hamilelik ve şeker yüklemesi ?¿

BBBeti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
514
205
53
Slm arkadaşlar konuyada yansıttığım gibi şeker yüklemem var haftaya fakat yaptırma diyenleer var yanısırada yaptır diyenler var .Aslında ablam 2 kızı var ilkinde yaptırdı 2.de yaptırmadı bense çok kararsız kaldım tşk şimddien ilginize.

Ben yaptırdım doktorum sende şeker varsa ve biz bunu bilemezsek bebeğine geçme ihtimali var dedi bende yaptırdım çok şükür değerlerim normalde çıktı. Kimi yaptır diyor Kimi yaptırma kime inanacağımızı şaşırdık. Doktorun ne diyor peki?

Valla canım ben yaptırdım.İlk gebeliğimde de yaptırmıştım.İkisinde de yüksek çıktı.Şimdi diyet yapıyorum.Ayrıca 10 gün boyunca parmaktan günde 4 kez ölçüm yapıyorum.

Valla canım ben yaptırdım.İlk gebeliğimde de yaptırmıştım.İkisinde de yüksek çıktı.Şimdi diyet yapıyorum.Ayrıca 10 gün boyunca parmaktan günde 4 kez ölçüm yapıyorum.
Neler yiyosunuz diyette ne veriyorlar peki bebek iyi beslenebiliyomu bu durumda

Tabiki bu konuda bilimsel kesin net uzmanca bir şey diyemez kimse burda doktor olmadığı sürece, ben de öyle, ama bana çok saçma geliyor ya, bebek doğunca o kadar evham yapılıyor bilmem kaç aya kadar şeker yasaklanıyor, ama hamile insana öyle şeker yüklemesi yapılıyor, bana ağır gibi geliyor ne bileyim önceki insanlar yaptırıyor muydu sanki, bendeki tek mantık bu :)) birkaç doktora gidin bence.

Neler yiyosunuz diyette ne veriyorlar peki bebek iyi beslenebiliyomu bu durumda
Beyaz ekmek kesinlikle yok.Günde 2-3 dilim tam tahıllı yiyorum.Şekeri bol olan üzüm,karpuz,kavun gibi meyvelerde yok.
Pirinç yok.Günde 1 saat yürüyüş,bol su,yeşillik,sebze yemeği et ve balık var.

Ozellikle ailenizde bir diyabet yatkinligi varsa sizinde genetik olarak yatkinliginiz olabilir, onun disinda tamamen hamilelikte gelisen bir diyabette olabilir bunu testi yapmadan bilemezsiniz evet su aralar cok tartismali bir uygulama ama ne yazikki tip henuz bu seker yuklemesini yapmadan hamilelik diyabetini tetkik etmeyi bilmiyor, baska yontemi yok yani.
Hala avrupada da bu sekilde isliyor olay siz doktorunuzu dinleyin.

Ben yaptırmıştım 2 gebeliğimdede. İyi ki yaptırmışım. çünkü gebelik şekerim varmış. O yüzden 2 gebeliğimde de harika beslendim ve mükemmel bir hamilelik geçirdim. İki gebeliğimde de ortalama 7 şer kilo aldım. Ne elim şişti,ne ayağım..sonrasında da pre-diyabetik olduğumu öğrendim. Şimdi hem ilaç kullanıyorum hemde beslenmeme dikkat ediyorum. Eğer şeker yüklemesi yaptırmasaydım hamileliğimde,gebelik şekerim olduğunu bilmeyecektim. Belki çocuklarım aşırı kilolu,sağlıksız doğacaktı ve ben dikkat etmediğim için şimdi insülin kullana bir şeker hastası olacaktım. Bence yaptırmanızda fayda var. Eğer şekeriniz varsa önlem alırsınız.

Yabancı bir makalede şeker hastası olmayan ama buna eğilimi olan insanların şeker yüklemesi sonucu şeker hastası olabileceği yazıyordu. Çünkü çok yoğun şeker almış oluyorsunuz vücuda. Ki bunu hamile olmayan insanlar için söylüyordu. Hamilelikte düşünemiyorum. Canan Karatay da benzer bir açıklama yapmıştı ve kendi alanı dışında açıklanama yaptı diye başı derde girmişti. Halbuki doğruyu söylüyordu. Aynı şeyi güvendiğim başka bir doktordan da duydum.

Ben olsam yaptırmazdım. Sanki test yaptırmıştım da sonuç kötü çıkmış gibi çok sağlıklı beslenip (glisemik endeks değeri düşük yiyecekler ve bol sebze tüketip) bol bol yürüyüş yapıp yüzerdim ve doktora sonuç kötü çıksa ne tavsiye ederdiniz diye sorup dediklerini yapardım. İlaç falan veriyorlar mı bilmiyorum. Siz yine araştırmanızı yapın, ona göre karar verin.

Doktorum normal kan testlerimi aldı, günlük açlık ve tokluk şekerim ölçüldü vb. Ama şeker yüklemesi yaptırmadı.
Şeker yüklemesi yapılmadan daha farklı şekillerde takip-tespit edilebilir diyerek bu yöntemi desteklemediğini söyledi.

Bende yükleme için son ana kadar bekledim.. Yaptırmayı düşünmüyordum.. Son kontrol de bebeğim biraz kilolu çıktı ben iri biriyim doktor ya genetik iri bir Bebek ya da şekerin olduğu için Bebek iri Dedi..
Şayet şeker varsa Bebek kilolu doğuyor ve iri olduğu için normal doğum da bebeğin kafası sıkıntı yaşatıyor sezeryanda omuzları sıkıntı oluyor.. Eğer sen şekerin varsa ve bilmiyorsan diyelim sezeryan doğum yaptın bebeğe süt vermen için biraz Zaman geçiyor o sırada bebeğin şekerinin düşmesi söz konusu olabilirmiş.. Onun dışında şekere bağlı bazı sağlık sorunları aşırı kilo alma bebekte bazı sıkıntılar olabiliyormuş..
Gelelim şeker yüklemesine ülkemizde 50 gr ile başlanıyor.. Aç karnına kan veriyorsunuz sonra yüklemeden 1 saat sonra veriyorsunuz.. Tadı da öyle aman aman kötü değil şerbet gibi bişey 1 bardak civarı.. Eğer şeker normal çıkarsa hayatınıza devam ediyorsunuz.. Yok yüksek çıkarsa 2. Bir yükleme yapılıyor net tanı ona göre konuluyor..
Diyet verilebilir yüksek olursa bazen insülin yerine diyet veriyorlar çok yüksek olmayanlarda diyet senin ve bebeğin ihtiyaçlarına yetiyor tabi diyetisyen veriyor özel diyet.. Ama ne var eskisi gibi Boğaz'ına düşkünsen homini homini yiyemiyorsun ve ölçüm yapıp kontrol altında tutuyorsunuz..
Son ana kadar beklemiş biri olarak kesinlikle yaptırım diyorum içiniz rahat etsin Dünya'da onca hamile kadın var bir sürü vitamin kan hapı omega 3 kalsiyum magnezyum içiyoruz kimse onların zararından bahsetmiyor da herkes şeker yüklemesine takmış kafayı..
Doktor bana Dedi Canan Karatay yüzünden herkes böyle düşünüyor ama onun hayatına bakınca meyve bile yemeyin şekerli diyor tabi şekeri hiç vücuduna almayan biri için bir anda 50 gr yükleme çok gelebilir.. Ama siz hiç mi börek baklava yemiyorsunuz Bi kaç dilim..
İnsallah şekeriniz yoktur rahat bir hamilelik dönemi geçirmeniz dileğiyle..
Üf ne yazdım be doğum iznine ayrıldım ya boş vaktim çok

Senin 1 bardak sekerle hasta olacak halin varsa, bir tabak baklavayla da olabilirsin. Canan Karatay o kadar hakli olsa diplomasini niye surekli elinden alip dursunlar? Gebelikte seker hastasi olursan ve tani konulamazsa durum daha vahim.

Eskiden insanlar hormonsuz ilaçsız besleniyormuş,hiç öyle saçma şeyler folik asitti vs kullanmamışlar.Böyle şeylere de ihtiyaç duyulmamış
Bana o tarz şeylerin hepsi zararlı geliyor.Hamile olursam sanırım kullanmam.
Ki bir hekim de aynı şeyi söylemişti.3 oğlu varmış eşine şeker yüklemesi yaptırmamış ve ıvız zıvır vitaminler kullandırmamış.
Onun yerine sağlıklı beslemiş.

Benim doktorum açlık tokluk baktırdı eğer ikisinden birisi yüksek çıksaydı ona göre kara verecekti bence siz de öyle yaptıra bilirsin içine sinmiyorsa

Seker yuklemesi yapildiginda anne neler yasiyor, halsizlik bas donmesi dunya kadar belirti
Koca kadin bunlari yasiyorsa karnindaki el kadar bebek neler yasiyor acaba icerde?
Ben kesinlikle karsiyim.

Senin 1 bardak sekerle hasta olacak halin varsa, bir tabak baklavayla da olabilirsin. Canan Karatay o kadar hakli olsa diplomasini niye surekli elinden alip dursunlar? Gebelikte seker hastasi olursan ve tani konulamazsa durum daha vahim.
Ona kalırsa yapay besinler kanser yapar diyen Ahmet Maranki ve bir sürü bilim insanına habire savaş açmazlar bu ilaç firmaları öyle değil mi?
Çok bilinçli olmak lazım.

Doktorunuzu dinleyin bence.

Benim doktorum istemedi, açlık şekeriyle sık sık tokluk şekeri takibi istedi.

Ona kalırsa yapay besinler kanser yapar diyen Ahmet Maranki ve bir sürü bilim insanına habire savaş açmazlar bu ilaç firmaları öyle değil mi?
Çok bilinçli olmak lazım.
Valla diplomayi alan ilac firmasi degil, Turk Tabipler Birligi tabi ama yine de siz bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…