• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik öncesi neler yapılmalı anneler :)

adet döneminde gidilir mi . doktordan azarı yersin. kadın doğum uzmanına git. gitmeden önceki akşam ilişkiye girme smear testi yapacaktır. daha başka testlerde var. biraz araştırın lütfen hangi zekiye dedi adetliyken doktora git diye . adamların da midesi var lütfen ama
birde buraya yazıp cevap beklemekle uğraşacağına aç arama motorundan ara hamilelik öncesi yapılması gerekenler neler diye

cnm bazen dr.lar özellikle reglinin 3.günü çağırır hormon testi için.ozamanda zaten karından bakıyorlar usg ile.

normal bir zmanda dr.a gidersin hem usg ile bakar hemde vajinal muayene.kan idrar toksplazma rubella testlerini ister dr.rubellaya bağışıklığın yoksa aşı yaptırmanı isteyecektir.aşı oluncada 3 ay gebelik önerilmiyor haberin olsun.her dr smear testi istemeyebilir.

Allahım bebeğini kucağına sağ selamet almanı nasip etsin,bende bebek istiyorum olmadı,acaba solgarın adını yazarmısın çok çeşitleri varmış ,teşekkür

kemik gelişimi ürünleri, gıda takviyesi ürünleri, solgar ürünleri, solgar kalsiyum magnezyum çinko plus 100 tablet, gıda takviyesi yetişkin, solgar
bu sitedeki ürün benim kullandığım.Güzel temennilerin için teşekkür ederim.Umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun sende. :)

hayatım ya söylemeyle doktor demir ilacı vermez sen rahatsızlığını dile getirirsin adam sana bir takım testleri yaptırır ona göre ilaçlarını yazar. hıı sen söyleyince doktorlar yazar her ilacı zaten

Ah öyle mi gerçekten :) Ben de senelerdir doktora rahatsızlığımı söylerim hemen ilaç yazar test yapmadan.Uyardığın iyi oldu.Teşekkür ederim.

Benimde öğrendiğim kadarıyla doktora gittiğinizde bütün testleriniz yapılıyor, ultrasyona giriliyor herhangi bir sorun açısından..vucudnzda herhangi vitamin mineral eksikliği varsa ona göre 3 ay öncesinden tedaviye başlanır özellikle anemi Türk kadınlarında çok görülen bir durum Bvit,demir ilacı,folik asit genelde başlanır bazende calsiyum eğer kişinin beslenmesi çok iyi düzenli spor yapıyor kilo durumu iyiyse bunlara gerek duyulmuyor..tabi kola, kahve vs gibi gıdalara doktorlar pek fazla karışmaz onun için başka bir hekimden yardım almanız gerek..onun harıcınde diabet,tansiyon takibi,bide genel muayene yaptırmanız gerek aklıma gelenler şuan bunlar:))umarım yardımcı olmuşumdur biraz

Kontroller keisnilikle gerekli kadin dogumda, tabii ki adetliyken gidilmez, belki bazi arkadaslarin spiral taktirmaya gitmisdi onlardan duymusundur adetlyiken diye, cünkü spiral adetliyken takildigini biliyorum degismediyse.

Benim hamilelik icin gittigim ilk dr. bana kan testi yapti, her tütlü hormonumu test etti ve s oldummu diye hatda kizamik asisi vs oldummu diye onlara bile bakti.
Sonrasinda ultrason ile bakti hersey normal dedi ve folik asit verdi 400 lük yetiyor dedi 800 lüge gerek yok dedi.
Bu dr.a ilk defa gitmisdim daha öncesinde bir sürü gyne gitmsidim ama bir sekilde memnun kalmamisdim ve bunun arastirmasindan memnun kaldim.

3 ay sonra hamile kaldim, ve o ara burda tatil falan girdi araya , ancak 10 gün sonra gide bildim dr.a ve sadece karnimdan ultrason yapti, buda beni tedigin yapti ,ve dediki cok birsey görmüyorum var ama kalp atisi yok gibi, ama ekranda hic birsey görünmüyordu ne kese ne bebek yani,
allahdan ondan önce hastaneye gitmisdim bel agrim oldugu icin , o altdan ultrason yapti ve kese falan belliydi.

Öyle laylaylom kontrol edince ondanda sogudum bidaha gitmedim, ve sonuc iki gün sonra kalp atisi durdugu icin kürtaj oldum.

Simdi gene baska dr. buldum o daha hic kan testi yapmadi, bakalim nasil gidecek, insallah hamile kalirim en yakin zamanda.
Bence iyi dr. da bu sürec de cok cok önmeli, hem iyi hem aydinlatici hem ilgili olmasi önemli ama bulmasi zor :)

merhaba cnm ben ilkinde düşük yaptığım için ikinciye hamile kalmadan önce doktora kontrole gittim tekrar düşük yaşamayım bi pproblem varsa çözülsün diye çok şükür yokmuş hiçbi problem sadece iltihap varmış fitil kullandım ve o ay hamile kaldım:::::::) doktora gitmek en iyisi hamilelik döneminde olumsuz şeyler yaşamaktansa hamilelik öncesi kontrole gitmek en iyisi bence hanımlar bu arada 12 haftalık hamişim...)

ayy tebrikler hamiş anne çok sevindim darısı isteyenlerin başına :)) bende düşükten çok korktuğum için hamilelik öncesi kendimi hazırlamak istiyorum kötü sonuçlarla karşılaşmaktansa baştan varsa hepsi hallolsun sonra rahat hamilelik geçireyim ..

9.ayımdayım ama hala bişi yok uzun zamandır takip ediorum sizi bazen üzülüp bazen seviniorum yazdıklarınıza 7 gün var regl günüme ama kasık ağrım var başladı yavaş yavaş korkmuoda diilimm olcam die aklıma getirmeyim diorum hep aklımda napcam bilmiorumm dr gittim bi sıkıntı yok dedi bütün tetkik tahlillerimi yaptırdım folik verdi hala kullanıorum boşa mı acaba diorum

Son düzenleme:
9.ayımdayım ama hala bişi yok uzun zamandır takip ediorum sizi bazen üzülüp bazen seviniorum yazdıklarınıza 7 gün var regl günüme ama kasık ağrım var başladı yavaş yavaş korkmuoda diilimm olcam die aklıma getirmeyim diorum hep aklımda napcam bilmiorumm dr gittim bi sıkıntı yok dedi bütün tetkik tahlillerimi yaptırdım folik verdi hala kullanıorum boşa mı acaba diorum

En büyük problemimiz bu "hayatı akışına bırakamamak". Sabredin gebe kalacaksınız. 1 yıl denemenize rağmen gebe kalmazsanız size biz yardımcı oluruz. Gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

acabalar bıtmez:((
merhaba arkadaslar ben daha dun kaydoldum bu sıteye cok yenıyım ama bu forumu uzun sureden berı takıp edıyorum daha yenı oldugum ıcın yanlıs yerlere azarsam benı sımdılık affedın. benım durumum soyle sızden fıkır almak ıstıyorum ben 3 senene vajınusmusla ugrastım ama sonunda yendım :))sonra cocuk dusunmeye basladık ve kontrol amacıyla kadın dogum dr.a gıttım bana bazı tesetler vardı yaptırınca hasımato tıroıdı cıktı tedavımı oldum daha sonra rahımde de bı anatomık bozukluk cıktı temmuz 30 da rahım fılmı cektırdım.bır hafta on gun ılıskı yasaktı ve ılk ılikimizi bu ayın 9 unda yasadık. sorum benım adetlerım her ayın aynı gununde olurdu fakat bıkac aydır kullandıgım ılaclardan mı bılmıyorum hep 4 5 gun ılerıye atıyor.dolayısıyla yumurtlama gunumu suan kestıremıyorum en son 22 temmuzda adet oldum ve bız 9 ,11,14 agustosta ılıskıye gırdık sızce ıhtımalım var mıdır hamıle kalabılmek ıcın kusura bakmayın lutfen :)dedıgım gıbı yenıyım daha ve yardımınıza ıhtıyacım var

benim de bir sorum olacaktı.bir ay öncesine kadar yumurtalıklarım ve karnım aşırı ağrıyordu uyuyamıyordum doktora gittim.ilk defa

alltan muayene oldum çok korktum tabi smear testi yapıldı bişey çıkmadı.karın ağrım için stres dedi.fakat aklıma takılan şu: doktor

aletle ultrasona bakarken yumurtalıkların normal rahim normal dedi.ama hamile kalmam için başka bişeye gerek varmıydı acaba

hamilelik yaşayan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.

acabalar bıtmez:((
merhaba arkadaslar ben daha dun kaydoldum bu sıteye cok yenıyım ama bu forumu uzun sureden berı takıp edıyorum daha yenı oldugum ıcın yanlıs yerlere azarsam benı sımdılık affedın. benım durumum soyle sızden fıkır almak ıstıyorum ben 3 senene vajınusmusla ugrastım ama sonunda yendım :))sonra cocuk dusunmeye basladık ve kontrol amacıyla kadın dogum dr.a gıttım bana bazı tesetler vardı yaptırınca hasımato tıroıdı cıktı tedavımı oldum daha sonra rahımde de bı anatomık bozukluk cıktı temmuz 30 da rahım fılmı cektırdım.bır hafta on gun ılıskı yasaktı ve ılk ılikimizi bu ayın 9 unda yasadık. sorum benım adetlerım her ayın aynı gununde olurdu fakat bıkac aydır kullandıgım ılaclardan mı bılmıyorum hep 4 5 gun ılerıye atıyor.dolayısıyla yumurtlama gunumu suan kestıremıyorum en son 22 temmuzda adet oldum ve bız 9 ,11,14 agustosta ılıskıye gırdık sızce ıhtımalım var mıdır hamıle kalabılmek ıcın kusura bakmayın lutfen :)dedıgım gıbı yenıyım daha ve yardımınıza ıhtıyacım var

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/hesaplamalar/ovulasyon-yumurtlama-tarihi-hesaplama burdan hesaplayabilirsin.

hamileliğe karar verdiğini gibi elevit kullanmaya başlayın.ben de karar verdiğimde dr en az 3 ay kullan dedi.5.ayıma girdim hala bebek bekliyorum gerçi ama bakalım:)

hamileliğe karar verdiğini gibi elevit kullanmaya başlayın.ben de karar verdiğimde dr en az 3 ay kullan dedi.5.ayıma girdim hala bebek bekliyorum gerçi ama bakalım:)

elevıtı hamıleler kullanıyo bılıyorum ama daha gebe kalmadan da kullanılmalı mıdır acaba ? ben folık asıt ve balık yagı kullanmaya basladım esımde balık yagı ıcıyor.bırde esler ıcın cınko ve e vıtamını duydum arkadaslar ne dersınız

benim de bir sorum olacaktı.bir ay öncesine kadar yumurtalıklarım ve karnım aşırı ağrıyordu uyuyamıyordum doktora gittim.ilk defa

alltan muayene oldum çok korktum tabi smear testi yapıldı bişey çıkmadı.karın ağrım için stres dedi.fakat aklıma takılan şu: doktor

aletle ultrasona bakarken yumurtalıkların normal rahim normal dedi.ama hamile kalmam için başka bişeye gerek varmıydı acaba

hamilelik yaşayan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.

bence gebelıge karar verınce mutlaka dra gıdıp butun testlerını yaptırmalısın.ben gayet saglıklıydım hıcbır rahatsızlıgım yoktu gebelık ıstedıgımız ıcın kontrole gıttım dr.bazı testler ıstedı.mesela tsh yanı tıroıd bu okadar onemlıkı arkadaslar gebelıkte bırcok soruna yol acabılıyor.ve bende hasımato tıoıd cıktı 2 aydır tedavı oluyorum cok sukur degerlerım normale ındı ama hamılelıgım suresınce hatta olene kadar tedavım devam edıcek.bunun yanında kızamık toksaplazma vs gıbı testlerde yapılmalı.

elevıtı hamıleler kullanıyo bılıyorum ama daha gebe kalmadan da kullanılmalı mıdır acaba ? ben folık asıt ve balık yagı kullanmaya basladım esımde balık yagı ıcıyor.bırde esler ıcın cınko ve e vıtamını duydum arkadaslar ne dersınız

evet erkekler için çinko ve e vitaminini bende duydum.elevit zaten folik asit fakat içinde daha çok vitamin magnezyum çinko... barındırıyor.folik asit kullanıosan yeterli bence.bende eşime keçi boynuzu özü içiriorm bi yemek kaşığı arada elevit veriorum onunda içinde çinko e vitamini var çnkü

evet erkekler için çinko ve e vitaminini bende duydum.elevit zaten folik asit fakat içinde daha çok vitamin magnezyum çinko... barındırıyor.folik asit kullanıosan yeterli bence.bende eşime keçi boynuzu özü içiriorm bi yemek kaşığı arada elevit veriorum onunda içinde çinko e vitamini var çnkü

cook tsekkur ederım cevabın ıcın ıns hayırlı haberler alırız en kısa zamanda :) benım adet tarıhım 2 3 gun sonra ama bu ay ıcın hıc ıhtımal vermıyorum cunku rahım fılmı cektırdım ve ılıskı yasagı vardı bır muddet.yumurtlama gunlerını yakalayamadık yanı ..bırsey sorsam sıze.. adetım duzenlıyken ovulasyonu tuttururum ama bıkac aydır 4 5 gun atıyor adet tarıhım bu durumda nasıl anlcam yumurtlama gunumu yanı kacgunden hesaplıcam ben :(

hayır canım yanlış biliyorsun elevit folik asit değil. folik asit folbiyol veya folik plus. elevit birçok vitaminin karışımı ama folik asit oranı düşük.

Back
X