Hamilelik Haberi ve Aranmamak

Nenyop

Batarken güneş ardında tepelerin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2020
689
802
18
31
Merhabalar hanımlar
Öncelikle derdim çok çok mühim değil ama fikirlerinizi almak istedim.
Geçen hafta eşim hamilelik haberimi vermek için kayınvalidemi aradı. Kv duyunca önce şaşırdı, sonra geçen yıl düşük yapan eltimin eğer düşük yapmasa şimdi çocuğu olacağını, ama malesef ki düşük yaptiğini falan anlattı telefonda eşime. Eşimin de biraz enerjisi düştü telefon konuşması sırasında. Ne için aradık neyi konuşuyoruz gibi konuyu sürekli bizim hamilelige çevirmeye çalıştı eşim.
Ben de anneme haber vermiştim o da kardeşlerime haber vermiş sıra ile aradılar beni sagolsunlar.
Fakat 5 kardeşi olmasına rağmen hiçbiri eşimi aramadı.
Hatta eşim telefonda bir kardeşi ile görüştü ve bebekten haberi olmadigini anladik.
Anlaşılan benim kv hiç kimseye söylememiş haberi. Sanırım eltimden bekliyordu bebek haberini. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama beklediği taraf değiliz diye sanki bizimkini saklıyor mu diye düşünmek beni üzdü. Çünkü eltim hamile kaldiginda kayinvalidem tum kardesleri aramisti haber vermek icin.
Ama bu haber büyüklere verilir ve onlardan sevinçle yayilir diye bekledim ben de, hep öyle görup duydum. esimi arar kardesleri guzel konusmalar gecer diye bekledim ama malesef olmadi.
Üzülmek yersiz mi sizce, yoksa beklentiye girmek normal mi?

Son düzenleme:

Oo siz bu bebeği başkaları sizi arasın, sorsun, el üstünde tutsun diye yaptıysanız çok üzülürsünüz.

Eltiniz uzgunken biraz ölçülü davranmalarına da biz empati diyoruz.

Benim görümcem uzun süre hamile kalmaya calisiyordu. Düsükleri de oldu. Onun icin hani sevincimizi paylasirken buna biraz dikkat ettik acikcasi. Kvde kendince galiba bunu deniyor, ama dozunu kacirmis.
Ek Not: Sükür görümcemin de bebisleri var simdi :)

Öncelikle gözünüz aydın
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Kayınvalidenizi çok kötü niyetli bulmadım ben
Adı kayınvalide olunca bazen ne yapsan yaranamıyorsun nasıl davranacağını bilememiş olabilir
Bazı üyeler de biz ona demiştik herkese haber vermiş diye söyleniyordu mesela
Bazen ne yapsan olmuyor yani
Eltiniz düşük yaptıysa onu üzülür giBi düşünmüş olabilir ondan da herkese haber vermemiş olabilir

Beklenti değilde üzülürdüm. Herkes bu ilk heyecanları yaşadığında dünyaya farklı bakıyor, sevincini herkesle paylaşmak, tebrik edilmek isteniyor(en azından yakınları tarafindan).
Ben buna şimdi ay beklentiye girme canim diye konuya giremicem.

Sizinde ilk çocuğunuz sanirim sizde kv tavrına sasirdiniz, böyle olacağını bilseydiniz beklentiye girmez umursamazdiniz. Kv eltiyi laf arasina sokması çok lüzumsuz gelinleri mi yaristiriyor tarafmi tutuyor. Sirasi gelince anne oğluna müjdeli haberi vermek icin aradi sen eltimi araya sokup onu bizle yaristirmaya calistin taraf mi tutuyosun? Valla oglunda bende cok üzüldük bilseydik soylemezdik biz kimseyle yaris icersinde değiliz" dersiniz.
Bende anneme söyledim, tek tek kardeslerime söylemedim (doğu kültüründen gelme bir cekingenlik belkide). Anne ve kv söylenince otomatikmen herkes duyabiliyor. Kv hayret sevinip çocuklarına nasıl söylememiş, firsati olmamistir belki.

Oo siz bu bebeği başkaları sizi arasın, sorsun, el üstünde tutsun diye yaptıysanız çok üzülürsünüz.

Eltiniz uzgunken biraz ölçülü davranmalarına da biz empati diyoruz.
Yok yahu, ben kimseye tepkili değilim kayinvalideme de tepkili degilim sadece eger gerekli ise farkli açidan bakmak onlari da anlamak için fikirlerinizi alayim dedim

Çok kafaya takılacak bir şey gibi gelmedi bana hamile olduğumu öğrendiğimde eşim kendi ailesine ben kendi aileme haber verdim sonra kim kimi aradı aramadı diye düşünmedim açıkçası. Sonuçta ben mutluyum istediğim şey olmuş ee napayım gerisini.

İlk torunu olacak allah nasip ederse, ben de bu sebeple herkese haber verir sanmistim acikcasi

Şu aradı, bu aramadı diye meseleleri irdelemek sizi yormuyor mu?
Aileniz sizi aramış ne güzel, eşinizin ailesinin aramamasıni birakin eşiniz düşünsün. Sizlik bir şey yok diye düşünüyorum.
Hamileliğin keyfini çıkarın siz, kafanizi mesgul etmeyin bunlarla derim.

kendi kardeslerim beni aramasa evet uzulurum,

ama esimin kardesleri esimi aramadilar diye uzulmem, herkesin iliskisi farklidir, uzulunecek bir sey yok da olabilir. Esiniz kardesleri ile samimi bir iliski icerisinde degilse zaten o da aramaz, aranmaz da, kimse de bunu dert etmez ornegin. Esinizin yorumu nedir burada o onemli, o dert etmezken siz kafaya takiyorsaniz yanlis yapiyorsunuz.

Henüz haberleri olmadığı için kardeşlerin aramamaları doğal ama ailedeki gelenek kayinvalidenin haberi iletmesi seklinde zaten meselenin o kısmına takıldım ben. Bizimkini iletmedi malesef. Eşim de “annem henüz konuşmamış kimseyle, neden bilmiyorum “ diyerek sessizleşti ama kırıldığı belli sonuçta ilk kez baba olacak sevincini paylasmak istiyor

Yok yahu, ben kimseye tepkili değilim kayinvalideme de tepkili degilim sadece eger gerekli ise farkli açidan bakmak onlari da anlamak için fikirlerinizi alayim dedim

Kv.telefonda uzun uzun eltinizin düşük yaptığından bahsetmiş ve eşinizin de enerjisi düşmüş ya. Kv.kibar kadınmış insanların gözüne sokmayın demeye çalışmış ama eşinizin enerjisi düşmüş. Siz de yetinmemiş konu açmışsınız. iyi ki de tepkili değilsiniz Ya olsydiniz:)

Ben sizi haklı buldum ancak üzerinde de çok durmayın
Biri düşük yaptı diye diğerini arayıp tebrik etmemek ya da duyurmamaya çalışmak saçma bana göre. Hiç mi duyulmayacak sanki

Ailede bir kayip varken duyarli davranmaya calismis ve ortaligi bayram yerine cevirmemislerdir ki bence haklilar. Baskasindan tebrik gormek zorunda degilsiniz,cocuk sizin. Siz kendi icinizde yapin kutlamanizi daha usturuplu olur bence. Saglikla kucaginiza almanizi dilerim.

esinizi neselendirin, ailesinin aramamasi onu uzebilir, ama sizin uzulmeniz yersiz. zaten kayinaileniz ile siz de samimi degilsiniz. bu tarz seylerin moral bozmasina izin vermemeniz gerekir.

Eltinizin düşük olduğu için, Allah korusun sizde de öyle birşey olursa diye erkenden haberdar etmek istememiştir kimseyi. Daha temkinli hareket etmek istemiştir belki de
Evet bu durum da çok mantıklı görünüyor , belki yaymak istememiştir . teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…