Hamilelik boyunca balık tüketilmemeli

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Kanadalı bilim adamlarının araştırması, bebeklerin kalıcı organik kirletici maddelerden zarar görme riskini azaltmak için anne adaylarının balıktan kaçınması gerektiğini ortaya koydu.

Gebelikte balık tüketiminin zararlı olabileceği belirlendi.

Kanadalı bilim adamlarının araştırması, bebeklerin kalıcı organik kirletici maddelerden zarar görme riskini azaltmak için anne adaylarının balıktan kaçınması gerektiğini ortaya koydu.

Toronto Üniversitesi'nden bilim adamları, gebelikten hemen önce ya da gebeliğin başında balık tüketmeyi bırakan kadınların çocuklarının bu maddeleri alma riskinin yüzde 10-15 azaldığı saptandı.

Bu maddelerden korunmak için gebelikte balık tüketiminin azaltılmasının yeterli olmayabileceğini belirten bilim adamları, kadınlara gebeliğin başından itibaren balık yememelerini tavsiye etti.

Araştırmanın sonuçları ''Environmental Health Perpectives'' dergisinde yayımlandı.

Fotolitik, kimyasal ve biyolojik bozulmaya karşı direnç göstermeleri nedeniyle doğada ayrışmadan uzun süre kalan, doğal veya insan kaynaklı organik bileşikler olan kalıcı organik kirletici maddeler (KOKlar, POPs), besin zincirinde birikiyor, hava, su, toprakla yayılabiliyor.

Yağda yüksek çözünürlüğe, suda düşük çözünürlüğe sahip KOKlar, çevreden ve besinler yoluyla (özellikle balık) insan vücuduna alınıyor, yağ dokusunda birikiyor, hormonal, bağışıklık sistemi, üreme bozuklukları ve kanser gibi pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor.

Milliyet

Son düzenleme:
Az önce bende okudum bu haberi ben özellikle dip balıgı we ck buyumus (normal boyutnu aşmış) balıklardan kaçınılmasıni duymustm balıgıda çok severim ama mevsim balıgı tüketrim ozaman sadece napalım şimdi doktorlarda omegayı balıktan alın diyolar anlamadım valla
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sardalye hamileler icin en masum ve de en faydalı balıkmış. Ben hep ondan yedim.

Son düzenleme:
Omega 3 sadece balikta var..oonu nerden karsilayacaz?

Balıkta bulunan omega 3'ün aynısı cevizde de mevcut. Bolca tüketebilirsiniz. Ben hem balık hem ceviz yerdim hamileliğimde. Balıksız yaşayamazdım sanırım:)

Son düzenleme:
Sardalye hamileler icin en masum ve de en faydalı balıkmış. Ben hep ondan yedim.

Bunu hc duymamıstm bizim orda da her mevsim çok tüketirler sardalyeyi bende her sabh kahvaltimda ceviz yiyorum bir avuç kadar illaki faydası çoktur herşeydn azda olsa yemek gerek

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende balıktan tiksinmiştim ilk aylarda,araştırdığımda annenın yediği balığın içindeki kimyasalları bebek reddettiğinden tiksinme yaratır diye açıklanmıştı. özellikle de büyük balıklarda(bende büyük balığı yiyemiyordum)bende hep küçük balık yedim,açık deniz orta boy balıkları da rahat yedim,ama hala büyük balık yiyemiyorum.psikolojik olduğunu sanmıyorum çünkü çok severim balığı,bu açıklama bana çok mantıklı geldi sebebi buymuş demekki.

Köpek balığı, kılıç balığı ve kral uskumru gibi büyük balıklar cıvadan zengindir ki bu hamilelikte kan dolaşımında birikerek bebeğin beyin, sinir sistemi ve gelişimi için tehdit edicidir.

O yuzden sardalya, hamsi somon alabalik gibi baliklar tavsiye edilir hamileler icin

Balik iyi ama son zamanlarda cevrekirliliginden dolaylari baliklarda mercury denen bir madde oluyormus.Bizler bu baliklari yedigimizde mercury bizim vucudumuza geciyor.Mercury zararli ama ne zarari var bilmiyorum.En onemlisi mercury hic bir zaman vucuttan atilamiyor.Simdilik atmanin caresini bulamamislar.Ben Kanada da iki hamilelik gecirdim.Banada bu soylendi.Ama somon baligi,tuna turkcede ton baligi olmasi lazim.Bu baliklarda mercury yokmus tuketebilirmisim ..oyle demisti ebelerim.

cok severim semiz otunu kaynatıp suyunu bikle içerim..:)) ama küçük yapraklı ve kökü kırmızıların tadı güzel

canım hamilelikte uzak durulması gereken yeşilliklerden biri de semizotuymuş.arkadaşımın doktoru söyledi bir diğeri de maydonoz.az yenilebilir ama fazlası düşüğe neden oluyormuş.

saçma ben inanlmaz tüketirim semiz otu maydonoz dere otu sarmsak yoğurtla krıştırırm ohhhh .. düşük olur diene inanmaın yok öle bişi rabbm istemedkten sonra bebek sağlıklı olduktan sonra hiçbişi düşüremez . Düşecek bebeğide kmse zorla karında tutamazki

Dün doktoruma balıkyağı kullanmalı mıyım dediğimde omega 3 ü balık yiyerek ve cevizden alman daha iyi yiyebiliyorsan balıkyağına hiç gerek yok dedi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…