Hamilelik ve yumurtalık rezervi

ilgazardahan06 inşallah şifa bulursun. ben aku dan sonra pamuk gbi oluyorum. bu konuda cok bisi bilmiyorum. anck 100 TL/seans veriyorum.
duman 85 allah yüzümüze gülsün. bu ay doktora gidicem o nasil bi tedavi onerecek bilmiyorum ama aku ile birlikte preseed+ovu. testi+arı sütü+polen nasıl birformul acaba?? :27:

ilgazardahan06 inşallah şifa bulursun. ben aku dan sonra pamuk gbi oluyorum. bu konuda cok bisi bilmiyorum. anck 100 TL/seans veriyorum.
duman 85 allah yüzümüze gülsün. bu ay doktora gidicem o nasil bi tedavi onerecek bilmiyorum ama aku ile birlikte preseed+ovu. testi+arı sütü+polen nasıl birformul acaba?? :27:

ben bunların içinde bi arı sütü poleni biliyorum canım :) wannebemumm nerdesin bak seni ilgilendiren bi soru :)) benim de hocam o yani:34: ama ne olursa olsun sonuç güzel olsun yeter yanii:34:

manti, hangi şehirdensin bilmiyorum. Ama ankarada isen akupunktur doktoru veya merkezi önerin var mı?

Son düzenleme:
ilgazardahan06
manti, hangi şehirdensin bilmiyorum. Ama ankarada isen akupunktur doktoru veya merkezi önerin var mı?

ben izmirdeyim o yuzden bi oneride bulunamadim. seans basina ucreti belki fiyat acisindan karsilastirma yapmak istersin diye yazdim. benim gittim doktor daha once boyle bir tedavi uygulayip sonuc almis. ancak bir garanti vermiyor tabii ki. ben de bu doktoru internetten buldum. biraz körlemesine gitmiş oldum. aslinda tupbebek merkezinde bu hizmetin verilmesi belki transfer oncesi ve sonrasinda uygulama kolayligi saglar diye dusunuyorum. hani olur da boyle bir merkez bulursan dikkate al derim. ornegin izmirde bildigim kadari ile boyle bir yer yok. umarim bilen biri hemen cevaplar.

tünaydııınnnn...nasılsınız kızlar??? dün farklı bi dr a gittim durumumla ilgili 3.bi farklı bi dr görüşü almak için... yumurtalık rezervi konusunda bu dr da amh değerini filan çok ciddiye almıyo yaa kafam çok karıştı... bende gerçi fsh filan bakılmadı ama bana dediği şey sende bir tek amh bakarak erken menopoza gireceğini düşünen dr u gerçekten çok merak ediyorum oldu:16::16: adetliyken gidicem fsh ıma da bakacak, ayrıca bunlardan başka bakılması gereken değerler de var ona göre menopoz yaşının erkenmi geçmi olduğu anlaşılır dedi... vajinal ultrasonla yumurtalarıma baktı foliküllerim filan birsürü yumurta gösterdi bana, hiç de yumurtan azalmış gibi durmuyosun dedi:27::27: belkide duymak istediğim şeyleri söylediği için bilmiyorum ama içime su serpildi diyebilirim...eşimin ve benim kromozom incelemesi yapılacak, sonrasında inşallahhhh mart sonunda adetim bitince yeniden bırakıcam korunmayı... benim gebeliklerim en fazla 8.haftaya kadar sürdü o yüzden cinsiyet filan bilmiyodum... ama 2. bebeğimde genetik inceleme yapılmıştı o sonuca bakınca dr direk erkek bebek dedi:43::43: çook tuhaf oldum.tamam ya erkek ya kız seçenek belli ama kesinleşince bi garip hissetttim yahuuu:17::17: Allah dualarımızı kabul eder inşallah hepimiz sağlıklı bebişlerimize kavuşuruz kızlarrr ben yeniden umutlanmaya başladım bu kez hayırlısı olsun ama olacak diye inanıyorum...

cok sevindim bu iyi haber. yani folikuller gorulmus cok sevindim.:34: onemli olan bundan sonra onerecegi seyler. bence de tek bir degere bakarak hemen kesin bir sonuca varmak dogru degil. bak bu doktorlar tekbir kelime tek bir davranislar inasanın tum dunyasini nasil degistiriyorlar degilmi?? mutlaka umut vermeliler demiyorum ama insani umutsuzluluga da sürüklemesinler. sonra stress yapmayin diyor. oldu valla.
genetik taramayi yaptir mutlaka. o onemli.
daha nice guzel haberler duyalim senden :)

cok sevindim bu iyi haber. yani folikuller gorulmus cok sevindim.:34: onemli olan bundan sonra onerecegi seyler. bence de tek bir degere bakarak hemen kesin bir sonuca varmak dogru degil. bak bu doktorlar tekbir kelime tek bir davranislar inasanın tum dunyasini nasil degistiriyorlar degilmi?? mutlaka umut vermeliler demiyorum ama insani umutsuzluluga da sürüklemesinler. sonra stress yapmayin diyor. oldu valla.
genetik taramayi yaptir mutlaka. o onemli.
daha nice guzel haberler duyalim senden :)
evet cnm ya kesinlikle katılıyorum ilk dr um erken menopoza gireceksin dedi pat diye yaşadığım üzüntüyü anlatamam.... kaç ay oldu daha yeni toparlıyorum tamam gireceksem de daha farklı anlatılabilir bu... inşallah hep böyle güzel şeyler paylaşmaya devam ederimm :) aynen sizden de bekliyorum amaa:34:

evet cnm ya kesinlikle katılıyorum ilk dr um erken menopoza gireceksin dedi pat diye yaşadığım üzüntüyü anlatamam.... kaç ay oldu daha yeni toparlıyorum tamam gireceksem de daha farklı anlatılabilir bu... inşallah hep böyle güzel şeyler paylaşmaya devam ederimm :) aynen sizden de bekliyorum amaa:34:

Canım benim çok sevindim gelişmeleree..Valla 20 gün önce idrarda çift çizgi görüp kendi doktorum dışında başka doktora gittiğimde doktorda bana çok şaşırdıı..Ultrasonda foliküller çok iyi dedi.Yumurtalıklarında anlattığın gibi küçük zayıf görünmüyorlar dedii..Bende biraz umutlandım ama sonuçta benim fsh çok yüksek ve düşmüyorr maaleseff.Gerçi daha yolun başındayım inşş düşecekk diyorumm..Amh ye bende takılmıyorumm..Çünkü tek yumoş ile bile hamile kalanlar varr..Bu arada ben genetik testlerimi yaptırdımm..Kromozom analizim 46 xx normal çıktı..Birde erken menopozda bakılan bir sendrom bakıldı..Frajil-x diye oda çıkmadı..Genetik doktoru herşey normal dedi yolladı..Ama ben cd56 ve kan pıhtılaşmasıda baktırmak istiyorum önlem olarakk..Bakalım inş bu ay tedaviye başlarımda bunlarıda sonradan yaptırırım..Fsh çok yüksek gelmez ise bile bu amh ile doğru orantılı olacağından önümüzdeki senlerde bir anda yükselmeye başlamıyacağı anlamınada gelmiyor maalesef..Ben diyorumm ya ben tıpta ilkimm yada bu doktorlarr anlamıyorlarr.Çünkü hayatım boyunca adet düzensizliği hiç yaşamadımm..Pat diye kesildi adetimm..Ve fsh 4 senedir yapılan tüm tahlillerimde aynıı 6 idi..Herşey normal diyorlarkenn bir anda fsh 57 ye fırlayıp adet olamamaya başladımm..Şimdi diyorum keşke en başında amh bakılsaydıı..En azından bir ön görü olurduu..
Ama bana göre sendeki durum dahada enteresann zatennn..Maşallah kendiliğinden sorunsuz bebek rahime yerleşebiliyor..Bence genetik testleri kesinlikle yaptırr.Ve kendine riskli gebelik uzmanı bull..Nacizane fikrim tabiikii..Bende senin en kısa zamanda sağlıkla mutlulukla bebeğine kavuşacağını düşünüyorummm dumancımm..

Allah tüm yollarını açsınnn..Hayırlısı ile sağlıkla gelsin meleğinn..

Canım benim çok sevindim gelişmeleree..Valla 20 gün önce idrarda çift çizgi görüp kendi doktorum dışında başka doktora gittiğimde doktorda bana çok şaşırdıı..Ultrasonda foliküller çok iyi dedi.Yumurtalıklarında anlattığın gibi küçük zayıf görünmüyorlar dedii..Bende biraz umutlandım ama sonuçta benim fsh çok yüksek ve düşmüyorr maaleseff.Gerçi daha yolun başındayım inşş düşecekk diyorumm..Amh ye bende takılmıyorumm..Çünkü tek yumoş ile bile hamile kalanlar varr..Bu arada ben genetik testlerimi yaptırdımm..Kromozom analizim 46 xx normal çıktı..Birde erken menopozda bakılan bir sendrom bakıldı..Frajil-x diye oda çıkmadı..Genetik doktoru herşey normal dedi yolladı..Ama ben cd56 ve kan pıhtılaşmasıda baktırmak istiyorum önlem olarakk..Bakalım inş bu ay tedaviye başlarımda bunlarıda sonradan yaptırırım..Fsh çok yüksek gelmez ise bile bu amh ile doğru orantılı olacağından önümüzdeki senlerde bir anda yükselmeye başlamıyacağı anlamınada gelmiyor maalesef..Ben diyorumm ya ben tıpta ilkimm yada bu doktorlarr anlamıyorlarr.Çünkü hayatım boyunca adet düzensizliği hiç yaşamadımm..Pat diye kesildi adetimm..Ve fsh 4 senedir yapılan tüm tahlillerimde aynıı 6 idi..Herşey normal diyorlarkenn bir anda fsh 57 ye fırlayıp adet olamamaya başladımm..Şimdi diyorum keşke en başında amh bakılsaydıı..En azından bir ön görü olurduu..
Ama bana göre sendeki durum dahada enteresann zatennn..Maşallah kendiliğinden sorunsuz bebek rahime yerleşebiliyor..Bence genetik testleri kesinlikle yaptırr.Ve kendine riskli gebelik uzmanı bull..Nacizane fikrim tabiikii..Bende senin en kısa zamanda sağlıkla mutlulukla bebeğine kavuşacağını düşünüyorummm dumancımm..

Allah tüm yollarını açsınnn..Hayırlısı ile sağlıkla gelsin meleğinn..

evet tatlım kesinlikle her dr un görüşü farklı oluyo ve malsef ki dr lar inandıkları şeyi doğru olsun yanlış olsun savunuyolar olan da bize oluyo...sende güzel şeyler duymuşsun aslında demekki fsh a yönelik çalışırsan olumlu sonuç alırsın... hayır tohumumuydu çok işe yarayan ilaçların yanında onu da dene mutlaka ne kaybedersinki dimi...kan pıhtılaşmasına da mutlaka baktır çünkü herşey yolunda giderken hamilelikte sırf ondan dolayı sorunlar yaşıyosun ben sağlıklı olan ilk bebeğimi bu yüzden kaybettim... mutlaka senin durumunuda anlayacak bi dr varıdır bi yerlerde ama sorun onu bulmak iştee:)

dünkü gittiğim dr benim özellikle kan pıhtılaşması değerimden dolayı riskli bile sayılmadığımı direk yüksek risk grubunda olduğumu söyledi, durumun bu kadar ciddi olduğunu bilmiyodum ben açıkçası kesinlikle yüksek riskli gebelikler uzmanı bulucam kendime... ilginç bi vakaymışım öyle diyo dünkü dr :) ama ben ilginç bi vaka olmak istemiyorum normal bi kadın gibi normal bi hamilelik geçirmek istiyorum artık :) inşallah hepimiz için bigün doğru gebelik gelicek canım..

Son düzenleme:
merhaba kuzu2010 benim 5. seans oldu. cok sayilmaz. bu hafta icinde yeni birdoktora gidicem bakalım o zaman belli olur bir degisim yapti mi diye. benim rahim duvari ince. ondan kaynakli basarisizlik oldugunu dusunuyorum. umarim bu konuda iyilestirme yapar... sen hangi doktora gidiyorsun??

merhaba mantı ben istanbulda tedavi görüyorum.bahçeci kliniğinden erbil bey.in hastasıyım. benim problemim yumrta kalitesizliği :(

merhaba mantı ben istanbulda tedavi görüyorum.bahçeci kliniğinden erbil bey.in hastasıyım. benim problemim yumrta kalitesizliği :(
canım geçmiş olsun bende de yumurta kalitesizliği sorunu var,peki rezervinde azalma varmı?? birde nasıl anladınız yumurtalıkların kalitesiz olduğunu? ben çok sık düşük yapınca öyle bi yorum yaptı dr ama kesin olduğunu düşünmüyorum yani bunu öğrenmenin kesin bi yolu yokmudur?

duman85 merhaba canım ben 3 defa tüp bebek denemesi yaptım. döllenmede problem olduğu için yumurta kalitesizliği var dediler.yani şu transfer işlemine bir türlü geçemedim (3 defa denedim sadece 1 tanesinde döllenme gerçekleşti). amh 0,84 çıktı.fsh ise sürekli yükselip alçalıyor. şu an ilaçsız tüp bebek denemesi yapılcak.şünkü vücudum ilaçlara hiç bir tepki vermiyor. haziran gibi başlıcam bende inş. bi aksilik çıkmaz. sen hangi doktora gidiyorsun.

duman85 merhaba canım ben 3 defa tüp bebek denemesi yaptım. döllenmede problem olduğu için yumurta kalitesizliği var dediler.yani şu transfer işlemine bir türlü geçemedim (3 defa denedim sadece 1 tanesinde döllenme gerçekleşti). amh 0,84 çıktı.fsh ise sürekli yükselip alçalıyor. şu an ilaçsız tüp bebek denemesi yapılcak.şünkü vücudum ilaçlara hiç bir tepki vermiyor. haziran gibi başlıcam bende inş. bi aksilik çıkmaz. sen hangi doktora gidiyorsun.

slm bendede döllenme sorunu var bir kez tüp bebek yapıldı bir tanesi oda son gün 4 hücreli dr döllenme sorunu kalitesiz yumurta dedi

peki kalitesi için ne yapıyorsun ben dhea ve bal tarçın çörek otu karanfil keten tohumu yiyorum nisanda tekara denemem var inş. olumlu olurda umut olurum

anladım cnm... sanırım böyle demeleri tamemen yaşanan olayların sonuçlarına bağlı... benim amh değerim 0.40 fsh ıma henüz bakılmadı.3 kez doğal yolla hamile kaldım fakat düşük oldu...sürekli gittiğim dr ankara TOBB ETÜ hastanesindeydi..Ama değiştirme kararı aldım.Lütfü ÖNDEROĞLU ve Tamer MUNGAN arasında kararsız kaldım...ikiside yüksek riskli gebelik uzmanı prof. bende 2-3 hafta sonra bırakıcam korunmayı, sen doğal yollla hamile kalmayı denedinmi??

duman85 canım ben 5 yıldır doğal yolla deniyorum ama sonuç negatif o yüzden zaten tüp bebekte bu kadar ısrarcıyım :(

giz1978 canım ben yumurta kalitesi için herhangi birşey yapmıyorum ama yumurta kalitesinin ne derecede olduğunu büyüme hormonuma baktırdım sonucunu bekliyorum şimdi.sanırım 1 haftaya çıkar. ona göre bir yol izlencekmiş bakalım.sonucumala birlikte doktoruma gidince yine haber veririm.şimdilik sadece yediklerime dikkat ediyorum

duman85 canım ben 5 yıldır doğal yolla deniyorum ama sonuç negatif o yüzden zaten tüp bebekte bu kadar ısrarcıyım :(

anladım cnm o zaman tabiki beklemen anlamsız tüp bebek en doğru tercih inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın...

duman85,tüm mesajlarını okuyamadım ,yaptırdın mı bilemiyorum ama pıhtılaşma testleri yaptırdın mı ? Ayrıca eşin ve sen de kromozom testleri ?? Belki bu konuda bir sorun vardır...??

Back
X