Hamileliğinizi nasıl ve ne zaman öğrendiniz?

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
28
408
Ankara
hamile arkadaşlar hamileliğinizi ilk nasıl öğrendiniz?
şüpheleneriniz nelerdi?
ne kadardır deniyordunuz?
ve adetiniz kaç gün geçmişti veya kaç gün kala öğrendiniz?

bize kendinizi ve hikayenizi anlatırsanız çok sevinirim

canım açılışı ben yapayım bari:))
hamileliğimi adetime 4 gün kala test yaparak öğrendim.çoook silik bi çizgi vardı.ertesi gün kan testinde pozitif çıktı..hiç bir belirtim yoktu.adet belirtilerinin aynısı vardı.karın ağrısı göğüste dolgunluk acı ve kasık ağrısı...ve ben çok bekledim meleğimi 2 sene.... uzun uğraşlar sonucu ve 2 negatif aşılama sonrası tam tüp bebeğe geçeceğimiz ay kendiliğinden geldi minik mucizemRabbim tüm isteyenlere nasip etsin..çok zordur beklemek çok çok iyi bilirim

çok teşekkürler cevap yazdığın için
nekadarlık şimdi bebeğin doğum yaptın mı?

yok güzelim 17 haftalık oldu bugün.ocak başında kısmetse doğumum..sen ne zamandır istiyosun ya da hamilemisin canım

maşallah allah bağışlasın
umarım sağlıklı ve hayırlı bir evladın olur

hamile değilim maalesef
5 aydır denedik olmadı
yaşım 26
şimdi kısa bir regl molası sonucu tekrardan sahalara dönmeyi düşünüyorum

oldukça erken öğrenmişsin ne güzel
yaş kaç acaba?
denediğiniz özel birşey varmıydı?
yada tedavi falan mı gördünüz, malum uzun beklemişsiniz?

yaşım 28 canım.zaten sürekli dr kontrolündeydim.2 kere rahim filmi çekildim.iki kere aşılama oldum klomenden yumurtalıklarım aşırı uyarıldı 10 ar cm 6 kistim oldu onları korkunç bi işlemle aldılar.baya çektim anlayacağın.sebepsiz infertildik biz eşimde de bende de problem yoktu ama olmuyordu.sende dr a görün bence erkenden başlarsın testlere..bu arada hamile kaldığım ay saraçoğlunun soğan kürünü yaptım .ve çok şükür hamileyim dene istersen

adetlerimde hiçbir düzensizlik olmadığından soğan kürünü denemedim hiç ama incir yiyorum ben de
yani yeni başladım
daha önce doktora gittim ama sadece üstten ultrasonla baktırdım sorun yok gibi demişti
açıkçası doktorun alttan muayene etmesinden korkuyorum
eşimin spermiyogramı yapıldı
sorun yok gbi
yani aslında var da
sayı 73milyon, ileri hareket %9,ileri olmayan hareket %39,morfolojide normal %34
hareket biraz düşük o nedenle keçiboynuzu krüne başladık saraçoğlunun

hakikaten zorlu süreçlerden geçmişsiniz sonunda allah yüzünüzü güldürmüş
umarım bizim de yüzümüzü güldürür

Allahım sanada tez zamanda nasip etsin inşallah canım.benimde adetlerim düzenliydi canım ben yine de bi umut yapmıştım işte:)) birde aklıma gelmişken yumurtlama döneminde ananas ye gergün bi kaç dilim sonra bırak tutunmayı kolaylaştırıyormuş.ben yemiştim.kısacası ben herşeyi denedimcanım şimdilik çıkmam lazım sonra yine görüşürüz.sormak istediğin bişey olursa sor cevaplarım seve seve.dualarım seninle...hamilelerin duası kabul olurmuş bak..Rabbim sana hayırlı bi evlat nasip etsin inşallahhhhhhh

Ben daha 10 gun once ogrendım :) nasıl ogrendım ben troıd hastayım ve her ay ılacımı ayarlamak ıcın kan tahlılı verıorum 8 ay once troıd hastası oldugumu ogrendım lakın 8 ay once cocuk yapmaya karar verdıgm ıcın dr gtmstm degerlerım cok dusuk cıkmstı dr sen kendıne bakamıosn ne cocugu demıstı :)) dedım pekı 8 aydır troıd ılacyla folık asıt ve kan ılacı kullndım ve bu sırada korunmaya devam ettım en son temmuz aynda cocuk yapmaya karar vererek korunmayı brktk ALLAH bıze nasıp ettı neysee tekrar hastaneye gıdıp tahlıl vermem gerektı troıd ıcın adetmde 8 gn gecıkmstı ama ben ılkkez cocuk denemıstm ınsanlar yıllarca denıo olmuoda ılkınde cocukmu olck dıe hıc ıhtml vermedıgm ıcın adet gecıkmesının pskolojk oldugunu dusunuodum sırf ramazana rahat kafayla gırebılmek ıcın kan tahlılımn yanında bıde gebelık testı vermek ıstedıgımı soyledm ama sonucun negatıf cıkacgındn cok emındım :)))) 2 saat sonra raporlrı maılıme ıstedım baktm troıdım uygun durumda sevındm ılkkez gordugum beta hcg denen hormonun yuksk oldugunu farkettım ama halaa olamaz heralde dıe dusunuodum :)) dr gıttım hemen dedı evettt bı gebelık baslamıs gozukuoo rahım duvarı kalınlasmıs 3 gn sonra testı tekrar edelım dedı odun gıbı oldum ınanamadım ertesı gun esımle 7. yılımızı kutlayacgımz ıcın o gece ona hıcbırsey solemedım ertesı gece kendısıne uygun bır suprızle soyledım zaten hersey daha cok yenı hala ınanamıorum :))) Rabbım herkese nasıp etsın bu guzel duyguyu hamıle oldugunu bılmek bıle ınsnı bole heycanlandırıosa kucagına alıp ona sarılmanın tadını dusunemıyorum ALLAH herkese saglıkla bebegını kucagına almayı nasıp etsın ınsallahh

bu arada alttan muayeneden korkamana gerek yok.ben o kadar çok oldum ki sayısını unuttum.druma bile diyodum alıştım valla direk gelip soyunuyorum diyordum..neyse ben çıkayım aaaa çıkamadım gitti ayol

anasın mevsimi nezamandıki? aslında hiç sevmem tadını da ama öyle bişey varsa yerim elbette
çok teşekkür ederim iyi dileklerin için
artık 2 ay daha olmazsa mecburen gidicem doktora alttan muayenimi de olacam
hayırlısı inşallah gerek kalmadan gelir bebiş
çok sağol

ne güzel ya süpriz bebek desene
valla biz de her ay bekliyoruz deli gibi çuvallıyoruz sonra
keşke birazcık rahat olsam
allah inşallah sağlıklı bebekler nasip eder hepinize

Oncelıkle rabbım tez zamanda nasıp etsın ınsallah.. benım durumda olan ınsanlar ıcın yanı troıd hastası olanlar ıcın cocuk sahıbı olma asaması cok engebelı bı donem soylekı hamıle kalmasıda zor o gebelıgı saglıkla ılerletmesıde zor cunku sureklı takıp gerektıren bı hastalık malesef ama gördugn gıbı rabbım bılıyor zamanını ben hıc olacagını dusunerek bırlkte olmadım esımle ALLAH ıcımı bılıyor hastalıgm benı okdr tedırgn edıyordukı cocuk ıcın cok ugrascagımı dusunuodum hep ama ılkınde olmasıda ALLAH ın muzıcesı degılde nedır? ben 8 ay boyunca yıne korunmayı terch ettm cunku degerlrım yukselsın dıye halbukı hepsı bahane onun gelecgı zaman demekkı bu zamanmıs.. Baska bır ornek daha vermek ıstıorum kuznım bu ock aynda anne oldu kendısı 6 yıllık evlı 5 yıldır delı gıbı cocuk yapmaya calıstılr hıcbır problm yok en son asılama yapmaya karar verdıklerınde abısı beyn kanamasındn hastaneye kaldırıldı 15 gun kadr sonrada vefat ettı daha sonra kuznm benı aradı ve bana dedıkı ben hamıleyım cunku ılkkez o ay cocugu saplantı halıne getrmedı aklı abısındeydı ve tabııı kı ALLAH ın hıkmetı bı yerden aldı bır yerden verdı onun gelecegı zamanda ozamanmıs ınancınızı hıc kaybetmeyın ALLAH buyuk herkesın var bır nasıbı

elbette zamanı var
allah vermicekse bitarafımızı da parçalasak gelmiyor tabi
ama o rahatlık biraz yapıyla alakalı
ben takıntılı biriyimdir taktımmı takıyorum
ama Allahım çocuğu kafama takmamı engellicek daha büyük dert vermesin inşallah
bebeğim de er geç gelir inşallah
sağol moral verdiğin için

canımcım geldim ben yine.kafana takmadığın ay oluyormuş gerçekten ama bu insanın elinde değil biliyorum.benim her anım her saniyem düşünmekle geçiyordu.olduğu ay da neden rahattım biliyomusun çünkü nasılsa önümüzdeki ay tüp bebeğe geçiş yapacaktık.tüp bebekle ilgili her şeyi okuyup öğrenmeye aşamaları anlamaya çalıştım.hatta testlerimize bile başlandı tüp bebek için..görüşmeye de gittik....ammmaaaa o ay zaten ben nasılsa tüp bebeğe odaklandım ya kendiliğnden olmuş işte

ne güzel gerçekten
aslında ben de ilk 3 ay rahattım
regli günüm geçtimi diye bakmıyodum bile
noolduysa 4. ay reglimin geciktiğini anlamamla oldu
testler falan derken
strese girdim
bu ay da böyle stresli geçti zaten regli geldi gelecek
inşallah sonraki ay rahat olurum biraz ya

sanırım sende ankaradasın.muayeneye nereye gitmiştin canım ve memnun kalmışmıydın?*dr çok önemli bence

sanırım sende ankaradasın.muayeneye nereye gitmiştin canım ve memnun kalmışmıydın?*dr çok önemli bence

evet ankaradayım
lokman hekim hastanesinde fatma hanıma gitmiştim
zaten muayene amaçlı değil hormon tahlili yaptırmaya gitmiştim öylesine baktırdım
ama hamile kalırsam oraya gitmeyi düşünmem
tolga ecemişi düşünüyorum inşallah
sen kime gidiyosun

yaklaşık bir bucuk senedir deniyorduk adetim 4 gün gecikince test yaptım silik çizgi çıktı 3 gün sonra tekrar denedim net çizgi çıkınca gittim doktora.stres yapyoduk artık son aylarda ama gebelik oldugu ay ailemin yanına gitmiştim 20 günlüğüne gelince doktora gidelim dedik eşimle neden bebek olmuo die geldik adetim gecikti allahın taktiri gitmeden gebe kaldım :) rabbim tüm isteyenlere versin inş şimdi 38 haftalık oldu inş hayırlısıyla doğar cümlemizin bebegi...rabbim olmayanlara da tez zamanda verir inş...

allah sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah
gerçekten en az stresli olduğun ay hamile kalmış herkes
sen de ailenin yanında daha rahatsındır heralde
çok kasıyoruz kendimizi greksiz yere

aman sakın haaaa.lokman hekim ismini duyunca bile sinirleniyorum.ben şikayet bile etiim onları.bildiğin ticarete dökmüşler işi.ben adet sancısıyla gittim direk testten falan geçirmeden bana iğne yapmaya kalktılar.ve paramedik bakıyo dr hanım bi zahmet etmiyoo.neymiş dr a sormuşlar ee ben neden ultrason parası verdim dedim.çağıracaktık sizi bilmem neee..iğrendim resmen.sonra bi zahmet baktı ve beni azarlamaya kalktı dediğin dedğil başka bi bayan dr.bende ters tepki verince yok yanlış anladınız oldu.ben yüzüncüyıl hastanesine dilek özdur a gidiyorum en başından beri benimle.ve çok seviyorum o kadar tatlı ki..bu kist olayından sonra evime telefon bile etmişti merak ettim nasıl oldun diye..sonuna kadar onunlayım..dr olarak değil sadece insan olarak tabayılıyorum ona...canım dr um benimtolga ecemişi duymuştum iyi diyorlardı ona da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…