Doğuma Hazırlık Hamilelik ve Kalçalar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mertur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
5.085
4.285
173
hamileliğinde kalçaları büyüyüpte küçülmeyen ya da küçülen ve hava atmak isteyen var mı ?
hamileliğim boyunca sanki kalçalarım büyüdü :S ve eski haline dönmezse diye çok korkuyorum , pelvis çapı doğum esnasında artıp tekrar normale dönmezse diye endişelerim var
böyle endişeleri olan yalnız ben değilimdir herhalde sizler ne düşünüyorsunuz ??

sizden ve benden başka dert eden yok sanırım :S :)

ya da herkes için çok hassas bir konu kimse konuşupta gerçekle yüzleşmek istemiyor :)

valla hiç çekınmeden cevaplayabılırım canım benımkılerde acayıp şişti eskıden hakıkatten fızıgım çok duzgundu sımdı kendımı ne beğenıyorum nede başka bısi...4
Niye bukadar çirkinleştiysem anlamadım... Umarım eski halıme donerım doğumdan sonra ..

Dönülüyormu cidden?? Ha birde burnum da büyüdü yaaaaaaaaaaaaaa

aynen yaaaa çoook büyüdü popom. 15 kilo aldım zaten. inşallah eski halime dönerim 49 kiloydum....

aynen yaaaa çoook büyüdü popom. 15 kilo aldım zaten. inşallah eski halime dönerim 49 kiloydum....

29. haftada 15 kilomu aldın maşallah sende bendensin sonlara gidiyorum herhalde 20 ile bitircem pffffffff

Ben ilk hamileliğimde 18 kilo aldım, çatısı çok dar biriyim, popoda kiloyu yanlara değil arkaya doğru alıyorum, yuvarlak olan kalçam iki kocaman topa dönüşüyor, suan yine benzer bı görüntü almaya başladım:) bu catiyla 4 kilo bebeği normal doğurdum, dedimki artık hayatta toparlamaz benim kalçam, çatır çatır ayrıldı kemiklerim diye dusunuyodum ozellikle ilk aylar henuz kilolar gitmeye basladan once ammaaaa 1 yıl sonra eski pantolonlarının icine aynen sığıyordum. Eğer saga sola yapışan yağlardan bı sekilde kurtulursanız kalçanız hiç genişlemeden kurtulursunuz...

Bu arada ne kadar irilesirseniz irilesin asıl dikkat suan göbeğinizde, asıl soku ben doğumdan sonra aynanın karşısında yasamıştım:) siz hiç benim gibi soka girmeyin ufak deformasyonlarin dısında tamamen eski halinize dönebiliyorsunuz:)

Ayakkabı numarası da büyüyor mu hamilelikte? Ve sonra eskiye dönüyor mu?

henüz benim ayaklarımda şişlik olmadı. hala aynı ayakkabılarımı giyiyorum hatta işe gidiyorum. ellerimde hafif şişlikler oluıyor. ama bazı arkadaşlarlar var konuştuğum doğuma 2 numara büyük ayakkabıyla gittiklerini söylüyorlar. kimininki inmiş, kimininki kalmış.. pek yardımcı oalmadım galiba ama özetle kişiden kişiye değişiyor sanırım..

" ceterissparibus , morwenfb , er_ca " sizlerde benim gibi daha önce hiç ulaşmadığınız kilolalara ulaşıp hayatınızda ilke şahit oluyorsunuz :) benim korkum kilolar değil herkes emzirme döneminde aldığım kilolaları verdim diyor normal doğum olursa "prenslerim in" yaşadığı çatırdamaları yaşayıp kalça kemiklerimin açılmasıyla geniş kalmasından korkuyorum . tabi normal doğum olursa :s sezeryanı düşündükçe tam anlamıyla kabus sezeryandan sonra kilo vermek daha zor diyorlar ve sezeryanlı herkeste kronik bir göbek görüyorum bu sefer hem kalça hem göbek derdi olacak şuan ki halimizden biraz daha hallice olurda yine de aynalara küstürür . "anie " derdin ayakkabı numarası olsun :) ben beş aylık hamile iken bir numara büyük spor ayakkabısı aldım daha önce kullandığım ayakkabılarımı giydiğimde dışarıda yürümeye başladığım anda ayaklarım mayalanmış ekmek hamuru gibi içinden taşıyordu ve hiç etli olmayan ayaklarım bu hal alıyordu spor ayakkabısını bir numara büyük aldım ilk giydiğimde bol gelen ayakkabı biraz gezeyim hemen ayağıma göre oluyor diğer ayakkabılarımı giydiğimde artık sıkıyor ayak numaramız büyüse kendinden başka kimse bilmez tüm ayakkabılarını değiştirmek zorunda kalırsın o kadar :) ama eski kıyafetlerini giyme umuduyla kendine kıyafet bakmaktan keyif alırken hızla soğuduğun şu zamanlardan sonra ya olmazsa hep eski halime dönerim umudu içindeyken yine insan kendine bişey yakıştıramaz sanki :s şuan öyle bi hal oldu ki bende kilo ile ilgisi olmayan (aksesuar ..vb) bişey bile kendime alamıyorum alış veriş yapma isteğimi bebek kıyafetleriyle tatmin ediyorum :)

canım sana sonuna kadar katılıyorum:) ne yalan söleyeyim içimden bir an önce doğum yapmak geliyor, doğumdan sonra kendime çeki düzen verme düşüncesi var hep aklımın bir yerlerinde.. takmak değil de sabırsızlanmak diyebiliriz buna:) merak ediyorum sen kaç kilo aldın?

bu arada benim bebeğim de iri olduğundan sezeryan olucam ben 38. veya 39. haftada. doktorum ben çok kilo aldığım için vajinada yağlanma olacağını, bebeğim de iri olduğu için normal doğumda zorlanacağımızı, vakum riski oluşabileceğini söyledi.

" ceterissparibus " 30 hafta 6 günlük hamileyim ve 10 kilo aldım :) benimde bir an önce doğum yapma isteğim kıyafet aldıkça artıyor nasıl duracak o minik şirin kıyafetler , bebeğim nasıl olacak , gün geçtikçe merakım artıyor :)
inşallah hayırlısıyla bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın ...

Canim senin aldigin kilo benimkinij yaninda cok normal :)

Canim ama nasil ? Asil korkum emzirirken de diyet yapamayacak olmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…