hamilelik ve sigara...

Öğrendiğim anda bir daha ağzıma sürmedim.
Ona bunu yapmaya onun minicik bedenini zehirlemeye hakkım yoktu...
Doğduğunda o hasta olursa onun canı yanarsa heleki benim yüzümden benim zevkimden yanarsa kahrolurdum
...
Emzirirken de içmedin hatta emzirmem bitti hala içmiyorum..

Bana sigaradan bisey olursa evladımı bensiz bırakmak istemiyorum...

Ne olur iyi düşünün ona bişey olursa bunun vicdan azabından kurtulabilir misiniz ?
İnşallah en kısa zamanda bırakırsınız ...

sitede o kadar çok bebek sahibi olmak isteyen insan var ki bence bebeğiniz kadar onlara da haksızlık ediyosunuz.
siz anne adayı olma şartlarını yerine getirmiyorsunuz şu an.

Hamilelikten önce bende iciyordum. Ama test yapip öğrendiğim gün ağzıma bir daha sürmedim. Hatta doktora gittiğimde 5 haftalık hamile olduğumu öğrenince bilmeden içtiğim her sigara için vicdanım sızladı. Ben hem sigara hem kahve bağımlısıydım ama çocuğum söz konusu olunca kendi zevklerimden seve seve feragat ettim. Eminim sizde bırakabilirsiniz, ilk 2 günden sonrası daha kolay geçer bol bol sakız ve karanfil kullanmıştım, oldukça yardımcı olmuştu.

Allah tiksindirsin seni de kolayca bırak inşallah canım. Bende çok içiyorum bazen günde 1 paket bitiyo sağlık ocağında bu aile planlaması hakkında eğitim veren doktor hamilelikte hiç içmemek en iyisi ama dayanamayanlar için 5 ile sınırlıyoruz dedi bana, ben hamile kalsam sanırım pat diye bırakamam ama o günahsız yavrucağı düşün ya astım olursa ya gelişmemiş ciğerlerinde bi sorun olursa çekeceğin vicdan azabını düşün

İçmemeye çalış lütfen hamikeyken sigara içenleri gördükçe içim çız edio B'nde hamileliğimde yapsmıorm bırakamıyorum die sölenip günde bazen 7 taneiçtiğim oluydu oğlum erken doğdu 7aylık ve okadr zayıf doğduki ve acayip esmer ama doğal bi esmerlik değil ( şimdi pamuk gibi be gayet kilosu iyi)sütüm hiç olmadı yetmedi bunları yasadgmda. Kendimden nefret ettik hep o lanet sigaradan cocuğumdan oluydum seni korktmak yada üzmek istemyrm ama sıgarayı çocuğuna tercih edersin içmeye devm edersen 2 hamileliği düşünüyorum 6 aydır içmiyrm birdahs o vicdan azabını çekemem nolr lütfen içme diren küçücük masum bi bebek sana bağlı unutma ki Can'ın o senin benm yaptıgm hatayı YAPMA

yazık bebeğe yaa.. siz hiç yeni doğmuş bi bebeğin agzına sigara verir misiniz? şu an yaptığınızdan hiçbir farkı yok hatta daha beteri.. bebekte bi sorun olursa hele vicdan azabı çekersiniz..

Rabbim bana verdiği tiksintiyi sana da versin inşallah o kadar çok severek içiyordum ki bende senin gibi hamilelikte tisindim ama doğum yaptım içtim emzirirken de içtim çok vicdan azabı çektim çekiyorum da ama kızım konuşmaya başladığında hala emziyorken anne ağzın kokuyor dedi::((( bebeğim nasıl etkilndiyse artık o öyle söyleyince başımdan kaynar sular döküldü o gün karar verdim. 1 buçuk sene oldu şimdi hiç içmemiş gibiyim Allahımm bırakmak isteyen herkese bana verdiği tiksintiyi versinn şimdi kokusundan bile midem bulanıyor. belki biraz içmemeye yardımcı olur şimdi konuşamıyor ama konuşmaya başlar başlamaz söyler emin ol annesiii:)

Hamile kalabilmişin maşallah ama hala bunu idrak edememişin
Duyduğum an ağzıma sürmedim doğumdan sonraki 6 ay da bu sürece dahil
Eşin anne olmayacak sen anne olacaksın bence artık Yetişkin gibi düşünmeye ve karnındaki bebeği düşünüp bencillikten vazgeçmeye bak

Ya bırakın şu bırakamıyorum nağmelerini... Kendi zevk ve isteğin için hamile kal..sonra minnacık ciğerleri zehirle... Nasıl kıyıyorsunuz, nasıl vicdanınız sızlamıyor, anlayamıyorum... 2 evlat anası olarak okudukça tüylerim ürperiyor, tek aklıma gelen o minnacık yavru o an ne hissediyor, nasıl nefes alıyor... Daha söyleyecek çok şey var ya neyse...

Op. Dr. Yasemin Yakut, hamilelikte içilen sigaranın bebek üzerindeki bu olumsuz etkilerini 10 başlıkta şöyle sıralıyor:

1. Erken doğum: Zamanında gebelik haftası 38 - 40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine yol açar.

2. Erken membran rüptürü:
Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılmasına, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.

3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına sebep olur.

4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.

5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.

6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durum, bebeğin beslenmesini olumsuz etkileyecektir.

7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasenta zamansız ayrılır ve tehlikeli boyutlarda kanama olur.

8. Respiratuar Distres sendromu: Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenir.

9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olur.

10. C vitamini kaybı: Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynar.

alıntıdır. kararı siz verin. kaç tane içmek lazım?

Ben anlayamiyorum anlamlandiramiyorum birakamiyorum ne demektir diye. Sonucta evladina kendi gereksiz keyfin icin belki omur boyu saglik sorunlari yasatcaksin. Bi anne olarak hatta oncelikle bi insan olarak buna vicdan el vermez ki. Evladin o senin lutfen kendine hakim ol. Cok uzuluyorum boyle seyler duyunca ve kiziyorum

Bebeğinin sağlığı için sigara içmeme gibi bi sorumluluğu alamayacaksan o çocuğu yapmayacaktın bu kadar net . Ona zarar vermeye hakkın yok sigaradan bile fedakarlık yapamayan bir insanın bu kafayla anne olması kötü olacak

Canim dr a sorarsan birakma azalt diyor neden??? Ben bebeğime bile bule niye zarar vereyim???Evet bende kullaniyorum ama iki hamileligimdede hemen biraktim başta biraz zorlandim çünkü ne mide bulantisi ne bisey vardi ama unuttum gitti. Tabi ne kadar icmesekte vücutta olan nikotin ono o zararı veriyor maalesef. Ama icmemek en iyisi o daha taptaze neden zehirlensin yavrum...lütfen anne oldugunu unutma ve İçme

Bulantim.kusmam vs yok...olsun diye cok dua ediyorum sizde edin lutfen tiksiniyim artik

sigaranın yerine sevdigin yiyecekleri ye kitap oku yani vaktini doldur ki daha az aklına gelsin

5 gündür içmiyorum kendi isteğimle bıraktım eşime söz vermiştim çünkü, Allah'a şükür çok zorlanmadım gayet rahat geçiyor günlerim hah aklıma gelmiyor mu geliyor bazen canım çok istemiyor mu istiyor ama irademe sahip oluyorum ki hamilelik te, yani bırakmak için bundan daha geçerli bir sebep olabilir mi? Yakın arkadaşım da 5-6 senelik içiciydi hamile kalınca bıraktı neredeyse bırakalı 2 sene olacak hala içmiyor yani çok zor bişey değil..

3-5 i yok bu işin hiç içmeyeceksin..çocuğun hasta olduğunda dr gittiğinde ilk sordukları sorulardan biri ne biliyor musun ? "hamileyken sigara kullandınız mı?" ben normalde de içmediğim için hayır diyorum, gebeyken sigara tüketen annelerin o durumda nasıl ezile büzüle "evet" dediklerini anlatamam çünkü onlar pişman...

ben hamilelikten önce az denecek kadar içiyordum gebelik başladıktan sonra resmen aşerdim sigaraya. çiğ çiğ yiyesim geliyordu.. drumada söylemiştim günde 5 limit koymuştu. bende slim ligth almıştım. sadece kendimi kandırmak için. çok hafifti hava gibi derler ya öyle.. dakika başı dua ediyordum tiksiniyim iğreniyim diye ama aksine aşeriyordum...
bende yakıp küllüğe bırakıyordum bir kaç nefes alıp içiyormuş gibi hissediyordum yani. öyle öyle geçti 9 ay..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…