Hamilelik Haberi ve Aranmamak

Normalde görüşmediğiniz, mesafe koydunuz insanlardan mutlu haberi duyunca aramalarını beklemeniz tuhaf değilmi? Daha önceki konunuzdan hatırlıyorum düğünde bile uzaktan selam verdiğiniz bir aile sizi bebek için şimdi neden arasın?
Şahsen bende arayıp tebrik etmezdim sizi, nasıl tepki vereceğiniz belli değil çünkü

Beni aramalarını beklemem ki, eşim her gün kardeşleri ile konuşur zaten düzenli olarak. Eşimin canı sıkıldı annesinin bu tutumuna

Aranızda sanırım soğukluk vardı değilmi. Ondan olabilir. Ben de hamile olsam kv beni aramaz. ilk hamile kaldığımda eşim arayıp sölediğinde kv şaşırıp sevinmemişti. he öylemi demişti sadece. hayırlısı felan :))... Benide aramamıştı aramızda gayet iyiydi o zamanlar ona rağmen yani...
Şuan kavgalı oldugumuz için Ne kv ne elti ne Görümcem ve kayınlarımında aramaz kesinlikle kardeşlerini de dahil. Yani ufak pürüz olsa bile bu olası birşey oluyor siz de görmüş oluyorsunuz kimin ne oldugunu.. üzülmeyin

Açıkçası biraz enteresan geldi bana. Ailenize yeni minnak bir üye geliyor kimsenin umrunda değil yorumları okumadım ama illa ki "milletten size ne, Çocuk sizin çocuğunuz, aramak zorunda değiller" gibi düşünceleri olan arkadaşlarım vardır.. Elbette herkes kendi için yapıyor çocuğu ama aile üyelerininde hiç yokmuş gibi davranması bana da tuhaf gelirdi.. Benim kv beni her aradığında nasılsın bebek nasıl ne yapıyorsun şeklinde ilgilenir.. Eşimin kardeşleri de aynı şeklide çünkü yeğen yani bu. Tabi kimse hamileyim herkes beni pohpohlasın sürekli ilgi bende olsun istemiyor ama ailemiz onlar sonuçta yanımızda olduklarını bilmek istiyoruz ben sizi anlıyorum.

Ama bir de eltinizin durumu var. Biraz hassas davranmak lazım bu konuda. Acaba onu düşünerek mi böyle yaptı diye de düşünmeden edemiyorum Neyse yine de çok düşünmeyin kendinize iyi bakın. Bu arada hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim

Ben dogum yaptigim gun es ailesinde beklentimi kestim.dusunun bi suru kardesi abisi ablasi var hepsi ayni sehirde ve ben dogum yaparken eş tarafindan hic bir allahin kulu yok.anne babasi da dahil hic bir insan gelmedi dogumuma.esim dogumdan sonra aradi annesini agzina geleni saydi iyi oldu ama degisen bisey olmadi.siz simdiden hazir olun es ailesinden beklentiyi sifira indirin

Benim beklentim olmasa da esimin uzuldugunu ve sevincini paylasamadigini gormek biraz beni de uzdu acikcasi. Buradaki arkadaslar hakli olarak senin ailen degil takma diyorlar ama adam uzulunce etkileniyorsun iste...

İyi de eltinde yedi düvele yaymış, sonra düşünce üzülmüş. Yani kadın belki de bu yedi düvele yayma olayının saçmalığın farkedip ders almıştır. Benim ablam kendi hamilieligini aramız çok iyi olmasına rağmen 3. Ay söyledi ve kimseye yaymamam konusunda tembih etti mesela... Ki ben de hamilelik haberini direkt o kişide almadiysam asla arayıp tebrik falan etmem. Ya da direkt o kişi bi hikaye paylasmamissa yazmam yani. Neden yazayim ki?
Daha geçen yurtdışında eğitim kazanan arkadaşıma 'yaaa ablanin bebislerin doğumunda yurt dışında mi olacaksın?' diyecektim. Sonra 'sana ne?' diye düşünüp sustum. Sonradan öğrendim ki ablası düşük yapmış. Yani dedim, iyi ki de tutmussun ağzını.
Böyle şeyler çok hassas konualr. Kimseye gönül koymayın. O sizin bebeğiniz,sizin kiymetliniz. Başkalarının kutlamasinin ne önemi var ki?

Bence kayinvalideniz naif davranmis ve diger gelinini uzmemek icin fazla dillendirmemis, duyarli bir hanimmis. Siz henuz 3 aylik hamilesiniz, bence herkese duyurmak icin de bu kadar acele etmeyin. Ben hamileligimin 2. Ayinda kayinvalidemlere soylemek durumunda kaldik surekli hastaneye git gel yaptigimiz icin. Ve cok rica ettik kendisine akrabalara vs duyurmasin henuz cok erken diye. Gitmis millete duyurmus hemen. Cok mutlu oldugundan mi? Hayir. Maksat yeni bir konu olsun. Nitekim 4 aya yakin problemli gecti hamileligim ve bir neye ihtiyacin var ne yapalim kizim bile demedi.

Buraya yazma amacım bu şekilde farklı bakış açıları kazanabilmekti, teşekkür ederim

Üzülmek yersiz mi sizce, yoksa beklentiye girmek normal mi?

sağlıkla kucağınıza alın

bence üzülmek yersiz, hatta kardeşin aramasını beklemek de fazla

yani yan yana iken konuşulur hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al denmez bozulursunuz ve haklı da olursunuz da erkek kardeşlerin birbirini arayıp da hamilelik için hayırlı olsun demesi çok gerekli değil

hani bebek doğunca aranır belki de vayy oğlum eşin hamileymiişşş diye aramak bana çok hoş gelmedi (aile ilişkilerini bilmem)

haa bence kv söylememiş de olabilir zira öbür eltinin duyup üzüleceğini düşünmüş olabilir ya da Allah korusun sizin gebeliğin de ilerleyemeyebileceğini düşünmüş olabilir

belki elti keşke herkese söylemeseydik diye sonra pişman olmuştur kv de bu nedenle gebelik daha da ilerleyince söylemeyi düşünmüştür

ya da eltiniz alıngandır

burada bir sürü konu açılıyor ben düşük yaptım ama kv aradı eşime diğer gelininin hamile olduğunu söyledi, kırıldım vs diye

üzülmeyin ve bence beklentiye girmeyin hiçbir konuda

bir de kendi annenizi, kardeşinizi yahut ilişkilerinizi eşiniz ile karşılaştırmayın, sizde olanı "olması gereken" gibi görüp onunkileri eksik hissetmeyin, en önemlisi hissettirmeyin

bebeğiniz de geldikten sonra 3 kişilik aileniz dışındakileri kafanıza takmayın, canınızı sıkmayın

Tesekkur ederim yapıcı ve guzel yorumunuz için

Eltiniz yeni düşük yapsaydı çok normal bulur takdir ederdim ama üzerinden geçmiş bir sene ne diye çocuğunun güzel haberini baltalar ki bir anne? Bir tarafı yapayım derken ötekini de kollamak gerekiyor ölçüyü tutturamamış. Acıları birlikte paylaştıysak mutluluğuda paylaşmak gerekir. Kardeşleri aramadı diye değil ama kv hareketini normal bulmadım. Nazikçe kırmadan açıklayalım dikkat edelim falan diyebilirdi kıyaslamak yerine

Ben olsam ben de üzülürdüm ama şöyle de bir düşündüm şimdi:
1-elti düşük yaptı, Allah korusun belki sen de düşürebilirsin diye korktu söylemedi.
2-yine düşürme sebepli nazardan korktu söylemedi.
3-Elti üzülürse diye düşündü, nispet yaptığını düşünmesin diye dili varmadı.

çok da üzmeyin canım kendinizi. Bebeğin ve sizin sağlığınız şu an herkesten önemli. Hayırla doğsun inşallah.

Kayinvalideniz eltinizi üzmekten korkmuş olabilir ya da bebeginizin biraz daha büyümesini bekliyor olabilir düşük falan olmamasi açısından.İllaki altında kötü bir şey aramamak lazım.Kendisini çok beklentiye sokmamak için de gizliyor olabilir.Sonuçta ilk torunu olacak.Eltinizde zaten bir hayal kırıklığı yaşamış.Bakin bakalım bundan sonraki tavrı nasıl olacak.Siz de bu haberi pek eşinizin çevresine duyurmayin.Bana göre hamilelik çevre tarafından ne kadar geç ogrenilirse o kadar iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…