- 15 Aralık 2013
- 1.714
- 2.585
- 333
- 35
- Konu Sahibi lightpinklady
-
Makarnayi falan benim de canim cok istiyor ,yememeye calisiyorum.Makarna muptelasi oldum iyice,evet pasta abur cubur vs de yedim..yemedim degil.. smdi artik kuruyemis ve meyveye yoneldim ama,onlar da kilo aldirir heralde :/
Makarnayi falan benim de canim cok istiyor ,yememeye calisiyorum.
Herkesin bunyesi de bir olmuyor. Kimisi daha meyilli oluyor kilo almaya. Belki sen de oylesindir.
Bence en azindan zararli seyleri yememeye calis. Hazir paketli gidalar vs gibi.
Kek hazir almak yerine evde kendin yap.
Asitli kola vs gibi içecekler tuketme.
Saglikli olarak kilo alirsan hic olmazsa bebegin olumsuz etkilenmez,aldigin kilolari da dogumdan sonra verirsin insallah.
Doktorun ne diyor? Önemli olan o.
Ben 57 ile evlendim 9 ay sonra 70le hamile haldım 18. Haftada 4 kg almıştım. Kilolu olmama rağmen doktorum çok sınır koymadı 16 kg alıcaz normal dedi.
Ama fotoğraflarıma falan bakıyorum bariz obezite batağındayım.
Seker yuklemesi yaptirmis mydiniz? Ben yaptirmak istemiyorum aslinda... doktorum da,kilon da var yaptir diyor ama,kan sonuclarndan bi isaret vermez mydi seker olsaydi..kafam karisik..Kasma kendini alıyorsan al nolacak yani. 20 kilo aldım ben fazlasıylada verdim hemde bikaç ay içinde. Daha 7 ay oldu doğum yapalı,eski kilomdan azım şuanda. Yedim pişman değilim,sende ye pişman olma
Bol sebzeli, az karbonhidratlı bir beslenme düzeni oluştur kendine.
Mesela sadece sabahları ekmek ye, öğlen et akşam sebze ye. Sebze ve eti mutlaka dengele gün içinde. Hem senin için hem bebiş için önemli. Sabah ekmek yemediysen makarne pilav ye bir öğününde. Acıkınca meyveli yoğurt ye ya da meyve ye. Arada abur cubur tabii ki ye hamileyiz sonuçta biraz şımarmaya hakkımız var.
Her gün biraz yürüyebilirsin ama doktoruna sor tabii bu ağrıları. Benim de hep oldu hamileliğim boyunca.
Oooo 1kilo muuu..ne guzeeelDoktorunuza bi danisin belkide hamilelik sekeri vardir ondan boyle hizli kilo aliyosunuzdur.
Zararli seylerden uzak durun pilav makarna ve ekmek gibi seyler tuketmek yerine tencere yemegi yiyin ve dikkat edin yediklerinize. Belki biraz dengelenir kilo aliminiz. Ben 19 haftalik hamileyim daha 1 kilo aldim onuda surekli verip geri aliyorum
ben 52 kiloyla hamile kaldim 72 kilo ile dogurdum.. dogumdan sonra emzirdigim icin 2 ayda 53 kiloya dustum..
hep kilolu olarak kalacagim saniyordum:)
bosver cok sikinti yapma emzirirsen hic biri kalmayacak.. caninin istedigini makul olculerde ye.. hamura cok yuklenme yeter guzel zamanlarin tadini cikar
Tesekkur ederim.uzun.uzun yazmissinz. Kafami.kurcalayn sey, gebelik sekerim varsa hadi.. ama tezatliga bakin ki,seker yuklemesi testi yaptirmadim ve yaptrmaktan da kaciyorum.. zararli.deniyor ya..Ben bundan 5-6 yıl öncesine kadar hep 15 kilo fazlalığım vardı ama dikkat ettim sonunda ekmeği kestim derken 65 ten 51 lere düştüm baya zayıfladım.Ara ara koştum.
Öncelikle sıkma canını bol bol su iç mutlaka en az 2 litre 8 bardak.
Süt tüket ama 1-2 bardak fazlası kansızlık yapar.
Makarna yerine bulgur pilavı yap ye.
Ekmek kepekli ya da tam buğday bir dilim ye sadece kahvaltıda. Bir yumurta biraz zeytin biraz peynir. Zaten o bir dilime göre yemiş olacaksın.
Meyve öğle saatinde açken tüket aşırıya kaçmadan.
Akşam yemeği bulgur pilavı,sebze,et olsun. Pirinç pilavı ve makarna çok tüketme.
Canın kızartma isterse de mutlaka fırında yap.
Tatlı da haftada iki kere tüket. Dikkat et bebek sağlıklı olacsk sonuçta yine.
Yürüyüşü de ihmal etme :)
Evet tatile gitmeden once tartildim,aman nolcak anca 1kilo almisimdir hadi 2dir diyodum. Cunku yememden kesmemistm hic kismamistim.. bi geldim 3kilo.almisim.. yuzme ,bazen de yuruyus yapmistim..Diyetisyene git ve her kafadan bir ses çıkacak ama şeker yüklemeyi yaptır. Yüzmeye ragmen hamilelik başlangıcı sayılacak zamanda ayda 3 kilo çok.
Evet tatile gitmeden once tartildim,aman nolcak anca 1kilo almisimdir hadi 2dir diyodum. Cunku yememden kesmemistm hic kismamistim.. bi geldim 3kilo.almisim.. yuzme ,bazen de yuruyus yapmistim..
Evet haklisiniz.. bugun.oylesine cok az.yedim.ekmek.. yemesem nerem eksilcekse sanki,cok da zevkle yemiyorum zaten birakiym artik haklisiniz...Gebelikte bazı haftalarda bebeğin büyüme hızı yüksek olduğu için kilo da alınır. Ama bu haftalar 28 den sonra diye hatırlıyorum. Fiziksel aktiviteye rağmen kilo çok sağlıklı gelmedi.
Şimdiden ekmeği tamamen hayatinizdan çıkarmaya bakın.
Ben 17 kilo almıştım, ilk gebeliğimdi, ne bulduysam yiyordum, aldığım kiloları verip normale dönmem 1 yılı geçti. Kendime hiç bir şey yakistiramiyordum. Bence baştan sıkı tutun :)
Oooo 1kilo muuu..ne guzeeelmasallah.
Tesekkur ederim.uzun.uzun yazmissinz. Kafami.kurcalayn sey, gebelik sekerim varsa hadi.. ama tezatliga bakin ki,seker yuklemesi testi yaptirmadim ve yaptrmaktan da kaciyorum.. zararli.deniyor ya..
Ekmek.yemeden yasiyordum bi zamanlar.. bastaki bulantilar yuzunden ekmege alistim denebilir. Kendimi ekmekle bseyler yiyince.iyi.hissediyordum cunku..
Su saatten sonra dikkat etsem gene de ise yarar mi.ki
Aslinfa kilolu olmak sorun degil. Dogumda zorlanirsam,ya da cocuk da zarar gorurse diye.. onun icin endiseleniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?