Hamileliğinde yapmaması gerekenleri yapanlar ve pişmanlık duyanlar..

Canım beni de öyle etkiledi. pişmanlık işte dediğin gibi geçti gitti ama ikincisinde açlık kan şekerime güveneceğim

Aynen. Bence de en doğrusunu yapmışsınız.

Saka misiniz?
Eyvahh bebege bir sey oldu kesin mi diyeyim?
Kadin pisman zaten.en iyisini doktorun bilecektir mutlaka ona danis yazdigimi gormediniz mi?
Neyi masum gösteriyorum?
Ozellikle ben hamileyken asla alkol almadim evet sigarayi birakmadim ama cogu doktor zaten 1 2 kadehe musade ediyor.bundan sonra icme ve mutlaka doktorunla konus yazan bir yaziyi ne cesit anlama kapasiteniz var ben sasirdim.
Her neyse size fazla bile bu cevap nasilsa yine okuyup anlamayacaksiniz.iyi gunler.

bide bu seker yuklemesini bendde gereksiz buluyorum.burada hic yapilmiyor..banada yapilmadi..aniden basit seker yuklemesi cok zaararli.yediklerimize dikkat edersek hicbirsey olmaz

konu sahibi yapmis bir yalnislik.ama pisman.iste.insallah bebegi saglikla dogar.bide hic sigara alkol kullanmayanlar kesin bilemez cocuklarinda 5yil 10yil sonra neler olacagini. Rabbim koruyunca koruyor iate.olacagi varsada birseyin ne yaparsak yapalim olur mutlaka

Mesele bebeğe kesin birsey olması değil ki. Ben en organiginden beslenirim, çocuğum down sendromlu, otizmli dogabilir. Veya sağlıklı doğar da bi havale geçirir, herşey olabilir. Hicbirseyin garantisi yok hayatta.
Önemli olan, annelik bilincinde olmak, bir can taşımanın sorumluluğunu yerine getirmek. Başkasına zarar vermediginiz sürece her isteyen fıçıyla içebilir, kimi ilgilendirir. Ama bir canın etkilenme ihtimali varsa, hic bir doktor 1 2 kadehe izin veremez. Doktorlugunu sorgulamak gerekir.
Nice insanlar var, yumurta rezervleri veya sperm sayıları düşük diye çocuk sahibi olabilmek için sigarayı ve alkolü bırakıyorlar. En küçük bir ihtimalin bile gözünün içine bakıyorlar. Ben çok üzülüyorum bunca çocuk hasreti çeken varken, kolaylıkla hamile kalabilenlerin bu kadar sorumsuz olmasına

Saka gibi olan sensin
Bira mi ictin ay aman ben de viski falan ictin saniyorum hele sarap ictiysen hic bise olmaz
Bu kelimeleri sarf edenin aklina sasarim
Sen cogu doktora danismissin ya !! onlar da ic bisey olmaz demisler ya bi de kalkip doktoruna sor diyorsun
İnsanlar kola icmiyor hazir yiyecek tuketmiyor bebege zarar gelmesin diye sen ohoo ben sigarayi arttirdim bile diyorsun
Alkis mi bekliyordun yoksa bu soyleminle ?
Yahu ben kd doktorlariyla calisiyorum biri de dememistir icebilirsin diye
Senin gittigin sordugun doktorlara sasarim
Neyse benim cevabim da cok bile size ne de olsa kafaniza dank etmiycek.

Buradaki bazı yazıları görünce şok oldum. Ben hiç alışkanlıklarım olmadığı halde hamile iken sabah erken kalkıp hafif yürüyüş yapmaya zorladım kendimi, glutenli beslenmeyi çok sevdiğim halde glutenli beslenmemeye çalıştım, meyve sevmem meyve yemeye zorladım. Yani çocuğum için sağlıklı beslenmeye zorladım kendimi. Sigara içtiğimi alkol aldığımı düşününce aklım havsalam almıyor. Bir anlık zevkin acısını ömür boyu çekemem çektiremem.

Gluten kısmıyla ilgili bişi demek istiyorum.Glutensiz beslenmeye alıştıktan sonra bazı kişilerin bünyesinde gluten intoleransı oluşabiliyor, artık isteseniz de tüketemiyosunuz dikkatli olun.

Gluten kısmıyla ilgili bişi demek istiyorum.Glutensiz beslenmeye alıştıktan sonra bazı kişilerin bünyesinde gluten intoleransı oluşabiliyor, artık isteseniz de tüketemiyosunuz dikkatli olun.

Teşekkür ederim uyarınız için. Doktor kontrolünde ilerlemiştik. Oldu epey ben doğumumu yaptım şükür çocuğumu büyütüyorum. Benim glutensiz yemeye alışmam çok zor. Hamilelik dönemimde dikkat ettim sadece.

Calistigim bi doktor seker yuklemesinin zararli olmadigini ha o suyu icmissin ha bi dilim baklava yemissin ayni sey demisti bu bana mantikli gelmisti. Suan hamileyim kismet olur da o zamanlara gelirsem yaptirirmiyim bilmiyorum
Acken tahlil yaptirip sonra sekerli biseyler yiyip ardindan 1 saat sonra tekrar kan vermekle de anlasiliyor.
Ama suan ben de kararsizim

Zararli diyen doktorlar da var, zararsiz diyen doktorlar da. Teşhis edilmeyen bir şeker hastalığının da bebeğe oldukça fazla zarari var tabii ki. Ama ben hic bir bulguya bakilmadan, her hamileye şart kosulmasina kızıyorum. Yoksa yaptir veya yaptirma diyemem kimseye. Belirtisi olanlar elbette yaptirmali.
Açlık şekeri verdikten sonra, 1 2 dakika içinde vucudunuza 50 gram basit şeker almaniz lazim. Yani sekerli birsey yiyip bir saat sonra kan verirseniz, bu seker yuklemesi yerine gecmez, bu tokluk şekeri olur. 1 2 dakika içinde 5 dilim baklava, yarım litre gazoz falan icmeniz lazim, seker yuklemesindeki basit şekeri vucudunuza almanız için

2 dilim baklavaya eşdeğer ayrıca bir tutmak değil aç karnına tatlı yemek bence aynı şey sonuçta vücudun insülin direnci artıyormu artıyor
Meyveyle bile artıyor dozunu kaçırdığınızda meyve bile sizi şeker hastası yapabilir hamileyken
Herkes fikirlerini kendine saklamalı diye düşünüyorum doktorculuk oynamanın kimseye bi faydası yok çünki ben herzaman tıbbın ve doktorların yanındayım madem güvenmiyorsunuz herkes evinde doğursun ozaman

Son uc aylik sekeri normal ciktigi halde gebelik sekeri olan da var seker yuksekliginde tek cozum gidaya dikkat etmekte degil tedavide uygulaniyor gerekirse bu kadar da onemli gebelikte seker..
Herkes böyle bilinçli değil malesef
Şeker hastalığının sonuçlarını ve bebeğe verdiği zararları bi okusalar zararlı cümlesini dahi kuramazlar bence

Benim 3 aylik ortalamam hep normaldi ama ciddi yukselmisti hamilelikte. Bebege bir sey olmasin diye insulin kullandim tabi ki. Yani demek istedigim, aclik sekerim 300 civari cikarken hba1c normaldi. Bilginize...

Hamile değilim ama olmaya çalışıyorum. Ne çay ne de kahve içiyorum ki kahveyi çok severim. Alkolü ağzıma sürmeyeli yıl oldu. Lütfen sizde kendinizi toparlayın. Belli ki korkuyorsunuz o zaman ne alkol ne de sigara alın bu korkuyu da yaşamayın. Hiç bir şey için geç değildir bence.

Ne alakasiz de fikirlerinizi kendinize saklayın madem kkda tartışmanın mantığı yok o zaman Fikirlerimizi yazmayalım buraya. konuyu tuhaf yere çekmeye başladınızzaralı veya değil farketmez BENİM hamilelikteki pişmanlığım budur. Bitti nokta.

Yapılmaması gerekenlerden neleri yaptım diye düşündüm, bi kere bi oturuşta bayaa fazla miktarda midye tava yemiştim herhalde 50 adet falandır. Ama metal zehirlenmesi yaşamayacağımdan ve tazeliğinden emindim (kontrollu yetiştirilmiş midyelerdi).
Sonra toplamda 3 4 adet midye dolma yemişimdir ki hayatımda yediğim eeenn güzel midyeydi hala canım istiyor hatta :)
4 5 kere kokoreç yedim :)
Ha bir de hamburger tavuk burger normalde ne sıklıkta yiyosam o kadar yedim.
Bunlardan hiç pişman olmadım desem yeridir. Öğrendiğim an sigarayı,alkolü,asitli her içeceği,sosis,salam,sucuk bile hatta bıraktım.
Tek pişman olduğum şey ilk üç ay nefes alamamaktan artık ağlıyordum.3 ay biter bitmez bi süre alerjik astım için burun spreiy ve ilaç almak zorunda kaldım. Keşke dayanacak kadar hafif olsaydı ama değildi.
İlaçları almasaydım zaten vücudum oksijensiz kalıyordu daha büyük zarar veririm endişesiyle bi süre kullandım.

Kızlar hepinizin hemen hemen yorumunu okudum kahve cay patates kizartmasi vs yasakmi hamilelikte ? Cay ve kahve ? Zararli mi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…