hamilelik ve sigara...

Esimin ailesiyleyiz suan 2haftaligina... babamiz.pipo icio annemizde sigara icio nasil.aklima gelmicekki. Kizlar ben hamile oldugumun bile farkibda degilim.oyle egreti bi muayeneydiki gercekten farkinda degilim idrak edemedm sanirim

hem ilk üç ayda bırakırsan bebeğin hiç sigara içmeyen bir annenin bebeği kadar sağlıklı olabiliyormuş. inşallah bırakırsın canım.

Günde 3 tane 5 tane derseniz hayatta bırakamazsınız.Ve gıttıkce sayıda artar, en ıyısı bır anda kesmek.
Ben 13 yıldır gunde 1-2 paket ıcen bırısıydım. Ve asla ıcmeden duramam dıyordum.
4.haftada gebeliğimi ögrendim, son kez sigaramı içmek istedim, içerken de son olacağını söyledim kendime ve 2 haftayı geçti hala ağzıma sürmedim.
İlk bir kaç gün çok zorlandım ama su içtim o sırada hep... Şuan ise, evet aklıma gelıyor ama bir kriz gibi değil, anlık birşey ve yine su içiyorum geçiyor.Alıştım haliyle sigarasız yaşama. Yine aklıma gelecek ve ben yine içmeyeceğim :) Çok çok zorlandığımda şekeriz kahve içtim, belki bu yöntem işine yarar.
Bırakılacak başka çaresi yok.

Canım bende içiyordum taki hamile kalana kadar.. Bir haftaya kadar tiksinirsin inşallah. Bebeğini düşün ve bol bol dua et..Şu sigara tiryakiliği hiç bir şeye benzemiyor. Ben şimdi tekrar başladım ama inan bir fırsatında sonsuza kadar bırakıcam. Zehir zıkkım oluyor, paramız gidiyor ama beynimiz bir türlü basmıyor.

Zaten bıtakmanız lazım çocuğa zararı çok fazla ama şöyle birşey var benim kuzenlerimin ikisi de tiryakiydi. 1 aya kadar ancak içebildiler. Mide bulantısının üstüne sigara dumanı, kokusu çekilmiyor diyorlardı. 1 ay sabretmeyi deneseniz sonra içemezsiniz tiksinmekten

Bence 3 5 diye pazarlik yapmayin.o daha buyuk stres.ayrica yaninda da icirmemelisin.bu anlamda hepiniz hatalisiniz

bebegin gecirdigi en onemli donem ilk uc ay.ve su an icinde hizla bolunerek cogalan ve organ taslaklarini olusturmaya calisan bir embryo var.muthis bir hizla buyuyecek bu haftalarda ve rahimde iyi bir beslenme yani kanlanma olmasi lazim.
bebege giden oksijen miktari onemli.
neyse zaten az cok biliyorsun zararlarini.biz sadece seni birakman konusunda tesvik edebiliriz.
umarim gec kalmazssin

Bir video vardi,anne sigara icerken bebekteki değişiklikleri gösteriyordu.Bir izle bakalim bir daha iciyor musun
Ki benim esim hamileligimden beri evde hic icmiyor izin gunleride dahil.. Birazcik o bebesi dusunun nolur

Anneki beneği için canını verebilecek olan, hayatını ona adayan hem de hiç düşünmeden. Bi iradeyemi sahip cıkamayacak. Kesinlikle yapabilirsiniz. O daha minnacık si içinize o dumanı cektıgınızde nasıl eziyet oluyo bi bilseniz. Nolur yapmayın kıyamam masum daha Zehırlenmesin. Sahip cıkın kendiniZe. İnada dönüştürmeyin işi. Değil içmek içilen yerde bile durmayın gitmesin daha yeni olusan ciğerlerine pislikler.

daha anne karninda dumanalti oluyor yavrucak.nolur icmeyin.
zeka geriliginden,astima,kalp yetmezligine,gorme ve solunum bozukluklarina,psikolojik travmalara bile sebep olur bu bebeginize..
nolur icmeyin,nasil bir vebal aldiginizin farkinda misiniz

Hemen birakin bence evet belki zor ama bebeginiz icin vazgecebilirsiniz annem kardesime hamile oldugunu ogrendigi ilk gun birakti ki 10 yil icmis oncesinde. Kendinizi sartlamayin yaparsiniz bebeginizin sagliksiz dogmasini ister misiniz?

Sigaranın içinde 4000 den fazla kimyasal madde var ve bunların hepsi çeşitli kanser türlerine neden olur.

Bebeğin doğduktan sonra onun mamasına nikotin, katran, amonyak, arsenik gibi tehlikeli maddeleri koyar misin içsin diye?

Eğer cevabın evet ise sigara içmeye devam et ama Hayır ise iradene sahip çık ve o masumu zehirlemekten vaz geç.

Sigara içmeyenlerin taşlamasına tutulacak diye başlığı okurken aklımdan geçti. İnşallah tiksinirsin canım ben 2. Gebeliğimde tiksinmiştim herşeyden bulantılar 7. Haftada başlıyo zaten. İlkinde öğrendiğim gün bıraktım 5 gün sonra düşük yaptım ikinci de günde 2-3 tane içtim 1 hafta sonra tiksindim tamamen bıraktım o da düştü üçüncü de de öğrenir öğrenmez bıraktım ama o da düştü.

Ama ikinci gebeliğimde doktor bırakamıyorsan günde 5 tane içebilirsin demişti bana 5 çok geldiği için 2-3 içtim.

Sadece nayn davut diyesim geldi cısss cık cık cık...ben şaaak diye bıraktım.tiksinirsin inşaallah.

Bu yaptığın resmen canilik kocan iyi davranıyor yine şükreeertt ya da etme bence o da suclu ixin veriyor az da olsa

Hamilelikte Sigara İçmenin Bebeğe 10 ZararıKüresel bir sorun olan sigara tüketimi ve buna bağlı hastalıklar dünyada önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Sigara bağımlılığı olan kadınların %50 -70’i hamilelikleri esnasında sigara kullanımını sürdürmektedir. Bu da gebelikte sigara kullanımının ciddi bir halk sağlığı problemi olduğunun göstergesidir.Hamilelikte sigara tüketimi bebek ve hamilelik üzerine son derce olumsuz etkilere sebep olur. Sigaranın içerdiği zift, nikotin, karbon monoksit ve diğer zehirli birçok madde üst solunum yollarına, buradan bronşlara ve kana geçer, böylece de solunum sistemi, kalp ve damarlar olmak üzere vücudun tüm organ sistemlerine zarar verir.Hamilelik esnasında göbek kordonu yoluyla anne bebek kanı alışveriş halindedir. Annenin sigara ile aldığı tüm zehirli maddeler bu alışverişte bebeğe direkt geçer.NİKOTİN kuvvetli bir damar büzücü ajandır. Rahme giden kan akımını azaltır. KARBON MONOKSİT hücrelere zarar vererek gelişme geriliğine neden olabilir, ayrıca kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltır. Anne kanında oksijen azalınca bebeğe giden oksijen miktarı ve diğer besin maddeleri de azalacaktır.Sigaranın bebek üzerindeki bu olumsuz etkilerini 10 başlıkta toplarsak:1. Erken doğum eylemine neden olur. Zamanında gebelik haftası 38-40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine neden olur.2. Erken membran rüptürü: Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılması, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına neden olmasıdır.4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durumda bebeğin beslenmesi üzerine olumsuz etki yapacaktır.7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasentanın zamansız ayrılması ve tehlikeli boyutlarda kanamanın olmasıdır.8. Respiratuar Distres sendromu: Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenmektedir.9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olmaktadır.10. Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynamaktadır. İstersen şimdi günde bir paket iç.allah aşkına anne olmak fedakarlık demek.insan ne için bebeğine bunları yapar

Ilk öğrendiğim zaman 1.5 aylık hamileydim yurt dışındaydik eşimle. Sonra ki 3 gün sadece gunde 1er tane ictim ve bir daha asla icmedim.. Hâlâ da icmiyorum canım da istemiyor..
Esimin de desteğiyle zoruyla biraz, bıraktım.

Bana göre gebelikte sigara içmek kesinlikle bencillik.

Sigarayı birakmayan arkadaşım bu yüzden erken doğum da yaptı. Erken doğuma sebeplerden biri de sigara ve tabi ki alkol..

Bebeğini düşünüyorsan asla içme. 1tane bile..

Okadar dua ediyorumki her namazimda. Allahim nolur beni tiksindir diE.. nolur dua edin
iradeli olun . bebeği zehirlemek bunun Türkçe'si . ileriki hayatından bir sürü hastalığa zemin hazırlıyorsunuz . hakkınız yok. iradeli olacaksınız . içmeseniz ölmezsiniz . icerseniz bebeğiniz de siz De zehirleniyorsunuz. önce azaltmak kısmı yanlış zaten çok net kesmeniz lazım . bitti deyip el sürmeyin.

Bu arada sigara konusunda hassas olması gereken tek kişi sen değilsin esin de bıraksın mumkunse.senin yanında içmesi seni zaten pasif içici yapar canın çeker vs...
Yani bebeği sen yaşıyorsun diye sadece sen düşünecek değilsin.

Bunu sana sigara içen ve ailesinde çok fazla kanser vakası olan ve tiroit hastası olduğu için acil sigarayı bırakması gerekn biri olarak yazıyorum.
Sakın ama sakın yapma.
Ben sigarayı içiyorum bir tek kendime zararım. Kanser olacaksam da kendime... Ki buna rağmen en kısa sürede bırakacağım bu zıkkımı...
Sen şu an en değerli en kıymetli varlığına kanser gönderiyorsun. Doğduğunda bile bir çok hastalığa yakalanma riskine neden oluyorsun. Zararın kendine değil bebeğine!
Benim halam yeni kanser oldu ve ciğerler iflas ettiğinden boğazını delecekler. Onu gördüm göreli bende anladım benim için riskin ne derece yüksek olduğunu ve bırakmak istiyorum. Bunu da ileride kısmet olur da anne olursam çocuğumu erken yaşta annesiz bırakmamak yada hastanelerde süründürmemek için istiyorum, kendim için değil.
Sende lütfen çocuğunu düşün. Daha küçücükken hemen hastalanan güçsüz bir çocuğun olursa mesuliyeti sen olacaksın bunu istiyor musun? Yada kırk yaşına gelmeden kanser olup boğazının delinmesinini görmek ister misin? Evet sert oldu biliyorum bunlar olmasa bile genç yaşta annesiz kalmasını ister misin?
Tüm bunları düşün ve sakın bir tane bile içme. Onun vereceği iki dakikalık keyif çocuğunun sağlığından kıymetli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…