Hamilelik ve iftar davetleri

Karnında bebek taşıyan yanında 7/24 bir çocukla ilgilenmek zorunda olan eşiniz değil tabi ısrar eder. Böyle erkekleri ıslak odunla dövesim geliyor :) az anlayış yahu...
Durumu anlatıyorum bak diyorum tüm gün kostrcm yemek yap temizlik yp sonrasında bulaşık çay meyve faslı belim dayanmıyor normal temizlik yaparken bile ara ara oturarak yapıyorum belim tutuluyo tamm davet etmeyelim birde her kadının harcı degilmis iftar vermek

Öyle bi hale getiriyoki sanki mecburu çağırmam gerekiyomus gibi bi algı yaratiyo bnde o konuşurken kendimi ikna olmus buluyorum sonradan diyorum ne alaka
Yok canım hiç de zorunda değilsin. Yanındaki yavrunu, karnındaki yavrunı düşün. Resmen akrabalarına gerinecek. İllaki çağırırsa da yapma, yapmıyorum de. Hastalandım de yat. Ya yapar ya da rezil olmayı göze alır. Bir daha da seni zorlayamaz.

Yok canım hiç de zorunda değilsin. Yanındaki yavrunu, karnındaki yavrunı düşün. Resmen akrabalarına gerinecek. İllaki çağırırsa da yapma, yapmıyorum de. Hastalandım de yat. Ya yapar ya da rezil olmayı göze alır. Bir daha da seni zorlayamaz.
Aynn amac iftar da değil bende öyle hissediyorum x çağırdı desinler göze girmeye calisiyo

Kvdeniz falan da demiyor mu zahmet etmeyin diye?

Çok meraklıysa çağırmaya her şeyi hazır alın. Hazır mantı, hazır kızarmış tavuk, hazır çorba:) bir de çoban salatası bitti. Temizliği de yapmayın. Belim çok ağrıyor bugin bi şey de yapamadım ağrıdan duramıyorum de yanlarında.

Asıl sorun eşinin anlayışsız olması. Kimse için kendini yorup riske atmana değmez. Allah kolaylık versin.

Kvdeniz falan da demiyor mu zahmet etmeyin diye?

Çok meraklıysa çağırmaya her şeyi hazır alın. Hazır mantı, hazır kızarmış tavuk, hazır çorba:) bir de çoban salatası bitti. Temizliği de yapmayın. Belim çok ağrıyor bugin bi şey de yapamadım ağrıdan duramıyorum de yanlarında.

Asıl sorun eşinin anlayışsız olması. Kimse için kendini yorup riske atmana değmez. Allah kolaylık versin.
Kayinvalidem asla öyle bişey demez , aksine ne zamn size gelcz der ilk hamileliğim de öyle yapmıştı

Bu kocalarınız bulunmaz hint kumaşı mı hanımlar? Çok okumaya başladım bu konuları artık burada. Zamanım yetmiyor, nasıl yetişiyorsunuz, eşim böyle istiyor vs.
Siz insan değil misiniz? Siz kendinize acımazsanız kim acıyacak size? Kendini düşünmeyeni kim düşünür allah aşkına ya. Bi oturup düşünmüyo kimse şartları değiştirelim diye değil o şartlarda nasıl daha fazla verimle çalışabilirim mantığıyla soru soruyosunuz.
Eşin çağırmak istiyor ve senin halin yoksa o yapacak her şeyi. Bu kadar basit. Yapamıypsa çağırmasın.

Sizin eşlerinizde böyle talepleri oluyo mu ?benim eşim kendini ön plana çıkarmayı çok sever aslan yeğenim desinler onu bekler

Bu kocalarınız bulunmaz hint kumaşı mı hanımlar? Çok okumaya başladım bu konuları artık burada. Zamanım yetmiyor, nasıl yetişiyorsunuz, eşim böyle istiyor vs.
Siz insan değil misiniz? Siz kendinize acımazsanız kim acıyacak size? Kendini düşünmeyeni kim düşünür allah aşkına ya. Bi oturup düşünmüyo kimse şartları değiştirelim diye değil o şartlarda nasıl daha fazla verimle çalışabilirim mantığıyla soru soruyosunuz.
Eşin çağırmak istiyor ve senin halin yoksa o yapacak her şeyi. Bu kadar basit. Yapamıypsa çağırmasın.
Hakkaten aydinlatiyosunuz beni sagolun eskiden böyle değildim git gide sindirildigimi fark ettim

Bence de çok sindirilmişsiniz.
İşleri halledecekse çağırsın.
Hem yardımı dokunmayacak, hem misafir davet etmeye kendi karar verecek.
Oldu paşam.
Eskiden böyle değildi herşey iş yerinde mevkisi artıp altında çalışan elemanları olunca başladı benide personelleri gibi yönetmeye calisiyo alttan alttan

Sizin eşlerinizde böyle talepleri oluyo mu ?benim eşim kendini ön plana çıkarmayı çok sever aslan yeğenim desinler onu bekler
Canım ben niyetlenmiyorum ama sana şöyle söyleyeyim kayinvalidemler 3/4 sene kadar önce yaptığım yemeğe eline sağlık demediler ve insan kuru ekmekle de doyuyor işte dediler.Ben o günden beri geldiklerinde yemek pişirmiyorum ya dışarda yiyoruz ya da eşim mutfakta aktif rol oynuyor.Yok yalan olmasın bir kere de hazır mantı yapmistim:KK48:

Bende çağırmak taraftarı değilim aslında fakat eşim sürekli çağıralım çağıralım

Önce eşinize dip köşe temizlik yaptırın. Bu kısım önemli: İş çıkarıyorsa o çıkardığı işleri de ona yaptırın.

Ertesi gün market alışverişi yaptırın. Önüne bilgisayarı ve beğendiğiniz çorba ve tatlının tarif videolarını koyun, ikisini de yapıp mutfağı toplasın.

Ertesi günü aynı şekilde ana yemek ve zeytinyağlı yemek yaptırın.

Pilav ve yufkadan böreği de siz yapın.

Misafirlerin geleceği gün tekrar üstten temizlik yaptırın. Lavaboları ovsun. Masayı kursun, çay bardaklarını hazırlasın, misafirler için temiz havlu ve terlik çıkarsın, salata yapsın, çayı demlesin.

Misafir ağırlamanın nasıl bir şey olduğunu görsün. Ondan sonra yine isterse bu şekilde olması şartıyla kabul edersiniz.

Henüz 5 haftalik hamileyim fakat ister istemez halsizlik oluyor esim de ısrarla annesigili , hala,dayı akrabalarını iftara cagrmk istiyor ayriyeten bel fıtığımda var haliyle yemk temizlik çay derkn bitiyorum artı evde 28 aylık birde kızım var ... bana yardımcı olacak kimsede yok sizce nasıl yapmalıyım
Şakamı yapıyorsunuz?
2 yaşında cocuk eteğinde 5 haftalik karninda.
Zaten su an en fazla dinlenmeye ihtiyacin oldugun zaman. Durumunuz varsa disarida agirlayin yoksa hic ugrasmayin. Caniniza yazik

3 yaş, 1 yaş, 6 haftalık da hamileyim.
Bugün eşim 6 da marketten geldi, birlikte akşama iftar hazırladık, 6 kişi ağırladık.
2 buçuk saatte,
Çorba,
düdüklüde et, ardından soğan, biber, mantar, domates pişirip karıştırdım. Epey lezzetli oluyor
Patlıcan beğendi
(Közlenmiş patlıcanı hazır kavanoz)
Pilav ve salata yaptık.
Salatanın yeşilliklerini yıkanmış alıp tekrar yıkadım. Sil baştan çok vakit kaybı.

Ortaya da bir kuruyemiş ve hurma tabağı,
Bir de iftariyelik peynir zeytin füme et vs
Eşim de çocuklara baktı, sofrayı kurdu, ara ara gelip bana yardım etti. Yemekleri de 2 saatte yaptım.
Yani saatlerce yemek yapmadım.
Siz de yapmayın.
Zeytinyağlısı olmasın, yada börek eksik kalsın.
Zaten çok bir şey yenmiyor.

Temizlik de olduğu kadar. Cam silmeyin. Halı-koltuk silmeyin. Süpürge, vileda toz alma. Onu da eşinize yaptırın.

Eşiniz bu şartları kabul ediyorsa Ramazan dediğiniz senede 1. Çağırın gelsinler
He gerçekten ağırlamak size yük olacaksa da eşinize söyleyin çok istiyorsa dışarıda iftar versin bu sene :)

Bence mercimek çorbası, hazır pide ve ayran meyva olarak da karpuz çok ideal bir menü sizin durumunuzda ama bilmem eşiniz buna da karışır mi?

Back
X