Hamilelik ve kocayla yakınlaşma

Ozgelin

🧿
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2018
883
1.122
113
Kızlar bişi sorcam size şimdi ben 21 haftalık oldum ama eşimle yakınlaşmada sorun yaşıyorum bebeğe bişi olacak korkusu var..hem bende hem onda.. okuyorum hem sorun yok olablir deniliyor yapalm gitsin diyorum..sonra bi kaç konu çıktı erken doğuma kanamaya falan yol açıyomuş korkuyorum.. zaten evhamlı bi hamilelik geçiriyorm ama kocamıda özledim..siz naptınz nasıl aştınız bu dönemi..?

Kaybettiğim bebeğime hamileyken doktora sormuştuk ilişki konusunu Doktor ilişki sadece bir şey olacaksa onu hızlandırır sebep olmaz,ne alttan muayene ne de ilişki hiç bir şekilde zarar vermez tamamen şehir efsanesi demişti.Biz yine de senin gibi evhamlanıp uzak durmuştuk 1 2 sefer oldu ama olacak olan yine oldu.Kaderin önüne geçemedik.Yani aslında düşüklerde ilişki zarar vermiyor sadece vesile oluyor.

Anne o an mutluluk hormonu salgıladığı için bebek mutlu oluyomuş bunu okudum ama aynı zamanda doğumu hızlandırdığınıda bilemedim amann ya..

Ben hiçbir yerde bir zararını okumamıştım. Bu yüzden gebelik boyunca en azından haftada bir kere ilişki yaşadık. Faydalı olduğunu bile duymuştum. Gebeliğimde de sorun yoktu olağan seyrindeydi. Maalesef 33.haftada ilişkiden hemen sonra erken doğum başladı ama durdurdular çok şükür.
Ama ben nadir bir örneğim bence. Hem erken doğumu neyin başlattığını da kesin olarak tespit edemiyorlar hala.
Yine de ileride tekrar hamile kalırsam 30.haftadan sonra ilişkiye girmemeyi düşünüyorum.

Öncelikle her hamilelik kişiye özeldir bu yüzden doktorunuz eğer ilişkide sorun yok diyorsa rahat olun ama 36. Haftadan sonra ilişki erken doğuma sebep olabiliyor hatta 39+5den sonra bazı doktorlar yapın ki doğumu hizlandiralim diyor ( benim öyle oldu ertesi günü gece doğuma gittim.)

Canım benim bildiğim eşin içine boşalırsa rahim ağzını açtığı için doğum başlatıyo. Yoksa nasıl başlayacak. Zaten kocaman göbekle fantazi yapcak halimiz yok

Canım benim bildiğim eşin içine boşalırsa rahim ağzını açtığı için doğum başlatıyo. Yoksa nasıl başlayacak. Zaten kocaman göbekle fantazi yapcak halimiz yok
Yok tatlım bosalmakla alakalı değil mevzu şimdi rahim için sinirlerimiz var onlara yapılan ( en uygun kelimeyi bulmaya çalışıyorum ) dokunma/baski/etkileşim ... Den dolayı rahim agizini tıkayan mukus tabakası harakete geçiyorrr..

O mukusta zaten bebeğin aşağıya inmesini koruyan tabaka falan....

İlişki sırasında yaşanan kasılmalar orayıda tetikliyo diyosun yane

İlişki sırasında yaşanan kasılmalar orayıda tetikliyo diyosun yane
Gibi gibi net.de daha net yazıyor her şey, hamileyken okumuştum bir de doktorumuza sormuştum.

Çocuk zaten zayıf bir de erken dogurmayim diye ayrıntıya girmiştik.

Ben iki hamileliğimde de ilişki yaşamadım.Zaten daha önce iki tane kaybetmiştim.Doktorum da yasaklamadı.Ama birşey olacak endişesi yüzünden ikimizin de içinden gelmedi sanırım.Evlilik öncesine dönüyoruz hamileyken

altını çizerek söylüyorum riskli gebelik kategorisine girmeyen gebeliklerde, veya doktor özel olarak yasaklamadı ise ilişkiden kaçınmak , korkmak bence tamamen cehalet.

Benim doktorum 9 ay boyunca yapabilirsin demişti hiçbir şekilde sorun olmuyor demişti herkesin bence durumu Farklı riskli gören doktorlar zaten uyarıyor doktorun birşey demediyse sorun yok bence

altını çizerek söylüyorum riskli gebelik kategorisine girmeyen gebeliklerde, veya doktor özel olarak yasaklamadı ise ilişkiden kaçınmak , korkmak bence tamamen cehalet.
Bundan önce bir düşüğüm var ondan biraz irdeliyorz korkuyoruz sanıyorum biraz psklojik..

Doktorlar alttan muayene ile çocuk düşmez diyorlar.Benim ilk çocuğum alttan muayene sonrasında düştü.İkinci gebeliğimde bir kere bile alttan muayene olmadım.İlişki sonrasında erken doğuma gidenleri çok duydum.Ya da ilişki sonrası kanama geçirenleri.Belki kimine dokunuyordur kimine dokunmuyordur bilemem.Neden riske atayım ki sonradan üzülmektense.

36. Haftadan sonra her hafta alttan muayene oldum doğum başlamasını bırak 1 cm açılmam bile olmadı. Olacağı varmış boşuna yanlış yönlendirme yapıp insanları korkutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…