Hamilelik fobim

• Konu Sahibi Konu Sahibi marli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

marli

Hoşgeldin Dünyama BEBEĞİM....
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
1.670
248
163
35
Ben 14 aylık evliyim... Başlarda hep bebeğim olsun istedim ve buna o kadar çok hazırdım ki fakat eşimin maddi durumundan dolayı çünkü ucu ucuna yetiştirebiliyorduk herşeyi düğün masrafları ev kirası , taksitler, yeme içme vs.. Ben çalışmaya başlayınca biraz daha rahatladı maddi durumumuz ama bu seferde içime yeni evli olduğum ve yetiştirme geçim zorluğunu gördükçe korku oluştu ister istemez.. Şuan eşim bi bebeğimiz olsun istiyo maddi açıdan artık rahatladığımızı düşündüğü için ama şimdide ben buna kendimi hazır hissetmiyorum kendimi.. İçimde yersiz bi korku var nedenini bir türlü çözemediğim.. Ya zamanla isteğimle alakalı şevkimin kırılmasıyla alakalı ve bunla birlikte gelen işten ayrılma, tekrar maddi sorunları yaşama problemiyle ilgili korkularım var.. Yersiz belkide ama herşeyi o kadar ayrıntılı ve ince düşünüyorum ki bu düşünceler bile benim şevkimi kırabiliyor... Benim gibi olan arkadaşlar varmı ?

Son düzenleme:

eşin ne kadar alıyor maaş? sende işten çıkarsan aynı geçim sıkıntıları yaşanmayacak mı? en güzeli doğuma kadar çalışıp para biriktirmek bence.........

bence şevkin kırıldı dediğin gibi...
bende başta çok istiyodum eşim kıllık yapıyodu fln sonra tamamen vazgeçmiştim eşim gelip bana yalvarana kadar...
heyecanının kaybolması,yaşadığın sıkıntılar fln normal olarak etkilemiştir seni tabi...
ama inan bana hemen adapte oluyosun yeniden başlıyo o heyecan...

canım aynı durum bende de var. bir yandan istiyorum diğer yandan en ince detayları düşündüğümden soğuyorum. ama eminim hiç kimse tam olarak hazır hissederek hamile kalmıyor. hazır olmayı beklersek çok geç olacak

canım ben 3 yıllık evliyim ve içimde çocuk hissi yok :26: ben ne yapayım yaaaa ((((((( Allahtan yaşım genç 24 yaşındayım milleti umursamıyorum bu yüzden sen 14 aylık evliymişsin bana göre çok erken tabi yaş da önemli kaç yaşındasın??

benimde hamilelik hobim var bir bebeğim olsun istiyorum ama malesef olmuyor ,çalışıyorum ,hem çalışıp hem hamileliğimi sürdürmek sonrasında ise devletin tanıdığı imkanlardan faydalanmak ,doğum parası ,6 ay evde kalma düşüncesi ,bu süreçte maaşını alabilme düşüncesi ,sonrasında yine iş hayatı düşüncelerimin arasında ,ama şu anda hepsi hayal malesef ..:2:

ilk bebeğimi 5 yıl önce doğurdum ,500 tl kira veriyorduk eşim 900 tl maaş alıyordu ve ben çalışmıyordum kalan 400 tl yeme içme ve faturalara gidiyordu ,ama biz nedense hiçbirşeyden eksik kalmıyorduk.bebeğimin bir masrafı yok denecek kadar azdı ,allaha şükür hiçbir hastalığı filanda olmadı dr masrafı filan olacak derecede ,aylık rutin kontroller ssk mız var zaten özelde 20 tl alıyorlardı o kadar ,18 ay emzirdim mama masrafı da yoktu ,birtek bez parası o kadar ,yani emin olun bebeğin masrafları hiç göze batacak kadar çok değil ,sadece hazırlık aşaması biraz masraflı onda da oda filan yapmassın şimdilik ,üst baş gerekli olanları alırsın ,anne baba aileler yardımcı olur biter gider ..

asıl sizi düşündürecek olan şeyin ona iyi birer anne baba olup olamayacağınız olmalı bence ,ona vereceğiniz sevgi ilgi şevkat ,yoksa maddi olarak pek bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum ..
asıl masraflar okul çağında başlıyor ,bize şu an kızımın aylık masrafı 1000 tl neredeyse ..sizin onu düşünmenize de yıllar var zaten ..

aynı korku bende de var cnm aslında bir tarafım çok istiyor. bir tarafım çok korkuyor. kiradayız eski konularıma bakarsan eşimin çektiği krediler var onları ödüyoruz çoğunu ödedik çok şükür kredi kartlarını kapattık. bir taraftanda kenara altın atıyorum elimden geldiğince. zaten geçen gün tahlillerimi yaptırdım tiroid yüksek çıktı şimdi ilaç kullanıyorum normale dönene kadar vakit geçecek zaten eşim çok istiyor aslında. doktoroda onun zoruyla gittik. bizde 3 senelik evliyiz 26 yaşındayım eşim de 31 acaba geç mi kalıyoruz diye düşünmüyor değilim.

Ben biyolojik olarak korktuğunu düşünmüştüm konu başlığını okuyunca. Fakat durum daha vahimmiş..
Aslında bu korkularında haklısın. Eğer benim gibi bebeğine her şeyin en iyisini yaşatmak istiyorsan haklısın...
Bu gidişle rahat yaşama alışıp çocuk yapmayabilirim:)
Ben yaşadığım anın kıymetini biliyorum..
Sen de öyle yap. Bugünü kaybetme...

Bu arada bu konu çok önemli olmasına rağmen evli çocuklu bayanlar tecrübelerini paylaşmıyorlar..
Bu büyük bir bencillik...

eşin ne kadar alıyor maaş? sende işten çıkarsan aynı geçim sıkıntıları yaşanmayacak mı? en güzeli doğuma kadar çalışıp para biriktirmek bence.........

Eşim memur 2000 tl maaşı. Ama daha önceden kesilen icrası işte düğünü falan biz yaptık aldıklarımız kredi borcumuz ev giderleri vs. derken anca idare oluyo.. Bu yüzden ilk başlarda çok istiyodum bebeğim olsun ama yaşadığım zorluklar falan baya itti beni bende birikim yapıp daha iyi şartlarda bebeğimi büyütmek niyetindeyim..

Evet insanın hevesi kırılınca hiç bir şeyin anlamı olmuyo gerçekten

Son düzenleme:
Bende nisanliyim evlenmeyi bekliyoruz bizde. ama ben hemn cocuk sahibi olmak istemiyom. bende korkuyorm gerckten. rabbim hepmze hayrli evlat versn.

Haklısınız...Masrafları değil asıl sorun biz bile şuan ucu ucuna yetiştirirken onu mahrum etmemek....

Merhaba canim bende basta korkuyordum hazir hissetmiordum kendimi, ama simdi iyikide dogurmusum diorum hicde pisman degilim :))

Bende nisanliyim evlenmeyi bekliyoruz bizde. ama ben hemn cocuk sahibi olmak istemiyom. bende korkuyorm gerckten. rabbim hepmze hayrli evlat versn.

Amin canım.. Allah herkese hayırlısını nasip etsin...

26 yaşındayım canım.

Gecimi vs gectinde hamilelik korkulu ruyam diyebilirim geri kalan hersey hallolur

BU kadar pozitif oldugunuz icin size tesekkur ediyorum bir insan olarak... INSALLAH cabucak bebeginiz olur yine... iyi ki boyle insanlar var

Gecimi vs gectinde hamilelik korkulu ruyam diyebilirim geri kalan hersey hallolur

O Korkuyu aşmak biraz zor sanırım. Vücut yapısının değişmesi , kilo takıntım var bide

çok haklısın ve çok doğru düşünüyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…