Gebeliğe Hazırlık Hamilelik asiri kilo almamak icin ne yapmaliyim?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sade_Bilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
297
852
33
Merhaba arkadaslar,

Hic beklemedigim bir sekilde hamile kaldim. 70 kiloyum 1,57 boya. Simdi cok fazla kilo almadan saglikli bir sekilde bebegimi kucagima almak istiyorum.

Bu arada vejetaryenim. Et, balik, peynir gibi seyleri tüketmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,

Hic beklemedifim bir sekilde hamile kaldim. 70 kiloyum 1,57 boya. Simdi cok fazla kilo almadan saglikli bir sekilde bebegimi kucagima almak istiyorum.

Bu arada vejeteryanim. Et, balik, peynir gibi seyleri tüketmiyorum.
Vejetaryen misiniz yoksa vegan mi bi ona karar verin isterseniz once?

Son düzenleme:
Ekmekten hamurişinden ve tatlıdan olabildiğince uzak durarak. Ve günde 6 bin adım acık havada yürüyebilirsiniz.

Ah bi de şu vejetaryenler vejetaryeni doğru yazsalar... mutlaka diyetisyen kontrolünde bir gebelik geçirmenizi tavsiye ederim
Kusura bakmayin, hata etmisiz. Klavyemin azizligi. Tesekkür ederim. Sizde o zaman, noktalama ve virgüllere, ayrica büyük kücük yazim kurallarina dikkat edin. Bir kisiye yol gösterirken, kirici olmadan ve bilhassa kendiniz hata yapiyorken, daha dikkatli olmanizi dilerdim.

Merhaba arkadaslar,

Hic beklemedifim bir sekilde hamile kaldim. 70 kiloyum 1,57 boya. Simdi cok fazla kilo almadan saglikli bir sekilde bebegimi kucagima almak istiyorum.

Bu arada vejeteryanim. Et, balik, peynir gibi seyleri tüketmiyorum.
Ne ile korunuyordunuz canım

Diyetisyene gitmelisiniz. Kilo sorununuz olmasa dahi hamilelikte tercih etmediğiniz besinlerin sorun yaratmaması adına bu çok önemli.

Bende 70 ile hamile kalıp 73 ile doğuma gitmistim ikinci kızımda hamurisi yememek, tatlılardan ölçülü yemek ve dengeli beslenme ile geçirmiştim hamileligimi. Abartı yürüyüş yapmadım ama gün içinde haketliydim.

Kusura bakmayin, hata etmisiz. Klavyemin azizligi. Tesekkür ederim. Sizde o zaman, noktalama ve virgüllere, ayrica büyük kücük yazim kurallarina dikkat edin. Bir kisiye yol gösterirken, kirici olmadan ve bilhassa kendiniz hata yapiyorken, daha dikkatli olmanizi dilerdim.
Ben türkçe yazım kurallarına dikkat ederim deyip yanlış yazarsam o zaman düzeltmemi söylersiniz benimle aynı şekilde. İnanın sizin yazım hatalarınızla ilgilenmem😄

Ben türkçe yazım kurallarına dikkat ederim deyip yanlış yazarsam o zaman düzeltmemi söylersiniz benimle aynı şekilde. İnanın sizin yazım hatalarınızla ilgilenmem😄
Düzeltmeniz gerektigini söylemedim. Dikkat cektim sadece. Kendi söylediginizle celisiyorsunuz cünkü. Ilgilenmiyorsaniz, yazmazdiniz, ama gayet ilgilendiriyor ki konuyu saptiriyorsunuz.

Düzeltmeniz gerektigini söylemedim. Dikkat cektim sadece. Kendi söylediginizle celisiyorsunuz cünkü. Ilgilenmiyorsaniz, yazmazdiniz, ama gayet ilgilendiriyor ki konuyu saptiriyorsunuz.
Konu başlığı ilgilendirdi beni ama vejetaryen olup da onu yazamadığınızı görünce üzüldüm insan nasıl yazıldığını bilmediği şeyi olmamalı😬 onu da belirttim sadece. neyse ben bir şey demiyorum son olsun.

😱😱😱 ödemm nasıl olmazz😄 ve doğumdan sonra hemen nası -10 kilo giderr🤣🤣 bana açıklaa lütfeen beni korkutan şeyler kilomunn kalmasıydıı😄
Canım benim ilk bir kaç gün tabi odemim oldu ama o kadardi vücudum su tutmadı galiba birde ben o dönem daha çok su tükettim kabızlık olmasın diye ondan da olabilir🙈 zaten bebekti şuydu osu busu derken 5 kilo gidiyordur🤭🤭🤭.

Doktorum sıvı tuketmemi söylemişti emzirme de zaten kilo vermeye birebir doğum kilosuna pek takılmayın çabuk verirsiniz. 3. Doğumumu da yaptım 58 ile hamile kaldım 65e çıktım yine 2 hafta sonra 58 düşmüştüm.

Emzirme dönemi yediklerimiz ve seçimlerimiz de bize kilo aldırır siz sağlıklı beslenin ya da diyetisyene gidin bende gebelik şekeri çıktı mesela son 3 ay diyetisyen ile devam etmek zorunda kaldım.

Konu başlığı ilgilendirdi beni ama vejetaryen olup da onu yazamadığınızı görünce üzüldüm insan nasıl yazıldığını bilmediği şeyi olmamalı😬 onu da belirttim sadece. neyse ben bir şey demiyorum son olsun.
Kirici olmadan, nazik bir sekilde belirtebilirdiniz. Bilmemek degil, ögrenmemek ayiptir. Ki bilmemekten ziyade klavye azizligi.

Back
X