Hamilelik belirtileri midir?

outoffit

En güzel yolculuk başladı...
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
6.204
5.889
198
Selam kızlar,
Uzun bir aradan sonra yeniden burada bu konuyu açma gereği duydum. Bana psikolojik olarak iyi geliyor burada sohbet etmek Yumurtlama günlerimi testle takip ediyorum. Bu ay pik yaptığında ve onun iki gün sonrasında deneme şansımız oldu yani toplamda iki kez. Aradan 4-5 gün geçtikten sonra çok kötü hasta oldum. Şiddetli eklem ağırları, üşüme, titreme vs. Sonrasında doktora gittim serum ve ardından antibiyotik tedavisine başladı doktor. Ancak ilaçları çok kullanamadan şiddetli bir mide bulantısı başladı bıraktım ilaç kullanmayı. İki gün falan kullanmıştım, üç dört gündür kullanmıyorum ama bulantım hiç azalmıyor. Sigara başta olmak üzere aşırı bir tiksinti oldu bazı kokulardan. Kendimi aşırı yorgun hissediyorum hiç uyumadığım kadar uyku uyuyorum diyebilirim. Sürekli ya başım ağrıyor ya sırtım yani hayattan hiçbir zevk alamaz oldum desem az olmaz. Bunlar gebelik belirtisi olabilir mi? Reglime 4-5 kaldı. Bu kadar erken bulantı falan olmazmış gibi geliyor ama bir yandan da acaba? Diyorum. Ayrıca yorgunluğumu ve uyku ihtiyacımı da açıklayamıyorum Sizde durumlar nasıldı? Bu kadar erken bulantısı, yorgunluğu, uyku hali olan olmuş muydu?

Hasta olduğunuz içinde vücudunuz böyle tepki veriyor olabilir
14 gün önce iliskiye girdiyseniz test yapabilirsiniz adetiniz gecincede kan verip kesin sonuca erisebilirsinz
Gebelik supheniz varsa lütfen sigara icmeyin icen yerdede durmayin, olanida dusurme ihtimaliniz var

Merhaba,
Teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Yarın olası regl günüm ama sanırım biraz başladı bile. Birkaç saat sonra artmasını bekliyorum. Hepsi de hasta olduğum içinmiş gerçekten. Sigara konusunda maalesef ciddi bir bağımlılığım söz konusu ancak bu mide bulantısı ve tiksinmeyi yaşadığımdan beri içmiyorum diyebilirim ya da günde bir iki tane en fazla. Tamamen de bırakacağım inşallah Artık bir sonraki aya kaldık deneme fırsatımız olursa şayet

Genellikle en belirgin özelliği göğüslerde dolgunluk ağrı sızı gibi bir durum oluyor, adet dönemindeki şişkinlikten çok farklı. Ben ilk zamanlar inanılmaz uyuyordum kafam kalkmıyordu karşı komşum fark etti hatta sen hamilesin kesin dedi öyle test yapmıştım ama bulantı o kadar erken olmuyor. Umarım bir sonraki denemenizde olur :) Ve folik asit kullanmanızı öneririm hamile kalmadan önce başlayıp ilk 3 ay kullanıma devam etmesi öneriliyor

Benim de regl günüm bugün ama ufak bi lekelenme oldu bi damla kadar devamı gelmedi normalde başlayınca artarak devam ediyordu 23ünde erken gebelik testi yaptım negatifti ama yine de bekliyorum bakalım ben de de aşırı uyku hali ağız kuruluğu var şuan sürekli su içesin geliyor ama şişlik de var regl olacaksam da bir an önce olsun istiyorum çok bunalttı beni bu durum ben de sürekli bakıyorum benimle aynı durumu yaşayan var mı sonuç ne olmuş

Teşekkür ederim yorumlarınız için Folik asit 2 kutu bitirmiştim araya deprem girince kullanmayı da bırakmışım. Şubat ayında denememiştik de zaten ama yeniden başlayacağım ona da. İnşallah bu ay olur hayırlısıyla Bu ay da olmazsa doktora gitmeyi düşünüyoruz. Aslında bir yıl denenmesini öneriyorlar ama kimisi de gidiyor ve bir yıl değil 3 yıl da deneseler doğal yollarla olamayacağını öğreniyor. Böyle bir durum da varsa daha da zaman kaybetmek istemiyoruz yaş oldu 30 zaten

Ayyy canım valla ben direkt regle yordum biraz lekelenme görünce hatta ağrı kesici aldım. Gün boyu zar zor dayandım zaten oruçtum bir de çektim onca sancıyı. Arkası da gelmedi gerçi ama genelde 6-8 saat sonra başlıyor kanama yoğunluğu bende. İlerleyen saatlerde başlamamış olursa test yaparım tabi ki de hiç umudum yok artık bunca sancının üzerine Sen de durum bildir yarın merak ettim Hayırlısı olsun inşallah hakkımızda

Doktorlar ne zamandır denediğinizi soruyorlar genelde ve dediğin gibi bir sene beklemeyi öneriyorlar. Ama tabi ki içinin rahat etmesi için gidebilirsin. Hamile kalmak aslında o kadar da kolay bir durum değil sonuçta, zamanı doğru ayarlamak ve o zamanlarda günaşırı birlikte olmak çok önemli. Bende 28 yaşında hamile kaldım çokta geç değil artık hatta normal yaşlar :) Allah'ım nasip etsin inşallah

İnşallah canım Bol bol dua ediyorum haberleşelim mutlaka

İnşallah canım ben de dua ediyorum. En doğru ve hayırlı zamanda, hayırlı, sağlıklı evlatlarımız olsun

Benim net reglmiş canım, canıma okudu yani bugün Sende durumlar ne?
Benim de aynı seninle dün gece ağrıdan mahvoldum resmen İnşallah bu dönem beklediğimiz olur senin takviminde bir sonraki ovülasyon tarihin ne görünüyor canım benim takvimde 5 nisan yazıyor bakalım ovülasyon testiyle uyumlu olacak mı?

2-8 Nisan haftasında 7 Nisan görünüyor canım ama bence de 5 nisanda olur çünkü ben 2 aydır ovüslasyon testiyle takip ediyorum buradan yazandan daha erken oluyor her defasında. Zaten o gün de karnımda belirgin bir ağrı oluyor anlıyorum o gün olduğunu

Merakla bekliyorum bakalım ne olcak

Ben yarın doktor randevusu aldım bu arada. Umarım hormon değerlerime ve kist olup olmadığına bakar. Çünkü bunu öğrenmek için bir yıl deneme gerektiğini saçma buluyorum, belki bir problem var ve neden bir yıl kaybedelim ki… Sonuçları 1-2 gün içerisinde çıkıyormuş yaparsa eğer. Ve reglin ikinci, üçüncü günü gidilmesini öneriyorlar canım düşünüyorsan aklında bulunsun. Paylaşırım benim sonuçları da :)

Canım ne yaptın doktora gittin mi ? Benim ağustos sonunda bebeğimin kalbi durmuştu kürtaj oldum ekimde kontrole gitmiştim 5cm kist çıkmıştı kasımda tekrar gittim muayene etmedi şubatta bakarız dedi şubatta gittim kisti adetle atmışım bi sorun görünmüyor demişti doktor sadece rahmin hafif kalp şeklinde gibi duruyor düşüğü bu yüzden yapmış olabilir misin dediler mi böyle bişey diye sordu ben hamilelik sürecinde hep özel hastaneye gidiyordum kanama olduğu için de bir sürü özel devlet acil acil dolaşmıştım en son kontrolde doktor bebeğimi kaybettiğimi söyleyince acil kürtaja alınmam gerektiğini söyledi özeldeki doktor biz burda kürtaj yapıyoruz ama sen üniversite hastanesine git hemen dedi bizim yapabileceğimiz bişey değil dedi bu kadar süreçte de kimse bahsetmedi bu şekil bozukluğundan çok kötü konuşmadı kafan karışmasın dedi ama karıştı bile. Ben de bi kaç ay daha denemede olmazsa detaylı araştırma yapacağım bununla ilgili…

Canım öncelikle çok geçmiş olsun İnşallah yeniden bebek sahibi olmana engel değildir diye düşünüyorum ama tabi en doğrusunu doktorlar bilir. İyi araştır, hangi şehirdesin bilmiyorum ama iyi hastanelere, hekimlere muayene olmaya çalış. Bizim burada Ankara Bilkent şehir hastanesinde Kadın doğum hastanesi var, hekimleri de teknolojisi de çok iyi tavsiye edebilirim. Bahçeci de herkesin bildiği önerdiği bir yer duymuşsundur.
Bana gelince doktora gittim ben de özel hastanede muayene oldum. Doktor fsh, lh, tsh, prolaktin ve amh baktı. Hepsi iyi çıktı şükür. Yeterince denemediğiniz için olmamıştır en az 6 ay denemeden ben başka bir tedavi önermiyorum dedi. Ultrason muayenesinde de kist vs görünmüyor, reglin de düzenli. Çok sancılı geçmesi önemli değil bazı kadınların böyledir dedi. Onun için de bir tedavi yok Ağrı kesici kullanacaksın ağrın oldukça dedi. Şimdilik durum bu. Biz de bir 6 ay kadar akışına bırakıp, imkan oldukça denemeye karar verdik. Bizim en büyük problemimiz yoğun çalışma tempomuzun olması ve bu nedenle çok deneyemiyor olmak. Ayda en az 6 kez korunmasız ilişki olması lazım bunun en az 4ü ovülasyon günlerine denk gelmeli dedi. Bunu yapabildiğimiz hiçbir ay olmadı şu ana kadar. Umarım bundan sonra olur Bu değerlerine baktırmadıysan baktır sen de mutlaka. Eğer bunlarla ilgili bir sorun varsa doğal yollarla bir sene de denesen üç sene de denesen olmayabilir. İnşallah yoktur ama yine de tedbirli olmakta yarar var.

Sağol canım çok teşekkür ederim ben izmirdeyim buradaki 4-5 hastaneye gittim çoğu özeldi hamilelik öncesi ve sonrası yaptırdığım hiçbir testte bir sorun görünmedi hepsi normal değerlerde diyor doktorlar Sadece o şekil bozukluğunu bir doktor söyledi o da rahim içinden bakmadı karından muayene ederken söyledi çok hafif bir çıkıntı var dedi şuan çok önemli görünmüyor dedi ama insanın içine de kurt düşürüyor tabi şuan düşük bu yüzden mi oldu acaba diye düşünüyorum ister istemez ama çok da müdahale ettirmek istemiyorum çünkü yapılan işlemler gerekli değilse vücudun kimyasını bozuyor diye bir ön yargım da var eğer dediği gibi olsaydı ege üniversitesinde hocalar baktı inceledi baya mutlaka söylerlerdi diye düşünüyorum en azından kendimi bu şekilde motive edip moralimi düşürmüyorum bu arada reglim bitti iki gündür ovülasyon testi yapıyorum henüz çift çizgiyi görmedim heyecanla bekliyorum umarım hastanelerde uğraşmadan bebeğimize kavuşuruz gerçekten çok yıpratıcı bir Süreç Allah isteyen herkese nasip etsin kimseyi hastanelere düşürmesin

Canım bence de sen bu konuyu kafaya takma. Çok yüzeysel bir muayenedeki anlık görüntü sonuçta. Çok dikkatini çeken bir şey olsa detaylı muayene önerirdi diye düşünüyorum. Unut gitsin şu an için Ben de dün itibariyle başladım ovülasyon testine iki gündür yapmıyorum benim de henüz silik çıkıyor. Doktorum bize gün aşırı denemeyi önerdi bu arada her gün değil. Çünkü erkeklerde sperm üretimi için de belli bir zamana ihtiyaç varmış zoraki olduğunda verimli sperm sayısı azalabilirmiş. Bir gün durup bir gün ilişki olacak şekilde hafta boyu deneyin dedi. Bu şekilde yapmaya çalışıyoruz ama ben yine çok hastayım, zor evreyi atlatmış olsam da öksürüğüm hiç azalmıyor. Ayrıca antibiyotik kullanıyorum yine Bu şekilde nasıl olur, olur mu olmaz mı bilmiyorum ama hayırlısı bakalım artık…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…