• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik öncesi neler yapılmalı anneler :)

yap canım gönlünü ferah tut hiç birinin hiç bi zararı yok ben çok araştırdım ama sende bi bak için rahat olsun.olur olur hepimizin olucak Allahın izniyle bnm eşimde tek yumurtalık olmasına rağmen hiçç korkmuorum üzülmüorum geçte olsa olucak çnkü.sonuşta şu anda eşimden değerli hiç bişiii yok gözmde olmasad napiim diorum.

ne kadar ıyı dusunuyosun dogru soyluyosun benım esımde sagolsun coook destek.hatta ben bukadar konusunca ona sureklı bana kızıp uzulluyo bu kadar stres yapma dıye ..hatta kendı kendıme karar aldım ona da stres yaptırmamak ıcın cok fazla bebek konusunu acmıcam aksıına bırakıcam dıye :)onlara da stres yaptırmamak lazım tabıkı oda cook onemlı

ne kadar ıyı dusunuyosun dogru soyluyosun benım esımde sagolsun coook destek.hatta ben bukadar konusunca ona sureklı bana kızıp uzulluyo bu kadar stres yapma dıye ..hatta kendı kendıme karar aldım ona da stres yaptırmamak ıcın cok fazla bebek konusunu acmıcam aksıına bırakıcam dıye :)onlara da stres yaptırmamak lazım tabıkı oda cook onemlı

tabiii cnm bnm eşimde bi iki kelime sölüorum bebek şöle dölleniomş böle oluomş die hemen sinirlenio konuşturtmuo beni tutarsa tutar elimzden geleni yapıorz çok üstüne gidiosun kafayı yceksn dio ki o benden daha çok istio bebek biliorum. ne kadar çok istediğini.hatta o beni ikna etti bi bebeğe ama erkekler konuşulmasını sevmio pek.hatta bi ara kavga ettik 3 ay falan çocuk denemesi yapmadık.bence sende tut kendini fazla konuşma emin ol onlar bzden daha çok istio ama konuyu kapat arkadaşlarnla konuş nette araştr onunla fazla paylaşma::))

kızlar yaa yaşadığım yerde doktor bulmak çok sıkıntılı.ben bir kere sağlık ocağına gittim hamile kalmak istiyorum öncesinde kontrol için test falan yaptırmak istiyorum dedim bana öyle bir kontrol yok hamile kaldıktan sonra geleceksin dediler :14:

eşimde bende test yaptırmak istiyoruz ama napıcaz bilmiyorum çok sinir oluyorum

tabiii cnm bnm eşimde bi iki kelime sölüorum bebek şöle dölleniomş böle oluomş die hemen sinirlenio konuşturtmuo beni tutarsa tutar elimzden geleni yapıorz çok üstüne gidiosun kafayı yceksn dio ki o benden daha çok istio bebek biliorum. ne kadar çok istediğini.hatta o beni ikna etti bi bebeğe ama erkekler konuşulmasını sevmio pek.hatta bi ara kavga ettik 3 ay falan çocuk denemesi yapmadık.bence sende tut kendini fazla konuşma emin ol onlar bzden daha çok istio ama konuyu kapat arkadaşlarnla konuş nette araştr onunla fazla paylaşma::))

canım yazdıklarına harfı harfıne katılıyorum bu kadar olur aynennnn:) evet ya bundan sonra konusmıcam gercekten cok ıstıyo aslında benım esımde yasıda 36 kucukdegıl sonucta hemen olsun ıstıyo ama ıste stres yaptırmamak lazım onlara haklısın

kızlar yaa yaşadığım yerde doktor bulmak çok sıkıntılı.ben bir kere sağlık ocağına gittim hamile kalmak istiyorum öncesinde kontrol için test falan yaptırmak istiyorum dedim bana öyle bir kontrol yok hamile kaldıktan sonra geleceksin dediler :14:

tuh ya uzuldum ne demek oyle bı test yok.bal gıbı de var herkes yaptırıyo artık kı ben tıroıd oldugumu orda ogrendım ve gebelıkte cok onemlı .mutlaka gıt baska bıryere yaptır canm yanı yada baska bıyere gıttıgınızde yaptırmaya calıs.tsh toksoplazma tam bı kan sayımı kızamık kızamıkcık aıds hepatıt yapılıo ve bunlar bı kan testınde cıkıyo aslında baska bı yerd eyaptır cok zamanını almaz sor mutlaka

canım yazdıklarına harfı harfıne katılıyorum bu kadar olur aynennnn:) evet ya bundan sonra konusmıcam gercekten cok ıstıyo aslında benım esımde yasıda 36 kucukdegıl sonucta hemen olsun ıstıyo ama ıste stres yaptırmamak lazım onlara haklısın

bi de anladığım kadarıyla erkekler böle konularda erkekliğine laf edilio gbi hissediolar.hakaret gbi algılıolar.değişik bi psikoloji.ani bnu bana sölemedi ama ben öle anlıorum

alla alla bende 2 tane özel hastane druna gttm test falan yokmu dedim yok dedi ikiside bana kafayı ycem yapmıolar bişey

Bende neler planliyodum ama uygulamaya sira gelmeden hamile kaldim tabiki sukurler olsun
Tavdiyrlerimse sunlar
Oncelikle bi kadin dogum uzmanina genel muayne olun alttan muayne ie bi sorun olup olmadigina baksinlar ve adetin 3.gunu yapilan hormon testlerini yaptirin
Idrar yolu sikayetiniz varsa bu da hamile kalmayi etkileyebiliyo
Discinizede bi gorunmenizi tavsiye ederim hamilelikte skinti yaratabiliyomus
Sigara alkol alidkanliginizvarsa birakin
Kan uyusmazligi duumu varsa bununla ilgoli bilgi alin ve folik aste baslayin
Hamile kalinca zaten.psikiolojik olarak beslenmenizi duxenliyonux nede olsa hersey yavrularimizi saglikla kucagimiza almak icin

merhabalar :) bende bu konu hakkında araştırmalara başladım 7 yıllık evliyim ve artık çocuk istiyorum ama hamile kalmadan önce neler yapmam lazım nasıl beslenmem lazım özellikle hangi hastaneyi ve doktoru tavsiye edrsiniz çok merak ediyorum lütfen bizi bilgilendirin çok heyecanlıyım :) 46 kiloyum ya ne kilo alabiliyorum ne de verebiliyorum çocuğu nasıl taşıcam çok merak ediyorum :D çok düzensiz beslenmeyede alışkın bir yapım var

canım bende seninle aynı kilodayım ama benim sana tavsiyem hamilelik öncesi git tahlillerini yaptır

Bende neler planliyodum ama uygulamaya sira gelmeden hamile kaldim tabiki sukurler olsun
Tavdiyrlerimse sunlar
Oncelikle bi kadin dogum uzmanina genel muayne olun alttan muayne ie bi sorun olup olmadigina baksinlar ve adetin 3.gunu yapilan hormon testlerini yaptirin
Idrar yolu sikayetiniz varsa bu da hamile kalmayi etkileyebiliyo
Discinizede bi gorunmenizi tavsiye ederim hamilelikte skinti yaratabiliyomus
Sigara alkol alidkanliginizvarsa birakin
Kan uyusmazligi duumu varsa bununla ilgoli bilgi alin ve folik aste baslayin
Hamile kalinca zaten.psikiolojik olarak beslenmenizi duxenliyonux nede olsa hersey yavrularimizi saglikla kucagimiza almak icin

ayy ne guzel masallah allh bızede nasıp etsın dduan edın lutfen hamılelerın duası kabul olurmus :) evet dedıklerınız cook dogru

alla alla bende 2 tane özel hastane druna gttm test falan yokmu dedim yok dedi ikiside bana kafayı ycem yapmıolar bişey

nasıl yapmıyolar yaa olur mu oyle sey bal bı arkadas daha yazmıs bırsuru test var .en azından bır sorun varsa zaman gecmeden onları ogrenebılırsın mesela tıroıd gebelıgı zorlastırıyo yada dusuklere neden oluyo tedavısını olman lazım gıbı.. herkes bılır yanı bu testlerı gebelık oncesı testler sen baska bırıne daha gıt canım bak mutlaka gıt

mesela kızamıkcık falan gecırmedıysen cıkıyo testte eger hamıleleıkte gecırısen allah korusun cocugu alıyolar dırekt yanı onemlı bunlar ne bılım ben ıcım rahat etsın dıye gıtmıstım

nasıl yapmıyolar yaa olur mu oyle sey bal bı arkadas daha yazmıs bırsuru test var .en azından bır sorun varsa zaman gecmeden onları ogrenebılırsın mesela tıroıd gebelıgı zorlastırıyo yada dusuklere neden oluyo tedavısını olman lazım gıbı.. herkes bılır yanı bu testlerı gebelık oncesı testler sen baska bırıne daha gıt canım bak mutlaka gıt

ay tamam du gdeym bariii:)

Back
X