hamilelik ve şeker yüklemesi ?¿

Keske bu kadar fikir sahibi olmak icin 6 yil tip falan okusaydiniz once. Neyse tabi zorunluluk yok siz vermeyin cocugunuza diyecegim ama bu kez de ulke demir eksikliginden IQ'su dusuk insanlardan dolayi cekilmez hale geliyor. Yine bir yerde beni ilgilendiriyor sizin cocugunuzun zekasi maalesef

Ee iyi de ben zaten arastirip makalelerde okuduklarimi soyluyorum aksi bisey mi soyledim ?
Bu makaleleri okumak icin de 6 sene tip egitimi almam gerekmiyor.
Besin kimyasi egitimi almis biri olarak ufaktan bilgi sahibiyim zaten bu maddelerin vucuda etkisi hakkinda.
Siz tip mezunu musunuz mesela ki yorum yaptiniz?

Bilincli bir ebeveyn oldugumu dusunuyorum. Demir d3 vs eksiklikleri icin duzenli testleri yaptirarak. Gerekli goruldugu durumda besin yoluyla almasini sagliyamiyorsam ilacla takviyelerini de yapiyorum. Cocugumun bedensel ve beyinsel gelisimini sizden daha cok dusundugume ve bunun icin caba sarfettigime emin olabilirsiniz.

Aynen tip mezunuyum. Neyse siz de haklisiniz

Hayirlisi canım. Bilmiyorum valla.. zoraki olmadikca hollandada sezeryan yapmiyorlar. Ablam acisina dayanamazsam belimden igne isticem diyor acisiz dogum yapmak icin.

Diger ablamda igne ile dogum yapti. Gule oynaya yapti dogumunu. Hollandada igne vurduklari zaman sancilarini gorsunler diye monitore bağlı
Ama turkiyede arkadasim doğum yapti igne ile, zor dogurdum dedi. Agriyi hissetmedigim icin zor oldu dedi. Sordum makinaya bagldi degilmiydin sancilarini gormeleri icin. Yooo dedi hiç birseye baglamadilar. Dedim belki o yuzden zor olmustur sancilr gorunmediig icin nezaman ikinacaginida doktorlarda gormuyor tabi. Zamansiz ikinmalar olmuştur belki dedim. Ama oda atlatti...

doktorunuza uyun derim. yapalım derse yaptırırsınız. sonuçta doktor takip ediyor hamilelikte böyle şeyleri.
şekerli su içiyorsunuz, başka bişey yok. bir saat falan bekleyip kan alıyorlar. o kadar.

Evet canim. Bugun sayıyordu.
Şunu yemicem bunu yemicem diye. ALLAH razi olsun.
Bizde seker belkide genetiktir. Annem babam simdide ablam. Ben cok olcuturdum ama sukur birsey cikmadi. Keza ablamin esinin ailesininde hepsi seker hastasi. Hatta birtane yegeni sekerden vefat etti enistemin. (ALLAH rahmet eylesin).
Cocuarina o uuzden cok tatli yedirmeyin diye tembihliyoruz. Iki tarafinda sekeri var. ALLAH cocuklarini korusun

Yorum yapmak icin tip okumaya gerek yok gibi bir yaklasim yerine ,madem oyle yanlis bir bilgi vermissem duzeltirsiniz.
Haklisiniz. Bazen cileden cikiyorum bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar yuzunden, sizle ilgisi yok. Ama demir cidden cok onemli hatta cocuk doktorlarinin bas bas bagirdigi bir mesele. Gunde 1 mg kilogram basina demir ve 3 damla D vitamini, 2 yasina kadar kullanilmali. Kullanan hicbir cocukta demirin yan etkileri sorun cikarmiyor emin olun, ama demir eksikliginin sonuclarini ceken cok insan var. Tabi ki kimse olmez demir eksikliginden ama maximum boy, maximum zeka, maximum saglikli bir beden icin kullanilmasi gerekir. Biz yetiskinler demir ihtiyacimizi ne kadar disaridan karsilayabiliyoruz ki bebegimiz karsilasin? Anne sutundeki demir zaten yetersiz. Ben bebegime 2 yasina kadar her gun kullanirim gozumu kirpmadan. Sizlerin de iyiligi icin soyluyorum. Gorev gibi yani sizleri bilgilendirmek benim icin.

Anladim sikinti yok. Yillarca kilo almiyo bu cocuk diye turlu turlu ilac dayatilan biriyim biri ilac diyince tepem atiyo. 27 yasi dayim 170 boya 48 kiloyum. Ki bu kilo almis halim. O yuzden zorunlu olmadikca cocuguma ilac vermemeye calisiyorum.
Arastirmadan herkesin dedigini yapmak istemiyorum. Cunku mesele cocuk olunca da her kafadan ayri ses. Doktorun birine gidiyorum bisey diyor birine gidiyorum ayri bisey. Zaten cocugum kronik kabiz oldugu icin demir ilaci kullanmak kabusla es degerdi bizim icin. O yuzden agzina verdigim her lokmaya dikkat ederek eksikligini gormemeyi basardim uzun sure. Halende dikkat ediyorum. Umarim emeklerimin karsiligini aliyorumdur

Evet kabizlik belirgin bir sorun:) her gun 1 tatli kasigi kiyma bebekken isinizi gorur, sonrasi icin de beslenmesine dikkat ederseniz sorun olmaz umarim Allah bagislasin

Diploması elinden alınınca çark etmiş demek ki televizyona çıkıp erken yapılması lazım diyor çünkü
zaten o kadının branşı kadın dogum, endokrin yada perinatoloji değil kardiyoloji bu kadar fikir beyan etmesi ne derece dogru eger dogru ise neden bu kadar tepki topluyor bilmediği bildiğini idda ettiği konuda fikir beyanını ciddiye almıyorum çaya şeker yerine tereyagı atıp içiyor zaten kafayı yemis o

Erken yapılması lazım dediği konuşmasını duymamıştım. Denk gelirsem dinleyeyim.

Kadıncağızın dediği bazı şeyler yanlış anlaşılıyor. "Çaya tereyağı koymanın çok eski bir uygulama olduğunu belirten Karatay, “Orta Asya'da, Moğolistan'da eskiden şeker yokken tereyağlı çay içilirdi. Ben illa tereyağlı çay için demedim. Şeker yerine tereyağı daha faydalı. Çayı ve kahveyi şekersiz için. Bizi şişmanlatan da hastalandıran da şekerdir” dedi" yazmışlar.

Bir de diploması elinden alınmadı. 15 günlüğüne meslekten men edildi.

Allah rahmet eylesin. Çok dikkat etmek lazım. Ailede başkalarında varsa daha da sık ölçtürmek gerek.

Allah rahmet eylesin. Çok dikkat etmek lazım. Ailede başkalarında varsa daha da sık ölçtürmek gerek.
Annem babam ablamda cikti umarim gecicidir.
Bizim ailede bukadar. Akrabalari bilmiyorum. Topu topu 2 amcam var zaten baba tarafindan biri gecenlerde vefat etti. ALLAH diger amcam ve babama omurler versin.
Anne tarafinida bilmiyorum.
Amann... artik cevremizie baktigimizda her 10 kisiden biri neredeyse kanser (ALLAH herkese sifa versin ) seker artik kulaga basitmis gibi geliyor nekadar tehlikeli olsada.
Ne yiyoruz ne iciyoruz hic biri degil iken her turlu hastalik turer ne kadar dikkat edersek edelim...
En basiti ictigimiz su bile faydali degil. Ancak artilarak.

Arkadaşlar,

Ben 23+4 haftalık hamileyim. Kendi doktorum şeker yüklemesinin yapılmasını doğru bulmuyor. yemeklerden 2 saat sonra şeker ölçümü yaptırmamı istedi. Bende kahvatıdan ve öğle yemeğinden 2 saat sonra parmaktan şeker ölçüm cihazı ile kontrol ettiğimde şekerim 121 çıktı. Bu değer normal midir? Doktoruma söylediğimde sen de gebelik şekeri var dedi. Diyete devam etmem gerektiğini söyledi. Sizce bu durum normal mi ne yapmam gerekiyor?

bence sınır bir değer kesin gebelik şekeri var denemez şahsi fikrim. farklı bir doktora danışmayı düşündünüz mü? şahsi fikrim şeker yüklemesinin gerekli olduğu yönünde. normalde ben hiç tatlı yemem patates pirinç gibi ürünler tüketmem diyorsanız gerek yok ama normalde bu tarz şeyleri tüketiyorsanız yaptırmakta fayda olduğunu düşünüyorum

Erkek bebeğe hamile olmama rağmen gebeliğim süresince gerçekten tatlıyı tamamen kestip. Tek bir çikolata bile yemiyorum. Yaklaşık 6 ay boyunca belki toplam 3 kere tatlı yemişimdir. Beslenmem dikkat ediyorum zaten ama doktorum biraz pimpirikli galiba 120'nin üzerine çıkmasın değer dedi. 121 çıkınca da gebelik şekeri var dedi :) bende ister istemez bir çekimserlik oldu.

evet 120 nin üzerine çıkılması istenmez ama 121 sınır değer var da denemez yokta denemez. zaten tatlı yemediğinize göre unlu mamullerden de elinizden geldiği kadar uzak durabiliyorsanız bence endişelenecek birşey yok. ama siz haftada bir şekerinizi ölçmeye devam edin bence. pimpirikli doktor iyidir sizi strese sürüklemediği sürece burda sizi biraz strese sokmuş o bile şekerde artış yapabilir

Ben seker yuklemesi yaptirma taraftarıyım canim. 1ay once yaptirdim. Benim doktorum yaptirma taraftarıydi cunku gebelik sekerin varsa ona gore diyet uygulariz dedi. Benm tavsiyem baska bir yerde seker yüklemesi yaptir. Bencede gebelik sekerin vardir cunku yuklemeden 1 saat sonra kan tahlili yapiliyor. Senin 2 saat gecmis. 1saat sonra kani aldirsaydin daha cok sekerin yuksek cikmis olurdu diye dusunuyorum.

Tokluk şekeri ölçümü 2 saat sonra yapılır. Şeker yüklemesi farklı bir prosedür sırf şeker değil insülin değeri de ölçülüyor. Ve orda yüklenen şeker miktarı belli ama emin olun kahvaltı yaptığınızda daha fazlasını alıyor olabilirsiniz ve yiyeceklerin içindeki şekeri işleme prosesi daha farklı işleyecektir önce sindirim olacak vs. Ama şeker yüklemesinde sıvıyı içiyorsunuz ciddi bi sindirim sürecine gerek kalmıyor diye düşünüyorum. Dolayısıyla ikisi kıyaslanamaz. Şekeri daha yüksek çıkmış olur diye de birşey Yok dolayısıyla. Evet bende yaptırılması taraftarıyım ama zaten diyetine dikkat ediyorsa o zaman yaptırılmasa da olur diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…