hamilelik kilolari,yorum yaparmisiniz?

İlk doğumdan bir hafta sonra 36 beden kotumu giymiştim ,ikinci de ,4 yl sonra,6 aylık hamile gibi karnım vardı ,aylarca diyetle verebilmiştim .Yaş ve yapı da çok önemli bir de kilolar genelde son aylarda alınıyor senin daha bayağı zamanın var dikkatli olman lazım .

ben 52 kiloyla hamile kaldim 72 kilo ile dogurdum.. dogumdan sonra emzirdigim icin 2 ayda 53 kiloya dustum..
hep kilolu olarak kalacagim saniyordum:)
bosver cok sikinti yapma emzirirsen hic biri kalmayacak.. caninin istedigini makul olculerde ye.. hamura cok yuklenme yeter guzel zamanlarin tadini cikar

Makarna muptelasi oldum iyice,evet pasta abur cubur vs de yedim..yemedim degil.. smdi artik kuruyemis ve meyveye yoneldim ama,onlar da kilo aldirir heralde :/
Makarnayi falan benim de canim cok istiyor ,yememeye calisiyorum.
Herkesin bunyesi de bir olmuyor. Kimisi daha meyilli oluyor kilo almaya. Belki sen de oylesindir.
Bence en azindan zararli seyleri yememeye calis. Hazir paketli gidalar vs gibi.
Kek hazir almak yerine evde kendin yap.
Asitli kola vs gibi içecekler tuketme.
Saglikli olarak kilo alirsan hic olmazsa bebegin olumsuz etkilenmez,aldigin kilolari da dogumdan sonra verirsin insallah.

Doktorunuza bi danisin belkide hamilelik sekeri vardir ondan boyle hizli kilo aliyosunuzdur.
Zararli seylerden uzak durun pilav makarna ve ekmek gibi seyler tuketmek yerine tencere yemegi yiyin ve dikkat edin yediklerinize. Belki biraz dengelenir kilo aliminiz. Ben 19 haftalik hamileyim daha 1 kilo aldim onuda surekli verip geri aliyorum

Bol sebzeli, az karbonhidratlı bir beslenme düzeni oluştur kendine.
Mesela sadece sabahları ekmek ye, öğlen et akşam sebze ye. Sebze ve eti mutlaka dengele gün içinde. Hem senin için hem bebiş için önemli. Sabah ekmek yemediysen makarne pilav ye bir öğününde. Acıkınca meyveli yoğurt ye ya da meyve ye. Arada abur cubur tabii ki ye hamileyiz sonuçta biraz şımarmaya hakkımız var.
Her gün biraz yürüyebilirsin ama doktoruna sor tabii bu ağrıları. Benim de hep oldu hamileliğim boyunca.

Kasma kendini alıyorsan al nolacak yani. 20 kilo aldım ben fazlasıylada verdim hemde bikaç ay içinde. Daha 7 ay oldu doğum yapalı,eski kilomdan azım şuanda. Yedim pişman değilim,sende ye pişman olma

Doktorun ne diyor? Önemli olan o.
Ben 57 ile evlendim 9 ay sonra 70le hamile haldım 18. Haftada 4 kg almıştım. Kilolu olmama rağmen doktorum çok sınır koymadı 16 kg alıcaz normal dedi.
Ama fotoğraflarıma falan bakıyorum bariz obezite batağındayım.

Kola mola icmeyim diyorum.. soda su..bi yerden.sonra dayanamayp iciyorum yine. Canim istiyor sicaklardan cok bunaliyorum napiyim
Kek zaten hazir almam ,ama biskuvi bulunduruyorum evde ..sabah uyandgimda birseyler yeme ihtiyaci hissediyorum biraz biskuvi biraz peynir falan atiyorum agzima ,kahvalti hazirlayana kadar.. ya yemeyim diyorum gene yiyorum

Doktorum biraz fazla almissin,istersen hi diyetisyenle gorus diyo.. verecegi diyet zaten belli kendim kisiyim diyorm.. iste elimden geldigince hazir zararli seyler yemeyim diyorum..poffffff.. demin kola ictim ama

Kasma kendini alıyorsan al nolacak yani. 20 kilo aldım ben fazlasıylada verdim hemde bikaç ay içinde. Daha 7 ay oldu doğum yapalı,eski kilomdan azım şuanda. Yedim pişman değilim,sende ye pişman olma
Seker yuklemesi yaptirmis mydiniz? Ben yaptirmak istemiyorum aslinda... doktorum da,kilon da var yaptir diyor ama,kan sonuclarndan bi isaret vermez mydi seker olsaydi..kafam karisik..

Evet ekmegi aslinda bi ara hic yemiyordum. Hamilelik baslarindaki bulantilar yuzunden ekmege sardim. Oyle de gitti. Ekmekle biseyler atistirinca kendimi iyi hissediyordum cunku..
Ya aburcubur konusunda kendimi bayaaaaaa bi simarttim ben galiba. Esim de hep dondurmaydi tatliydi pastaydi aldi aldi geldi. Kendi de sisti beni de sisirdi of.
Seker yuklemesinden korkuyorum zararli dendigi icin.. ama kilo almam ondan midir ki.. gerci yiyip aldm yemedim degil.

Oooo 1kilo muuu..ne guzeeel masallah.

Peki seker yuklemesi yaptrmis miydiniz..ben zararli oldugu soyleniyor diye yaptirmasam mi diyorum..

Tesekkur ederim.uzun.uzun yazmissinz. Kafami.kurcalayn sey, gebelik sekerim varsa hadi.. ama tezatliga bakin ki,seker yuklemesi testi yaptirmadim ve yaptrmaktan da kaciyorum.. zararli.deniyor ya..
Ekmek.yemeden yasiyordum bi zamanlar.. bastaki bulantilar yuzunden ekmege alistim denebilir. Kendimi ekmekle bseyler yiyince.iyi.hissediyordum cunku..
Su saatten sonra dikkat etsem gene de ise yarar mi.ki
Aslinfa kilolu olmak sorun degil. Dogumda zorlanirsam,ya da cocuk da zarar gorurse diye.. onun icin endiseleniyorum.

Diyetisyene git ve her kafadan bir ses çıkacak ama şeker yüklemeyi yaptır. Yüzmeye ragmen hamilelik başlangıcı sayılacak zamanda ayda 3 kilo çok.

Diyetisyene git ve her kafadan bir ses çıkacak ama şeker yüklemeyi yaptır. Yüzmeye ragmen hamilelik başlangıcı sayılacak zamanda ayda 3 kilo çok.
Evet tatile gitmeden once tartildim,aman nolcak anca 1kilo almisimdir hadi 2dir diyodum. Cunku yememden kesmemistm hic kismamistim.. bi geldim 3kilo.almisim.. yuzme ,bazen de yuruyus yapmistim..

Evet tatile gitmeden once tartildim,aman nolcak anca 1kilo almisimdir hadi 2dir diyodum. Cunku yememden kesmemistm hic kismamistim.. bi geldim 3kilo.almisim.. yuzme ,bazen de yuruyus yapmistim..

Gebelikte bazı haftalarda bebeğin büyüme hızı yüksek olduğu için kilo da alınır. Ama bu haftalar 28 den sonra diye hatırlıyorum. Fiziksel aktiviteye rağmen kilo çok sağlıklı gelmedi.
Şimdiden ekmeği tamamen hayatinizdan çıkarmaya bakın.
Ben 17 kilo almıştım, ilk gebeliğimdi, ne bulduysam yiyordum, aldığım kiloları verip normale dönmem 1 yılı geçti. Kendime hiç bir şey yakistiramiyordum. Bence baştan sıkı tutun :)

Evet haklisiniz.. bugun.oylesine cok az.yedim.ekmek.. yemesem nerem eksilcekse sanki,cok da zevkle yemiyorum zaten birakiym artik haklisiniz...
Ay kilolu olmayi da gectim de,bebege zarari olcaksa ondan korkuyorm..

Tabi ki işe yarar kilo alımın yavaşlar ve bebek iyi beslenmiş olur.
Yürüyüşte yaparsan dengelersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…