Hamileliğinde yapmaması gerekenleri yapanlar ve pişmanlık duyanlar..

Hamilelikte sigarayi birakmayanlardan biri de benim...o an farkina varmiyorsun da
Eline alidiktan sonra bebegini balyoz gibi iniyor gercekler...sukur ki gelisimi hep ondeydi hic bir sorun olusmadi...ama oladabilirdi...ve bunu sen cekecetin omrun sonuna kadar anlatabiliyormuyum?
Yani sadece bebegine degil sana da olan olucakti..

Bütün yorumlarınızı okudum. Çılgınca sigara ve alkolü savunuyorsunuz. Amacımız ne sizin ? Hangi doktor "sigarayı bırakma 4,5 tane iç" der saçma sapan konuşmayın yaa! Bilinçsizce davranıyorsunuz, sizin çocuğunuza yazık olmuş/olacak bari bırakın başkalarına bulaşmasın bu saçma zihniyet.. Ban yiyeceğim belki ama gerçekten çok saçmalamışsınız..

Bağımlılıklarınızdan kurtulmam için hastaneden yardım alabilirsiniz.. Tüm tepkiler hemen doğar doğmaz ortaya çıkacak diye birşey yok.. İleri ki yaşlarda alkolden dolayı aşırı asabiyet, hiperaktivite. sigaradan ötürü de zeka ve gelişim geriliği, astım, bronşit gibi bi çok hastalığa, sizin de Hepatit B, HIV gibi hastalıklara daha meyilli olmanıza sebep olur..
Burada ki teşvik edici yorumlara lütfen itibar etmeyin. Yardım alın, bırakırsınız..

Alkol sigara mıdelimisiniz kola dahi içmiyorum ben meyvesuyu bile hazır olanlardan tüketmiyorum
İnsanlar çıldırmış olmalı

Hamileliğinde sigara içen süper zeka arkadaşlar için bişi söylemek istiyorum.15 yıl sigara içtim ve hamileliğimi öğrendiğim an bıraktım ve tüm hamilelik boyunca tek bi tane içmedim hala da içmiyorum.İnsan isteyince bırakır.

Hamileliğimden önce bu konuyu bir doktorla konuştuğumda dedi ki “hamileliğinin sorunsuz geçmesi ve sağlıklı bir çocuk doğurman bebeğin hayatı boyunca sağlıklı olacağı anlamına gelmez, belki 10 yıl sonra olacağı kanserin sebebi anne karnında annenin içtiği sigara olacak”.

O yüzden kimse bebeğim sağlıklı doğdu diye sevinip sigara illetini savunmaya kalkmasın marifet gibi.

Ay bi de şunu eklemek istiyorum bebeği canı kanı için bağımlılığından bile vazgeçemeyen insandan ne kadar anne olur orası da tartışılır tabi.

freyahel sok icerisindeyim nasil boyle bir seyi masum gosterebiliyorsun ya resmen ic ic devam et bisey olmaz demissin
Vallahi pes !
Ha ben daha bi doktorun sigara da alkol de alabilirsin dedigini duymadim
Konu sahibi belki pisman oldu belki benim gibi olan var mi diye vijdan rahatlatmaya calisiyor ama sen tam bir fiyaskosun.
Evet konu sahibi , cok yanlis yapmissin
Umarim o masum bebegin saglikli dogar.

Sigarayı bırakamam gibi bir durum yok. Hamileyken bırakanlara bende hayret ediyordum , ya püfür püfür içiyordu şimdi nasıl pat diye kesti . Ama bende öğrediğim anda kestim. Çünkü kafamda aa migren haplarım zarar vermiş midir, kalbi atcak mı diye bir çok sorun vardı. Onu hastalandırma ihtimalim binde bir bile olsa bunu göze alamazdım. Sigarayı bırakamıyor değilsin, bırakmak istemiyorsun. Falanca bırakmadı bişey olmadı, feşmanca günde 3 içiyormuş doktoru izin vermiş diye kendini avutuyor ondan bırakamıyorsundur.

Hamile olduğumu herkese söyledim. Keşke gizli kalıp supriz olsaydı. Bi de seçtiğim hastahane şükür fena değildi ama kimseyi almadılar yanıma ve doğum anında fotoğraf bile çekilmedi. İçimde uktedir hala.

Aç karnına tatlı yemiyormusunuz hiç?
Aynı şey bence

O kadar haklısın ki bu yüzden kendimden nefret ediyorum

Yemiyorum hiç. Alışkanlığım da Yok hele ki aç karnına 5 dilim baklava hiç yemem yiyen de normal değildir bence!
Aç karnına bal pekmez herkes yiyor ayrıca kan yapması ve daha faydalı olması için tatlı deynce aklınıza neden tek baklava geldi ki dünyada tatlı olarak birtek baklava mı var???

Kimse ben içtim bir şey olmadı diye vicdanını rahatlatmaya çalışmasın.

aynen öyle.

bi de kilo eşittir sağlık diye de bir şey yok. 4000 kilo doğar ama 2 yaşına geldiğinde aklımıza gelmeyen sağlık sorunları ile karşılaşabilir.

sağlıklı ve kilolu doğdu bak sigara da içmiştim bi şey olmuyormuş diye bir dünya yok.

Aç karnına tatlı yemiyormusunuz hiç?
Aynı şey bence
Ayni sey değil. Biri şak! diye kana karışan basit şeker. Direk bebeğe geçiyor. Kahvaltıya balla başlamak gibi değil yani.
Aclik sekeri, tokluk sekeri, hba1c yaptırdım düzenli olarak. Sorun çıkmayınca şeker yükleme yaptırmadım. Hic de pişman değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…