• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Duyarsızlık...

Morcivert34

Dünya mavidir, tıpkı portakallar gibi..
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
720
1.519
113
Selamlar herkese..

Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..

Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..

İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..

Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..

Selamlar herkese..

Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..

Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..

İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..

Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..
BEN DE BENZER DURUMDAYIM
aynı şeyi bana bildiği halde kayınvalidem yapıyor
hem de masum vefalı anne ayaklarında

Allahtan ümit kesilmez , inş birgünn sağlıcakla yavrunuzu kucagınıza alırsınız

Çok haklısınız, bu sadece gebelik olarak da degerlendirilmemeli aslında.. günümüzde sosyal medya Görgüsüzleri aldı başını gidiyor... Size bu " nispet gibi gelen" durumları yapan kişiler, sizin hamile kalamadğınızı biliyorlar mı ?

Oyy kıyamam sana Rabbim ki o olmazları oldurur o ol derse herşey olur sen umudunu kesme dua et o hamileler kendi başarısı sanıp gururlanıyo veren Allah alan allah ams cahiller bilmiyorlar ben hamileyken arkadaşımın bebeği olmuyo diye hamileyim diyemedim elden duydum niye söylemedin diye bana kırıldı buda senin imtihanındır canım ben engellilet merkezinde öğretmenim bi gelsen de görsen ne imtihanlar var sağlıklı nasip olsun olmazsa da isyan etme vardır bi hayır

İsteyip de olmaması çok acı hassasiyetiniz de çok haliyle.
Hassas davranıp da kendinizi üzmeyin daha fazla. Kabullenmeye çalışın. Daha çok mutlu olursunuz. Kabullenmezseniz hergün cehennemi yaşarsınız.

Eğer benim sevgim, merhametim, vicdanım dünyalar kadar ve ben doğurmasam da bir çocuğu evladım diye bağrıma basarım diyorsanız unutmayın ki buz gibi soğuk yataklarında her gün ağlayarak anne kokusu arayarak uyuyan binlerce bebek yeni ailesini bekliyor. Her gün minik elleriyle ağlayarak bir ailem olsun diye dualar okuyor.

İlerde gücüm yettiğinde bir bebeğim bile olsa bir çocuk evlat edinmek isterim. Çünkü benim sevgim tüm doğaya, kediye, köpeğe, masum canlara yeter de artar :)

Çok haklısınız, bu sadece gebelik olarak da degerlendirilmemeli aslında.. günümüzde sosyal medya Görgüsüzleri aldı başını gidiyor... Size bu " nispet gibi gelen" durumları yapan kişiler, sizin hamile kalamadğınızı biliyorlar mı ?

Nispet demiyorum aslında ama empatiden gerçekten yoksun oluyor hamileler.. Evet arkadaslarım biliyorlar yaşadığım süreci.. Ama içinde bulundukları güzel durumun rehavetine kapılıp karşındakinin duygularını hiçe sayıyorlar..

Bu moda son zamanlarda turedi , hamilelik kutsallastirildi sanki normal bir surec degilmis gibi yansitilmaya baslandi , hamileler bi havalara girdi ben de anlamiyorum bu durumu
Ilk cocugumu 8 sene once dogurdum hic boyle insanla boyle anlayis yoktu
Bebegimi gecen kis dogurdum noluyoruz dedim nedir bu sacma yaklasimlar
Bence siteminizde cok haklisiniz , nacizane tavsiye aile sevgisine muhtac cocuklarla dolu yurtlar , kendinizi hazir hissederseniz evlat edinin , iki tane arkadasim evlat edindi , kendi dogurmus gibi seviyorlar bence dusunun bu konuyu

hamile kalıp bunun sevincini paylaşıyolar. bence bunda yadırganacak bişey yok.

Yadırgadığımı da nereden çıkardın?..
Peki düşük yaptığım günün ertesi günü bebeğinin ultrason fotoğrafını gönderip ben hamileyim demesi ve bebeğin kalp atış sesini dinletmesi ne kadar normal?.. Duyarsızlık ve rehavet değil mi bu?

hamile kalıp bunun sevincini paylaşıyolar. bence bunda yadırganacak bişey yok.
Sevinc paylasmak baska birsey , herkesin gozune sokmak , bana bakin benimle ilgilenin beni el ustunde tutun hamileyimmm ben diye bas bas bagrinmak farkli birsey
Brn yeni dogum yapmis biri olarak konu sahibini cok iyi anlafim , onun kast ettigi sevinc paylasilan tek bir foto degil , hamilelerin genel yaklasimi

Selamlar herkese..

siz nasıl havalara uçtuysanız onlarda havalara uçmuştur. ee arkadaşınız sizinle paylaşmayacaksa sevincini kimle paylaşacak birde bu açıdan düşünün..

Şartlarınız nedir bilmiyorum ama evlat edinmeyi düşünmez misiniz?
Evlatlık düşünmüyor değilim ama ondan da endişe ediyorum ya ona iyi bir aile olamazsak diye.. kendimizi ve onu kandırmış gibi oluruz diye endişe içindeyim.

siz nasıl havalara uçtuysanız onlarda havalara uçmuştur. ee arkadaşınız sizinle paylaşmayacaksa sevincini kimle paylaşacak birde bu açıdan düşünün..
Yapmayin yahu
Zar zor hamile kalmis ve onu da dusurmus bi arkadasim olsa ölsem ona o gun gondermrm ultrason fotografini , arkadasinin acili gununde boyle davran k midir arkadaslik? Cok sukur arkadasligi bu sanan insanlar yok etrafimda

Ben de 2 yıl hamile kalamadim. Millete laf anlatmak yerine düşünmüyoruz diyordum bu sefer de kendilerince beni ikna etmeye çalışıyorlardı :) senin durum da oyle olabilir mi diye düşündüm.

Bir de 4 yıldır cocuk sahibi olamayan arkadaşım bana "artik cevremdekiler hamile kaldıklarını en son bana söylüyorlar, çocuklarını bana gostermiyorlar" diye sitem ediyordu. Sizinki de tam tersi olmus. İnsan hassas olunca herseyden alınabiliyor malesef...

oncelikle Allah gonlunuze gore versin! bu 'cocugunuzun hasta dogma ihtimali buyuk' konulari biraz gri bi bolge..hicbir zaman bilemezsiniz. hamile kalirsaniz insallah testlerle kontroller yaptirabilirsiniz.
Allahtan baskasi bilemez ama, saglikli sanirsiniz hasta dogar, hasta sanir yinede doguma kadar goturursunuz saglikli dogar. Allah hayirli saglikli evlatlar nasip etsin size.

Bence cokta aldirma, gosteris meraklisi sosyal medya kullanicilari maalesef hayatlarindaki bazi eksiklikleri doldurmak icin israrla disariya yonelik bukadar gosteris icerisindeler. Bunu kendine hatirlar, bi sekilde icini ferahlar. Derdin mi yok kuzum, bide onlarin gosterisleriyle kendini uzme.
Iyi hissetmen onemli bu donemlerde. Bu gosteris icerisine giren insanlara hak ettigi kadar hayatiniza girsin bence, fotomu atiyo; kisa kisa 'aa ne hos' diyin, ilgisizliginizi buyuk ihtimal kafasina gore kiskancliga yorar oyle tipler, aldirmayin gulun gecin.

unutmayin, karsinizdaki insani degistiremezsiniz ama kendinizi degistirebilirsiniz.

Evlatlık düşünmüyor değilim ama ondan da endişe ediyorum ya ona iyi bir aile olamazsak diye.. kendimizi ve onu kandırmış gibi oluruz diye endişe içindeyim.
Böyle düşünmeyin. Neden olamayacaksiniz?
Eğer ille de benim kanım diyenlerden değilseniz dusunmelisiniz.
Peki koruyucu aile olmak konusunda düşünceniz?
Belki o süreç bir fikir verir size endişeleriniz konusunda.
Insanları boş verin. Onlar hayatı bildiği gibi yasayacak. Sorununuzla ilgili elinizde olmayan şeylerin bir kenara bırakıp yapabileceklerinize odaklanmak çevrenize bakış acinizi da değiştirecek bence.

Back
X