Sevgili sınıföğretmeni,
diyet yaparken her öğünde mutlaka ekmek ya da ekmek yerine geçebilecek makarna,pilav benzeri şeyler yemelisin. Her öğününde
Ekmek+Sebze+Protein olmalı. Örneğin
Sebze yemeği+Ekmek+Yoğurt ya da
Köfte+Makarna+Salata ya da kahvaltıda
Ekmek+Peynir+Yumurta+yeşillik/salata+ zeytin. Kahvaltıda zeytin yediğin için salatana yağ koymasan iyi olur ama diğer salatalara 1 tatlı kaşığını geçmeycek şekilde yağ koysan iyi. Öğle yemeğinde yalnızca kadayıf ya da benzeri bir tatlı yersen ilerleyen saatlerde çok acıkır ve kendini tutamazsın. arada kaçamak yapıp tatlı yediysen bir sonraki öğünden ekmeği çıkarabilirsin. Ara öğünlerde sana tavsiyem meyve ya da kuru meyve yanında da çiğ badem, çiğ fındık, leblebi gibi kuru yemişlerden ya da 1-2 kaşık yoğurt yersen kendini tutamadığın zamanlar azalır bence. Ben diyetisyen ya da doktor değilim. Ama doktorlardan okuduklarımdan duyduklarımdan ve yaşadıklarımdan yola çıkarak yazıyorum bunları. Diyet yapmak kendine eziyet çektirmek, aç kalıp kendine ceza vermek değildir. Tersine sağlıklı beslenip yediklerinden keyif almaktır. Kendine ceza çektirerek yaptığın bir şeyi ne kadar sürdürebilirsin ki? Ben de kilo verdim ve tecrübelerimi blogumda yazdım:
Kilo Verme Macerası
Bir de Dr Ayça Kaya'nın sitesini okumanı tavsiye ederim. Ben çok faydasını gördüm onun söylediklerinin.