Bak sesini duydumm uykum kaççtıııı...Tühh kaçırıdm sohbettiii.Kociş laptopu bırakmadı bugünn ondannn katılamadımm aranızaa...Gündüz kimse olmuyorr,çalışan bayanlarmısınız kızlarr merak ettimm..Hepinizi ççook seviyorummm amaaaa..
Canım morfoloji önemli ama erkeklerde şöyle bir şanns varrr Allah tarafından; eğer azosperm değilse erkek mutlaka IMSI yöntemi kullanılarak yanii bilmemm kaç katt mikroskopta büyütülüyorr spermm mutlaka 20-30 milyon spermden morfolojisi düzgün olan bulunabiliyor...Sonuçta onlarda sayı milyon ile ölçülüyorrr..Morfoloji %1 bile olsaa kaçç yüz tane normal sperm olmuş oluyor yaneeee..O yüzden mesela benim doktorumda eşimin spermiogramını hiç önemsemedii ve bu konuyla ilgili izlediğim tüm videolarda benim doktorum şöyle anlatıyorr;halk arasında düşük olunca hemen kalitesiz sperm yüzünden düştü gibi söylemler olur aslında bu kalitesiz yumurta yüzündendir diyorr..Yanii bu bir takım işi ama yumoşlarr takımınn as oyuncularııı..Onlar ne kadar kaliteli olursa o kadar kolay dölleniyorlar ve 2,3,5. güne gitmeleri böylece sağlanmış oluyorrr..Farkındaysanız 25 yumoş toplanan kadınlarda bile blast oranı çok azz.Blast yani tutunma olasılığı tıbben en yüksek görülen 5. gün embriyosuu.Ama tek başına buda yeterli olmuyorr 25 yaşında arkadaşıma blast transferi oldu ama maalesef sonuç negatif oldu meselaaaa.Yaniii tüm bunlar sebepler dairesindeee geçerlii.Okuduğum bir hikayede de kadın 2. gün embriyosu ile ileri yaşş gebelik yaşamışşş ve çocuğunu eline almak nasib olmuştuu..Yaneeeeee Yaradannn isterse 2. günmüşş 5. günmüşş fark etmiyorr...
Bu şeye benziyorrr,Azrail (a.s.) Cenabı Hakka Ya Rabb beni ölüm meleği olarakk dünyaya gönderiyorsunn,insanlar hep benden kötü bahsedecekler beni hiç sevmiceklerr diyorrr.Yaradanda merak etme onların seni anacak zamanları,akılları olmayacakk,onlara öyle sebepler vericemm kii sen akıllarına bile gelmiceksinn buyuruyorr..Öyle olmazmı ama adam trafik kazasında vefat etti derizz.Sonuçta Rabb yazmasayydıı o kazada olmazdıı.
Ayyy gece geeceee ne yazzdım amaaa.Okurkenn sıkılmazsınız umarımmm..Hakkınızı helal edinn valla..