hamilelik kilolari,yorum yaparmisiniz?

36. Haftadaym 14 kilo aldım bende belli olmuyor ama esim zayıf olmamı istiyor. Nasıl vercem bende bu kiloları.

36. Haftadaym 14 kilo aldım bende belli olmuyor ama esim zayıf olmamı istiyor. Nasıl vercem bende bu kiloları.
Esiniz kendi tasisin bebegi o zaman .. aaa sanki biz kendi keyfimizden aliyoruz ya. Mide bulantisi bi yandan.Halsizligi bi yandan..bi sure bisey yemesen gozun kararir gibi oluyor. Basin agriyor bilmem ne.. kolay mi bebek buyutmek icinde canim.. hih.. benim esimde zayif olmami istiyor onada snirleniyorum ..
Ay canim ayrica 36.haftada normal okadarcik kilo.. tabi bana.sorarsaniz ne kadar kalmis da doguma sanki. Hadi 16 kg olursunuz hadi 17. Normal duruyo. Benimki hic normal degil ama

Pardon ilk gebeliginizmi diye sormustum ama.. yazmissiniz zaten baska bir mesajda ilk olmadigini.

Eveeet.. hem de buyuk celiski,farkindayim. Cocuga bi de onu mu yapiyim diye vicdan yapiyorum iste..
Ya mesela soyle yapsam. Artik kolaydi ekmekti pirincti birakip hafif bi diyet yapsam.mesela... yukleme.yaptrmadan oyle devam etsem. Sizce olur mu?
kola icmeyeyim gazoz iceyim diyorsun ama gazoz da zararlı değil mi ? Onu her ictiginde şeker yukluyorsun zaten vücuduna .

bu kilo işi tamamen yapısal. ben kıran kırana bir diyet yapmazsam asla vermeme. hatta emzirme döneminde bile vermedim. 10 kilo almıştım. diyet yaparak geçirdim hamileliği o yüzden az aldım. oğlum doğduktan sonra 7 kilosunu verdim az yiyerek . hatta az yediğim için sütüm de azdı. günde 4-5 litre su içmeme rağmen sütüm artmıyordu. emzirme dönemim bittim verdiğim 7 kilodan 2 sini hemen aldım. bünyem berbat yani.. ve hamile kaldığım kilodan 5 kilo fazlayım şu anda.
aman gider zaten deyip salmayın ya gitmezse. düşünyorumda 20 kilo alsam hiç gitmezmiş.

Soğuk süt, ayran,meyve suları,hosaflar ... bir çırpıda aklıma gelenler. Gazlı içecekler her halükarda zararlı bebegin için. Rengi farketmez ki. Suçu siyah olmasında değil ,içindekiler kisminda yazan yapay maddelerde.
Ay ben ne icicem bu sicaklarda amaaaa evet o da zararli,en azindan kola kadar degildir heralde

ben de bunlara takiliyordum simdiden 6 kg aldim zaten.. ama kuzenim bana moral oldu 70 ile hamile kalip 100 ile doguma girmişti, bebegi ek gidaya gecince yani 8. ayinda hatta ip atlayip mekik cekmeye başlamış gorunce inanamadim 7 ayda 53 kg indi.. ve coook su iciyor ekmek yemiyor.. yapilamiycak birsey degil dogum sonrası veririz nasipse..suan cok abur cubur yemeyin. .mesela ben 6 kg aldim ama üzülmuyorum. saglikli beslenerek aldim sabah yumurtam peynirim domatesim salataligim,oglen corbam meyvam (omrum boyunca bukadar meyva tuketmedim) ve ceviz findik ve muzlu bir bardak sütü ihmal etmiyorum aksam corba+bol yesillikli salata yanina et yada balik ..hic yoksa bakliyat oh mis aksam 1 meyva .. tek sorunum çikolataydi kahvaltilik olan hani.. onu da kestim.. ama su bir gercek ki esiniz burda cok önemli benim esim de kilo vermeye calistigi icin sorun olmuyor onu pisir bunu pisir demiyor.. misal bu aksam domates corbasi ve balikli salata olcak menu de .. boylelikle aldiginiz kilo da sanirim yararli olur.. yürüyüş bende yapamıyorum suan bile kasik agrim var

Ay ben ne icicem bu sicaklarda amaaaa evet o da zararli,en azindan kola kadar degildir heralde
Sen cola gazoz diye yazıyorsun aklıma kızıma doğum yapmaya gittiğim gün geliyor.
Sabah sancılarım başladı ama ben sancılarımı periodik olarak takip edip hemen hastaneye gitmemiştim.Hatta öğlen 1 gibi acıktım ve 1 litre Colayla 3 sosisi 1 ekmekle yemiştim.Baktım sancılar gittikçe çoğalıyor saat 2 buçukta doktorumu arayıp doğum yapacağım hastaneye gittim.Yapılan ilk muayenede rahimim 4 cm açılmış doğum başlamıştı.Kalp atışlarım tansiyonum herşey çok normaldi.Ve benim pelvis kanalım dar olduğu için rahimim daha fazla açılmadı normal doğum şansım yoktu beni acil sezaryene almaları gerekiyordu fakat o içtiğim 1 litre kola yediğim sosisler ve 1 ekmek sebebiyle akşam 7 ye kadar o sancıyı çektim ve öyle doğuma girmiştim.
Uyandığım zaman istediğim tek şey oldu YEMEK
Fransız galetası ezine peyniri ve napolyon kiraz Doktorum veremem narkozlusun diyordu ben ağlıyordum "o zaman bir bardakçık kola verin bari" demiştim
Ne menem bişey şu cola bağımlılık yapıyor.Kızım 10 aylıkken başladı kula kula demeye
Şimdi ki gebeliğimde de hergün bir tane küçük şişe kola içiyorum ne yapayım dayanamıyorum birde Niğde gazozu içiyorum.
Tabi günlük içtiğim sütün ayranın ve suyun haddi hesabı yok.
Kısacası canım ne isterse yiyip içiyorum ben.

Hamilelikte 10 kilo aldım toplamda. Doğum sonrası eski halindeyim. Başta bende ölçüsüz gittim 4 ayda 7 kilo aldım. Sonra baktım bu iş kötüye gidiyor karatay tarzı beslendim. Ekmek pirinç makarna ve paketli gıdalar yok. Hem bebeğim sağlıklı beslendi hem de ben. Ayrıca yine onun önerisi ile her gün 200 gram kavrulmamis yer fıstığı yedim hiç kramp girmedi. Hamilelikte karatay usulü beslenme mutlaka al oku derim. Şeker yüklemesi yaptırmadım ve bir sorun da olmadı çok şükür.

Hah iste benim durum..ben de 16.haftada 6 7kilo almistim 1ayda 3kg almisim sonradan da iste..Ben de dikkat ediyorum bi 3gundur falan.. Ama sanki patir patir hareket eden bebek.durgunlasti gibi geliyor. Kalorisi az seyler yedigimden olablir mi ki acaba.. gerci su dikkat ettigim 3gun icinde yine 1dondurma kacamagi yaptm dikkat eden halim bu..
Ben de kuruyemis kavrulmamis badem falan yiyorum. Yogurt yiyorum,sutler sanki.karton kokuyor gibi geliyor paket olduklari icin.. yumurta ara sira yiyebiliyorum..kokuyor gibi geliyor proteini iste,etle peynirle bakliyatla kapatmaya calisiyorum..
Bundan sonra daha yavas alirim umarim kiloyu.. yuruyus isi evet cok zorlayamiyorum kendimi hele 2haftadir.. calismiyorum evdeyim,3 4gunde bir anca cikip.bir yere gidebiliyorum falan..

Kendime hic konduramiyorum ama,ben de mi bagimlisiyim ki :O
Ay yazik bebisler de.alisiyo demekki.anne karninda kolaya. Yazik icirmeyin bari :)
Ya uf ben de sucuk sosis sakatat vs herseyi.canim.istedi istedi yedim valla.. smdi bikac gundur dikkat etmeye calisiyorum,bakalim.ne kadar gider :)

hamile kaldigimda 48 kiloydum. dogumdan 1-2 hafta evvel 67 kiloydum, kac kilo ile doguma girdim bilmiyorum. su an 2 ay oldu dogum yapali ve 60 kiloyum. gayet hosnutsuz olmakla beraber, ne yapayim?
kendine zaman tani.
vucudun o kiloyu aliyorsa bunyenin ihtiyaci var demektir.

Size destek olan bi esiniz varmis ne guzel :)
Benim esim pastayla dondurmayla kolayla gelir eve.. beni dusunen yok,canim mi ister bilmem ne of..meyveler kuruyemisler ayran su falan tamam. Ama su protein isi iste... yumurta kokuyor geliyor pek.yiyemiyorum. peynir vs yiyorum. 3 4gundur ekmek makarna vs yemiyorum. Bakalim.ne kadar gidecek boyle.. dayanabilcek miyim.. :/
Kahvaltilik cikolata degil de, normal.cikolata canim.isterse yiyorum. Yani bazi seyleri kisitladim ama yine de mahrum brakmiyorum kendimi pek fazla :)

Ben Arnavut ciğeri işkembe kelle paça hmmm bayıla bayıla yedim hep
Doktorum az ye kararında olsun sorun değil dedi.

Benim hamile oldugumu ogrendigim kiloda siz dogum yapmissiniz nerdeyse :)
Evet haklisiniz semurcan ,biraz zaman tanimali.. gebelik sekeri icin yukleme yaptirmis miydiniz? Sizi yorumlarinizdan biliyorum birazcik,sanirim yurtdisinda yasiyordunuz,orada sekeryuklemesi yapiyorlar mi?rutin bir sey mi yani?.. Bu arada dogumunuz hayirli olsun :)

Ben 86 kiloyla hamile kaldım suan 34 haftalık hamileym ve 85 kiloyum tam 8 aydır ekmek haricinde herşeyi yedim sonuç bu

Tmm boyum var yinede kilim fazlaydı hamile kalınca ck korktum 100 olurum diyordum ama son ay ima girdim nerdeyse almadım aynen doktorumda ekmek yeme dedi dinledim arada kaçıyordu ama yemedim

paris'teyim, evet. gebelikte seker yuklemesi burada da yapiliyor, bana da yapildi. surup iciriliyor. rutin.
tesekkur ederim, hayir ve sihhatle tamamina erin siz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…