Hamilelik Depresyonu !!

kelebek misali

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
186
68
13
arkadaslar ben 8 haftalik hamileyim sanirim hamilelik depresyonuna girdim surekli bebege bisey olacakmis korkusuyla yasiyorum kalp atislarini duyamadigim her dakka bana izdirap oluo yetmezmis gibi bide herseye alinir oldum esimle surekli tartışıyorum cunku her yaptigina alınıyorum normalde hic boyle bi insan degilim ne yapmaliyim.nasil cikarim bu durumdan acaba psikiyatriste mi gorunsem nolur akil verin bana bu stres cocuguda etkiliyor mutlaka daha da cok uzuluyorum :'(

Son düzenleme:
Bu hisleri yasadgina gorre muhtemelen lohusasin ilk baslarda bebegin nefesini hepimiz dinledik uykusuzluk dogum yarasi ve degisen hormonlar yuzunden esinle tartismanda hepimizin yasadigi durumlar.ama bunu uzatip aranizi acmama ve esini kendinden sogutmaman gerek ilerde simdi alindiklarina guleceksin oyle dusun.bi seyi soylemeden yada yapmadan sonunu dusunmen evliligin icin daha iyi olur.sen lohusasin ama esininde duygulari fazlasiyla degisti sende onu anlamaya calis
canim lohusa degilim 8 haftalik hamileyim smdi boyleysem.zaten lohusaligimi dusunemiyorum engel olabildigim yada sonunu basini dusunerek.hareket edebildigim kisacasi kontrol edebildigim bi durum degil surekli farkli duygular icindeyim

Anladim canim ben yanlis anlamisim sonradan farkettim bende 7 haftalik hamileyim ilk bebeginmi

Bende sizin gibiyim 6 haftalık hamileyim unutmaya çalışıyorum kötü düşünceleri umutsuzlanıyorum kesin bişi olcak diyorum aklımı susturamıyorum :(

evet ilk gebeligim kizlar farkindayim ama engel olamiyorum surekli aglama hali bebege bisey olacak korkusu ve en degisigide kendimi cok yalniz hissedio olmam sanki hic kimsem yokmus gibi kanamam oldu annemde kaliyorum bir haftadir kadincagiz suyumu bile ayagima getirio ama sorsan ben hala yalnizim kimsenin umrunda degilim gecmio biturlu aksini dusunmeye calistikca beynim kendini hakli cikaracak bir cok sebep buluyor

İlk gebeligimde icerdn kanamam vardi anlayabiliyorum seni canim Kanaman oldugu icin tedirginsin normal bir durum.

Simdi 2 .gebeligim ayni korkulari aglamalari sinirlilik hallerini yasadim.Ben her lavobada var.mi.leke diye diye 3 ayimi gecirdim.simdi bile bakiyorum
Sen etrafinda olumsuz konusmalar yapiliyorsa cevap verme hatta dinleme kimseyi.okuyabiliyorsan dualarini oku.kendini mesgul edecek birsyler bul...

Cok normal yaşadıkların, hemen hemen her hamilenin yasadigi endişeler. Kendini telkin ermeye calis yoksa ben gibi uzun bir sure yedigin ictigin her seyi kusmaya başlarsın.
Ben hala ayni tedirginlikteyim bebegimin hareketini 1 saat hissetmesem hemen telaslaniyorum bir s ey mi var acaba diye. Bebeklerimizi sagsalim kucagimiza alana kadar bu endiseler bizi birakmicak muhtemelen.

Cok normal yaşadıkların, hemen hemen her hamilenin yasadigi endişeler. Kendini telkin ermeye calis yoksa ben gibi uzun bir sure yedigin ictigin her seyi kusmaya başlarsın.
Ben hala ayni tedirginlikteyim bebegimin hareketini 1 saat hissetmesem hemen telaslaniyorum bir s ey mi var acaba diye. Bebeklerimizi sagsalim kucagimiza alana kadar bu endiseler bizi birakmicak muhtemelen.
kusmayi bilmem ama suan tamamen iştah kesilmis durumda 9 ay boyle nasil geçer:(

Bana da normal geldi normal sandığım ilk gebeliğimde yürürken bile korkardım ya ayağım takılırsa ya düşersem ya bişey olursa falan diye..

Ama herşey Allahtan bunu düşünüp rahatlamaya çalış. Tarlada durmaksızın çalışan kadınlar sağlıklı bir hamilelik yaşayıp patır patır doğuruyor. Ben o kadar dikkat ettim meğer kimyasal gebelikmiş. Nasip kısmet...

Sen elinden gelen dikkati göster gerisi de Allahın takdiri de rahatlat kendini. Ben anormalim diye de üzme kendini. Vücudun bhcg ile ilk defa karşılaşıyor, adet olmadan önceki hormon dalgası bile bizi o kadar etkiliyorken gebeliğe bağlı hormon değişikliği neler yapmaz.

Eşine kızdığın zaman " aslında kızacak birşey yok hormonlarım yüzünden büyütüyorum " diye düşün. Adet öncesi beni bu düşünce biraz rahatlatıyor. Birkaç haftaya azalır bu durumun zaten bulantılar kesilmeye başlayınca.

Sağlıkla kucağına al inşallah

kusmayi bilmem ama suan tamamen iştah kesilmis durumda 9 ay boyle nasil geçer:KK43:
Merak etme 9 ayin her gunu farkli hislerin farkli isteklerin olacak. Hic korkma geçici bir surec bu. Ben de senin zamanlarindayken diyordum zaman gecer mi ben ekimi gorebilir miyim diye. Simdi gun sayıyorum goz açıp kapayıncaya kadar geciyor vakit. Tek tavsiyem guzelce uyu uykuya doymaya çalış ;)

Back
X