Hamilelik ve iftar davetleri

Henüz 5 haftalik hamileyim fakat ister istemez halsizlik oluyor esim de ısrarla annesigili , hala,dayı akrabalarını iftara cagrmk istiyor ayriyeten bel fıtığımda var haliyle yemk temizlik çay derkn bitiyorum artı evde 28 aylık birde kızım var ... bana yardımcı olacak kimsede yok sizce nasıl yapmalıyım
öyle şey mi olur? ne bu düşüncesizlik... madem iftara çağırıyor o zaman yemekleride bir zahmet yapsın...

Eşimle birlikte geçirdiğimiz 3. Ramazan bir kere bile yemeğe davetli çağırmadım. Kayınvalide görümce kendi ailem hiç farketmez. Eşim benden habersiz çağıracak oldu kıyameti kopardım iptal etti. Geçtiğimiz yıllar çalışıyorum diye yapmadım bu sene üzerine birde hamileyim kesinlikle yapmam. Zaten ben bu davet olayını anlamıyorum. Ramazanın özü bu değil bence, amaç fakirin halinden anlamaksa koca koca davet sofralarında fink atmak bana saçma geliyor. Benide çağırmasın kimse banada gelmesin. Eşinin su durumda senden birşey bekleme hakkı yok, daha önce bir kaybı olan anne adayı olarak tek tavsiyem dinlenmendir. İnan bana acısı hicbirseye benzemiyor
Yüzde yüz haklısınız amaç bu değil ama işte üf

Vicdanın nerde adam diye bi sor
Ben ne kendi tarafımı ne eşimin tarafını çağırdım kaldı ki hala dayı vs, dışarda ağırlamayı düşünüyorum oğlumun gösteri gününde, gelinimiz hamile ona da yük olmayız o çağırır çaya gelin der yemeğimizi yer gideriz

Birde valla instada filan bi gezin anam millet ne cok yemek yapiyo yiyo.. ya bende mi bi sorun var? Bi corba salata az biraz yemek yetiyo artiyo bile.. sonra koltuktan kaldirabilene ask olsun...birde onuda gec kekli borekli tatlili pastali cay fasli.. nerden alio millet bu enerjiyi, aynisindan istiyorum.

Esinin akrabalari içli dışlılarsa illaki bu tür emrivakiler oluyor ama erkeklerin anlamadığı şu evin kadini sizsiniz bütün işi de siz yaptığınıza göre siz cagirmadiginiz sürece kimseyi cagirmamali. Hele ki hamilesiniz ve size yardim etmek zorunda. Kimsenin gönlü olacak diye de kendinizi yormayin çünkü kendinizi paraladiginizla kalirsiniz.

Ben ramazani ibadet ayi olarak kabul ettiğimden iftara kv kp hariç kimseyi cagirmiyorum. Gündüz ibadetlerimi yapıyorum akşam kendimize kadar yemek yapip ibadetime zaman ayiriyorum. Oruçlu halde de kendime eziyet edemem bu daha günah.

Ha cok çok cagrilmasi gereken insanlar için de temizliği eşiniz yapsin yemekte de pratik şeyler yapin gecistirin.

11 yıllık evliyim, 1 kere çağırdım eşimin ailesini, onda da gelinler, kızlar yardım etti hep ve mutfaktan hiç çıkamadım yine de. Oruçlu olmamama rağmen kabus gibiydi. Evlendiğimizin ilk yılıydı. Eşim temizlik yapmıştı. Ben de yemek. O günkü yorgunluğumu hiç unutamam. Bir daha hiç çağırmadım. Zaten oruç tutmuyorum, bir de iftarla uğraşamam. Kendimize akşam yemeğini zor hazırlıyorum bir de misafire mümkün değil. Kasmanın lüzumu yok. Eşinize sadece “hayır” diyeceksiniz net biçimde. Yorulan sizsiniz, ego tatmini yapan o!

Hamile halimle kimseyi iftara almadim
Pisman degilim.

Hamile kadina iftara gidenlerdeki rahatliga da gicigim.

Esine..bu sene misafir alamiycam seneye Allah kerim..diyeceksin
Bu kadar basit:KK66:

Hamile halimle kimseyi iftara almadim
Pisman degilim.

Hamile kadina iftara gidenlerdeki rahatliga da gicigim.

Esine..bu sene misafir alamiycam seneye Allah kerim..diyeceksin
Bu kadar basit:KK66:
Her yıl böyle desin bence. Küçük çocukla da çok zor çünkü. Zaten zamanla misafir almamaya alışır eşi:KK45:

Kendinizi yormayın hafif şeyler hazırlayin esinizin evde olduğu bir günü tercih edin misafir için...eşiniz evi süpür sil yapsın çocukla ilgilensin siz mutfakta sakin sakin dinlenerek yapın yemekleri...Tabi ben olmaz kimseyi cagirmazdim çünkü riskli bir dönem bol bol dinlenmek lazım tercih sizin esinizin bunu anlamaması tuhaf geldi bana

Bir daha geldiklerinde önüne kuru ekmek dograsaydin
Madem kuru ekmekle doyuyorlarmis
Insanlar ne kadar saygisiz olmuş ya hic ama hiç begenmesen( ki beğenmediklerini sanmıyorum oturup lop lop goturmuslerdir ) bile insan bir emegi için eline sağlık der
Canım cezaliydim haftasonu:KK34: Aynen dediğini yaptılar.Herseyden ikiser tabak yediler helali hos olsun .Ama diyalog su sekildeydi; pirincin markası ne turu çok guzelmis?Fasulyenin cinsi guzelmis(yesil fasulye) ,Eti hangi kasaptan aliyorsaniz hayvan lezzetliymis ve son olarak nohutu acik mi aliyorsunuz ,nohutun lezzeti varmis.:confused:Esim de ciddi ciddi cevap veriyor..."kasaba şöyle ver dedim.Fasulyeyi ben seçtim".:sopa:Masada kalp krizi geçirecektim.Bir Allah in kulu (eşim de dahil) bu yemekler tencereye kendiliğinden girmedi,işten gelip yorulmussun,eline sağlık demedi ve kayinpederim "Allah bereket versin,İnsanoğlu işte kuru ekmekle de doyuyor "diyerek altın vuruşu yaptı bana.:stop:Simdi onları karşılamaya ben de gidiyorum otogardan aldığımız gibi restorana geçiyoruz.Ogle saati geldilerse superfresh tepsi böreği, çay..

Valla oyle cocukla hem de hamileyken kimse kusura bakmaz. Eger esin de laf anlamiyorsa ilk daveti yaptiginin gecesinde yalandan da olsa sancilanip ayilip bayilacaksin ve bu gunu kaldiramadim cok kotuyum falan diyeceksin ama iyi korkutman lazim. Akintim var falan da diyebilirsin. Sonra da sanirim cagirmaz.

Henüz 5 haftalik hamileyim fakat ister istemez halsizlik oluyor esim de ısrarla annesigili , hala,dayı akrabalarını iftara cagrmk istiyor ayriyeten bel fıtığımda var haliyle yemk temizlik çay derkn bitiyorum artı evde 28 aylık birde kızım var ... bana yardımcı olacak kimsede yok sizce nasıl yapmalıyım
En son ne yaptınız bilmiyorum ama ben olsam şöyle derim eşime: Canım, aileni ağırlamayı, aileyi bir araya toplayıp o güzel ortamı oluşturmayı ben de çok istiyorum.Ama inanki kendimde yeterli gücü bulamıyorum. Şu an için durum böyle.Bana biraz süre ver.Eğer kendimi toparlayabilirsem ben de çok isterim.
Ama muhtemelen durum böyle devam edecek :)

bu halimle hiçççç kimseyi ağırlayamam deyip elinizi masaya vursanız yaaaa ,

boyle adamları ıslak odunla dövesim geliyor

En son ne yaptınız bilmiyorum ama ben olsam şöyle derim eşime: Canım, aileni ağırlamayı, aileyi bir araya toplayıp o güzel ortamı oluşturmayı ben de çok istiyorum.Ama inanki kendimde yeterli gücü bulamıyorum. Şu an için durum böyle.Bana biraz süre ver.Eğer kendimi toparlayabilirsem ben de çok isterim.
Ama muhtemelen durum böyle devam edecek :)
çoğusu da anlamaz ne desen

çoğusu da anlamaz ne desen
Öyledir ama bence en etkili yöntem tatlı dil. Ben eşimle sorunları ne zaman tatlı dille konuşsam çözdüm.Ama ne zamanki sinirle akışına bıraktım o zaman her şey kötü oldu. Biz kadınların en önemli sorunlarından biri bu bence:Soğukkanlı olup kendini ifade edememek.

[QUObilmiyorum bne hiç bi şekilde TE="mihrumah, post: 56161830, member: 177230"]Öyledir ama bence en etkili yöntem tatlı dil. Ben eşimle sorunları ne zaman tatlı dille konuşsam çözdüm.Ama ne zamanki sinirle akışına bıraktım o zaman her şey kötü oldu. Biz kadınların en önemli sorunlarından biri bu bence:Soğukkanlı olup kendini ifade edememek.[/QUOTE]
ben hiç bi şekilde çözemiyorum nedense.............

Back
X