Hamileliğinizi ne zaman ailelere söylediniz?

Ortak karar almak güzel aslında. Ben isme yanaşmayan babaya da şüpheyle bakarım. Sanki elin çocuğu yani. Bir de hep kız diye böyle yapıyorlar.
Üzücü herturlu üzücü.
Mobbing gibi .
Kadının eşine mobbingi
Erkeğin karısına mobbingi
Babanın kız çocuklarına mobbingi .

Nefret eder oldum insanlardan .

ayy onaneymis isiminin ne olacagindan bh sacma sapan davranislar yuzunden insana dogru durust bir hamilelikde gecirtmiyorlar

Evet öyle aslında ben sinir stresten ısınamadım önceki bebeğe üzülemedim bile kafamı şişirmişlerdi çünkü. Şimdi de yaşasam düşer diye şüphe var içimde hiç tahammül edemiyorum çöküyorum artık

Arkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.

Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?
Ben de düşük yaptım.ikinciyi 3.ay geçene kadar söylemedik

Eşinizin hakkı yok mu...kabalik ediyorsunuz birakin o koysun artik
Ne alakası var kabalikla kendisi karışmıyor ben karıştırmiyor değilim. Ayrıca kabada değilim oğluma mesela kayinbabam genç yaşta vefat ettiği ve evin tek erkek torunu da oğlum olduğu için onun ismini koydum yanına başka isim ekledim sadece ama ek ismini değil kayinbabamin ismi ile sesleniyorum.

Benim eş tarafı çocuk doğunca kapı süsü resmi paylaşınca öğreniyorlar eşimin instagramından.

Allah nasip kısmet ederse bu seferde aynısı olacak.

Neyi hak ediyorlarsa öyle davran.

Arkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.

Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?
ilk 4 ay söylenmemesi çok iyimiş zaten eşinle anlaş söylemeyin 4 aya kadar isimleride şimdiden bul aynen dediğin gibi yap 😊

Aslında ben kendi ailemde de çocuk baskısı görmedim çok terbiyezce geliyor bana. Eşimin ailesi daha imza atılınca başladılar. Çok kavga ettik. Bana kısır bile dediler 3 ayda. Doğur ben bakarım sen emzirme diyor kv. Bunlar tamamen iyi niyetten uzak ifadeler. En güzeli sorup soruşturmamak.
o nasıl saçmalık "doğur emzirme ben bakarım" madem çocuk bakmak istiyor kendi doğursun senin doğurduğuna sen varken niye baksın 😲

12.hafta kontrolünden sonra söyledim.

Ay ne tatlı bir haber. :KK200:Sağlıkla kucağınıza alın kuzucuğu.
Benim ilk gebelik tüp bebekti, o yüzden sonucu alır almaz söyledik. İkincisi sürpriz gebelikti, 3 ay bekleyip söyledik.
Madem kötü bir tecrübe yaşamışsınız, bunu hatırlatıp, aynı şeyleri yaşama ihtimalini bile düşünmek istemiyorum, o yüzden kendimi hazır hissedene kadar söylemek istemiyorum deyin eşinize. Mutluluğunu paylaşmak istemesi çok doğal ama öncelik sizin ne hissettiğiniz.

Ben çocuk konusunda cok bencilim hic soyleyesim gelmez. Esimle ben varsa cocuklar bilebilir gerisine gerek yok. Doğunca öğrenirler kafasindayim.w Gereksiz yorumlardan illallah ettigim icin durum bu. Ilkinde 2 aylikken söyledik kv ile birbirimizden hic hoşlanmayınca banane tarzinda yaklaşıp dogumdan 1 ay once eve gelip yerlesme merakı 2 günle son bulmuştu. Ikinci de 6 aylıkken söyledik. 3. De eşim rahatsızlanınca fln söylemiş bence hiiç gerek yok. Inlar bilmese de olur çok da meraklı değiller zaten. Cocuklatima annem bakiyor ona bile erkenden söylemek zorunda kalmak hosuma gitmiyor. Sevmiyorum ben ya. Bu cok özel doğuma kadar da öyle kalmalı :)

Öğrenir öğrenmez (2 haftalıkken, daha tam anlamıyla portakalda vitaminken yani 😂) sadece anne baba kardeşlerle paylaştık, onun dışındaki aile üyeleri 4. ay civarı öğrendi. Ama benim kayınvalidem sağolsun kimsenin duymasını istemediğimiz için hiç kimseye söylemedi, bizi bekledi. Hatta 2 gün önce "senin pazartesi doğum yapacağını duyanlar çok şaşırıyor, hiç duymadık hamile miydi gelin diye" diyordu bana, güldüm ben de "ne güzel anne tam istediğim gibi olmuş" dedim.

İsim konusunda da dediğiniz gibi direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirirsiniz hiç fırsat vermeden.

ay cok sevindim panda simdi gordum rabbim sagsalim kucagina almayi nasip etsin insallah🧡

Bende bir düşükten sonra yeniden hamile olduğumda söylemedim 3-4 ay kadar, çokta iyi oldu. Sadece annem ve ablalarım biliyordu, o da gebeligim zor geçiyor ve yardıma ihtiyacım vardı onun için.

Ortak karar almak güzel aslında. Ben isme yanaşmayan babaya da şüpheyle bakarım. Sanki elin çocuğu yani. Bir de hep kız diye böyle yapıyorlar.
Kızla alakası yok benim oğlumda da kızımda da ayni şekilde karışmadı eşim ben bu ismi koymak istiyorum ne diyorsun dedim tamam sen bilirsin dedi. Elin çocuğu gibi görmeklede alakası yok benden çok sever çocuklarını. Bide zaten kendi babasının ismini koydum yok diyecek değildi sanirim😋

Back
X