Birinin hamileliğini herkese söylemişti ama buradaki fark bence bu. Ayrıca o kişiye olmasa da diğer 4 kardeşe söylenebilirdi sonuçta. Onların özel durumu yokbenim iki oğlum var düşündüm birinin eşi hamile kalsa arayıp söyleseler diğerini arayıp söylemem bana düşmez ki.
hele düşük varsa..
Biz de 3 aylık olunca söyledik zaten haberi alır almaz değil. Ve bahsettiğim de yine çekirdek aile anne baba kardeşler.Doğumuma 1 ay kaldı kendi ailem ve eşimin ailesi dışında yani bahsettiğim çekirdek aile kimse bilmiyor kendi ailelerimizede 5 aylık olunca söyledik insanlar bebek haberini niye yayar anlamadım önce hamileliğin oturması gerekir benimde düşüklerim oldu düşüklerim olduğunu kimse bilmez bile
Garip olmuş biraz ama Belkı sizin söylemenizi bekliyordur yüzyüze geldiğinizde söyleseydiniz keşke telefondan olmaz zaten o zaman tepkisini daha net anlardınız eltinizin yanında hassas davranırsınız o da olgun bi insansa normal davranır benim eltim doğurdugunda ben 4 aylık bebeğimi kaybetmiştim hiç belli etmedim hediyesini verdim aradım ama herkezin ruh sağlığı bir olmuyorBiz de 3 aylık olunca söyledik zaten haberi alır almaz değil. Ve bahsettiğim de yine çekirdek aile anne baba kardeşler.
Birinin hamileliğini herkese söylemişti ama buradaki fark bence bu. Ayrıca o kişiye olmasa da diğer 4 kardeşe söylenebilirdi sonuçta. Onların özel durumu yok
Bence üzülmek yersiz ben de ilk haftalar riskli olduğu için herkese söylememesi taraftarıyım.Merhabalar hanımlar
Öncelikle derdim çok çok mühim değil ama fikirlerinizi almak istedim.
Geçen hafta eşim hamilelik haberimi vermek için kayınvalidemi aradı. Kv duyunca önce şaşırdı, sonra geçen yıl düşük yapan eltimin eğer düşük yapmasa şimdi çocuğu olacağını, ama malesef ki düşük yaptiğini falan anlattı telefonda eşime. Eşimin de biraz enerjisi düştü telefon konuşması sırasında. Ne için aradık neyi konuşuyoruz gibi konuyu sürekli bizim hamilelige çevirmeye çalıştı eşim.
Ben de anneme haber vermiştim o da kardeşlerime haber vermiş sıra ile aradılar beni sagolsunlar.
Fakat 5 kardeşi olmasına rağmen hiçbiri eşimi aramadı.
Hatta eşim telefonda bir kardeşi ile görüştü ve bebekten haberi olmadigini anladik.
Anlaşılan benim kv hiç kimseye söylememiş haberi. Sanırım eltimden bekliyordu bebek haberini. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama beklediği taraf değiliz diye sanki bizimkini saklıyor mu diye düşünmek beni üzdü. Çünkü eltim hamile kaldiginda kayinvalidem tum kardesleri aramisti haber vermek icin.
Ama bu haber büyüklere verilir ve onlardan sevinçle yayilir diye bekledim ben de, hep öyle görup duydum. esimi arar kardesleri guzel konusmalar gecer diye bekledim ama malesef olmadi.
Üzülmek yersiz mi sizce, yoksa beklentiye girmek normal mi?
3 aylık olunca haberi verdik zaten biz de.Bence üzülmek yersiz ben de ilk haftalar riskli olduğu için herkese söylememesi taraftarıyım.
Kayinvalide şaşkınlıktan ne diyeceğini bilememis olabilir. Bence siz de ilk 3 ayi atlatmadan kimseye söylemeyin.
Ben ikinci hamileligimi kimseye söylemedim karnimin çıktığını gören anladi zaten aciklamaya gerek yok ki...(ablam sevindirik olup bütün akrabalara her yerde anlatmis ona bile kızdım)
3 aylık olunca haberi verdik zaten biz de.
Ben kayinvalidenizin kötü niyetli olduğunu düşünmedim maalesef.3 aylık olunca haberi verdik zaten biz de.
İnsallah tesekkur ederimBen kayinvalidenizin kötü niyetli olduğunu düşünmedim maalesef.
Bence eltinizin de üzüntüsü var kadında ne diyeceğini bilememistir yoksa neden sevinmesin ki...Allah size de hayırlı sağlıklı dogumlar nasip etsin, inşallah sağlıkla kucaginiza almak nasip olur.
Belki eltin düşük yaptı. Nazar oldu diye düşündü. Şimdi nazar olmasın diye gizlemis olabilir. Ben de tam tersi hemen söyledi diye kızdım. İlk bebeğim düşük oldu. Tekrar hamile kalınca üç ay kimse bilmedi. Allah tamamına erdirsin. İçimdrn erkek geçti benimMerhabalar hanımlar
Öncelikle derdim çok çok mühim değil ama fikirlerinizi almak istedim.
Geçen hafta eşim hamilelik haberimi vermek için kayınvalidemi aradı. Kv duyunca önce şaşırdı, sonra geçen yıl düşük yapan eltimin eğer düşük yapmasa şimdi çocuğu olacağını, ama malesef ki düşük yaptiğini falan anlattı telefonda eşime. Eşimin de biraz enerjisi düştü telefon konuşması sırasında. Ne için aradık neyi konuşuyoruz gibi konuyu sürekli bizim hamilelige çevirmeye çalıştı eşim.
Ben de anneme haber vermiştim o da kardeşlerime haber vermiş sıra ile aradılar beni sagolsunlar.
Fakat 5 kardeşi olmasına rağmen hiçbiri eşimi aramadı.
Hatta eşim telefonda bir kardeşi ile görüştü ve bebekten haberi olmadigini anladik.
Anlaşılan benim kv hiç kimseye söylememiş haberi. Sanırım eltimden bekliyordu bebek haberini. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama beklediği taraf değiliz diye sanki bizimkini saklıyor mu diye düşünmek beni üzdü. Çünkü eltim hamile kaldiginda kayinvalidem tum kardesleri aramisti haber vermek icin.
Ama bu haber büyüklere verilir ve onlardan sevinçle yayilir diye bekledim ben de, hep öyle görup duydum. esimi arar kardesleri guzel konusmalar gecer diye bekledim ama malesef olmadi.
Üzülmek yersiz mi sizce, yoksa beklentiye girmek normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?