Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Planlayanlar ve Hamile Olmak isteyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben ovulasyon testi hic kullanmadim, bilmiyorum. Bu ay kirmizilari gene gorursem kullanacagim.. Sizi takip ettim sunlari ogrendim hatam varsa duzeltir misiniz??
1-Reglin bitimini takiben testi her gun ayni saatlerde gun icinde yapiyoruz
2- gebelik testi gibi test ve kontrol cizgileri var, test cizgim en koyu oldugunda pik oluyor
3-pik gunu ve takip eden 3-4 gunu degerlendiriyoruz
4-cizgi siliklestikce yumurta catlamis demek
Sonra regli bekliyoruz

Ögrenmis miyim??
Internetten laboquick baktim, h.buradada satilanlarin son kullanma tarihlerini begenmedim, eczaneden alacagim. Peki pakette kac test var 28 gunluk mu yoksa 28 kutu mu lazim??

29-30 gün aralığında oluyor saat 10 da testi tekrarladım daha koyu gördüm şimdi sıra çatlamasını beklemekte
Ben 16. Gunde pik gördüm aynı senın 16 . Gundekı test kadardı koyuluk onu pik olarak varsaydım o gunu ve sonrakı 2 gunu degerlendırdım son gun test yaptıgımda test sılıktı sanırım catlama oluyor o

Ilk kullaniminda regli bitiminden başla ama baktin ilk 5 gün cizgi yok yada cok cok silik o zaman regli bittigi andan itibaren 5 gün sonrası başliyorum ben adetlerim düzenlidir ondan 5 li yada 7 li paket yetiyor siliklesmeyi gordukten sonra artik devam etmiyorum yapmaya ama dedigim gibi reglin duzenliyse boyle yapabilirsin bende ovulasyon nasil yapilir diye videodan ogrendim orada kadın detayli bir sekilde anlatıyordu

Çok tesekkur ederim, inşaallah hamile kalirim

Evet doktor da önerdi onu bana pembe olan şase toz olanı ama ben klasik FOLİDOCE almıştım ondan alıyım bari ya sağol kuzum
Keten tohumu yağı da hormon düzenlemede çok etkili. Biliyorum bir sürü şeyi kullanmak bıkkınlık yaptı artık ama ben kullanıyorum ilaç kullanmaktan iyidir gibi geliyor. İlaçların en başta kilo olmak üzere çok yan etkisi oluyor

Kızlar günaydın. Bizde eşimle hamile kalınca özel sigorta yaptırırız diye konuşmuştuk. Hamile kaldıktan sonra yapılmıyormuymuş
Canım hiç bir anlamı yok hamile olunca önceden yaptırmak gerekiyormuş o da sigortaya göre değişiyorrr. Bazı sigortalar hamile olmadan önce 6 ay 1 yıl hamile kalmama garantisi alıyor 10 kere muayene+doğum masrafları ancak bu gerçekten pahalıya geliyor. Bazılarıda sadece sigorta yaparken hamile olmamanızı istiyor onun içinde 3 ay içinde hamile kalmanız gerekiyor ki 12 ay içerisinde doğum olsun Diyelim ki yaptınız ve 1 seneyi kaçırdın bir sonraki sene tekrar yapıyorsun bu seferde aynı fiyata geliyor araştırmalarıma göre (maddi durumunuza göre değişir tabi bu söyleceklerim) en mantıklısı rn ucuz doğum paketini seçip( benim yaklaşıkm 2500 tl çıktı) risk almak ve muayeneleri ucuza getirmek. Öbür türlü inanılmaz pahalıya geliyor...

Çozumu var dogum yapacagin hastaneden hamilelik ve dogum ya da sadece dogum paketi alabilirsin...
Acıbademin öyle paketleri yok canım ne yazık ki sadece anlaşmalı özel sağlık sigortası ile kabul ediyorlar.. ama yerel özel hastaneler tamamlayıcı sağlık sigortası bile geçiyor. Bu biraz hangi doktor hangi hastane maddi durum vs ile ilgili sanırım çok karışıkkkk

Ben 16. Gunde pik gördüm aynı senın 16 . Gundekı test kadardı koyuluk onu pik olarak varsaydım o gunu ve sonrakı 2 gunu degerlendırdım son gun test yaptıgımda test sılıktı sanırım catlama oluyor o
Dün akşam sağ tarafta çok sancim vardı bugün geçti yuksek ihtimalle çatlamıştır diye düşünüyorum test saatini bekliyorum. Ne olur nr olmaz diye dün akşamı da degerlendirdim bugün degerlendirmeyi düşünüyorum bu arada teşekkür ederim cevaplarin için

Ya kuzum pko olunca regl olmak için ilaç kullanıyorum ama çok bünyeme ağır geliyor bu tarz bitkisel şeyler kullanmak istiyorum ama karaciğerim de kilolu olmamama rağmen genetik Bi ileri derece yağlanma sorunum var o yüzden ben de bilmiyordum doktor söyledi bitkisel hiç Bi şey kullanma hatta bitki çayı bile içme dedi bitkisel şeyler karaciğer in en büyük düşmanı imiş. Ne yapcamı şaşırdım inanır mısın.. İlaç Bi dert bitkisel şeyler ayrı dert.. Rabbim bu derdi aratmasın ama valla çocuk düşünmesem sorun değil de çocuk düşününce çok allak bullak oldu kafam

2500 TL çok iyiymiş. Hamile kalmadan once mi alınıyor doğum paketi neden risk almak dediniz

Hamile olan arkadaşlar adet tarihinizden önce bel ağrısı, göğüs ağrısı ve ara ara kasık batmaları oluyor muydu? 4 gün kaldı adetime ama ara ara ağrılarım oluyor acaba yine adet mi olacağım diye çok korkuyorum

Aynı adet belirtileri gibi oluyor ayırmak biraz zor regl gününü beklemelisin tam anlamıyla .ben de aha olucam dedim sürekli belim kasiklarim falan ağırdı bi baktım ki olmadım ertesi gün aksama doğru pembe kahve bi akinti geldi ayy dedim oluyorum heralde sonra bi baktım 2 gün daha olmadım ama habire tuvalete gidiyorum aha oldum olucam diye . En son 3. gün sabahı gittim test aldım şükür çift çizgi gördüm darısı size inşallah . KAN testi için bugün gidemedim yarına randevum var

Çok teşekkür ederim cevabınız için amin inşallah. İnşallah sizin de kan sonuçlarınız iyi çıkar sağlıkla kucağına alırsın.

Aa canım sen niye ban yedin ki senden gelen yeşilimsi akıntı bugünde benden bir kere geldi bizim bebekler yerleşirken pembe yerine yeşil mi gönderiyor acaba

fk99 naptın canım sormaya korkuyorum
Hala yapmadım canım sabah yapsam diye düşünüyorum ama çok kararsızım içimden bi ses yap diyor akıntım devam ediyor ara ara şuan az önce düşünmemek için uyudum rüyamda adet oluyordum sen düşün artık psikolojimi acaba ikindi ezanından sonra yapsam mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…