Kendi yaptıklarımdan bahsedeyim :
Öncelikle doktor kontrolüne gittim ve muayene oldum.Doktorum herhangi bir test yapmadı.Gördüğü kadarıyla herşeyin yolunda olduğunu söyledi.1 sene içinde hamile kalamazsan gel dedi.Ayrınca kullanmam için folik asit verdi.
Beslenme konusunda ekstra birşey yapmadım.İştahım zaten yerindeydi.
Tek dikkat ettiğim şey haftada 5 gün en az 30 dakika yürüyüş yaptım.
Vitamin ve mineral olarak; solgarın kalsiyum+magnezyum+çinko ve omega 3 kullandım hala da kullanıyorum.Çinkoyu eşinize de tavsiye ederim.Spermleri harekete geçirdiği söyleniyor.Eşim kullandı benimle birlikte.
Gebeliğe 66 kilo ile başladım,boyum 1.65 yani biraz kilolu başladım.Şu anda 72 kilo oldum 21. hafta bitmek üzere.
Bence önemli olan başlangıç kilosu değil hamileikte alınan kilolar.Amaç sadece bebeğe kilo aldırmak olmalı.
Ben biraz fazla kaçırdığım için bu kadar kilo aldım.İlk 3 ayı 1 kilo ile kapattım.Yeterli beslenince kilo da alınmıyor.
Eğer sağlığınızla ilgili endişeniz varsa,doktor kontrolünde bunu kendisine söyleyin,detaylı bir test yapsın.
Hamile kalmaya çalışırken uyku düzeninize dikkat edin.Çay,kahve,kola,şeker gibi şeyleri en aza indirgeyin.Hamile kalmayı ve hamilelik sırasnda bebeği etkiliyor.
Yürüyüş kesinlikle her derde çare.İnsanın moralini düzeltiyor.Stresten uzaklaştırıyor.Akşam olsa da yürüyüşe çıksam diye düşünürdü
m işyerinde.Alışkanlık edinmek lazım.
Aklıma gelenler bunlar.Hepimize kolay gelsin.
Not:8. denemede hamile kaldım.Ovülasyon testlerini şiddetle tavsiye ederim.(Herhangi bir hormon probleminiz yoksa). Ovülasyon testiyle 3. denemede oldu.Kullandığım marka Predictor Fertility