Hamileliğin son ayında yolculuk

Bayan Esen

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
185
65
18
31
Merhaba arkadaşlar. 29 haftalık hamileyim. Sadece eşimle Edirne'de yaşıyorum ailem İstanbul'da. Haftasonu ablamın doğum yaptığı hastaneye gittim kontrole ve herşey çok iyiydi doğum fiyatı da dahil. Edirne de bana göre normal doğum ücretleri bile çok pahalı ve bu yüzden devlet hastanesinde yapmak zorunda kalacaktım. Şimdi ailem İstanbul'da yapmamı istiyor tabiki bende. Çünkü evime uzak olsam ds her yönden rahat edeceğimi düşünüyorum en azından ilk tecrübelerimde yanımda ailem olacak. 37 38 haftası gibi otobüsle İstanbul'a gitmem sizce sorun olur mu yolculuk 3 3 buçuk saat sürüyor en fazla ve ilk 2 saat sonra 5 dk mola var. O arada da yürürüm yeter sanırım diyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir yada sizce ne zaman gitmeliyim?

Eğer hamileliğin sıkıntı bir hamilelik değilse tabiki yola çıkabilitsin benim ailemde uzakta 7 saat var aramızda ben devamlı git gel yapıyorum otobüsle 1 kez 30 dk mola veriyor ve yetiyo bana

Sıkıntılı değil çok şükür şimdilik yani. Hatta doktora da söyledim Edirne de oturduğumu o da gel son 2 haftasında doğum zamanı veririm sana dedi. Yani tehlikeli olsa o da çağırmazdı. Ben bu aralar çok gittim 23 nisan 1 mayıs ve 19 mayıs için 3'er gün kaldım geldim. Yalnız sırt ağrılarım var ve dün çok kötü oldum artık gelmeme yakın. Tek sıkıntım o acaba 38lerde falan sırt ağrısı çeksem erken doğurur muyum?

Olmaz inşallah canım eğer hamileliğin sıkıntılı değilse. Ben 36 haftalıktım ailemin yanına geldim Sivas'tan Ankara'ya 5 buçuk saat sürdü bir kere mola verdik

Benim gibi bir gebelik geciriyorsan degil otobus yolculugu,sokagin bi ucundan diger ucuna gidemezsin.
Normalse hersey bir riskin de yoksa,giderbilirsin.
Is arkadasim son 2 hafta kala dogum icin istanbul dan memleketi tokat a gitmisti arabayla.

Olmaz inşallah canım eğer hamileliğin sıkıntılı değilse. Ben 36 haftalıktım ailemin yanına geldim Sivas'tan Ankara'ya 5 buçuk saat sürdü bir kere mola verdik
Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor dedim ya doktor bile çağırdıysa iyidir bebek. Hatta haftasonu gittim bir sorun yok dedi çok şükür. Tek korkum sırt ağrıları bir de ayaklarda falan şişme oluyormuş. Bende şuan yok ama insan korkuyor işte yolda doğurmak istemiyorum Bir de şu var bana şuan herkes ne zaman doğum yapacağımı soruyor. Sanırım dış karnımda bebek o yüzden büyük duruyor. Son haftalarda yerimden kalkamazsam diye de düşünüyorum

Benim gibi bir gebelik geciriyorsan degil otobus yolculugu,sokagin bi ucundan diger ucuna gidemezsin.
Normalse hersey bir riskin de yoksa,giderbilirsin.
Is arkadasim son 2 hafta kala dogum icin istanbul dan memleketi tokat a gitmisti arabayla.
Özel arabayla değil malesef otobüsle gideceğim için endişeleniyorum. Uyuyarak gidiyorum zaman çabuk geçsin diye otobüsle de zor oluyor işte. Ama İnşallah birşey olmaz

Canım ne yaptın ailenin yanımdamısın yoksa yolculuk için biraz daha bekliyormusun?
Bende ist'dan çanakkaleye gitmeyi düşünüyorum doğum için 38.hafta gibi. Benim yolculuğum daha uzun sürüyor malesef 7saat kadar. Bende telaşlanıyorum ister istemez. Uçakta var ama uçaktanda korkuyorum 26 haftalıkken antalyaya gitmiştim uçağın motorlarının sesinden sanırım birde basınçtan bebeğim bir an durmadı erkenden doğurucam diye korktum walla :) o yüzden şimdide tedirgin oluyorum uçakla gidersem ya doğumu tetiklerse diye otobüste yol uzun. Öyle kararsız kaldım bende

Eger erken dogum riskin yoksa doktorunun da onayıyla yolculuk yapabilirsin ki zaten cok uzak bi mesafe degil. Ben 14 ve 29 haftalikken 9-10 saatlik yolculuk yaptim cok sukur bende sıkıntı olmadı. Bayramn 3. Günü evime geldim 33 haftaligim suan. Dedigim gibi doktorunun izniyle yolculuk yapmanda sıkıntı olacagini sanmiyorum

Kesinlikle hayir. Uzun süre oturur pozisyonda kalmak sakıncalı bunun İnternette açıklaması da var. Bence uçakla gidin uçağa alıyorlar zaten ben 38. Haftada binmistim

Kesinlikle hayir. Uzun süre oturur pozisyonda kalmak sakıncalı bunun İnternette açıklaması da var. Bence uçakla gidin uçağa alıyorlar zaten ben 38. Haftada binmistim
Uçakta bebeğinizin hareketlerinde artış olmadımı? Ben 26 haftalıkken uçak yolculuğu yaptım ama bebeğim hiç olmadığı kadar hareketliydi

Uçakta bebeğinizin hareketlerinde artış olmadımı? Ben 26 haftalıkken uçak yolculuğu yaptım ama bebeğim hiç olmadığı kadar hareketliydi

Yok valla hiçbisey olmadi uyuyodu benim tek korkum uçağa alinmamamdi çok şükür sıkıntı çıkmadı doktor onayı varsa binilebiliyormuş

Benim öyle şiddetli vuruyordu ki erken doğum yapıcam diye korktum. 38. Haftamda çanakkaleye gidicem bende doğum için uçaklamı yoksa otobüslemi gitsem kararsızım. Otobüs 7saat kadar sürüyor.

Benim öyle şiddetli vuruyordu ki erken doğum yapıcam diye korktum. 38. Haftamda çanakkaleye gidicem bende doğum için uçaklamı yoksa otobüslemi gitsem kararsızım. Otobüs 7saat kadar sürüyor.

Otobüs çok sakıncalı canım ya 7 saat çok uzun. Merak etme o hosteslerin hepsi hergün eğitim görüyor doğum üzerine doğum başlarsa da güzel bi deneyim yaşamış olup bebeğin hayatı boyunca bedavaya biner uçaklara :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…