hamilelik için önerebileceğiniz günlük yemek listeniz var mı

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
46
Amasya
kızlar bende hamile olduğumu yeni öğrendim. ama ne yemeli ne yememeli bilmiyorum ya da öpünlerim nasıl olmalı pazartesiye kadar dayanamayacağım sanırım meraktan. internette biraz baktım ama hep diyet listelr buldum böyle tam bir program bulamadım

Canım hayırlı olsun bebeğin:) Yorumları ben de merak ediyorum. Doktora sorduğumda öğün olarak söylemedi ama 1 haftada 2 gün balık 2 gün tavuk 2 gün et yenmeliymiş. Hergün yumurta ve 2 bardak süt. Az pişmiş ve hazır gıdalar,gazlı içecekler vs. zararlı. Bildiklerim bunlar:)

SABAH

şekersiz açık çay
2 kibrit kutusu peynir(1yumurta +1kk peynir de olabilir)
2 küçük dilim esmer ekmek
domates salatalık yeşillik sınırsızvs.
5 adet zeytin
1 çorba kaşığı bal ve tereyağı(2tane ceviz de olabilir)

ARA

1kase yoğurt+2 altınbaşak+1 meyve

ÖĞLE
4 Köfte kadar et(120g)
1kase çorba
2küçük dilim esmer ekmek(yerine 4 yemek kaşığı pilav ya da makarnada olur)
bol salata

ARA

1porsiyon meyve
1 su bardağı yarım yağlı süt

AKŞAM

8 Kaşık sebze yemeği
1 kase çorba
2 küçük dilim ekmek
yağsız salata(istenirse)
1kase yoğurt

ARA

1-2 porsiyon meyve
2-3 ceviz veya 6-8 badem fındık
bu tabi herkese göre değişir ama ben normalde çok yiyemiyorum midemde anında ağrı başlıyor şimdilik bunu takip etmeye çalışıyorum. umarım çok aşırı kilo almadan ama aynı zamanda en önemlisi bebeğimde sağlıklı olarak dünyaya gelir. dahaaa çooook uzun bir süreç var ama olsun baştan sıkı tutayım işi. kendime bugünde digital tartı aldım ilk kiloyu yazdım her hafta yazarım artık

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun canım.Kan değerlerin ne durumda?bende demir eksikliği olduğu için siyah üzüm,pekmez ve kırmızı ete ağırlık veriyorum,bir an önce yükselmesi için.
Bunun dışında badem magnezyum için gerekliymiş,yumurta,süt,ceviz yemeye çalış.Asitli içeceklerden uzak dur,çay ve kahveyi çok fazla tüketme,ayrıca çikolatanın da hamileliğin ilk aylarında düşüğe yol açtığı şeklinde bilgiler gördüm nette,ne derece doğru bilmiyorum ama ben yine de yemiyorum.

teşekkür ederim seninde hayırlı olsun tatlım kan değerlerime hamile olduğumu öğrenmeden önce doktorda baktırmıştım sanki içime doğmuş gibi hepsi çok iyi olması gereken şekilde çıkmıştı. bende uzak duracağım artık bütün zarar verecek şeylerden. bende kaç gündür kalkamıyorum bilgisayar başından çok ani habersiz geldi ve hazırlıksız yakaladı beni.

Son düzenleyen: Moderatör:

Senin bebiş kaç haftalıktı canım?güzel bir liste olmuş,altınbaşak bana çok doğal gelmiyor,içinde katkı maddeleri olabilir,onun yerine doğal bir şeyler yemek daha iyi olur sanki.Bir de bol bol su içmek gerekiyor.
Ben normalde 2 öğün yiyen biriyken şimdi 3 öğün+ara öğünler var,ilk aylardan da hemen kilo almak istemiyorum,onun için her sabah tartılıyorum,neyse ki bir değişiklik yok=)

daha cuma günü öğrendim 3 haftalık görünüyor şu anda değerlerde. ama herkes en başından itibaren dikkatli olamk gerektiğini söylediği için beslenme konusunda sorayım dedim birde ilk hamilelik olunca telaşlı oluyor insan

Kendileri karar veriyorlar canım gelecekleri zamana yapacak bir şey yok=)ben de adet söktürücü için gitmiştim dr.a...Keseyi falan gördünüz mü şu an ne aşamadasınız?

Aynı durumdayız galiba=)beta hcg kaç çıktı canım sende?ben de 3 haftalıktır diye tahmin ediyorum,son adet tarihim 17 mayıstı.İlk olması zor cidden,çok acemi hissediyorum kendimi,sürekli kontrol halindeyim,düşer mi kese görünmez mi...bir sürü şey...inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz.

80 çıktı. yumurtlamanın üzerinden 13 gün geçtiği için düşük dedi doktor . 1 hafta sonra bakacak değere. senin kaç çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…