öncelıkle herkese mrb :)
kızlar sıze bı sorum olacak arastırdım ama yinede aklıma çok takılıyor bu soru...Hamileliğim çok şûkuuûr ıyı geçiyor ama Ramazan ayımız yaklaşıyor ve ben oruç tutup tutmamak arasında gıdıp geliyorum...çok istiyorum tutmayıama brbrğime zarar verir dıye çok korkuyorum...
siz neyaptiniz kizlar tutunuzmu yoksa yavrunuz icin tutmadinizmi?
yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden cok tskler...
ben de bu konuyu düşünüyorum ama araştırdım eğer kendini rahatsız hissetmiyorsan yada bir rahatsızlığın yoksa tutmanın bebeğe herhangi bir zararı yokmuş ben de deneyip öyle karar vericem sahuru ihmal etmeyin ama sahurda bol bol su için ben normalde de öyle yapıyorum zaten sahura mutlaka kalkarım ve en az 1 litre su içerim iftarı yapınca da 1 litre kadar içsek bebişler susuz kalmaz
bende bebek istiyorum Allah en kısa zamanda kısmet eder inşallah ama eğer ramazana kadar hamile kalırsam tutmam ben aklım bebeğimde kalır kaç aydır uğraşıyorum tabi Allah takdir eder ama her şeyi ben içimin rahat olması açısından tutmam.
Rabbim insAllah sanada nasip eder cnm...insAllah bu duyguyu sende tatarsin bol bol duani et...benimde kafam karisik biyandan bebegim biyandanda oruc cok onemli konular bunlar...
Hepinize ayri ayri tsk ediyorum canlarim :) iyikide bu konuyu acmisim :) benim ramazandan once randevum var doktorda orada soracam sayet bi sorun yoksa dediginiz gibi bi gunde olsa denicem Allahin izniyle...
Rabbim insAllah sanada nasip eder cnm...insAllah bu duyguyu sende tatarsin bol bol duani et...benimde kafam karisik biyandan bebegim biyandanda oruc cok onemli konular bunlar...
çok sağol canım hep dua ediyorum Allah kabul eder inşallah.sende dua et bana müminin başka bir mümin kardeşine ettiği dua kabul olurmuş.Bana sorarsan tutma derim bebeğin amniyotik sıvısı ve kesenin sağlığı için doktor bana tut dese bile ben tutmam.
Cnm saat araligi cok uzun ben kiyamadim bebegimi onca saat susuz ac birakmayq sonucta benden besleniyo
Dr ummlafini bile ettirmedi
Dinimizinde bu konuda bize sagladigi imkanlardan yararlanip daha sonra tutmak daha mantikli geldi
Bi arkadasim tuttu iftarda yemege fazla yuklenmis tandiyonu aniden 22ye cikti bebegini 6.5 aylikken aldilar cok zor gunler gecirdi
ben bugün sabah kahvaltıyı az yaptım ve dışarı çıktım, gözlerimin önü karardı, kafam bir tuhaf oldu. bayılacam sandım..
ki benim doğumuma yakın bir zamana denk geliyor. ben tutamayacam. belki ölürsem borçlu gitmeyeyim diye tutmadığım gün boyunca parasını verecem ama çocuğu sütten kestiğim zaman ve yaşarsam borçlarımı tutacam.. annem böyle yaptı çünkü
ben de açken susuzken rahatsız oluyorum ama ramazandan önce bikez denemeyi düşünüyorum bi yol daha var aslında bi gün tutup bi gün tutmtsak nasıl olur ki hiç olmassa 15 güne düşer borç bakalım o günler gelince dktora da danışıp karar vermek lazım ha bir de mesela benim idrar
yollarımda enfeksiyon var ve susuzluk hiç iyi gelmiyor bana ....
merhaba arkadaşlar bende daha bu gün öğrendim hamile olduğumu Allah izin verirse bende orucumu tutmak istiyorum inşallah bebeğimin sağlığına bir zararı olmaz
arkadaşlar ben doktoruma sordum eğer iyi beslenirsen tutmanda bi sakınca yok dedi. ben de deneyeceğim. normalde gündüz yediğim gibi gece yemeyi, gündüz uyumayı düşünüyorum:)) deneyeceğim tutabilirsem iki günde veya üç günde bir tutarım diğer günlerde yerim. bakalım nasıl olacak
hamileliğim beslenme açısından çok zor geçiyor.Hiç birşey yiyemiyorum iştahım sıfır.Eşim zorla yediriyor.Oruç tutmadım ama tutsam daha iyi, birşey yemiyorum ama korkum iftarda sahurdada yiyememek.Doktora sormadım daha bakalım ne diyecek
merhaba arkadaşlar
bende hamileliğim sırasında çok kararsız kaldım. 32. haftamdayım hamileliğim iyi gidiyordu ve bütün doktorlar sakın tutma dedi Ben orucu kendim için değil bebeğim için istiyordum.Tutacağıma ve bize hiç birşey olmayacağına çook inandım. Bir gün tutup bir gün tutmayarak başladım .Tuttuğum günlerde gün içinde almam gereken bütün besinleri sahur ve iftarda aldım.Arada hareketi azalınca şüpheleniyordum ama şükür birşey olmadan bebeğimi kucağıma aldım. Üstelik 4 kg olarak doğdu. Bence tamamen inanç meselesi ve kişinin bünyesine göre değişir. Çünkü ben normalde de oruç tutmayı çok severim ve hiç zorlanmam.