Ben tüp bebekle hamile kalmıştım.. Tüp bebek doktorum yaptır dedi, takibimi yapan doktorumda yaptır dedi, ikili testimi yapan profun görüşüde yaptırmam yönündeydi en son bi dahiliye doktoruyla görüştüm oda yaptır deyince yaptırmıştım:)Slm arkadaşlar konuyada yansıttığım gibi şeker yüklemem var haftaya fakat yaptırma diyenleer var yanısırada yaptır diyenler var .Aslında ablam 2 kızı var ilkinde yaptırdı 2.de yaptırmadı bense çok kararsız kaldım tşk şimddien ilginize.
Eskiden insanlar hormonsuz ilaçsız besleniyormuş,hiç öyle saçma şeyler folik asitti vs kullanmamışlar.Böyle şeylere de ihtiyaç duyulmamış
Bana o tarz şeylerin hepsi zararlı geliyor.Hamile olursam sanırım kullanmam.
Ki bir hekim de aynı şeyi söylemişti.3 oğlu varmış eşine şeker yüklemesi yaptırmamış ve ıvız zıvır vitaminler kullandırmamış.
Onun yerine sağlıklı beslemiş.
Benim ablam suan oyle. Normalde yoktu ama seker yuklemesinden sonra simdide sekeri dusmuyor. Biraz once konustum beslememde 0 seker diyordu.Yabancı bir makalede şeker hastası olmayan ama buna eğilimi olan insanların şeker yüklemesi sonucu şeker hastası olabileceği yazıyordu. Çünkü çok yoğun şeker almış oluyorsunuz vücuda. Ki bunu hamile olmayan insanlar için söylüyordu. Hamilelikte düşünemiyorum. Canan Karatay da benzer bir açıklama yapmıştı ve kendi alanı dışında açıklanama yaptı diye başı derde girmişti. Halbuki doğruyu söylüyordu. Aynı şeyi güvendiğim başka bir doktordan da duydum.
Ben olsam yaptırmazdım. Sanki test yaptırmıştım da sonuç kötü çıkmış gibi çok sağlıklı beslenip (glisemik endeks değeri düşük yiyecekler ve bol sebze tüketip) bol bol yürüyüş yapıp yüzerdim ve doktora sonuç kötü çıksa ne tavsiye ederdiniz diye sorup dediklerini yapardım. İlaç falan veriyorlar mı bilmiyorum. Siz yine araştırmanızı yapın, ona göre karar verin.
canım ablan ıyıkı yaptırmısAslinda ben taraftar değilim.
Ablamada yaptılar simdi sekeri dusmuyor. O yuzden 15 gun once suni sanci ile doguma alacaklar.
Ama seker yuklemesi ile seker cikinca dogumla birlikte seker gidiyormus.
Bilemiyorum nasil bir istir.
Bence gereksiz ya tabi doktorlar daha iyi bilir
Ben buna katilmiyorum. Doktor belli ki hastalik derecesinde pimpirikliymis. Folik asit eksikligi onlarca sinir sistemi bozukluguna yol acan bir durum. Bebeklerimize demir vermezsek mesela zeka geriligi, boy kisaligi, kalp yetmezligi vs vs her sey olabilir. Kimse bunlari "bence boyle" diyerek yorumlayamaz ki. Tip bir bilimdir ve kontrollu deneylerle kanitlanmistir her sey. Mesela 2 bin bebek bulup yarisina demir vermisler, yarisina vermemisler ve sonuclari gozlemlemisler. Bu butun tedavilerde boyle. O yuzden bireysel goruslere kapali bir konu oldugunu dusunuyorum.Eskiden insanlar hormonsuz ilaçsız besleniyormuş,hiç öyle saçma şeyler folik asitti vs kullanmamışlar.Böyle şeylere de ihtiyaç duyulmamış
Bana o tarz şeylerin hepsi zararlı geliyor.Hamile olursam sanırım kullanmam.
Ki bir hekim de aynı şeyi söylemişti.3 oğlu varmış eşine şeker yüklemesi yaptırmamış ve ıvız zıvır vitaminler kullandırmamış.
Onun yerine sağlıklı beslemiş.
bebeklere demir eksikliginde takviye verilmezse bu dedikleriniz olur. Ama beslenmesi duzgun degerleri normal olan bebeklerde tam tersi etki yapip karaciger buyumesi gibi sonuclari da var. Bunu da tip soyler.Ben buna katilmiyorum. Doktor belli ki hastalik derecesinde pimpirikliymis. Folik asit eksikligi onlarca sinir sistemi bozukluguna yol acan bir durum. Bebeklerimize demir vermezsek mesela zeka geriligi, boy kisaligi, kalp yetmezligi vs vs her sey olabilir. Kimse bunlari "bence boyle" diyerek yorumlayamaz ki. Tip bir bilimdir ve kontrollu deneylerle kanitlanmistir her sey. Mesela 2 bin bebek bulup yarisina demir vermisler, yarisina vermemisler ve sonuclari gozlemlemisler. Bu butun tedavilerde boyle. O yuzden bireysel goruslere kapali bir konu oldugunu dusunuyorum.
Verilen dozda demir kc buyumesi yapmiyor. Ulkemizde butun bebeklere demiri zorunlu tutan da tıp. Demir ilaci ver demek yanlis degil, hicbir bebek gunde 1 kasik kirmizi et yemiyor. Demir ihtiyacinin karsilanmasi icin gereken miktar bu.bebeklere demir eksikliginde takviye verilmezse bu dedikleriniz olur. Ama beslenmesi duzgun degerleri normal olan bebeklerde tam tersi etki yapip karaciger buyumesi gibi sonuclari da var. Bunu da tip soyler.
Test yapmadan su ver der gibi demir ilaci vermek yanlis...
Ablamda oyle diyor.canım ablan ıyıkı yaptırmıs
bak doktor kontolunde yapılmıs seker dusmemıs
ya bıyere gıttıgınde yeseydı revanı
nolurdu kımse bılemezdıde noldugunu allah korusun bebegın ölumune kadar gıderdı
oyuzden ıyıkı yaptırmıs
o sekerı dusmemesı ıctıgı sekerden degıl mevcut sekerı oldugundan
dıyet yapması gerek oyuzden
Demir almanin tek yolu kirmizi et degildir. Duzenli beslendigi taktirde demir eksiginin yasanmasi olasi degil. Zira bir yasina kadar yaptirdigim testlerde demir degerlerimiz normaldi. (Sonrasinda dusmesinin sebebi de hastalik vs)Verilen dozda demir kc buyumesi yapmiyor. Ulkemizde butun bebeklere demiri zorunlu tutan da tıp. Demir ilaci ver demek yanlis degil, hicbir bebek gunde 1 kasik kirmizi et yemiyor. Demir ihtiyacinin karsilanmasi icin gereken miktar bu.
Benim ablam suan oyle. Normalde yoktu ama seker yuklemesinden sonra simdide sekeri dusmuyor. Biraz once konustum beslememde 0 seker diyordu.
O yuzden suni sancinile erken doguma alacaklar
3 tane cocugu var hic boyle sorun yasamamisti. Daha onceden yukledilermi bilmiyorum tabi
Canım peki madem 15 gün önce su i sancı ile doğum yapcağı yere sezeryan ile yapsa daha mantıklı değilmi çünkü sezeryanda 15 gün önce falan alıyolar ben bi önceki gebeliğimde karnımda kalbi durmuştu sıni sancı verdiler çok acı ağrılı zor yani öyle düşürmüştüm Allah kolaylık vrsin ben o yüzden aksilik çıkmazsa sezeryan düşünüyorumAslinda ben taraftar değilim.
Ablamada yaptılar simdi sekeri dusmuyor. O yuzden 15 gun once suni sanci ile doguma alacaklar.
Ama seker yuklemesi ile seker cikinca dogumla birlikte seker gidiyormus.
Bilemiyorum nasil bir istir.
Bence gereksiz ya tabi doktorlar daha iyi bilir
Yaptırın ben yaptırdım diyet bile şekerimi düşüremedi insülin kullandım hala kullanıyorum. Tekrar şeker yüklemesi yaptırıcam diyabetin seyiri için. Eğer şekeriniz varsa erken doğum, bebeğin solumum yolu sıkıntısı gibi bir sürü sıkıntı oluşacak burdaki yorumlar size amca akıl karısıklığı yapar başka birşey olmaz. Bir kutu kola kadar çilek aromalı sıvı içtim hiç de midem bulanmadı.
Ayrıca karatay yaptırılmasın demiyor erken haftalarda yaptırılsın varsa şeker erken teşhis konulsun diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?