aynı gelişim gösterrken 20. hafta sonrası ırksal ve kalıtsal özellikler devreye girer. benim bildiğim ,doktorumun söyledii bunlar. umarım yardımcı olmuştur. :)Arkadaşlar merhaba, benim biraz kafam karıştı şu SAT konusunda. Ben hamile olduğumu epey geç öğrendim. Bu süre zarfında arada az da olsa kanamalar olduğu için ben adet gördüğümü sanmıştım, ama hamile olduğumdan haberim yoktu ve haliyle son adet tarihimi bilmiyorumGeçen pazartesi hamile olduğumu öğrendiğimde ilk gittiğim doktor bebeğimin 3 aylık olduğunu söylemişti ve asistanı SAT ı 26 Ağustos olarak belirlemişti. Bugün kendi doktoruma gittim ve doktorum ultrason ölçümlerinden sonra SAT ın 30 Ağustos olduğunu söyledi ve bebeğimin aslında önceki söylenenden 1 hafta kadar daha küçük olduğunu söyledi ve bebeğimin 12+5 haftasında olduğunu söyledi. Ya kafam karıştı ben mi yanlış hesap yapıyorum anlamadım nasıl 12+5 oluyo SAT 30 Ağustossa? SAT 26 Ağustos olsa şuan miniğimin 13+5 olması, SAT 30 Ağustos olsa 13+1 olması gerekmiyor mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim... Neye göre belirliyorlar bunu tam olarak, kafam çok karıştı YARDIM LÜTFEN...
MErhaba, öncelikle hayırlı olsun. Hamileliğin ilk 13 haftasında ultrason ölçümlerinde baş-popo mesafesi ölçülür CRL-crown-rump lengt. bu ölçüm cihaz içinde yüklü verilere göre sizin gerçek gebelik haftanızı verir. Doktorlar bu ölçümü kabul ederler çünkü döllenmenin ne zaman olduğu bilinemiyor. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir. Bu haftaya kadar tüm bebekler aynı gelişim gösterrken 20. hafta sonrası ırksal ve kalıtsal özellikler devreye girer. benim bildiğim ,doktorumun söyledii bunlar. umarım yardımcı olmuştur. :)
rica ederim. evet benim doktorum öyle diyor:)Teşekkür ederim, ozaman SAT a çok takılmadan doktorumun ultrason ölçümlerine göre verdiği hafta bilgisi olan 12+5 i baz almalıyım demekki... Bilgi için çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?