Hamileliğinizde yediğiniz ve önerdiğiniz yiyecekleri paylaşalım

Thislife

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
29
9
3
37
Selam kızlar nasıl besleniyor,en çok ne yiyor,ne fayda görüyorsunuz belki tarif bile paylaşmak istersiniz

evet ben de böyle bi paylaşım olsun isterim, ben duyduklarımı uyguluyorum ceviz, meyve, balık gibi... daha detaylı bilgi verebilecek olan varsa çok iyi olur..

Özellikle somon ve ekmek yerine kepek ekmek önerdi doktorum.birde gece şişlikleri için Ballı ılık süt içmenizi tavsiye ederim..

ben bugün itibariyle ekmeği kestim ama cıktım dayanamadı bi poğaça yedim şimdiye kadar almam gerekenin üstünde kilo aldım onun için daha da dikkat etmem gerekiyo :):)

balık çok severim fakat fazla yiyemediğim için balık yağı aldım bende. a ve d vitamini içermiyor buna dikkat ettim. a vitamini fazlasının hamilelikte zararlı olduğunu okumuştum.bu aldığım saf balık yağı diye geçiyor ve mg çok yüksek olduğu için 3-4 günde bir içmeyi düşünüyorum. doktoruma sorucam yarın inşallah.

Bende başlangıçta çok iştahlıydım ozaman 2 kilo aldım şimdi durdu doktorum ayda bir kilo normal dedi ekmek yiyorsak yemeklerde bir dilim yemeliyiz

Balık Yağının adı nedir bana solgarınkini verdi

Omega-3 eksikliği depresyonla ilişkili

BEYNİN Omega-3 ihtiyacının arttığını gösteren işaretlerin başında unutkanlık ve depresyona eğilim var. Gebelik öncesinde ve gebelik sürecinde yeteri kadar Omega-3 kazanamayan hamilelerde Omega-3 rezervlerinin bebek tarafından alıp götürülmesi nedeniyle doğum sonrası dönemde beyin ciddi bir Omega-3 açlığı çekebiliyor. Bu eksiklik doğum sonrası depresyonla ilişkilendiriliyor. Bu nedenle çocuk doğurmayı düşünenlerin daha hamile kalmadan, çok erken bir dönemde tıpkı folik asit desteği yutar gibi DHA desteği, yani Omega-3 desteği almaları lazım. Bu desteğin hamilelikte de sürdürülmesi ise bir zorunluluk. Bedeninde yeteri kadar Omega-3 yağ asidi, özellikle de DHA’sı olmayan bir annenin karnındaki çocuğa yeteri kadar DHA vermesi de mümkün olmuyor. Oysa DHA doğacak bebeğin göz ve beyin gelişimi için olmazsa olmaz maddelerin başında geliyor.

basit bir testle gerçek omega 3 olup olmadığını anlıyabiliriz buyrun seyredin forever arctıc sea dünyaca bilinen en iyi markadır piyasadaki eften püften markalra güvenmeyin eczanede bilee satılan ürünlerin içinede epa ve dha az miktarda bulunmaktadır çok dikat edelim sade kilo aldırır ben 2 yaşındaki kızıma günde 2 kapsül veriyorum hiperaktif bir çokcuk uyku düzeni yoktu cılız bir çocuktu 2 ayda çok büyük gelişim oldu ve ben bunun üzerine ürünün satışına başladım ilgilenen olursa bana ulaşbililer ... adresine mail atabilrsniz

Son düzenleyen: Moderatör:
süt, yoğurt, peynir, ceviz, badem, yumurta tüketiyorum. siz balık yağı falan demişsiniz ama benim doktorum vermedi. hiç içmedim onun yerine arada balık yiyorum. son 1,5 ayda 4 kilo alınca ekmeği azalttım kahvaltıda birkaç dilim yiyorum artık :)

Sizin dediğiniz balık yağını aldım kullandım ama içerik olarak piyasada daha iyisi var üstelik günde bir içiliyor ama sizin dediğiniz dolayısıyla daha pahalı oluyor üstelik her markanın da farklı içerikli balık yağı var sizin sattığınız ürünü arkadaşım da satıyor piyasada daha iyi yok demeyin sanki piyasanın nabzını siz tutuyorsunuz.

Balik yemedigim gunler balik yagi cok bilinen en pahali marka diyebilirim.sebze az yediysem multivitamin ya da ogun kalsiyum az tukettiysem kalsiyum vitamini aliyorum bende doktorum verdi.birde ara ogunlerde keciboynuzu tuketiyorum cok faydaliymis ozellikle kansizliga.

çoğu paylaşılmış ben farklı olanları yazıyım dedim
kızılcık meyvesi nin suyu (komposto gibi) c vit çok yüksek benim bebeklerim onu içtiğimde karnımda iyi gelişti
keçi sütü
hac hurması
kivi-muz-nar-ARMUT,ÜZÜM
bakliyat, kırmızı et,
yoğurt,süt,peynir
madensuyu (katkısız)
kuruyemiş (badem,fındık,fıstık, kuru kan üzümü-kayısı-incir)
direnç için çorbalar özellikle kış için ( 1-havuş, buğday,mercimek, patates karışımı 2- tavuksuyuna çorba içine limon sıkılacak) (bu çorbalar hamileyken grip yada soğuk algınlığını ilaçsız atlatabilmek için dr tavsiyesiydi)

Mevla hepinizin kucağına sağlıkla almayı ve eli ayağı düzgün aklı bütün nasip etsin bebeklerinizi:)

Doktorum hamileliğimin başından beri aşırı kalorili yiyeceklerden uzak durmamı tembihledi. Bunun yanında hazır ve katkı maddeli ürünlere, soslara, uht li sütlere. Bence en önemlisi TUZ. En başından beri tuzsuza yakın yemek yedim, şu anda şişliğim çok az gerçekten (Evlilik yüzüğüm olmuyor ama suratım, bacaklarım, ayaklarım ve ayak bileklerim davul gibi olmadı mesela). Bunu doktorum hamileliğimi ilk öğrendiğim günden itibaren sürekli tembihledi. Öyle aman aman inanılmaz dikkat de edemedim başlarda; evde yaptığım yemekleri tuzsuz yaptım, zeytin aldıysam sıcak suda bekletip yedim örneğin. Benim verebileceğim en mühim tavsiye bu. Çok sevgiler. Bir de zaten bazı yiyeceklere insan tolerans geliştiriyor daha evvelden çok sevse bile. Kendinizi zorlamayın canınız ne istiyorsa yiyin ama bitkisel/hayvansal proteinden zengin beslenin.

Beslenme konusunda çok hevesliydim başta ama progestan kullanıyorum ve midemi mahvediyor. Hiçbir şeyi isteyerek yiyemiyorum. Aksatmadığım tek şey sabahları bir yumurta yemek. Bir de ceviz tüketmeye çalışıyorum. Sadece meyve yerken bi ferahlık hissediyorum o kadar.
Düzgün beslenmediğim için de inanılmaz derecede suçluluk duyuyorum. Sizde durumlar nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…