• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik öncesi neler yapılmalı anneler :)

hayır canım yanlış biliyorsun elevit folik asit değil. folik asit folbiyol veya folik plus. elevit birçok vitaminin karışımı ama folik asit oranı düşük.

ben folibol kullandım bi kalp krizi geçirmediğim kalmıştı:))kahverengi gelmişti reglim tansiyon halsizlik kabızlık yerimden kalkamadm resmen.hamile arkadaşlarmda hep elevit kullandı.bu hamilelik öncesi iyi bi ilaçmş.eleviti kullandıktan sonra toparladım.

cook tsekkur ederım cevabın ıcın ıns hayırlı haberler alırız en kısa zamanda :) benım adet tarıhım 2 3 gun sonra ama bu ay ıcın hıc ıhtımal vermıyorum cunku rahım fılmı cektırdım ve ılıskı yasagı vardı bır muddet.yumurtlama gunlerını yakalayamadık yanı ..bırsey sorsam sıze.. adetım duzenlıyken ovulasyonu tuttururum ama bıkac aydır 4 5 gun atıyor adet tarıhım bu durumda nasıl anlcam yumurtlama gunumu yanı kacgunden hesaplıcam ben :(

internetten bak cnm otomotk hesaplayıcılar var bi de bnm eşim anlıo vücut ısısının değiştiğini arttığını yanıosun sen dio.tmmdır diom hemen işe koyuluom:) valla bnde kendime bu ay ihtimal vermiorum yumurtlamadan sora kuruluk oldu olmuomş genelde bakalım önümüzdeki maçlara artık:))bnmde attı öle folik asit kullanırken hep netten baktım öğrendm ben

Selam kizlar..
bende araniza yeni katiliyorum.
23 yasindayim ve 2 yillik evliyim artik cocuk istiyoruz..

o yuzden sigarayi biraktim (cok iyi oldu ) sonra kahve icmeyi , duzenli yemek yemege basladim, sut, bol su iciyorum ve yurus yapiyorum.
Vucut alismali ve yurmutaliklar icin de iyi geliyomus
ben 18/08 de adet oldum yarin bittio.. ve calismalara basliyoruz..
ovulasyon donemim 28/08 ve 02/09 arasi..
Insallah hepimiz hamiss oluruz
Allh'im hayirlisini versin..

internetten bak cnm otomotk hesaplayıcılar var bi de bnm eşim anlıo vücut ısısının değiştiğini arttığını yanıosun sen dio.tmmdır diom hemen işe koyuluom:) valla bnde kendime bu ay ihtimal vermiorum yumurtlamadan sora kuruluk oldu olmuomş genelde bakalım önümüzdeki maçlara artık:))bnmde attı öle folik asit kullanırken hep netten baktım öğrendm ben

valla ben de bı muddettır hep bunları arastırıyorum yaa bız bırde esımle ıs dolayısıyla ayrılıcaz bı 8 ay kadar yanı 2 3 ayım var tutturabılem ıcın sonrası daha da zor cunku :((( allahım ıns hepımız hayırlı haberler alırız bende de suan kuruluk var zaten adetım yaklastı ılışkı ıcın bıle asırı derecede ısteksızlık var bı dahakı ay artık..

Selam kizlar..
bende araniza yeni katiliyorum.
23 yasindayim ve 2 yillik evliyim artik cocuk istiyoruz..

o yuzden sigarayi biraktim (cok iyi oldu ) sonra kahve icmeyi , duzenli yemek yemege basladim, sut, bol su iciyorum ve yurus yapiyorum.
Vucut alismali ve yurmutaliklar icin de iyi geliyomus
ben 18/08 de adet oldum yarin bittio.. ve calismalara basliyoruz..
ovulasyon donemim 28/08 ve 02/09 arasi..
Insallah hepimiz hamiss oluruz
Allh'im hayirlisini versin..

amın tabı allahım hayırlısını versın ıns hepımıze.cok ıyı yapmıssın bende sıgarayı 1 sene once bıraktım alkol zaten kullanmıyorum sebze meyve falan cok yerım zaten .bence bırde folık asıt ıcmeye baslamalısın bırde kadın dogum doktoruna gıdıp gebelık oncesı testlerını yaptırmalısın .cunku bende bu testler vesılesıyle tıroıd hastası oldugumu ogrendım ve tedavı oluyorum gebelık ıcın coooook onemlı

amın tabı allahım hayırlısını versın ıns hepımıze.cok ıyı yapmıssın bende sıgarayı 1 sene once bıraktım alkol zaten kullanmıyorum sebze meyve falan cok yerım zaten .bence bırde folık asıt ıcmeye baslamalısın bırde kadın dogum doktoruna gıdıp gebelık oncesı testlerını yaptırmalısın .cunku bende bu testler vesılesıyle tıroıd hastası oldugumu ogrendım ve tedavı oluyorum gebelık ıcın coooook onemlı

Evet canim haklisin ben rdv aldim.. 8 ekim de yer varmis anca veriyorlar burda (fransada yasiyorum 2-3 aydan rdv anca)
o arada iste biseyler deniycez yani dogum kontrol hapini biraktim yumurtlama gunlerimi takip etmeye calisacam

bu arda evet hastaligim var.. cok agir ilaclar aliyodum ama hepsini 1 yilldir felan kullanmiyorum..
simdilik cok sukur hastaliyim geri cikmadi.. aramiyorum ilaclari..
doktorla eskiden konsmutum ve demisti ki eger cocuk istiyosan bu ilaclari birakman lazim yoksa hamile kalirsan aliriz felan..

Hayirlisi cok korkuyorum.. ama cokta istiyorum..

valla ben de bı muddettır hep bunları arastırıyorum yaa bız bırde esımle ıs dolayısıyla ayrılıcaz bı 8 ay kadar yanı 2 3 ayım var tutturabılem ıcın sonrası daha da zor cunku :((( allahım ıns hepımız hayırlı haberler alırız bende de suan kuruluk var zaten adetım yaklastı ılışkı ıcın bıle asırı derecede ısteksızlık var bı dahakı ay artık..

inşallah tez vakitte hamile kalırsın canım:)

Evet canim haklisin ben rdv aldim.. 8 ekim de yer varmis anca veriyorlar burda (fransada yasiyorum 2-3 aydan rdv anca)
o arada iste biseyler deniycez yani dogum kontrol hapini biraktim yumurtlama gunlerimi takip etmeye calisacam

bu arda evet hastaligim var.. cok agir ilaclar aliyodum ama hepsini 1 yilldir felan kullanmiyorum..
simdilik cok sukur hastaliyim geri cikmadi.. aramiyorum ilaclari..
doktorla eskiden konsmutum ve demisti ki eger cocuk istiyosan bu ilaclari birakman lazim yoksa hamile kalirsan aliriz felan..

Hayirlisi cok korkuyorum.. ama cokta istiyorum..

korkma bence stres cok daha kotu etkılıyormus ureme hormonlarını ..bıraz rahat olmak lazım ama boyle her ay olur mu olmaz mı derken ınsan rahat olamıyo ıste ..yanı en azından ben pek rahat degılım ama hepımız ıcın dua edelım allah ıstemeyenlere bıle cocuk verıyo ummadıkları bı zamanda .bız coook ıstıyoruz bıze de verıcek ınsallah :)

korkma bence stres cok daha kotu etkılıyormus ureme hormonlarını ..bıraz rahat olmak lazım ama boyle her ay olur mu olmaz mı derken ınsan rahat olamıyo ıste ..yanı en azından ben pek rahat degılım ama hepımız ıcın dua edelım allah ıstemeyenlere bıle cocuk verıyo ummadıkları bı zamanda .bız coook ıstıyoruz bıze de verıcek ınsallah :)

Amin insallah bisey olmaz..

Kizlar benim adet bitti dun..
sizce hemen baslamak mi lazim calismalara ?? yoksa beklemek mi ovulasyon tarihini ??

bu arada bu hafta hamile kalanlarin kizi olurmus haftaya 28inden itibaren erkek haftasiymis..

bilemedim ve herkes bana baski yapiyo erkek olsun diye..
en az 6 tane dogum yapan akrabam var hepsinin kizi oldu, banada ee hadi senden erkek bekliyoz diolar..

Allah'tan esim. saglikli olsun yeter diyo ne de olsa ilk bebegimiz.. bi o sakinlestiriyo...

acabalar bıtmez:((
merhaba arkadaslar ben daha dun kaydoldum bu sıteye cok yenıyım ama bu forumu uzun sureden berı takıp edıyorum daha yenı oldugum ıcın yanlıs yerlere azarsam benı sımdılık affedın. benım durumum soyle sızden fıkır almak ıstıyorum ben 3 senene vajınusmusla ugrastım ama sonunda yendım :))sonra cocuk dusunmeye basladık ve kontrol amacıyla kadın dogum dr.a gıttım bana bazı tesetler vardı yaptırınca hasımato tıroıdı cıktı tedavımı oldum daha sonra rahımde de bı anatomık bozukluk cıktı temmuz 30 da rahım fılmı cektırdım.bır hafta on gun ılıskı yasaktı ve ılk ılikimizi bu ayın 9 unda yasadık. sorum benım adetlerım her ayın aynı gununde olurdu fakat bıkac aydır kullandıgım ılaclardan mı bılmıyorum hep 4 5 gun ılerıye atıyor.dolayısıyla yumurtlama gunumu suan kestıremıyorum en son 22 temmuzda adet oldum ve bız 9 ,11,14 agustosta ılıskıye gırdık sızce ıhtımalım var mıdır hamıle kalabılmek ıcın kusura bakmayın lutfen :)dedıgım gıbı yenıyım daha ve yardımınıza ıhtıyacım var

Canim cok gecmis olsun..

O haplar zaten insani mahvediyo var yaa.. 22 temmuzda adet olduysan yumurtlama gunler 3,4,5,6 cikiyo..

Yani bilmiyorum ama insallah olur..
neler duyuyoruz neler..

Hayirlisi..
peki biseyler hissediomusun.. ?
bende en son 22/07 de adet olmustum bu ay 18inde.. bi baktirsan ?

cook tsekkur ederım cevabın ıcın ıns hayırlı haberler alırız en kısa zamanda :) benım adet tarıhım 2 3 gun sonra ama bu ay ıcın hıc ıhtımal vermıyorum cunku rahım fılmı cektırdım ve ılıskı yasagı vardı bır muddet.yumurtlama gunlerını yakalayamadık yanı ..bırsey sorsam sıze.. adetım duzenlıyken ovulasyonu tuttururum ama bıkac aydır 4 5 gun atıyor adet tarıhım bu durumda nasıl anlcam yumurtlama gunumu yanı kacgunden hesaplıcam ben :(

Canim adet atabiliyo..
sen ilk gunu aklinda tut..
o gunden itibaren 14 gun say yada hesaplama netten.. o zaman ovulasyon tarihini bilirsin..

Guldurdun sabah sabah..

Dur bende deneyim ask'a soruyum bu sabah nasil yaniyomuyum diye..
o hemen anlar surekli usuduyum icin..

Canim ben hic ilac kullanmiyorum ve tanidiklarim da hic kullanmadi dogum kontrol hapini birakip akisina biraktilar herseyi..

Bu arada benim ki futbol'cu dedim onumuzdeki maclara bakicaz.. senden goller bekliyoruz.. falan..

En guzelide yaninda sevdiginin sana destek olmasi...

Guldurdun sabah sabah..

Dur bende deneyim ask'a soruyum bu sabah nasil yaniyomuyum diye..
o hemen anlar surekli usuduyum icin..

Canim ben hic ilac kullanmiyorum ve tanidiklarim da hic kullanmadi dogum kontrol hapini birakip akisina biraktilar herseyi..

Bu arada benim ki futbol'cu dedim onumuzdeki maclara bakicaz.. senden goller bekliyoruz.. falan..

En guzelide yaninda sevdiginin sana destek olmasi...

bence elevit falan kullan ama canım vücudunda eksik olan varsa tamamlıyor.dr ada gitsen aynı şeyi söleyecek.ya folibol ya da elevit vericek.folik asit eksikliği kötü bişey çnkü

bence elevit falan kullan ama canım vücudunda eksik olan varsa tamamlıyor.dr ada gitsen aynı şeyi söleyecek.ya folibol ya da elevit vericek.folik asit eksikliği kötü bişey çnkü

bilemedim ki simdi..
ben doktordan rdv aldim gecen ay.. 8 ekim de yer varmis anca o zaman gidicem..
Bu arada ben hapi biraktim. korunmdan iliskiye giriyoz napim ??

bilemedim ki simdi..

ya bak sen beni dinle folik asit kulla git bi elevit al 30luğu 7.5 tl 60lığı 15 tl. al onu içmeye başla.sor başkalarınada konu aç istiosan herkes kullan der.ben gebeliğe karar verdiğimde 2 tane dr a gttm ayrı ayrı iki tanede arkadaşım yni doğum yapmştı.ilk dr folibol verdi ikince dr da elevit verdi.doğum yapan kızlarda eleviti kullan çeşitli vitamnler var dedi.5 aydır kullanıorum.drlar en az 3 ay önceden için diolar.sen konu aç sor bak.

bilemedim ki simdi..

bi de 8 ekime randevu veren dr zor yaa acil bişii olsa naapacaksın başka dr yokmuki başka yerlerde bak istersen 8 ekim çok

ya bak sen beni dinle folik asit kulla git bi elevit al 30luğu 7.5 tl 60lığı 15 tl. al onu içmeye başla.sor başkalarınada konu aç istiosan herkes kullan der.ben gebeliğe karar verdiğimde 2 tane dr a gttm ayrı ayrı iki tanede arkadaşım yni doğum yapmştı.ilk dr folibol verdi ikince dr da elevit verdi.doğum yapan kızlarda eleviti kullan çeşitli vitamnler var dedi.5 aydır kullanıorum.drlar en az 3 ay önceden için diolar.sen konu aç sor bak.

Evet yaa anneme sordum oda vitaminler falan almis..
haklisin..

ya ben fransada yasiyorum.; burda doktordan rdv almak icin en az 5 ay beklemek lazim..
ve eczanelerde recetesiz hap vermiyo..

bu haplarin adi ne burda onuda bilmiyorum ..
:50:
napcam.. ?

Evet yaa anneme sordum oda vitaminler falan almis..
haklisin..

ya ben fransada yasiyorum.; burda doktordan rdv almak icin en az 5 ay beklemek lazim..
ve eczanelerde recetesiz hap vermiyo..

bu haplarin adi ne burda onuda bilmiyorum ..
:50:
napcam.. ?

folik asi,t de sen onlar uygun olanı verir ki bak ben için rahatlasın die sölüorum ms hastalığım var bnm öle her ilacı her şeyi kullanmam ona rağmen zorundasın hiç bir şey yapmaz dedi gnde 1 tane iç dedi.rahatsızlığımada iyi geldi valla dinç tutuo:) ilk başlarda brz kabızlık yapıo ama2-3 gn aç karnına nescafe 3ü 1 arada içtinmi düzene girio şeftali falan ye:)sora alışıosun

Back
X