- 26 Ocak 2016
- 1.420
- 788
- 123
- Konu Sahibi lightpinklady
-
Sagol canım iste birazda hamilelik psikolojisi. Hicbir sey olmuyor bölgesel kilo aldım biraz. Esimde hamilelikten sonra verirsin demi falan diye hatırlatıyor ara sıra. Mide bulantısını gec hamileligimde olmayan kalmadı enfeksiyon mantar kas ağrıları sırt ağrısı yorgunluk sancı bir sürü seyEsiniz kendi tasisin bebegi o zaman .. aaa sanki biz kendi keyfimizden aliyoruz ya. Mide bulantisi bi yandan.Halsizligi bi yandan..bi sure bisey yemesen gozun kararir gibi oluyor. Basin agriyor bilmem ne.. kolay mi bebek buyutmek icinde canim.. hih.. benim esimde zayif olmami istiyor onada snirleniyorum..
Ay canim ayrica 36.haftada normal okadarcik kilo.. tabi bana.sorarsanizne kadar kalmis da doguma sanki. Hadi 16 kg olursunuz hadi 17. Normal duruyo. Benimki hic normal degil ama
Yapı meselesinden ziyade, zaten yiyormuşsunuz, aburcubur makarna vs.
Yemeyen insan kilo alamaz, yapısı ne olursa olsun. Yani o alınan kilonun bir karşılığı var, boğazdan geçiyor. Zayıf bir insan çok yiyor, yakıyor ve zayıf kalıyor olabilir ama kilolu bir insan az yeyip de çok kilo alıyor olamaz. Yemenizi kontrol ederseniz bebeğiniz için de kendiniz için de daha iyi olur. Az ve öz yiyin, faydası olmayan şeyleri yemeyin mesela. Et ve süt ürünleri, sebze meyve ve karbonhidrat olarak da bulgur kuruyemiş dışında bir şey yemeyin, ambalajlı market ürünü, bol bol ekmek falan tüketmeyin. Şeker eklentili kola meyvesuyu aburcubur tarzında şeyler yemeyin.
İlk hamileligimde 23 ,2. sinde 21 kilo aldim.ilkinde bir ayda eski kiloma dondum.2.sinde 3-4 ayda verdim anca 4 kilo falan kaldi ama.aldigin kilodan cok yapinla ilgili ,kilo alan bir yapida degilsen gider hepsi merak etme
az yemek de yanlış, o an doydum sanıyorsunuz, sonra şeker birden düşüyor, bir dahaki öğünde hatta bazen bir dahaki öğünü bekleyemeden olmadık şeyler yiyorsunuz, %90 karbonhidrat.
böyle konuşuyorum diye beni lütfen yanlış anlamayın, ukalalık gibi gelmesin, ben diyetisyenim sormak istediğiniz bir şey olursa sorun lütfen, tabiki testleriniz vs olmadan net bir şey diyemem size ama en azından genel bilgilerimi paylaşmak isterseniz burdayım :))
kola icmeyeyim gazoz iceyim diyorsun ama gazoz da zararlı değil mi ? Onu her ictiginde şeker yukluyorsun zaten vücuduna .
ben de bunlara takiliyordum simdiden 6 kg aldim zaten.. ama kuzenim bana moral oldu 70 ile hamile kalip 100 ile doguma girmişti, bebegi ek gidaya gecince yani 8. ayinda hatta ip atlayip mekik cekmeye başlamış gorunce inanamadim 7 ayda 53 kg indi.. ve coook su iciyor ekmek yemiyor.. yapilamiycak birsey degil dogum sonrası veririz nasipse..suan cok abur cubur yemeyin. .mesela ben 6 kg aldim ama üzülmuyorum. saglikli beslenerek aldim sabah yumurtam peynirim domatesim salataligim,oglen corbam meyvam (omrum boyunca bukadar meyva tuketmedim) ve ceviz findik ve muzlu bir bardak sütü ihmal etmiyorum aksam corba+bol yesillikli salata yanina et yada balik ..hic yoksa bakliyat oh mis aksam 1 meyva .. tek sorunum çikolataydi kahvaltilik olan hani.. onu da kestim.. ama su bir gercek ki esiniz burda cok önemli benim esim de kilo vermeye calistigi icin sorun olmuyor onu pisir bunu pisir demiyor.. misal bu aksam domates corbasi ve balikli salata olcak menu de .. boylelikle aldiginiz kilo da sanirim yararli olur.. yürüyüş bende yapamıyorum suan bile kasik agrim var
Sen cola gazoz diye yazıyorsun aklıma kızıma doğum yapmaya gittiğim gün geliyor.
Sabah sancılarım başladı ama ben sancılarımı periodik olarak takip edip hemen hastaneye gitmemiştim.Hatta öğlen 1 gibi acıktım ve 1 litre Colayla 3 sosisi 1 ekmekle yemiştim.Baktım sancılar gittikçe çoğalıyor saat 2 buçukta doktorumu arayıp doğum yapacağım hastaneye gittim.Yapılan ilk muayenede rahimim 4 cm açılmış doğum başlamıştı.Kalp atışlarım tansiyonum herşey çok normaldi.Ve benim pelvis kanalım dar olduğu için rahimim daha fazla açılmadı normal doğum şansım yoktu beni acil sezaryene almaları gerekiyordu fakat o içtiğim 1 litre kola yediğim sosisler ve 1 ekmek sebebiyle akşam 7 ye kadar o sancıyı çektim ve öyle doğuma girmiştim.
Uyandığım zaman istediğim tek şey oldu YEMEK
Fransız galetası ezine peyniri ve napolyon kirazDoktorum veremem narkozlusun diyordu ben ağlıyordum "o zaman bir bardakçık kola verin bari" demiştim
Ne menem bişey şu cola bağımlılık yapıyor.Kızım 10 aylıkken başladı kula kula demeye
Şimdi ki gebeliğimde de hergün bir tane küçük şişe kola içiyorum ne yapayım dayanamıyorum birde Niğde gazozu içiyorum.
Tabi günlük içtiğim sütün ayranın ve suyun haddi hesabı yok.
Kısacası canım ne isterse yiyip içiyorum ben.
Hamilelikte 10 kilo aldım toplamda. Doğum sonrası eski halindeyim. Başta bende ölçüsüz gittim 4 ayda 7 kilo aldım. Sonra baktım bu iş kötüye gidiyor karatay tarzı beslendim. Ekmek pirinç makarna ve paketli gıdalar yok. Hem bebeğim sağlıklı beslendi hem de ben. Ayrıca yine onun önerisi ile her gün 200 gram kavrulmamis yer fıstığı yedim hiç kramp girmedi. Hamilelikte karatay usulü beslenme mutlaka al oku derim. Şeker yüklemesi yaptırmadım ve bir sorun da olmadı çok şükür.
Ben 86 kiloyla hamile kaldım suan 34 haftalık hamileym ve 85 kiloyum tam 8 aydır ekmek haricinde herşeyi yedim sonuç bu
O kurabiyeler işi bozmuş. Çünkü sabah kahvaltıda seni tok tutacak birşey yememişsin. Mesela 1 ya da 2 yumurtadan omlet yapsaydın gün daha dengeli giderdi. Kolaya hiç değinmiyorum bile. Bence çok çok zararlı. Bak benim ebem 42 kiloymus hamile kaldığındada her gün 2.5 litre kola içiyormuş. Doğuma gittiğinde 84 kiloymus. Ve hala o kiloları verememiş. Şu paketli gıdalar işinden uzak dur. Bir süre sonra hiç aramayacaksın bile. Dondurma yiyeceksin de temiz yapan bir yerden kulahla ye. Sakın ola içinde birsuru kanserojen olan paketli dondurma yeme.Kizlar size dun mesela ne yedigimi yazsam..yorum yapar misiniz? Not aldim,dedim bi bakiyim ne yiyorum ben...
7:30
Peynir 10-15 yesil zeytin,domates,cay ..ekmek yemedim.
9:50
Kucuk kuru pasta kurabiye 2tane
11:00
1 kase recelli yogurt, 1avuc kadar kavrulmus kuruyemis
13:40
Dayanamadim dondurma yedim...
14:30
Soda
17:00
1avuc kadar cig badem&ceviz
1 tuzlu kurabiye yine..
20:00
Pide,salata maalesef yaninda kola ictimkac gundur icmemistim...
22:00
Soda
O kurabiyeler işi bozmuş. Çünkü sabah kahvaltıda seni tok tutacak birşey yememişsin. Mesela 1 ya da 2 yumurtadan omlet yapsaydın gün daha dengeli giderdi. Kolaya hiç değinmiyorum bile. Bence çok çok zararlı. Bak benim ebem 42 kiloymus hamile kaldığındada her gün 2.5 litre kola içiyormuş. Doğuma gittiğinde 84 kiloymus. Ve hala o kiloları verememiş. Şu paketli gıdalar işinden uzak dur. Bir süre sonra hiç aramayacaksın bile. Dondurma yiyeceksin de temiz yapan bir yerden kulahla ye. Sakın ola içinde birsuru kanserojen olan paketli dondurma yeme.
Allah Allah çok şaşırdım. Ben daha hiç kilo almadım aslında söyle 67 ile hamile kaldım 63 E düştüm ilk Zaman'lar bulantıdan 5 gün önce kontrolde 65.5 çıktım yani daha hamile kaldığım kiloya bile gelmedim doktor çok iy gittiğimi sağlıklı beslenmeye devam etmemi fazla kilonun iyi bişey olmadığını söylediOda bebegin su agirligi kendi kilosu filan canim sanirim arkadan hic hamile oldugum belli degil kendimde hic kilo yok ama onden koca bi gobegim var:) 53le kalmistim su an en az 63 olmam gerekiyormus insallah sagliklidir bebegim herzaman korkuyorum her gebenin tedirginliklerini yasiyorun işte. Seninki normal bence canim kac kiloyla hamike kalmistin
anladigim kadariyla cok fazla tatli yukluyorsun vucuduna! mesela recelli yogurt yerine keyfinize gore muzlu, seftalili vs hazirlayabilirsiniz bence.. yumurtayi direkt yiyemiyorsaniz firinda bol yesillikli firin kabak Mücver, patates mucver yapabilirsin yumurtayi hissetmezsin bile..kurabiye yerine 2 ,3 dilim tam bugday ekmek tuketebilirsin zeytin super ama dikkat et zeytinyagi da olsun icinde kabizliga engeldir.. tuzlu kuruyemiş cok onerilmiyor tansiyonu etkiliyor diye kuru kayisi incir vs yiyebilirsiniz. kola zaten! yasakKizlar size dun mesela ne yedigimi yazsam..yorum yapar misiniz? Not aldim,dedim bi bakiyim ne yiyorum ben...
Soda
1 tuzlu kurabiye yine..
Soda
Gunluk yumurta da ye .ekmegi cok yemeden iyi beslen bence.kilo da cok almamissin zatenKizlar size dun mesela ne yedigimi yazsam..yorum yapar misiniz? Not aldim,dedim bi bakiyim ne yiyorum ben...
Soda
1 tuzlu kurabiye yine..
Soda
Daha sıkı bi kahvaltı, daha az unlu mamul ve şeker tuketmelisin. Kola ve benzeri gıdalar tamamen cıkart hayatından. Bir bardak kolayı vücuttan atmak icin 32 bardak suya ihtiyaç vardır. Düşün ne kadar zararlı olduğunu. Kahvaltıdan sonra surekli atıştırmışsın. Ogle yemegi yemelisin. Ara öğün olarak kuruyemiş yemen cok güzel. Aksam yemegin de hamile biri icin yetersiz. Sebze yemegi tüketebilirsin.
anladigim kadariyla cok fazla tatli yukluyorsun vucuduna! mesela recelli yogurt yerine keyfinize gore muzlu, seftalili vs hazirlayabilirsiniz bence.. yumurtayi direkt yiyemiyorsaniz firinda bol yesillikli firin kabak Mücver, patates mucver yapabilirsin yumurtayi hissetmezsin bile..kurabiye yerine 2 ,3 dilim tam bugday ekmek tuketebilirsin zeytin super ama dikkat et zeytinyagi da olsun icinde kabizliga engeldir.. tuzlu kuruyemiş cok onerilmiyor tansiyonu etkiliyor diye kuru kayisi incir vs yiyebilirsiniz. kola zaten! yasak
ondaki seker zaten ooov! onun yerine sade sodali taze naneli kopuklu ayran yapin mis oluyor
son durumunuz nedir?Biraz once peynirli omlet yapip cok pisirdim,oyle yiyebildim sasirdim hatta :) ..
Kola da icmiyorum artik tamaaaaam,biraktim :)
Haklisiniz kurabiyecikler yerine 2dilim ekmek yesem daha iyi olcak.heralde..
son durumunuz nedir?
hayırlısıyla kucağınıza alın da kiloyu bir şekilde sonra da verirsiniz. zaten doğumunuza çok kalmamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?