Hamileliğinizde yediğiniz ve önerdiğiniz yiyecekleri paylaşalım

Uzun zaman Progestan ben de kullandim. Yalniz yan etkisinden oturu vajinal yolla kullandim ilaci. O zaman hic bir sorun yasamadim. Su an en onemli zamaniniz cok iyi beslenmeniz lazim. Doktorunuza bir danisin isterseniz diger kullanim seklini de.

selam hanımlar .ben de çok dikkat ediyorum baştan beri .hergün 2 bardak süt 1 bardk ayran yada yoğurt 1 porsiyon peynir 1 yumurta 5 ceviz 5 fındık,haftada 2 kere balık taze sebze meyve haftada 1 mutlaka baklagil tüketiyorum .sabahları 1 kaşık tahin pekmez yada bal ..ama günde sadece 1 dilim ekmek .hiç pasta börek tatlı yok .hiçbir hazır gıdayı tüketmiyorum tabi 4 kg aldım ama olsun .Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

harikasın

benim mide bulantılarım çok fazla.
her şeyden tiksiniyorum.mutfağa giremiyorum. troid düşük çıktı,yani çok çalışıyorlarmış.dahiliyeci ilaç vermedi.4.aya kadar sürebiliyor geçmezse o zaman ilaç kullanalım dedi.ne süt içebiliyorum ne bişey yiyebiliyorum.evlilik yüzüğüm elimden düşüyor artık siz düşünün tabiki bebeğimiz sağlıklı olsun yeter ama inşallah bir an önce biraz hafifler de ölmeyecek kadar da olsa bişeyler yiyebilirim
dr haftada iki kez balık mutlaka yemelisin artık dedi.malum üç ayı bitirdim.bu hafta 1 balık yedim çok şükür zor da olsa.innnnşalllah hafifleeeeer midem çok zor gerçekten.
balık biliniyor da,farklı bir şey yazacağım ben bilmiyordum.
dr um çökelek çok faydalı,en az süt kadar dedi,aklınızda bulunsun kızlar
su tüketimi de çok önemli,en az 10 bardak günde.
bir ara hangi vitamin-mineraller lazımmış diye baya derin araştırmalara girmiştim,çooook fazla lazım ve her şeyden lazım.o kadar yemek immmkansızzzzz.o yüzden bu almamız gereken vitamin-mineral vs çoğunu içinde bulunduran yiyecekleri araştırmıştım. fasülye,susam,badem,ceviz,semizotu içinde çooook çok çeşitli şeyler bulunduruyor.özellikle kuru fasülye!
bir deee yemeklerinizin içine az da olsa kimyon koyarsanız gaz probleminizi azaltırsınız
Sevgiler

hergün sabah haşlanmış yumurta peynir salatalık domates zeytin muhakkak yiyorum normalde kahvaltı alışkanlığı olan biri değildim 1 öğün yesem bana yeterdi şimdi mecburen yiyorum her akşam yemeğin yanında yoğurt yiyorum süt içemiyorum ne yalan söyliim arada 1 bardak onunda içine nesquik katıp içiyorum hergün 4 5 tane ceviz, balıkta yiyorum ama ben yapmıyorum kokusu çok fena yapıyo zaten bulantılarım hala devam ediyo 5 aylık oldum 1 aydır tatlıyı kestim çok canım çekerse tabiki azıcık yiyorum ekmeği az yiyorum bi sabahları pilav makarnayı 2 kaşık falan yiyorum aynı diyet listesi gibi pasta börek yemiyorum hemen kilo yapıyo boşuna bide çok su içiyorum

kızlar bi ara çaydan tiksinmiştim şimdi günde 2 kupa içiyorum şekersiz çok güzel geliyo canım istiyo acaba zararı olur mu bebeğe

ben 19 hafta doğru düzgün beslenememeiştim mahvoldum kusmaktan yemek borum yırtıldı maalesef.
ve 35 haftalık doğum yaptım düşünün ne kadar beslenebilirim ama 2 şer kg doğdular.
dr um günde 4-5 adet hac hurması ye gerenleri ondan alırsın demişti bulantım olduğu zamanlarda, sonrasındada çok tükettim

suçluuk duymayın annenin rezervinden bebek alıyor zaten, ben 17 haftalık ikiz gebelikte 46 kg ye düştüm, hac hurması günde 4-5 tane dr um tavsiye etti gerekenleri karşılar demişti tavsiye ederim

inşallah bulantılarınızdan kurtulursunuz biran önce .yiyememek kötü.ceviz süt yada yoğurt dediğiniz gibi çökelek (tam kalsiyum deposu) hatta ben evde yapıyorum bazen çökeleğimi .) koyu yeşil yapraklı sebzeler,balık kuru baklagiller önemli.yalnız kimyon kullanımına dikkat edin .hamilelikte bazı bitkiler önerilmiyor.adaçayı nane mesela ...umarım sağlıkla alalım bebeişlerimizi kucağımıza

kızlar bi ara çaydan tiksinmiştim şimdi günde 2 kupa içiyorum şekersiz çok güzel geliyo canım istiyo acaba zararı olur mu bebeğe
eğer kansızlığınız yoksa günde 2 bardak çayın zararı yok .yalnız kahvaltıdan veya yemekten 1 saat sonra öneriyorlar ..afiyet olsun

ben sabahları aç karnına istisnasız bir kaşık keçiboynuzu pekmezi yiyorum tavsiye ederim, hem kan yapıcı hem de ilerleyen dönem için saç dökülmesi, tırnak gibi kanla ilgili oluşabilecek risklere karşı doğal antibiyotik :):):)
et, meyve süt yoğurt ayran sebze, balık yemeye ayrıca dikkat ediyorum tabi

Bir kitapta portakal, brokoli ve incirin ( kuru yaş farketmez) gebelikte çok faydalı besinler olduğunu okumuştum. 2 besin daha vardı ama hatırlayamadım. Merak eden olursa araştırır, yazarım.

Bir kitapta portakal, brokoli ve incirin ( kuru yaş farketmez) gebelikte çok faydalı besinler olduğunu okumuştum. 2 besin daha vardı ama hatırlayamadım. Merak eden olursa araştırır, yazarım.
kesinlikle bende okumuştum. hurma ve cevizin de çok faydalı olduğunu biliyorum .yalnız medine hurmasının doğumu tetikleme başlatma etkisi varmış .özellikle 7.-8. ayda çok tüketmemeliymiş .

kesinlikle bende okumuştum. hurma ve cevizin de çok faydalı olduğunu biliyorum .yalnız medine hurmasının doğumu tetikleme başlatma etkisi varmış .özellikle 7.-8. ayda çok tüketmemeliymiş .
hurma tamam da niye medine hurması ki merak ettim . niye olduğuda kitapta yazıyor mu .cevizi midem almıyor da günde yemeğe yakın ya da akşam çıkarken midem kazınınca iki hurma yiyorum iyi oluyor. da ne hurması bilmiyorum ki .
satan yer medine hurması diye başka yerinki ni de satabilir.

medine hurması derken küçük kuru hurmaara öyle denir .bide şeftali büyyüklüğünde taze hurma meyvesi var onu kastetmediğimi anlatmaya çalıştım

medine hurması derken küçük kuru hurmaara öyle denir .bide şeftali büyyüklüğünde taze hurma meyvesi var onu kastetmediğimi anlatmaya çalıştım
haa bi an tereddüt ettim de.
şeftali büyüklüğündekine de bizde hurma deriz de. Trabzon hurması deniyor sanırım...
neyse öğrenmiş olduk bunuda ...teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…