Hamileliğinde yapmaması gerekenleri yapanlar ve pişmanlık duyanlar..

Sigara içtim sinir krizi geçirdim ( şimdi düşününce evladımın ve kendi sağlığım için ) DEĞMEZMİŞ. Hiçbirşeye kafa yormamak lazm

Tabiki yaptırmamakta özgürsünüz kimse sizi zorla tutup yaptıracak değil zaten
Ancak böyle kulaktan dolma bilgilerle tıbba karşı gelerek bisürü insanı yalan yalnış kanılarla etkileyen insanlara karşıyım
Herkesin aklı da var fikri de doktoru yaptır der ister yaptırır ister yaptırmaz ancak günahtır belki ciddi şeker hastalığı olan biri sayenizde yaptırmayarak evladının ciddi organ hasarına neden olacak?bu ihtimalleride düşünüyormusunuz
Birşeyi yapmaya karar verirlen kar zarar hesabı yaparak karar vermek gerekir bence

Bebeğimin kilosu normal. Ben 28 haftada sadece 7 kilo aldım. Beyaz ekmek, pirinç, paketli gıda yemiyorum. Ailede şeker hastalığı yok.
Bunlar birer belirtidir. Şeker yuklemesine gerek olmadığının belirtisidir. Ben doktorumla ters düşmedim ki. Kendisi söyledi, şeker belirtisi yok boşuna yükleme yapmayalım diye. Eğer açlık tokluk şekeri sorunlu ciksaydi,tabii ki yaptiracaktim yüklemeyi. Ama hic bir seker emaresi yokken, kural gibi her hamileye dayatilmasina son derece karşıyım. Karnimizda can taşıyoruz, bi zahmet ağzımızdan girip çıkana da dikkat edelim. 9 ay cips, kola, çikolata yemezsek ölmeyiz. Ki gebelik şekeri çıkınca da dikkat edilecekler zaten bunlar. Hepimiz bu bilincte olarak önlem almalıyız. Plesentaya 1 2 dakika içinde bu kadar basit şeker yüklemek bebek için zararlı

Testte çift çizgiyi gördüğüm an sigarayı bıraktım ki 13 yıldır kullanıyordum ve 1 ay bırakmışlığım yoktu. Sırf bebeğime zararı dokunmasın diye 8 aydır sucuk salam midye vs yemiyorum ben. Siz alkol ve sigara diyorsunuz şok oldum anne olmak güçlü olmayı gerektirir en ufak şeyde alkol ve sigaraya sarılarak bunu başaramazsınız.

Neyse siz en iyisini biliyor gibi görünüyorsunuz herkesin bünyesi de farklı genetiğide farklı herşey normal görünüpte genetik nedeniyle şeker hastası olan binlerce insan var biz sadece yakın akrabalarımızda ne olduğunu biliyoruz 5/6.kuşakta çıkan rahatsızlıklar oluyor bunları da biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum
Herkesin genetiği farklı oyüzden kesinlikle şeker yüklemesi kötüdür şöyledir deyip insanları önyargıya itmeyelim

Son uc aylik sekeri normal ciktigi halde gebelik sekeri olan da var seker yuksekliginde tek cozum gidaya dikkat etmekte degil tedavide uygulaniyor gerekirse bu kadar da onemli gebelikte seker..

İlk ay eşim seviyorum diye pastirma almisti, onu yemistim ve sonra nette cig etin düsük ya da gelisim geriligi gibi seylere yol acabilecegini okuyunca cok korkmustum...doktoruma sordum hemen ve pastirmanin tütsülenmis oldugu icin bir zarari olmadigini ama ilk 3 ay salam sucuk sosis vs gibi seylerden uzak durmamin iyi olacagini söylediginde rahatlamistim...

Valla hamileligim cok sükür cok rahat gecti ve yediklerime ictiklerime cok dikkat ettim, gazli icecek neredeyse hic icmedim...Bebeğim cok saglikli dogdu..
Konu sahibi en azindan yaptiklarinin yanlis oldugunun bilincindesin ve umarim bir daha yapmazsin ve insallah yavrun zarar görmemistir...

3. Ayımdan beri trizomi 18 teşhisli bir bebeğim olacağı söylendi bana genetik test sonucunda(cvs) şu an 8 ayımın içindeyim sonlandırmayı seçmedim inancıma göre bu hak bende değil neyse...
Bu durumda dahi bebeğimin hakkına girmemek için ne sac boyattım, çook sigara canım istediği halde bir nefes bile almadım aksine tezgaha bile hafif uzansam, sabah biraz geç kalksam kahvaltı için vicdanım sızlıyordu....

Cok zor bir karar vermissiniz...Allah yardimciniz olsun..Hamilelikte yapilan testler bu tarz durumlarin önlenmesi icin yapiliyor ; bir seçim sunuluyor demek daha doğru..Ben bebeğimin öyle doğmasindansa gebeligimin sonlanmasini tercih ederdim sanirim,hakkinizda hayirlisi olsun...

Sigara içiyorum ve vicdanım öyle rahatsız ki her gece yeminler edip aglıyorum ama sabahında tekrar içiyorum deliricem ama yapamıyorum bırakamıyorum
Şöyle düşün çektiğin vicdan azabı mı daha fazla rahatsız ediyor seni yoksa sigarayı bıraktığın ilk birkaç gün yaşayacağın gerginlik hali mi? Bıraktıktan 72 saat sonra sigaranın bütün fiZiksel bağımlılığı bitiyor , ama içersen vicdan azabı yakanı hiç bırakmıyor. O yüzden içme , dayan 72 saat. Sonra vicdanının rahatlığını görünce daha erken bırakmadığına pişman olursun sadece :)

hamileligmden once gunde en az 1 bucuk paket sigara iciyrdm.stresliysem 2 pakete ciktgida oluyodu.daha once kayiplarm var ama hic sigaraya baglamadim.ama hep diyodm yavrumun kalp atislarni goreyim o gun birakcam diye.cok sukur gordum benim gibi afedrsn kopek gibi sigara icen biri daha orda biraktm.ha canim istemiyo mu hala bile kahve icenleri horince istiyo.ama sonra bi tekme yiyorm yavrum benm sigaralar sizin olsun diyorm.emzirme doneminden sonra kesin baslarm ama o kesin :)))
pismanligma gelince seker yuklemesi ve pogaca
gebelik diyabeti cikti ve ben az once pogaca yaptim 4 5tane de yedim.isin garibi sekerim yukselmedi :)))

Kızlar bi tanıdık gizli gizli sigara içiyorfu hamileyken.. şöyle diyelim ki o sırada çocuğun kulağı ile ilgili bi organ oluşuyo.. sigara içince duruyormuş galiba gelişimi.. onun o şekilde kızı sağır olma tehlikesi atlattı.. 2 dk lık bi zevkiniz için evladınıza nasıl kıyarsınız? Değer mi??

Benimkini iki kere yaptilar hemde yukswk cikmis .sonuc olarakta dikkat et denildi yaptigimla kaldi
Aynen öyle. Zaten hamilelikte şekerli hamurişinden uzak durmak dengeli beslenmek gerekiyor sonuçta sadece o şeker bünyeye yükleniyor. Ama tabi ailesinde şeker öyküsü olanlar kalıtımsal yatkınlığı olanlar hassas olabilir ama benim böyle bir şeyim yoktu açlık kan şekerim de normalde sırf gözümü korkuttular diye yanlış karar verdiğimi düşünüyorum.

Ya cnm abartılacak bişi yok ki.. geçti gitti.. ben doktoruma yaptırmak istemiyorum dedim. 1 tabak pilav yiyo musun dedi evet dedim.. 2 baklava?? Ona da evet.. ee yani bunun ondan bi farkı yok ki dedi.. yaptırdım içim rahat etti.. bi problemde olmadı şükür..

Şeker yükleme testini yaptırmayı düşünmüyorum asla ve sürekli kusuyorum diye hiçbişey yemiyordum çok pişmanım ikinci olursa kusmaktan gebersem de Allah ne verdiyse yiyeceğim

Kızlar konu sahibi hamileyken hem içki hem sigara kullanıyormuş.. şeker yüklemesi ne ki bunların yanında??

Aç karnına bal pekmez herkes yiyor ayrıca kan yapması ve daha faydalı olması için tatlı deynce aklınıza neden tek baklava geldi ki dünyada tatlı olarak birtek baklava mı var???
Bal pekmez ile saf glikozu bir mi görüyorsunbaklavayı da genellikle glikoz şerbeti ile tatlandırdıkları için aklıma geldi. O glikoz suyunu içtikten sonra tüm gün insanlar kendine gelemiyor baklava bile yanında hafif kalır.ayrıca tek baklava değil örnek olarak onu verdim tatlıları mı sıralayım şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…