Hamilelik boyunca kaç kilo aldınız ?:)

butterflywoman0

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
70
36
18
Arkadaşlar herkese merhaba 4. Ayımın içindeyim 55 kg ile hamile kaldım 3 kg aldım şuana kadar kayınvalide çok almışsın diyip moralimi bozdu noluyosa hanfendiye:)))yoo gayet normal dedim ben 12 kg ya kadar alması..çok kıskanıyo bizi zaten..aldığım kg 4. Aya fazla mi? Kendi hiç almamış güya 4 kg almış sen sadece bebeği doğurmuşsun dedim eşimde anne sen unutmuşsun olur mu öyle şey dedi:)bundan 38 sene öncesini söylüyor karnı hiç çıkmamış onla övünüyor benim şuan karnım var..eminim tüm dedikleri palavra..var mı böyle kaynanası olan sürekli kendisiyle sizi kıyaslayan gıcık insanlar Allah akıl fikir versin...

Ilk hamileligimde 30 kilo almistim
Ikinci de 20 kilo aldim ve bir bucuk aylik kizim var suan 10 kilo fazlam var simdi de.

Kilo almak cok normal ve dogal hic kafaniza takmayin .herkes istedigini soylesin

Ilk hamileligimde 30 kilo almistim
Ikinci de 20 kilo aldim ve bir bucuk aylik kizim var suan 10 kilo fazlam var simdi de.

Kilo almak cok normal ve dogal hic kafaniza takmayin .herkes istedigini soylesin
Hormonlar tavan yapınca sinirleniyorum yaa normalde kendini pek takmam öyle konuşur değişik:)) alınan kilo da verilir yeter ki bebişlerimiZ sağlıklı olsun değil. Mi saolasın canım bu arada

Adı üstünde hamilelik, tabiki kilo alacaksınız tabiki karnınız belli olacak. Koskoca insanın kendisini başkaları ile kıyaslaması çok saçma. Boşverin düşünmeyn. Benim 7. Ayımda karnım iyice belirginleşti ve bunun negatif yanları çok var :) boşverin tadını çıkarın. Kilo alımınız da gayet normal

Insan istesede istemese de o kilolar aliniyo.ben hayranim hamilelikte aşırı kilo almayanlara :))

Ama ben yemeden duramiyorum.dogumdan sonra istedigim kiloya geliyorum yine cok sukur .
Herseyden onemlisi bebisler onlar saglikli ve mutlu olsun yeter
Rabbim hayirli bi evlat nasip etsin sana da

Benim Kv tam tersi "hiç doğum yapacak gibi gelmiyorsun" derdi bana.
Ama annemde 45kiloyla hamile kalmış 50ile doğuma girmiş. 6ay kimseye soylermiş kimsede anlamamış. 3cocukta bu sekilde olmus.ama köy olduğu için tarla işlerine devam etmişler o yuzden hiç kilo almamış.

Gelelim bana. bende 55ile hamile kaldım 80le doğuma girdim. Almam ben o kadar diyordum alınıyormuş. Şuan 70kiloyum ama hayatımda hiç bu kadar kilolu olmadım. Çok kötü. Lütfen yıne de Kv dinle abartma yemeni.

Biz kadınlar bazen cok kötü oluyoruz. İlk hamileligimde önce önce 5 kilo verip hamileligi 6 kilo alarak tamamladım. Ama normalde boylu poslu bir insan olup karnımın cabuk çıkması konusula konusula bir oldu. Yani siz hamileyseniz herkesin yorum yapma hakkı var güyya. Hatta bu yorumları yapanlardan biri yeni dogum yapmış bir akrabamdı ve elimde sıcak cikolata görüp içme kilo yapar dedi. Kendisi aşırı zayıftı ve gebeliginde asırı kilo almıştı. Bu hamileleigimde ilk 3 ayda 4 kilo birden aldım. Herkes aman dikkat et falan oldu. Anlatamıyorum kimseye bulantımı ancak bir lokma ekmek ve kasarla bastırabiliyorum diye. Bir de karnım cabuk cıkınca herkes gözlerini ayırıp kilomu soruyordu. Cok kilo aldın ondan diyordu. Halbuki bende adamakıllı ne yeme ne içme vardı. Yemek secmiyordum sadece, bir hamile gibi iştahlı degildim.

Sonra temmuz ayındaki saglık ocagı randevumda mayıstan beri kilo almadığım ortaya cıktı. Millet saşırdı. Gecen haftada gittim 3 haftada bir kilo vermisim. İlaclara basladım istahımı kesti. Ama zannediyor musun yorumlar kesildi, hayır! Ne zaman doguracakson deyip karnımın büyüklüğünü ima edenler var.

Sözün özü kadınlarımız gebelikte yasananları hassasiyetleri cok cabuk unutuyorlar. Ben iki gebeligimde de tek prensibe baglı kaldım. Elimi attıgım yiyecek bebege faydalı mı zararlı mı? Cok mu tuzlu ya da hamurisi ya da sekerli onları sınırladım. Onların dısında hic sınır koymadım kendime. Siz de koymayın. Önemli olan bebegin saglıgı degil.mi? Hem gebelik öncesi aşırı kilosu olmayanlarda 15 kiloya kadar normal kabul ediliyor.

7 kilodayim suan aslinda daha cok alabilirdim ama beyaz ekmegi kestim dikkat etmeye calisirim aslinda calismakta lazim tabiki yenecek ama fazlasi vucuda zarar zaten son haftalar girince ufakda gobeginiz olsa buyukte tasiyamiyorsunuz bide gereksiz ekstra kilo binmesin vucuda yine zarari bize maalesef

Ay kilo alanlara nasıl ozeniyorum kızlar 68 kilo ile hamile kaldım çok fazla mide bulantısı kusma iştahsızlık yaşadım 59 kiloya düştüm ve 32haftalik olucam Allahın izniyle hiç kilo almadım insan 1kiloda almazmi diceksiniz ama almadım maalesef çok iştahlı da değilim zar zor yiyorum ikinci gebeliğim ilkindede 6 kilo almistim

Teşekkür ederim bu kayınvalide denen insanlar neden böyle anlamıyorum hiç kg almamış olsam der ki tüh tüh bebek gelişmicek vs ..uzaktayız Allahtan şükrediyorum hep gurbette olduğumuza eşim de diyor takma annemi o herkesle kendini kıyaslıyor diye..ama hamilelikte insan en küçük şeye takıyor ya bu ara sinir var bende

Evet yaa bünye meselesi herkesin farklı nihayetinde ayy çok teşekkür ederim amin sizede inşallah kızlar hepiniz harikasınız Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin vee hiç bişeye karışmayan maydonoz olmayan kayınvalideler hahahah

Boşverin hiç takılacak şeyler değil. Siz yine iyisiniz biz de bir akraba 3 çocuk yapmış kilo almış başını gidiyor ama 20 yaşındaki gencecik kızla kendini kıyaslıyor :)

Evet doğru hareketli olursa insan kilosunu korur ama ben zaten iştahlı da değilim hiç canım bişe çekmiyor daha erken belki de :) ama tahminim 65 olurım gibi geliyor hayırlısı inşallah

Ne güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık kadının düşmanı yine kadın bence oysa ne gerek var yorum yapmaya kalp kırmaya değil mi ? Düşünmeden konuşuyor insanlar karşıdaki alınır mı üzülür mü yok arkadaş o diline geldiğini söyleyecek..çok biliyorlar çünkü en iyi kendileri :)) bende sağlıklı beslenmeye çalışıyorum katkı maddeli şeyleri hazır gıdaları yemiyorum Bebekler sağlıklı olsun en önemlisi o :) kulak tıkacı mı taksak napsak gereksizleri duymamak için:)))

Bende sabahlarıda çok şişlik oluyor ellerim ayaklarım gayet normal bi süreç yaşıyoruz 10 da alınır 20 de alınır yeter ki bebeğimiz olsun sağlıkla doğsun konuşan boş konuşur
tabi inemli olan bebislerimizin saglikli olmasi ama nirmali 10 kiloymus ben baya cik almistim catlaklarimda var onlar sonradan gefer diye duaunmustum malesef gecmiyor kalici.. son zmanlarda baya cogaliyor catlaklr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…