Hamileliğinizi ne zaman ailelere söylediniz?

Ay ne tatlı bir haber. :KK200:Sağlıkla kucağınıza alın kuzucuğu.
Benim ilk gebelik tüp bebekti, o yüzden sonucu alır almaz söyledik. İkincisi sürpriz gebelikti, 3 ay bekleyip söyledik.
Madem kötü bir tecrübe yaşamışsınız, bunu hatırlatıp, aynı şeyleri yaşama ihtimalini bile düşünmek istemiyorum, o yüzden kendimi hazır hissedene kadar söylemek istemiyorum deyin eşinize. Mutluluğunu paylaşmak istemesi çok doğal ama öncelik sizin ne hissettiğiniz.

Teşekkür ederimm. ☺☺ Evet bu stresi yaşayacak olan benim ama eşim hala bir an önce söyleyelim diye baskı yapıyor. Bekleyeceğim bir süre daha sabretmeli. 😌

Ben çocuk konusunda cok bencilim hic soyleyesim gelmez. Esimle ben varsa cocuklar bilebilir gerisine gerek yok. Doğunca öğrenirler kafasindayim.w Gereksiz yorumlardan illallah ettigim icin durum bu. Ilkinde 2 aylikken söyledik kv ile birbirimizden hic hoşlanmayınca banane tarzinda yaklaşıp dogumdan 1 ay once eve gelip yerlesme merakı 2 günle son bulmuştu. Ikinci de 6 aylıkken söyledik. 3. De eşim rahatsızlanınca fln söylemiş bence hiiç gerek yok. Inlar bilmese de olur çok da meraklı değiller zaten. Cocuklatima annem bakiyor ona bile erkenden söylemek zorunda kalmak hosuma gitmiyor. Sevmiyorum ben ya. Bu cok özel doğuma kadar da öyle kalmalı :)

Benimki de o gereksiz yorumlar yüzünden oldu aslında. Görüşmüyorsunuz galiba anlamıyorlar uzun süre olsa da. Bizimki tam bir şeytan bu konuda. İnsanı deli eder. Yüzüne bakar hamile mi değil mi anlamak için. Görüşmeye bile ara verdim artık 🙄

Hayırlı olsun miniğiniz inşallah ♥😇

Kalp atışını duyunca söylemiştik biz ama kv annem mesela kimseye söylemedi üç ay geçene kadar. Hassas konu cidden siz nasıl istiyorsanız eşiniz ona uysun

Size uyması güzel bir şey. Bizimki de öyle olsa derim ama inanmıyorum susacağına. Akşama kadar elinde telefon kardeşleriyle konuşuyor zaten. Anında yetiştirir. Kıskansınlar, gıcık edeyim diye yapar bir de..

Arkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.

Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?
Öncelikle tebrik ederim. İnşallah sağlıkla ilerleyen hamileliğiniz olur. Çok benzer şeyler yaşamışız. Hamile kalsam kendi anneme babama söylerim fakat kayinvalideme eşimin tarafına 4 aylık olana kadar asla söylemeyi düşünmüyorum. Siz de soylemeyin

Kızla alakası yok benim oğlumda da kızımda da ayni şekilde karışmadı eşim ben bu ismi koymak istiyorum ne diyorsun dedim tamam sen bilirsin dedi. Elin çocuğu gibi görmeklede alakası yok benden çok sever çocuklarını. Bide zaten kendi babasının ismini koydum yok diyecek değildi sanirim😋

Sizin için değil de genelde öyle yapıyorlar. Aile büyükleri bile erkek çocuğa sahip çıkıyor mesela sinir oluyorum. Benim babannem kız torunlarından nefret eden bi insan. Sanki biz insan değiliz.

Öncelikle tebrik ederim. İnşallah sağlıkla ilerleyen hamileliğiniz olur. Çok benzer şeyler yaşamışız. Hamile kalsam kendi anneme babama söylerim fakat kayinvalideme eşimin tarafına 4 aylık olana kadar asla söylemeyi düşünmüyorum. Siz de soylemeyin

Hepsi ayni cins galiba. 😑 Bekleyeceğim ben de bir süre daha. Eşimle eşitlik olsun diye bekliyorum aslında 2 taraf için de.

Sizin için değil de genelde öyle yapıyorlar. Aile büyükleri bile erkek çocuğa sahip çıkıyor mesela sinir oluyorum. Benim babannem kız torunlarından nefret eden bi insan. Sanki biz insan değiliz.
Benim eşim tam aksi. 2 kız 1 oğlumuz var ama adamın varsa yoksa kızları. Resmen aşık onlara ama oğlu ile pek anlaşamıyor 🤷‍♀️ . Dediginiz gibi kimisi de oğluna düşkün oluyor Kayinvalidem mesela kendi kızlarından çok gelinlerine düşkündü lafta değil inan bu söylediğim malını kızlarından sakınır biz gelinlerine de yağdırırdı

Benim ilk gebeliğimde eşim internetten herkese duyurmuştu daha keseyi bile görmeden 😂🙈 tabi beklemediğim bir gebelik olunca olayın şoku sanırım 🤣 ikincide kalp atışlarını duyunca söyleyelim dedik ama hastanede çalışan abimin eski eşi tahlil sonucumu öğrenip yiğenime söylemiş bir kuzen daha geliyor die. Yiğenim anneme söylemiş derken annemler öğrendi hemen. Çokta kasmamak lazım ama siz ilk düşükten sonra tedirginsiniz. Haksız da değilsiniz.

Hepsi ayni cins galiba. 😑 Bekleyeceğim ben de bir süre daha. Eşimle eşitlik olsun diye bekliyorum aslında 2 taraf için de.
Benim eşimde kendi tarafina söylememi istemiyor o yüzden bizde eşitlik yok. Ben de maalesef bebeğimi kaybetmiştim. Çok uzduler sonrasında beni. İyi ders oldu bana. İnşallah hamile kalırım da söylemem 😁 canım ayni şeyleri yasamayacaksan soyle. Ya da annenlere ben hamileyim caktirmayin bilmemezlikten gelin de 😁😁

Ben kalp atisi duyulduktan sonra soyledim, ama problemimiz yok, hatta o kadar bile zor sabretmistim. Sizin gibi oncesinde problem yasasam soylemek istemeyebilirdim dogru. Esiniz size anlayis gostermeli bu konuda karari size birakmali.

Bence kimseye söylemeyin. Allah korusun düşük falan olursa yazık bebeğini kaybetmiş falan diye acımaya başlıyorlar kusurmuş gibi. Bir de hamilesin diye dört bir yandan nasihatler. Karnın belli oluncaya kadar söyleme.

Bence kimseye söylemeyin. Allah korusun düşük falan olursa yazık bebeğini kaybetmiş falan diye acımaya başlıyorlar kusurmuş gibi. Bir de hamilesin diye dört bir yandan nasihatler. Karnın belli oluncaya kadar söyleme.

Evet gerçekten de ikisi de çok kötü yapıyor insanı. Acıyor, sen düşünmesen de olmuyor demek ki diye üstüne geliyor filan. En iyisi söylememek gerçekten de benim durumum da.. Teşekkür ederim. 🌸

Benim eşimde kendi tarafina söylememi istemiyor o yüzden bizde eşitlik yok. Ben de maalesef bebeğimi kaybetmiştim. Çok uzduler sonrasında beni. İyi ders oldu bana. İnşallah hamile kalırım da söylemem 😁 canım ayni şeyleri yasamayacaksan soyle. Ya da annenlere ben hamileyim caktirmayin bilmemezlikten gelin de 😁😁

Aslında bunu da düşünmüyor değilim 😂😂 Bizimkiler çaktırmazlar zaten 😅

Benim ilk gebeliğimde eşim internetten herkese duyurmuştu daha keseyi bile görmeden 😂🙈 tabi beklemediğim bir gebelik olunca olayın şoku sanırım 🤣 ikincide kalp atışlarını duyunca söyleyelim dedik ama hastanede çalışan abimin eski eşi tahlil sonucumu öğrenip yiğenime söylemiş bir kuzen daha geliyor die. Yiğenim anneme söylemiş derken annemler öğrendi hemen. Çokta kasmamak lazım ama siz ilk düşükten sonra tedirginsiniz. Haksız da değilsiniz.

Sorun yaratmadılarsa elbette söylemekte, öğrenmelerinde sakınca yok. Zaten öyle bir düşünceniz olsa gitmezdiniz o hastaneye. Ben akrabaların olduğu hastaneye gitmiyorum bilerek buradaki öğrenmemeleri için. :)

Arkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.

Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?

Biz 6. Haftada kalp atışı duyunca söylemiştik ama sizin daha önce bir kaybınız olmuş eşinizin bu konudaki düşüncenize hassasiyet göstermesini beklemeniz çok normal
En azından 2 li test zamanına kadar sabretsin

Back
X