Uzak tutmaya çalışsam da ya benim çocuğum da böyle olursa düşüncesinden kurtulamıyorumçalışmaya devam. psikolojin bozulmuş biraz o ortamda çalışa çalışa. ama ihtiyaç varsa kötü düşünceleri aklından uzak tut.
Aynen öyle... bilmemek mutluluktur denir ya keşke diyorum eğitimsiz bilgisiz olsaydım komplikasyon risklerini gelişim sürecini bilmeseydim öyle akışında yaşasaydım hayatıOrada çalışsan da çalışmasan da bu düşünceler hep kafanda olacak. Hamileliğim boyunca duyduklarımdan, okuduklarımdan korktum. Bebeğim 7 aylık ve ben hala korkuyorum. Her sürecin zorluğu var keza annelik hiçte kolay değilmiş.
Yine aynı şekilde yaşayabilirsinAynen öyle... bilmemek mutluluktur denir ya keşke diyorum eğitimsiz bilgisiz olsaydım komplikasyon risklerini gelişim sürecini bilmeseydim öyle akışında yaşasaydım hayatı
herkesin coxugu olabilir hatta büyük insan bile basına bir darbe alsa olabilir.oyuzden hayatta hersey insanlar için ama Allahım uzak tut onlarada savır ver demek lazım .Uzak tutmaya çalışsam da ya benim çocuğum da böyle olursa düşüncesinden kurtulamıyorum
Hayır orada uzun uzun yazamadım konu dışı diye edimsel koşullanmada pekiştireçler var negatif ve pozitif bu pekiştirecler günlük yaşantılarında kullanılıyor davranış bozukluğu varsa mesela. Ceza sadece adı ceza öyle düşündüğün gibi tek ayak üstü durma elini aç vuracağım gibi bişey değil. Çok istediği birşey ödülden mahrum bırakma da cezaya giriyor o anlık üzülüyor belki çocuk ama hayatının geri kalanında o davranış problemi ile yasamasından iyidirPsikolojınızın bozulmaması anormal olurdu da.
Sız psikologsunuz cocuklara ceza yontemıylemı bırseyler ogretıyorsunuz veya buna goz yumuyorsunuz
Hayır orada uzun uzun yazamadım konu dışı diye edimsel koşullanmada pekiştireçler var negatif ve pozitif bu pekiştirecler günlük yaşantılarında kullanılıyor davranış bozukluğu varsa mesela. Ceza sadece adı ceza öyle düşündüğün gibi tek ayak üstü durma elini aç vuracağım gibi bişey değil. Çok istediği birşey ödülden mahrum bırakma da cezaya giriyor o anlık üzülüyor belki çocuk ama hayatının geri kalanında o davranış problemi ile yasamasından iyidirPsikolojınızın bozulmaması anormal olurdu da.
Sız psikologsunuz cocuklara ceza yontemıylemı bırseyler ogretıyorsunuz veya buna goz yumuyorsunuz
Baska bir arkadaş da sormuş ona da açıkladım mesela 1 hafta boyunca kardeşine vurmazsa ona en sevdiği çizgi film kahramanının oyuncağını alacağım ama vurursa hem o oyuncaktan mahrum kalacak hem 1 hafta tv izlemeyecekherkesin coxugu olabilir hatta büyük insan bile basına bir darbe alsa olabilir.oyuzden hayatta hersey insanlar için ama Allahım uzak tut onlarada savır ver demek lazım .
bide ben anlamadım ceza kısmı basıl bir ceza uygulanıyor rahatsız oluyorsunuz
Hayır orada uzun uzun yazamadım konu dışı diye edimsel koşullanmada pekiştireçler var negatif ve pozitif bu pekiştirecler günlük yaşantılarında kullanılıyor davranış bozukluğu varsa mesela. Ceza sadece adı ceza öyle düşündüğün gibi tek ayak üstü durma elini aç vuracağım gibi bişey değil. Çok istediği birşey ödülden mahrum bırakma da cezaya giriyor o anlık üzülüyor belki çocuk ama hayatının geri kalanında o davranış problemi ile yasamasından iyidir
canım sen çok ulvi bir iş yapıyorsun. sanmam ki rabbim bunu göz ardı etsin. bunun mükafatını evladınla alacağına eminim.
benim çok sevdiğim bir arkadaşım özel çocuklar öğretmeni idi. hamileliğinde bir zihinsel engelli çocuk nöbet geçirmiş ve arkadaşım da tek nöbetçi imiş. 7 aylık hamile olmasına rağmen çocuğu kucakladığı gibi hastaneye götürmüş. akabinde biraz kanaması olmuş eşi felan çok kızmış ama o pişman olmamış.
doğumdan sonra diyor ki öyle bir sütüm oldu ki inanamazsın ki annesinin felan hiç sütü yokmuş benim de olmaz diye düşünürdüm. çocuğu 5-6 aylıkken tek anne sütü ile beslenmesine rağmen 10-12 kiloya kadar çıkmış düşün gürbüz ve sağlıklı bir çocuk. şimdi de o kadar zeki ki.
arkadaşım hep bu olaya bağlar ben o çocuğu yüz üstü bırakmadım rabbim bana mükafatını evladımla verdi diye.
inanırsın inanmazsın ayrı mevzu ama sen gerçekten herkesin yapamayacağı muhteşem bir iş yapıyorsun. allah senden razı olsun. rabbini de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
eltin de hamilelik zamanı öyle kötü olmuştur sadece öncesi ve sonrası insan alışıyor etkilenmiyoreltim yeni doğan yoğun bakımda uzman doktor.
aynı şekilde iki çocuğunda da sinirleri bozulmuştu, hatta doğum zamanı kötü hikayeler anlatıp beni de germişti baya. yapabileceğiniz bişey yok işiniz bu, ve unutmyın dünyada milyarlarca sağlıklı insan var, bu kötü olaylar sadece istisna.
eltin de hamilelik zamanı öyle kötü olmuştur sadece öncesi ve sonrası insan alışıyor etkilenmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?