- 2 Mart 2012
- 1.406
- 846
- 73
- Konu Sahibi lightpinklady
-
Ben yaptirdim seker yuklemesi yaptirsammi yaotirmasammi derken yaptirdim vallaKendimi cok dusunmuyorum aslinda .. bebege zarari olur mu ki. Gizli seker vs var midir acaba bende..belirtileri ne olur falan. Seker yuklemesinden de kaciniyorum biraz..
Evet haklisiniz.. bugun.oylesine cok az.yedim.ekmek.. yemesem nerem eksilcekse sanki,cok da zevkle yemiyorum zaten birakiym artik haklisiniz...
Ay kilolu olmayi da gectim de,bebege zarari olcaksa ondan korkuyorm..
Kızım da 31 kilo almıştım,Merhaba kizlar.. 23haftalik hamileyim of canim sıkkın su kilo meselesine..Simdiden 10 kilo almisim ben. Zaten hamile kaldigimda normal kilomdan 4-5kilo fazlaydim. Ooh yaza kadar diyet spor yaparim diyodum hic de oyle olmadi,bebisi ogrendim..
Baslarda bulantim olurken,birseyler yiyince daha iyi hissediyordum ve hep acikiyordum.O ara oyle yedim..Sonra 1ay kadar oncedir de dondurmalar bilmem neler yazin sicaktan bayilmayim diye..Eh .. E peki ben napmaliyim sizce?
Yuruyus yuzme onericekseniz,nerdeyse 1ay kadar yuzdum yazliktayken ama 3kilo almisim 1ayda...Simdilerde de yuruyus yapamiyorum,2 adim atsam kasiklarim gerginlesiyo sancimaya basliyo 1haftadir boyleyim. Rahim buyudukce olan agri midir nedir bilemiyorum
Evet napsam ki? Sizce de cok di mi kilom??
Benim boyum 162 . Siz boydan kazanyorsunuz,yani 1.70boy 80 kiloyu cok rahat kaldirir :)Kızım da 31 kilo almıştım,
Şu anda 33 haftalık gebeyim ve şimdiden 20 kilo aldımdoğuma kadar daha ne kadar alırım bilmiyorum tabi.
Fakat hayatım boyunca gebeliklerim dışında hep 36-38 beden arası fit bir vücudum oldu.Hiç diyet yapmam sürekli yerim yemek ayırmam börekler tatlılar hamburger cips kola herşeyi yerim yani.
Demem o ki kişiden kişiye değişir sizin o sorduğunuz soru.
Yaşım 40 boyum 1.70 kilom gebelik öncesi 56 (Yıllardır hiç değişmedi)
Şu anda 78 kiloyum görenler aaa hiç kilo almamışsın diyor
Ve hiçç kafama takmıyorum kiloları.
iştahınızın açık olmasının sebebi muhtemelen karbonhidrat tüketiminizden. ne kadar hamur, şeker, abur cubur yerseniz o kadar çok acıkırsınız, ilk bir kaç gün alışma evreniz olur zorlanabilirsiniz ama ekmek pilav ve makarnayı minimuma indirin, bakın 3. gün zaten acıkmayacaksınız. ayrıca abur cubura "bebeğe de faydası yok" diye değil "bebeğe zararı var" diye bakmanız çok daha doğru. malesef yediğiniz içtiğiniz her şey bebeğe yansıyor. insan kendine kıyıyor da bebeğe kıyamıyor.
ben de hamileyim, 32. haftadayım. 5 kg 200 gr aldım toplam. sakın yanlış anlamayın sinir bozmak için yazıyormuşum gibi. neler yediğimden bahsedeyim fikriniz olsun;
sabah mutlaka 2 yumurta, 2 büyük dilim peynir, iki dilim tam buğday ekmeği, 10 bazen 15 tane zeytin, 1 bardak süt, bol bol domates salatalık ve limonlu roka, 1 çay kaşığı keçiboynuzu
arada kuru meyve ve ceviz
öğlen 1 koca tabak sebze veya et yemeği, bir kase yoğurt, yine kocaman bir salata, 2 dilim tam buğday ekmeği
arada yoğurt, meyve, 2 tane galeta
akşam 1 tabak bakliyat yemeği(öğlen et yemediysem et de olabiliyor), yoğurt, 1 dilim ekmek(canım çok çekerse 1 kaşık pilavla değiştiriyorum 3-4 günde 1), salata
yatmadan önce pek doğru olmasa da biraz kuruyemiş, salatalık, kırmızı kapya biber
acıkmıyorsunuz, isteseniz de fazlası gitmez yani, abur cubur aklınıza bile gelmez.
bu arada kasık ağrısını mutlaka bir doktora danışın derim, sizin haftanızda yürüyüşe engel olacak kadar ağrı pek normal değil.
Saydıklarını ben hala tüketiyorum maalesef.Benim boyum 162 . Siz boydan kazanyorsunuz,yani 1.70boy 80 kiloyu cok rahat kaldirir :)
Gelin gorun ki,ben de hamileligimin baslarinda midem bulandikca kolalari ictim. Sonra scaklarda bunaldim ictim.. cok saglikli beslendigim soylenemez yani..canim istedi hih diye pizzalar sucuklar hamburgerler cipsler yaspastalar borekler ben de yedim.. amaan ..kiloyu hadi veririz de. Gebelik sekeri varmidir ki beni o dusunduryo.. pooooooff.. siz yukleme yaptrmis miydniz?
Saydıklarını ben hala tüketiyorum maalesef.
Ben şeker yüklemesi falan yaptırmadım doktorumuz gereksiz olduğunu söyledi.
Onun yerine açlık şekeri ve tokluk şekerime bakıldı onlarda normal çıktı zaten.
Bende yüksek tansiyon da yok zaten.
Büyük 8 küçük 5 çıkıyor hep
Birde bana demişsin ya hani boyun kilonu kaldırır diye
Ama beni hep zayıf ve 36 beden görenler hemen fark ediyor durumu tabi 25 kilo olarak değilde sanki 10 kilo almışım sanıyorlar çünkü ben vücut eşitliğime göre kilo alıyorum her yerime eşiy miktarda kiloyu dağıtıyoum yani
Doğuma az kaldı ve ben çok korkuyorum
Ay bende hala.yiyorum,yedim ve yiyorum o saydiklarimi. Cok sagliksiz besleniyorum
Dogumdan ben de korkuyorum simdiden. Sizin kacinci bebisiniz,daha once dogum yapmis miydiniz..benim ilk ve korkuyorum
Bu arada,ben de aclik tokluk sekerime baktirsam yeter diye dusunuyorum. Zaten sekerli.seyler baya yiyorum bi de gidip.yukleme yaptirmak sacma geliyor. Bebegin karacigeri ne kadarcik ki yazik. Hah gerci yazik diyene bakin.. kola mola icen ben :S
28.haftada mi 8 kiloyu az buluyor doktorun?Kizlar halinize sukredin hamilelik boyunca istahsizlik cektim hala oykeyim zorla yiyirum keske bende soyle istahla yemek yiyebilsem toplamda 8 kilo aldim doktorda pek normal bulmiyor bebgimin sagligindan endiseliyim iyi oldugunu soyluyorlar ama korkuyorum yinede tadini cikarin istahinizin
ayy oyle demeyin ben 4aydir sadece lavabo ve Kontrol disinda hep yatiyorum oturmak bile yasak kendinize cook dikkat edin basa gelince hersey cekiliyor ama imkaniniz var biraz dikkat ederseniz hamileligin tadini cikarirsinizYurumedikce degil de,yuruyemedikce daha da bir dusuyor moralim. Dun esimle markete gittik yolu da mahsus uzattik bari yurumus olayim diye..daha markete gtmeden kasiklarim agrimaya basladi nefes nefese kaldim. cantami falan ona verdim.. park vardi burda oturduk oraya biraz dinlendm. Sonra yurumeye devam ettin,dinlendikten sonra daha iyiydim. Bu durum gecicidir insallah. Yoksa 4ay nasil gecer hareketsiz..
Ha bunun oncesinde hareketsiz olsam,hamlamisim paslanmisim diycem ama tatilden yeni geldim sayilir 2hafta oluyor. Ordayken yuzuyordum da...
kilo olarak bakmamak lazim bebegin sagligini etkilemese dogumdan sonra sporla hareketle 30kilo bile verir insan ama yazik degil mi o cocuga kola bze bile zararli direk bebegimize gidiyo fazla sekerde rahat dogum yapmak varken seker varsa suyunuzu etkiliyormus erken dogum dusuncesi bile cok kotu degilmi siz bunun bilincinde bir anneye benziyor konusmalariniz bence yukleme de yaptirin birazcik dikkat de edinBenim boyum 162 . Siz boydan kazanyorsunuz,yani 1.70boy 80 kiloyu cok rahat kaldirir :)
Gelin gorun ki,ben de hamileligimin baslarinda midem bulandikca kolalari ictim. Sonra scaklarda bunaldim ictim.. cok saglikli beslendigim soylenemez yani..canim istedi hih diye pizzalar sucuklar hamburgerler cipsler yaspastalar borekler ben de yedim.. amaan ..kiloyu hadi veririz de. Gebelik sekeri varmidir ki beni o dusunduryo.. pooooooff.. siz yukleme yaptrmis miydniz?
Evet o sozunuz cok dogru. Bebege zarari var demem gerek. Beslenme biciminizi begendim,ben de deneyeyim. Beni cok zorlamaz heralde. Diyet yaparken,sadece salata ve ayranla ogun geciriyordum..havucu rokayi maydonozu sogani biberi vs cok severim zaten. Yemek olmasin,bana bunlara limon skıp yemek yeter aslinda :)
Siz cok az kilo almissiniz masallah ne guzel.
Bu arada agrilarimi doktora detayli bicimde anlattim sordum.. normal,rahmi asan baglariniz geriliyor birsey olmaz ondan dedi. Iyi hadi dedim ben de.. biraz biraz hareketlenmem gerek tekrardan.
az yemek de yanlış, o an doydum sanıyorsunuz, sonra şeker birden düşüyor, bir dahaki öğünde hatta bazen bir dahaki öğünü bekleyemeden olmadık şeyler yiyorsunuz, %90 karbonhidrat.
böyle konuşuyorum diye beni lütfen yanlış anlamayın, ukalalık gibi gelmesin, ben diyetisyenim sormak istediğiniz bir şey olursa sorun lütfen, tabiki testleriniz vs olmadan net bir şey diyemem size ama en azından genel bilgilerimi paylaşmak isterseniz burdayım :))
kilo olarak bakmamak lazim bebegin sagligini etkilemese dogumdan sonra sporla hareketle 30kilo bile verir insan ama yazik degil mi o cocuga kola bze bile zararli direk bebegimize gidiyo fazla sekerde rahat dogum yapmak varken seker varsa suyunuzu etkiliyormus erken dogum dusuncesi bile cok kotu degilmi siz bunun bilincinde bir anneye benziyor konusmalariniz bence yukleme de yaptirin birazcik dikkat de edin
Bu hamilelik kilolarını veremeyen bir ben varım heralde. 12 kilo aldım. Üç ay oldu ama hala 4 kilo var gitmeyen. yapistilar resmen.bu arada kola icip şeker yüklemesi zararı diye yaptirmamak büyük bir çelişki değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?