- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Canım beni de öyle etkiledi. pişmanlık işte dediğin gibi geçti gitti ama ikincisinde açlık kan şekerime güveneceğimYa cnm abartılacak bişi yok ki.. geçti gitti.. ben doktoruma yaptırmak istemiyorum dedim. 1 tabak pilav yiyo musun dedi evet dedim.. 2 baklava?? Ona da evet.. ee yani bunun ondan bi farkı yok ki dedi.. yaptırdım içim rahat etti.. bi problemde olmadı şükür..
Aynen. Bence de en doğrusunu yapmışsınız.Ayni sey değil. Biri şak! diye kana karışan basit şeker. Direk bebeğe geçiyor. Kahvaltıya balla başlamak gibi değil yani.
Aclik sekeri, tokluk sekeri, hba1c yaptırdım düzenli olarak. Sorun çıkmayınca şeker yükleme yaptırmadım. Hic de pişman değilim
Saka misiniz?freyahel sok icerisindeyim nasil boyle bir seyi masum gosterebiliyorsun ya resmen ic ic devam et bisey olmaz demissin
Vallahi pes !
Ha ben daha bi doktorun sigara da alkol de alabilirsin dedigini duymadim
Konu sahibi belki pisman oldu belki benim gibi olan var mi diye vijdan rahatlatmaya calisiyor ama sen tam bir fiyaskosun.
Evet konu sahibi , cok yanlis yapmissin
Umarim o masum bebegin saglikli dogar.
Mesele bebeğe kesin birsey olması değil ki. Ben en organiginden beslenirim, çocuğum down sendromlu, otizmli dogabilir. Veya sağlıklı doğar da bi havale geçirir, herşey olabilir. Hicbirseyin garantisi yok hayatta.Saka misiniz?
Eyvahh bebege bir sey oldu kesin mi diyeyim?
Kadin pisman zaten.en iyisini doktorun bilecektir mutlaka ona danis yazdigimi gormediniz mi?
Neyi masum gösteriyorum?
Ozellikle ben hamileyken asla alkol almadim evet sigarayi birakmadim ama cogu doktor zaten 1 2 kadehe musade ediyor.bundan sonra icme ve mutlaka doktorunla konus yazan bir yaziyi ne cesit anlama kapasiteniz var ben sasirdim.
Her neyse size fazla bile bu cevap nasilsa yine okuyup anlamayacaksiniz.iyi gunler.
Saka gibi olan sensinSaka misiniz?
Eyvahh bebege bir sey oldu kesin mi diyeyim?
Kadin pisman zaten.en iyisini doktorun bilecektir mutlaka ona danis yazdigimi gormediniz mi?
Neyi masum gösteriyorum?
Ozellikle ben hamileyken asla alkol almadim evet sigarayi birakmadim ama cogu doktor zaten 1 2 kadehe musade ediyor.bundan sonra icme ve mutlaka doktorunla konus yazan bir yaziyi ne cesit anlama kapasiteniz var ben sasirdim.
Her neyse size fazla bile bu cevap nasilsa yine okuyup anlamayacaksiniz.iyi gunler.
Buradaki bazı yazıları görünce şok oldum. Ben hiç alışkanlıklarım olmadığı halde hamile iken sabah erken kalkıp hafif yürüyüş yapmaya zorladım kendimi, glutenli beslenmeyi çok sevdiğim halde glutenli beslenmemeye çalıştım, meyve sevmem meyve yemeye zorladım. Yani çocuğum için sağlıklı beslenmeye zorladım kendimi. Sigara içtiğimi alkol aldığımı düşününce aklım havsalam almıyor. Bir anlık zevkin acısını ömür boyu çekemem çektiremem.
Gluten kısmıyla ilgili bişi demek istiyorum.Glutensiz beslenmeye alıştıktan sonra bazı kişilerin bünyesinde gluten intoleransı oluşabiliyor, artık isteseniz de tüketemiyosunuz dikkatli olun.
Calistigim bi doktor seker yuklemesinin zararli olmadigini ha o suyu icmissin ha bi dilim baklava yemissin ayni sey demisti bu bana mantikli gelmisti. Suan hamileyim kismet olur da o zamanlara gelirsem yaptirirmiyim bilmiyorumAyni sey değil. Biri şak! diye kana karışan basit şeker. Direk bebeğe geçiyor. Kahvaltıya balla başlamak gibi değil yani.
Aclik sekeri, tokluk sekeri, hba1c yaptırdım düzenli olarak. Sorun çıkmayınca şeker yükleme yaptırmadım. Hic de pişman değilim
Zararli diyen doktorlar da var, zararsiz diyen doktorlar da. Teşhis edilmeyen bir şeker hastalığının da bebeğe oldukça fazla zarari var tabii ki. Ama ben hic bir bulguya bakilmadan, her hamileye şart kosulmasina kızıyorum. Yoksa yaptir veya yaptirma diyemem kimseye. Belirtisi olanlar elbette yaptirmali.Calistigim bi doktor seker yuklemesinin zararli olmadigini ha o suyu icmissin ha bi dilim baklava yemissin ayni sey demisti bu bana mantikli gelmisti. Suan hamileyim kismet olur da o zamanlara gelirsem yaptirirmiyim bilmiyorum
Acken tahlil yaptirip sonra sekerli biseyler yiyip ardindan 1 saat sonra tekrar kan vermekle de anlasiliyor.
Ama suan ben de kararsizim
2 dilim baklavaya eşdeğer ayrıca bir tutmak değil aç karnına tatlı yemek bence aynı şey sonuçta vücudun insülin direnci artıyormu artıyorBal pekmez ile saf glikozu bir mi görüyorsunbaklavayı da genellikle glikoz şerbeti ile tatlandırdıkları için aklıma geldi. O glikoz suyunu içtikten sonra tüm gün insanlar kendine gelemiyor baklava bile yanında hafif kalır.ayrıca tek baklava değil örnek olarak onu verdim tatlıları mı sıralayım şimdi
Herkes böyle bilinçli değil malesefSon uc aylik sekeri normal ciktigi halde gebelik sekeri olan da var seker yuksekliginde tek cozum gidaya dikkat etmekte degil tedavide uygulaniyor gerekirse bu kadar da onemli gebelikte seker..
Ne alaka2 dilim baklavaya eşdeğer ayrıca bir tutmak değil aç karnına tatlı yemek bence aynı şey sonuçta vücudun insülin direnci artıyormu artıyor
Meyveyle bile artıyor dozunu kaçırdığınızda meyve bile sizi şeker hastası yapabilir hamileyken
Herkes fikirlerini kendine saklamalı diye düşünüyorum doktorculuk oynamanın kimseye bi faydası yok çünki ben herzaman tıbbın ve doktorların yanındayım madem güvenmiyorsunuz herkes evinde doğursun ozaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?