- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
Bende pişmanım şeker yüklemesi bebeğe çok zararlı..Neden pisman oldunz
Tabiki yaptırmamakta özgürsünüz kimse sizi zorla tutup yaptıracak değil zatenAyni sey değil. Biri şak! diye kana karışan basit şeker. Direk bebeğe geçiyor. Kahvaltıya balla başlamak gibi değil yani.
Aclik sekeri, tokluk sekeri, hba1c yaptırdım düzenli olarak. Sorun çıkmayınca şeker yükleme yaptırmadım. Hic de pişman değilim
Bebeğimin kilosu normal. Ben 28 haftada sadece 7 kilo aldım. Beyaz ekmek, pirinç, paketli gıda yemiyorum. Ailede şeker hastalığı yok.Tabiki yaptırmamakta özgürsünüz kimse sizi zorla tutup yaptıracak değil zaten
Ancak böyle kulaktan dolma bilgilerle tıbba karşı gelerek bisürü insanı yalan yalnış kanılarla etkileyen insanlara karşıyım
Herkesin aklı da var fikri de doktoru yaptır der ister yaptırır ister yaptırmaz ancak günahtır belki ciddi şeker hastalığı olan biri sayenizde yaptırmayarak evladının ciddi organ hasarına neden olacak?bu ihtimalleride düşünüyormusunuz
Birşeyi yapmaya karar verirlen kar zarar hesabı yaparak karar vermek gerekir bence
Neyse siz en iyisini biliyor gibi görünüyorsunuz herkesin bünyesi de farklı genetiğide farklı herşey normal görünüpte genetik nedeniyle şeker hastası olan binlerce insan var biz sadece yakın akrabalarımızda ne olduğunu biliyoruz 5/6.kuşakta çıkan rahatsızlıklar oluyor bunları da biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorumBebeğimin kilosu normal. Ben 28 haftada sadece 7 kilo aldım. Beyaz ekmek, pirinç, paketli gıda yemiyorum. Ailede şeker hastalığı yok.
Bunlar birer belirtidir. Şeker yuklemesine gerek olmadığının belirtisidir. Ben doktorumla ters düşmedim ki. Kendisi söyledi, şeker belirtisi yok boşuna yükleme yapmayalım diye. Eğer açlık tokluk şekeri sorunlu ciksaydi,tabii ki yaptiracaktim yüklemeyi. Ama hic bir seker emaresi yokken, kural gibi her hamileye dayatilmasina son derece karşıyım. Karnimizda can taşıyoruz, bi zahmet ağzımızdan girip çıkana da dikkat edelim. 9 ay cips, kola, çikolata yemezsek ölmeyiz. Ki gebelik şekeri çıkınca da dikkat edilecekler zaten bunlar. Hepimiz bu bilincte olarak önlem almalıyız. Plesentaya 1 2 dakika içinde bu kadar basit şeker yüklemek bebek için zararlı
Cok zor bir karar vermissiniz...Allah yardimciniz olsun..Hamilelikte yapilan testler bu tarz durumlarin önlenmesi icin yapiliyor ; bir seçim sunuluyor demek daha doğru..Ben bebeğimin öyle doğmasindansa gebeligimin sonlanmasini tercih ederdim sanirim,hakkinizda hayirlisi olsun...3. Ayımdan beri trizomi 18 teşhisli bir bebeğim olacağı söylendi bana genetik test sonucunda(cvs) şu an 8 ayımın içindeyim sonlandırmayı seçmedim inancıma göre bu hak bende değil neyse...
Bu durumda dahi bebeğimin hakkına girmemek için ne sac boyattım, çook sigara canım istediği halde bir nefes bile almadım aksine tezgaha bile hafif uzansam, sabah biraz geç kalksam kahvaltı için vicdanım sızlıyordu....
Şöyle düşün çektiğin vicdan azabı mı daha fazla rahatsız ediyor seni yoksa sigarayı bıraktığın ilk birkaç gün yaşayacağın gerginlik hali mi? Bıraktıktan 72 saat sonra sigaranın bütün fiZiksel bağımlılığı bitiyor , ama içersen vicdan azabı yakanı hiç bırakmıyor. O yüzden içme , dayan 72 saat. Sonra vicdanının rahatlığını görünce daha erken bırakmadığına pişman olursun sadece :)Sigara içiyorum ve vicdanım öyle rahatsız ki her gece yeminler edip aglıyorum ama sabahında tekrar içiyorum deliricem ama yapamıyorum bırakamıyorum
Sen oyle sanYemiyorum hiç. Alışkanlığım da Yok hele ki aç karnına 5 dilim baklava hiç yemem yiyen de normal değildir bence!
Aynen öyle. Zaten hamilelikte şekerli hamurişinden uzak durmak dengeli beslenmek gerekiyor sonuçta sadece o şeker bünyeye yükleniyor. Ama tabi ailesinde şeker öyküsü olanlar kalıtımsal yatkınlığı olanlar hassas olabilir ama benim böyle bir şeyim yoktu açlık kan şekerim de normalde sırf gözümü korkuttular diye yanlış karar verdiğimi düşünüyorum.Benimkini iki kere yaptilar hemde yukswk cikmis .sonuc olarakta dikkat et denildi yaptigimla kaldi
Ya cnm abartılacak bişi yok ki.. geçti gitti.. ben doktoruma yaptırmak istemiyorum dedim. 1 tabak pilav yiyo musun dedi evet dedim.. 2 baklava?? Ona da evet.. ee yani bunun ondan bi farkı yok ki dedi.. yaptırdım içim rahat etti.. bi problemde olmadı şükür..Aynen öyle. Zaten hamilelikte şekerli hamurişinden uzak durmak dengeli beslenmek gerekiyor sonuçta sadece o şeker bünyeye yükleniyor. Ama tabi ailesinde şeker öyküsü olanlar kalıtımsal yatkınlığı olanlar hassas olabilir ama benim böyle bir şeyim yoktu açlık kan şekerim de normalde sırf gözümü korkuttular diye yanlış karar verdiğimi düşünüyorum.
Bal pekmez ile saf glikozu bir mi görüyorsunAç karnına bal pekmez herkes yiyor ayrıca kan yapması ve daha faydalı olması için tatlı deynce aklınıza neden tek baklava geldi ki dünyada tatlı olarak birtek baklava mı var???
O da doğru. Ben kendi pişmanlığımdan bahsettim sadece. Çok şükür hiç böyle şeyler yaşamadıkKızlar konu sahibi hamileyken hem içki hem sigara kullanıyormuş.. şeker yüklemesi ne ki bunların yanında??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?