hamilelik ve sigara...

Ben henüz bekarım yaklaşık 5 ay önce bıraktım sigarayı bu 5 ayda 5 tane içmişimdir.Öncelikle yapman gereken tamamen beyninde bitirmek ben bir sene boyunca kendi beynimi yıkadım sigara tansiyonumu düşürüyor hiç keyif almadım bu sigaradan şimdi niye yaktım sanki bu paralarla şimdi kendime neler alabilirdim falan.
Sonra dedim ki ben neden günde yarım paket sigara içeyim ki madem keyif için keyif almak istediğim zamanlarda kendi iradem dahilinde içebilirim bu nasıl bir meret ki içmeyince elim ayağım titresin beynime kan gitmesin beni asabi yapsın bu bir bağımlılık üstelik hayatımın bütün bir anlamı haline gelmiş içen herkesin hayatının merkezinde sigara var eğer paket az kalmışsa yedeği yoksa resmen krize giriyoruz gece 8-9 saat uyuyabiliyoruz hiç aklımıza gelmiyor ama gündüz 8 saat içmemek mümkün değil. Allen carr in sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitabı bana çok faydalı olmuştu sana da öneririm bir de bırakmak istiyorum adlı bir film onuda mutlaka izle önce beyninde bitir yoksa al çöpe attım içmiyorum bir daha diye kendinle bir savaşa girince çok mutsuz oluyorsun ve yeniden başlamak kaçınılmaz oluyor.

Limit mi limiti mi var bunun bu nasıl bi iştir nasıl bi keyiftir ben anlamadım eşinizin 3 e iznini hiç anlamadım..

Ben daha beter durumdaydım ama bıraktım canım. KK'da ilk ve tek konum gebelik ve sigara bağımlılığı zaten. Doktorum içebilirsin ama erken doğum ya da düşük kilolu doğum yaparsın, senin vicdanına kalmış bir şey demişti. Günde 3-4 tane içiyordum. Sömestr tatilinden sonra arkadaşım geldi. O içtikçe ben de içtim geri bir pakete çıkmıştı. Burada konu açtıktan sonra bir hafta bıraktım. Arkadaşım geldi yine sigara aldım içtim. Sonra yine bıraktım. Arkadaşım geldikçe içtiğimi fark ettim artık durmadan onu eve çağırmıyorum. 8 Gündür hiç içmedim çok şükür. Aklıma geldikçe kola içip dondurma yiyorum ya da uyuyorum. İlk defa markete gidip sigara almadım hatta. Dün de adamın biri içiyordu. Önünden geçtim. Yarım saat kendime gelemedim mide bulantısından. Ama benim eşim de içmiyor artık. Kaç kere bırakıp başlamıştım. Sen bu kadar mı iradesizsin diye kızınca bir daha içmedim. Şimdi de tiksindim yani. 4. Aydan sonra sen de tiksinirsin. Gerçi miden bulansa bile dayanamayıp içiyorsun ama ben şu an erken doğum yapmak falan istemiyorum. Çocuğumu burada doğuramam. Hem bu sıra akciğerleri gelişiyor yazık. Dayanamasam da içmiyorum işte.

Ha bir de eşim para teklif etti. Sigarayı bırakırsam her ay belli bir miktar ihtiyaçlarımdan hariç para verecek. :) Bu da işe yarıyor. İçmemek içmekten daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…