Hamilelik Haberi ve Aranmamak

benim iki oğlum var düşündüm birinin eşi hamile kalsa arayıp söyleseler diğerini arayıp söylemem bana düşmez ki.
hele düşük varsa..
Birinin hamileliğini herkese söylemişti ama buradaki fark bence bu. Ayrıca o kişiye olmasa da diğer 4 kardeşe söylenebilirdi sonuçta. Onların özel durumu yok

Doğumuma 1 ay kaldı kendi ailem ve eşimin ailesi dışında yani bahsettiğim çekirdek aile kimse bilmiyor kendi ailelerimizede 5 aylık olunca söyledik insanlar bebek haberini niye yayar anlamadım önce hamileliğin oturması gerekir benimde düşüklerim oldu düşüklerim olduğunu kimse bilmez bile

Biz de 3 aylık olunca söyledik zaten haberi alır almaz değil. Ve bahsettiğim de yine çekirdek aile anne baba kardeşler.

Hamileliğiniz henüz çok yeniyse duyulsun istememis olabilir, bana kalırsa eşi ilk 3 ay hiç kimseye söylememek en güzeli zaten.

Elti düşük yapmış, sonrasında da çocukları olsun istiyor ve bu konuda üzülüyorsa, onu düşünmüş olabilir ki buda çok normal ve insani bir yaklaşım.

İki türlü de üzüleceğiniz birşey yok.

Eşiniz üzüldüğü için konu açmis gibi durmuyorsunuz onu da yazmadan geçemeyeceğim, daha çok benim ailem, kardeşlerim, eşimin ailesi ve kardeşleri şeklinde bir kıyaslamaya girmişsibiz gibi anlaşılıyor konuyu okuyunca.

Biz de 3 aylık olunca söyledik zaten haberi alır almaz değil. Ve bahsettiğim de yine çekirdek aile anne baba kardeşler.
Garip olmuş biraz ama Belkı sizin söylemenizi bekliyordur yüzyüze geldiğinizde söyleseydiniz keşke telefondan olmaz zaten o zaman tepkisini daha net anlardınız eltinizin yanında hassas davranırsınız o da olgun bi insansa normal davranır benim eltim doğurdugunda ben 4 aylık bebeğimi kaybetmiştim hiç belli etmedim hediyesini verdim aradım ama herkezin ruh sağlığı bir olmuyor

Birinin hamileliğini herkese söylemişti ama buradaki fark bence bu. Ayrıca o kişiye olmasa da diğer 4 kardeşe söylenebilirdi sonuçta. Onların özel durumu yok

evet işte söylemiş ve düşük olmuş.
niye aynı topa girsin bir daha. eşine de anlatmaya çalışmış kendince ama eşinde anlamamış niye düşükten bahsettiğini alınmış.
kadın doğru mu yapmış değil ki mesele kendince davranmış.

Bence üzülmek yersiz ben de ilk haftalar riskli olduğu için herkese söylememesi taraftarıyım.
Kayinvalide şaşkınlıktan ne diyeceğini bilememis olabilir. Bence siz de ilk 3 ayi atlatmadan kimseye söylemeyin.
Ben ikinci hamileligimi kimseye söylemedim karnimin çıktığını gören anladi zaten aciklamaya gerek yok ki...(ablam sevindirik olup bütün akrabalara her yerde anlatmis ona bile kızdım)

3 aylık olunca haberi verdik zaten biz de.

herkese söylememesi normal tamam kabul.
sevinç haberinide sabote etmesi yersiz olmuş.
her ikisi de aynı can ,aynı kan ,evlat ve torun.
birine üzülürken birine tabii sevinebilir.
en son kapatırken güzel dileklerinin yanında uslüpla hemen söylemeyelim üzülebilir dese yine kafi.
yol var yordam var.

Eltiniz düşük yapmış olabilir. Ama bu yeniden hamile kalmayacağı anlamına gelmez. Evet tamam üzücü, üzüldük, bitti. Siz de düşük yapabilirdiniz. Empati de güzeldir. Bunu ifade ederek üzüntüsünü belli etmiş olsa da, sizin hamileliiğiniz karşısında sevincini de belli etmeliydi.

Eşit muamele, adalet bunu gerektirir. ayrıca diğer gelininin hamilelik haberini sülaleye yaymaya meraklı kaynananın seninkini de yayması gerekirdi ki, altında art niyet aramayalım.
Belli ki ayrım yapıyor. YAPSIN! Çok da önemli!!
Ben çocuk sahibi olamadığım için boşanıyorum nolur yalvarırım si....msonik şeyler yüzünden moralinizi bu güzel günlerinizi bozmayın.

o zaman ikinci mesajım geçersiz..
yine de neden söylemedi bilemeyiz ne düşündü.. sizde boş yere niyet okumaya çalışıp içinizi karartmayın. yorum dahi yapmayın eşinizle kendi aralarındaki ilişki neticede.

Ben kayinvalidenizin kötü niyetli olduğunu düşünmedim maalesef.
Bence eltinizin de üzüntüsü var kadında ne diyeceğini bilememistir yoksa neden sevinmesin ki...Allah size de hayırlı sağlıklı dogumlar nasip etsin, inşallah sağlıkla kucaginiza almak nasip olur.

İnsallah tesekkur ederim

aşırı lazım çunku kvnin haberi yayması seni aramaları, royallerden biri doğuyor çunku.
cidden buna mesai harcadığınıza inanmak istemiyorum.
hamile olsam herkesi tek tek arar ben söylerim canım isterse, milletten beklentiye girip uzulmem.
gerçekten butun insanlar farklı yaratılmış.

1. Bu işi niye KVden bekliyorsunuz anlamadım, neden kendiniz söylemiyorsunuz?? Neden KVnin söylemesini istediniz?

2. KV anneniz değil, yabancı bir kadın niye bu kadar beklenti içindesiniz?

3. kendi aileniz sizi kutladıysa yetmeli bence, KV veya eşin kardeşleri acaipse buna dertlenmeyin derim.

4. KVyi de ayrıca acaip buldum zaten, tebrik et geç neden oğlunun moralini bozuyorsun 34457446saat düşükten bahsedip??

5. Siz boşvern bu KV ve acaip aileyi genel olarak

Normalde nasıl ilişkileriniz var bilmem ama ben olsam kayınvalidenin kardeşlere yaymasını beklemem kardeşlere de ben söylerim.
Eşiniz yerinde olsam yani.
Eltiniz 1 sene önce düşük yaptı diye siz sevincinizi yaşamayacak değilsiniz. Herkesin acısı da ayrı mutluluğu da. Ne acılar yaşanıyor ve geçiyor.
Belli ki eltinin de henüz bebeği yok, e olacaktır Allahın izniyle . Düşük yapmak fiziksel ve ruhsal olarak yıpratıcı ben de biliyorum yaşadım ama bütün sülalem bunun üzüntüsünü yıllarca taşısın istemem. Asla acıyı küçümsediğimden demiyorum ama birçok kadının başına geliyor bu durum, yani dermansız bir dert değil ve çok taze bie acı da değil.

Kayınvalidenizin haberi alır almaz direkt moral bozmaya düşürme ihtimalinize, eltinizin yaşadıklarına değinmesine gerek yoktu.
Normal olan sevinmek, hayır konuşmak birkaç dilek dua falandır. Sizin hakkınızı size teslim ettikten sonra eltiniz için acı duymaya devam edebilirdi, o ayrı. Sevincini size gösterip abartmadan denge kurabilirdi.
Bir tarafı düşüncem derken diğer tarafı kırmak olmuş bu.
Eltinize de tüm dileyenlere de sağlıklı bebişler gelsin inşallah.

Siz de kimse aramadı diye üzülen eşinizin yanında olun, sevincinizi gölgelemeyin, abartmadan da olsa yaşayın mutluluğunuzu.
Yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla aileyle alakanız bile yokmuş, o halde hiç üzülmeye değer mi onu da bilemedim.

Belki eltin düşük yaptı. Nazar oldu diye düşündü. Şimdi nazar olmasın diye gizlemis olabilir. Ben de tam tersi hemen söyledi diye kızdım. İlk bebeğim düşük oldu. Tekrar hamile kalınca üç ay kimse bilmedi. Allah tamamına erdirsin. İçimdrn erkek geçti benim

Zamanla duyulması daha iyi bence hiç üzülme benimki de daha keseyi görmeden uyardığım halde 7 ceddine söylemişti o daha sinir bozucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…