• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve reflü

Hamile henüz değilseniz gastroentrolojiye muhakkak görünün, hamilelikte ilk 3 ay resmen her doktor ne yapabiliriz ki hamilesin modunda yaklastılar, o kadar zor günler geçirdim ki boğaz acımdan dolayı hayat konforumu etkiledi. Boğaz acısı orda olusmus bir tahriş olma durumundan kaynaklı benimki artık yaraydı ve bir yara nasıl yavas iyileşirse benimki de o derece uzun sürdü. Şimdi bile ara ara yasıyorum doguma kadar dişimi sıkmaya gayret edeceğim
Kacinci ayiniz sizin kac ayda baslattilar ilaci

Benimde hamile kaldığım ay başladı yanmalarım. Öncesinde hiçbir şikayetim yoktu acıkcası. Acile gittim nefesimi bile kesti o gaz denilen illet ölüyorum sandım. Ama gebeliğin çok başındaydım sanırım ki tahliller de çıkmadı bişiy. Bir ay boyunca kusma ve yanma yaşadım boğazım tahriş oldu. Kbb gittim kamera ile baktı inceledi. Yara olmuş bütün boğazım gırtlağım inanılmaz kötü zamanlar geçirdim diyebilirim. İlk üç ay ilaç kullanımı olmadığı için bitkisel bir ilaç verdi reflüyü azaltan tadı pek hoşunuza gitmeyebilir ama inanın dua ettim doktora. İlacın adı( Bisnacid) resmini atarım sizlere eminim faydasını göreceksiniz ben gördüm. Şuanda 21 haftalık oldum normal ilaç kullanıyorum gaviscon ve pantpas isimleri hapı sabah aç karnına içiyorum gavisconu yemeklerden sonra alıyorum. Şimdi daha iyiyim boğaz tahribatım da epey azaldı asitler gelmiyor artık ve kusmalarım da azaldı çok hazımsızlık olduğu zaman evet gene oluyor kusmalarım ama asit oranı ve yakma azaldı. Doğumu bekliyorum daha sonrasında endoskopi çekileceğim. Hamile kaldığımı öğrendiğim ay çekilecektim araştırma hastanesinde orda da sıra vardı beklerim derken hamileymişim meger onu öğrendim ve kaldı. Benim ki hamilelikden mi yoksa vardı ben anlamadım orasını bileyorum ama doktor muayenede mide fıtığım olduğunu söylemişti. Allah kimseye vermesin çok kötü çok zor günler geçirdim şu halime şükrediyorum. Ara ara sırt ağrısı da yapıyor bu illet o ayrı :(

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 41
Back