hamilelik kilolari,yorum yaparmisiniz?

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.809
83
Merhaba kizlar.. 23haftalik hamileyim of canim sıkkın su kilo meselesine..Simdiden 10 kilo almisim ben. Zaten hamile kaldigimda normal kilomdan 4-5kilo fazlaydim. Ooh yaza kadar diyet spor yaparim diyodum hic de oyle olmadi,bebisi ogrendim..
Baslarda bulantim olurken,birseyler yiyince daha iyi hissediyordum ve hep acikiyordum.O ara oyle yedim..Sonra 1ay kadar oncedir de dondurmalar bilmem neler yazin sicaktan bayilmayim diye..Eh .. E peki ben napmaliyim sizce?
Yuruyus yuzme onericekseniz,nerdeyse 1ay kadar yuzdum yazliktayken ama 3kilo almisim 1ayda...Simdilerde de yuruyus yapamiyorum,2 adim atsam kasiklarim gerginlesiyo sancimaya basliyo 1haftadir boyleyim. Rahim buyudukce olan agri midir nedir bilemiyorum
Evet napsam ki? Sizce de cok di mi kilom??

Ben gecen hafta dogum yaptim canim toplamda 12 kilo aldim.ekmek makarna gibi besin degeri dusuk ve kilo yapan seyler yememeye calis ama en onemlisi ivir zivir yeme dondurma mesela kural koy haftada bi yada iki kere ye zaten bebege de faydasi yok onlarin.dogumdan sora da ha deyince kilo veremiceksin emzirme döneminde suan daha cok istahim acik hamilelikte yemedigim seyleri yiyorum:)

Önce dra basvurup agrılarınızın nedenini öğrenin bi sorun yoksa kendınızı yırmadan yürüyüş yapıp bol su için ceviz badem tüketin sebze tuketın ve karbonhıdrattan uzak durun

Ağrı muhtemelen rahim büyüdüğü için . Benim de ağrım çok oldu. Ben de altı aylıkken on kilo aldım. Sonraki aylar bazen zayıfladım bazen aldım . 13 kiloyla girdim doğuma. Şu an 7 kilo gitti. Bir ay oldu doğum yapalı. Kendini hiç kasma belli olmaz alıp almayacagin ayrıca alsan ne olur. Bünye meselesi. Vücut atmak isterse her şekilde zayiflarsin

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum ya sürekli birşey yeme derdindeyim ama 38 kılo alıp doğumdan sonra tığ gibi kalan komşumu gördükçe aman diyip salıyorum sık sık ackıyoruz abur cubur da yıyorum doktorum kızıyor ama.şekwr yüklemesi yaptrdın mı

28 kilo aldım
oglum 3.5 aylıkken hamıle kaldıgım kılonun bıle altındaydım . Suanda oglum 6 yasında ben hala 56 kıloyum .
Yapı meselesı sanıyorum ama bende hıc dert olmadı doguma gırdı cıktı 12 kg gıttı bende kı deformasyonsuz hallettim kıloları

Birazcik fazla almissin sanki.
Genel beslenme seklinde karbonhidrat, abur cubur fazla mi?
Onlari eksiltebilirsin en azindan.
Cunku asil bundan sonra alinir kilo, bebek hizla büyüyecek artik

sen benım komşummusun acabaaa

bende hamilelikte 38 kilo aldım 3 ay sonra eski kilomla yani 58 kiloyla işe başladım

hamileyken ye dogumdan sonra abartma dikkat et , süt olsun diye dünyanyı yedirmeye çalışıyorlar hiççç kanma bu yalanlara

sadece ve sadece su iç dogumdan sonra ,

sonra bana haber ver. bebişin hayırlı olsun bende 2. bebek istiyorum banada dua edersen sevinirim. lightpinklady

sen benım komşummusun acabaaa

bende hamilelikte 38 kilo aldım 3 ay sonra eski kilomla yani 58 kiloyla işe başladım

hamileyken ye dogumdan sonra abartma dikkat et , süt olsun diye dünyanyı yedirmeye çalışıyorlar hiççç kanma bu yalanlara

sadece ve sadece su iç dogumdan sonra ,

sonra bana haber ver. bebişin hayırlı olsun bende 2. bebek istiyorum banada dua edersen sevinirim. lightpinklady

Tammm olarak aynı durumdayım. Kafayı yiycem:/

Ayyy insallah olur 2.bebeginiz hemmmenceciiik.. :) Allah isteyen herkese nasip etsin...
Tesekkur ederim.bu arada. :)

En korktuğum şey bu doğuma kadar çok kilo almak.Yapı olarak çabuk alıp zor veriyorum. Her ne kadar 5 yıldır kilo pek almasam da korkum var.

Hamile kaldığımda şükür ki 53 kiloydum fazlam yoktu sonra 49 a düştüm.
Bu ay 50.5 olmuşum git gide kilo alışı dikkat etsende devam ediyor.

O yüzden çocuk için dikkat et ona göre beslen,yürüyüşe devam et. Geç kalmış değilsin sonuçta sadece biraz nefsine hakim olmak gerekiyor.

Birazcik fazla almissin sanki.
Genel beslenme seklinde karbonhidrat, abur cubur fazla mi?
Onlari eksiltebilirsin en azindan.
Cunku asil bundan sonra alinir kilo, bebek hizla büyüyecek artik

Makarna muptelasi oldum iyice,evet pasta abur cubur vs de yedim..yemedim degil.. smdi artik kuruyemis ve meyveye yoneldim ama,onlar da kilo aldirir heralde :/

Benim normal kilo 60 62 idi.. hamile kaldigini ogrendigimde 66ydim su an 76 olmusum of
Ben de cabuk kilo verebilen biri degilim balik etliyim,hic bi zaman incecik bi kiz olmadim..

Dediginiz gibi yapi meselesi dogru.. dogum sonrasi agri sanci kesikler bicikler vs izin verirse spora baslasam.. veririm herhalde di mi..

Oooo 38 kilo muuu.. vayy be iyi vermis .. hah benim sonum da mi odur nedir :O

Benim normal kilo 60 62 idi.. hamile kaldigini ogrendigimde 66ydim su an 76 olmusum of
Ben de cabuk kilo verebilen biri degilim balik etliyim,hic bi zaman incecik bi kiz olmadim..

Ben bundan 5-6 yıl öncesine kadar hep 15 kilo fazlalığım vardı ama dikkat ettim sonunda ekmeği kestim derken 65 ten 51 lere düştüm baya zayıfladım.Ara ara koştum.

Öncelikle sıkma canını bol bol su iç mutlaka en az 2 litre 8 bardak.
Süt tüket ama 1-2 bardak fazlası kansızlık yapar.
Makarna yerine bulgur pilavı yap ye.
Ekmek kepekli ya da tam buğday bir dilim ye sadece kahvaltıda. Bir yumurta biraz zeytin biraz peynir. Zaten o bir dilime göre yemiş olacaksın.

Meyve öğle saatinde açken tüket aşırıya kaçmadan.

Akşam yemeği bulgur pilavı,sebze,et olsun. Pirinç pilavı ve makarna çok tüketme.

Canın kızartma isterse de mutlaka fırında yap.

Tatlı da haftada iki kere tüket. Dikkat et bebek sağlıklı olacsk sonuçta yine.

Yürüyüşü de ihmal etme :)

Herkes bir olmaz ki
Doktorunuz yok mu o ne diyor o onemli. Bana doktorum hedef koymustu en fazla 10 kilo almalisin demisti. Hamilelik basindan itibaren bir diyet listesi vermisti. Listede zaten benim normal hayatta yediklerim vardi hep.
Toplamda 13 kilo aldim, dogumdan ciktigimda hamile kalmadan onceki halimden daha zayiftim dolayisiyla
Siz burdaki arkadaslarin onerilerini elbette dinleyin ama doktorunuzla da bir gorusun mutlaka
Saglikli dogumlar

valla buna kimse yorum yapamaz arkadaşım metabolizma meselesiherkesin ki farklı çalışır kimine su kilo verdirir kimile limonlu su ... şimdi hamilesin ve evet çok kilo almışsın desek yemek mi yemiyceksin ?? ve evet hiçbir faydası yok ama tatlı ve hamur işi canın çekince yemiycenmi hamilesin sonuçta taa eskilerden gelen batıl bi inanç da var '' canının çektiğini yemezsen bebekte iz kalır '' bu kadar kilo takıntın varsa doğumdan sonra ya 6 ayda ya 1 senede ya 2 senede verirsin kilolarını zaten merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…